Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 maja 2007, 14:49

Anonymous pisze:Pan Herkt nie zna przepisów???W piątce na boisku rzeczywiście wystarczy 1 polka ale w skladzie drużyny musi byc ich połowa.

Milion razy można powtarzać :lol:
Pan Batko nie zna przepisów, a to zasadnicza różnica 8)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 21 maja 2007, 12:29

ann pisze:
Anonymous pisze:Pan Herkt nie zna przepisów???W piątce na boisku rzeczywiście wystarczy 1 polka ale w skladzie drużyny musi byc ich połowa.

Milion razy można powtarzać :lol:
Pan Batko nie zna przepisów, a to zasadnicza różnica 8)

A to głupi byłem..
Bo ja głupi myślałem że Batko odpowiada za pytania a nie odpowiedzi.
A to porostu felieton był a ja nie zauważyłem :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 21 maja 2007, 13:06

Są takie postaci, które prowadząc wywiady faktycznie udzielają ich - np. Szaranowicz...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 21 maja 2007, 20:13

Wielkie powroty w koszykarskiej Wiśle?

Dariusz Jaroń

Mistrzynie Polski - Wisła Can-Pack - kompletują kadrę na przyszły sezon. Wśród potencjalnych kandydatek do gry pod Wawelem są byłe wiślaczki: Ewelina Kobryn i Maryna Kress.
Na razie ważne umowy mają jedynie cztery koszykarki. Kogo oprócz Anny DeForge, Jeleny Skerović, Moniki Krawiec i nowej twarzy w zespole, Agnieszki Pałki, zobaczymy w przyszłym sezonie znów przy Reymonta? - Nie można przyspieszać pewnego procesu, najpierw zbudujemy szkielet zespołu, później dobierzemy resztę. Każda z pozostałych zawodniczek może się czuć w kręgu naszych zainteresowań - zapewnia trener Tomasz Herkt, który 1 sierpnia zostanie oficjalnie nowym szkoleniowcem Wisły. Prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz zdradza, że najbliższe ponownego angażu w Wiśle są kapitan Dorota Gburczyk, Anna Wielebnowska i Magdalena Radwan.

Koszykarką, z której zrezygnowano, jest Daliborka Vilipić. - W Eurolidze zawodniczki obwodowe radziły sobie dobrze, brakowało natomiast wsparcia pod koszem, dlatego nie będzie mi żal Vilipić - przyznaje Herkt, który konsultował decyzję o rezygnacji z usług rosłej środkowej. - Szukamy na tę pozycję zawodniczki, która mogłaby wzmocnić zespół w Eurolidze - dodaje prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz.

Najlepsza ósemka tych prestiżowych rozgrywek i obrona mistrzowskiego korony - to cele, jakie postawił przed Wisłą Tomasz Herkta. - Są oczywiste. Zrobimy wszystko, aby sprostać oczekiwaniom - zapewnia trener.

Trwają rozmowy z kandydatkami do gry w Wiśle, wśród których są byłe koszykarki "Białej Gwiazdy" Ewelina Kobryn i Maryna Kress. Pierwsza jest dziś pierwszoplanową postacią reprezentacji Polski, druga przed rokiem zapewniła Wiśle złote medale rzutem zza linii 6,25 m w siódmym meczu finałowym z Lotosem. Prezes Wisły zdementował natomiast pogłoski o przeprowadzce z Pabianic pod Wawel Emilii Lamparskiej. - Krążą słuchy, że trafi do Torunia - zdradza sternik klubu. W przyszłym sezonie w Wiśle nie zobaczymy również ponownie wypożyczonych Edyty Błaszczak i Magdaleny Skorek. Obydwie zagrają w zespole beniaminka Ford Germaz Ekstraklasy - RMKS Rybnik.

Ewelina Kobryn: Nie wiem, gdzie zagram

Dariusz Jaroń: Wiadomo już, gdzie zobaczymy Panią w przyszłym sezonie?

Ewelina Kobryn*: Nie, jeszcze nic nie wiadomo.

Ale w Lotosie Pani nie zostanie?

