Champions League 2006/2007

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Zwycięzcą będzie:

FC Barcelona
9
14%
Chelsea Londyn
6
9%
Inter Mediolan
4
6%
AC Milan
14
21%
Liverpool
7
11%
Valencia
4
6%
Real Madryt
1
2%
Manchester United
14
21%
Arsenal Londyn
1
2%
Inny zespół
6
9%

Liczba głosów: 66

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 07 maja 2007, 15:06

A ja nie lubie ani Milanu, ani Liverpoolu. Finał obejrze poprostu bo wypada.

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 12 maja 2007, 21:26

Hiszpania: Zmiany w przepisach

Autor: Damian Szot
Zdaje się, że w Hiszpanii zabrano się wreszcie porządnie za rasizm i związane z nim zachowania.Zgodnie z nowo uchwalonymi ustawami, Hiszpańska Federacja Piłki Nożnej będzie mogła nałożyć na kluby lub poszczególne osoby dużo surowsze kary.

Mówi się o zamykaniu stadionów na kilka spotkań bądź nawet na cały sezon, karach finansowych sięgających 90000 euro, odejmowaniu punktów czy nawet degradacjach. Wszystko to za obrażanie, ubliżanie albo gorsze traktowanie piłkarzy czarnoskórych. Aczkolwiek nie tylko ich, ponieważ federacja ma też prawo nałożyć karę wtedy, kiedy uzna to za stosowne. Ustawa wejdzie w życie od przyszłego sezonu.

Ostatnimi czasy rasizm jest stosunkowo częstym zjawiskiem na boiskach w Hiszpanii. Kibice pierwszoligowych klubów takich jak Atletico Madryt czy Getafe byli już niejednokrotnie karani, a tracił na tym również klub. Miejmy nadzieję, iż zmiany będą niosły ze sobą pożądany efekt.

www.ligamistrzow.com
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 16 maja 2007, 15:01

Kolejna kontrowersja z Mourinho

Autor: Damian Szot
Aktualny szkoleniowiec Chelsea Londyn Jose Mourinho został aresztowany przez angielską policję.

Stało się tak dlatego, że 44-letni Portugalczyk nie zastosował się do przepisów, które obowiązują w Wielkiej Brytanii. Mówią one jasno, iż każdy sprowadzany pies musi zostać poddany obowiązkowej kwarantannie. Mourinho nie zastosował się do próśb funkcjonariuszy, w związku z czym policjanci zabrali jego.

Oświadczenia w tej sprawie brzmi - "44-letni mężczyzna został aresztowany za stawianie oporu policji i został zabrany na komisariat w zachodnim Londynie. Następnie został za to ukarany grzywną".

www.ligamistrzow.com
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 16 maja 2007, 22:29

Sevilla FC zdobywcą Pucharu UEFA. Po 90. minutach było 1:1, po dogrywce 2:2, a w rzutach karnych lepsi okazali się obrońcy tytułu z 2006 roku, wygrywając 3:1. Bohaterem "jedenastek" został Anders Palop, który obronił trzy karne.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 17 maja 2007, 06:46

ziutek_pabianice pisze:Sevilla FC zdobywcą Pucharu UEFA. Po 90. minutach było 1:1, po dogrywce 2:2, a w rzutach karnych lepsi okazali się obrońcy tytułu z 2006 roku, wygrywając 3:1. Bohaterem "jedenastek" został Anders Palop, który obronił trzy karne.
:x :x Sevilla
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 20 maja 2007, 09:52

Juventus Turyn wraca do pierwszej ligi piłkarskiej Włoch. Zdegradowani za udział w aferze korupcyjnej piłkarze "Starej Damy" zapewnili sobie awans do Serie A dzięki sobotniemu zwycięstwu 5:1 nad Arezzo.

Do zakończenie rozgrywek Serie B pozostały trzy kolejki. Po sobotnim zwycięstwie Juventus prowadzi w tabeli z 82 punktami. Do Serie A awansują dwa zespoły, a turyński zespół nad trzecim w tabeli Napoli ma dziesięć punktów przewagi.

Za udział w aferze korupcyjnej Juventus został zdegradowany do drugiej ligi po zakończeniu poprzedniego sezonu. Dodatkowo rozpoczął rozgrywki z 10 punktami na minusie. W tym sezonie wygrał 27 meczów, 10 zremisował i dwa przegrał.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 23 maja 2007, 14:11

Mierzy 74 centymetry, waży 8 kilogramów. Puchar Mistrzów jest obiektem westchnień i marzeniem każdego piłkarza. Dziś w Atenach te marzenia spełnią albo Liverpool, albo Milan.

Czy The Reds znowu okażą się lepsi od Włochów? A może to Milan weźmie rewanż za upokorzenie doznane w 2005 roku? Zapraszamy na piętnasty finał Ligi Mistrzów.
Już na wstępie oba zespoły czeka zadanie niemalże niewykonalne. Kibice chcieliby zapewne, by był to kolejny finał Ligi Mistrzów, który będą wspominać latami. Apetyty mają spore, bo dwa lata temu w Stambule Milan i Liverpool zapewnił tysiącom ludziom na stadionie i milionom przed telewizorami dramaturgię do samego końca. Mecz wygrał Liverpool, ale w jakich okolicznościach! Przegrywał 0:3 do przerwy, po zmianie stron w 6 minut odrobił straty i wygrał w konkursie rzutów karnych. Czy obie drużyny sprostają zadaniu i ponownie stworzą niezapomniany spektakl?

- Szczerze mówiąc, nie sądzę. To był jeden z największych cudów w historii piłki, a cuda zdarzają się niezwykle rzadko - mówi wprost napastnik Liverpoolu Dirk Kuyt. Zresztą dla zawodników nie emocje i dramaturgia będą najważniejsze, a końcowy wynik. Zwłaszcza dla Włochów, którzy są żądni rewanżu za tamtą niespodziewaną porażkę.
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Liverpool Golaa :P

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 23 maja 2007, 21:43

Milan-Liverpool 2-1

Jak dla mnie Liverpool we frajerski sposob pzregral final
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 23 maja 2007, 21:43

Milan - Liverpool 2:1... :(
You'll never walk alone :!:

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 23 maja 2007, 21:46

Szymon pisze:Trudno mi w tej chwili powiedzieć kto ma większe szanse. Nie mam też na tą chwilę drużyny za którą trzymałbym kciuki. Trzeba będzie pomyśleć, choć tak sobie teraz czaszkuje, że fajnie by było gdyby Milan wygrał dla ...... Paolo Maldiniego!!! Całą kariera w jednym klubie, piękne ukoronowanie sportowej przygody gdyby jeszcze raz mógł wznieść Puchar Europy!!!

Dokonało się!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 23 maja 2007, 21:52

Pozdrawiam kibiców Liverpoolu. :P Miło było się odkuć na "The Reds". :lol: Tak jak wyprorokowałem skład, tak mi sie udało przewidziec przebieg finału, tylko uważałem, że Milan bramke strzeli ok. 65 min, a strzeli ja Gilardino. Ale nie można przewidziec wszystkiego. :D

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 24 maja 2007, 13:17

Hmm...

a ja mam pytanie troche z innej beczki ;)

We wczorajszym meczu padło stwierdzenie jednego z komentatorów, do którejś z drużyn...
"nie ma kogoś kto by elaborował grę w środku pola"

możecie mi powiedzieć, co oznacza to słowo? :roll:
ja jestem tylko prostym maturzystą ;)

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 24 maja 2007, 13:23

Ja tam znalazlam to..ale nie wiem czy ta odpowiedz Ciebie satysfakcjonuje..

Elaboracja, w języku łowieckim ręczne wykonywanie naboi do broni myśliwskiej :shock: :roll:
Antychryst powrócił ;)

lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)

:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)

:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 24 maja 2007, 13:52

A ja napisze tylko:

MAGICO MILAN

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 24 maja 2007, 14:06

Milan wygral zasłużenie, chociaż w pierwszej połowie Liverpool ostro ich dusił, Inzaghi jak sęp wyczekał dwóch sytuacji i dwie bramy strzelił( jedną na spółe z Pirlo). Milan wziął rewanż za porażke dwa lata temu i to jest właśnie najlepsze. Szacunek dla Maldiniego za ósmy finał i piąty puchar.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Wróć do „Hyde Park”