- Na pewno chciałabym spróbować swoich sił gdzie indziej. Sądzę, że trzy lata w jednym klubie to dużo.

Rozmawia Pani z Wisłą Can-Pack. Jak blisko jest Pani powrotu do Krakowa?

- Faktycznie, są prowadzone rozmowy przez mojego agenta. Wpływają również oferty z zagranicznych klubów. Gdzie wolałabym zagrać? Nie ukrywam, że w klubie zagranicznym. Czas działa na moją korzyść, ale do końca czerwca powinno się wyjaśnić, gdzie zagram.

Jakie miejsce w rankingu drużyn, do których mogłaby Pani trafić, zajmuje Wisła?

- Wśród branych pod uwagę jedno z czołowych.

* Ewelina Kobryn - środkowa reprezentacji Polski koszykarek

www.gazeta.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 21 maja 2007, 20:17

Cos mi sie zaczyna to wszystko nie podobac. Mam wrazenie ze działacze nie maja pomysłu kogo klasowego by sciagnac (albo nie udaje sie im tych pomysłow zrealizowac), wiec siegaja po stare znajome. Szkoda ze wsrod tego grona nie ma Ivy...
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 21 maja 2007, 20:18

Na razie ważne umowy mają jedynie cztery koszykarki.

chyba 5...bo jeszcze Agatka Gajda.

Prezes Ludwik Miętta-Mikołajewicz zdradza, że najbliższe ponownego angażu w Wiśle są kapitan Dorota Gburczyk, Anna Wielebnowska i Magdalena Radwan.

Niunia fajnie, ale reszta po co i na co jeśli chcemy niby o 8 Euroligi walczyć. Gdyby one zostały i przyszła (choć pewnie tak się nie stanie) Kobryn i Kress to już jest 10 osób - do tego Amerykanka i w sumie już cały skład...tylko jakiś taki bez głowy wymyślony.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 21 maja 2007, 20:19

jak dla mnie to oczywiste że będzie albo Kobryn albo Mania i do tego 4 z USA.
a czy mi się podoba czy nie to powiem po pierwszych meczach Euroligii;]

Liquidor
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Liquidor » 21 maja 2007, 20:28

Gburczyk jest nie do zdarcia w tym klubie :lol:
TO MY KINOLE PAPIESKIEGO MIASTA

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 21 maja 2007, 20:32

Liquidor pisze:Gburczyk jest nie do zdarcia w tym klubie :lol:
ja mysle, że ona nie jest jakaś super Aga wam pokaze jak się gra na "c" :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 21 maja 2007, 20:34

ann pisze:Wielkie powroty w koszykarskiej Wiśle?

Ale w Lotosie Pani nie zostanie?

- Na pewno chciałabym spróbować swoich sił gdzie indziej. Sądzę, że trzy lata w jednym klubie to dużo.

nie gadaj przyjedz to P-ce moze ci wybaczymy :P
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 21 maja 2007, 21:05

sienot pisze:
Liquidor pisze:Gburczyk jest nie do zdarcia w tym klubie :lol:
ja mysle, że ona nie jest jakaś super Aga wam pokaze jak się gra na "c" :D

super nie super w 7 meczu finałowym 3 trójki rzuciła :) Jeśli Doris ma zostać to jej życzę więcej takich meczy.
A co Doris ma do Pałki na "C" to nie wiem...

Ogólnie (tak jak radzi Ann :) ) poczekajmy może nie do meczy euroligowych, ale do konkretnych transferów, a nie takiego pitu, pitu, które na razie mamy- czyli nic nie mamy :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Gość

Postautor: Gość » 22 maja 2007, 11:21

Wysłany: Wto Maj 22, 2007 9:02 am Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

ŁKS i Polfa Pabianice tracą kolejne swoje najlepsze zawodniczki.

Pierwsza, która pożegnała się z Polfą była Agnieszka Pałka. Reprezentantka Polski podpisała już kontrakt z Wisłą Kraków, podobnie zresztą, jak Tomasz Herkt, dotychczasowy szkoleniowiec pabianiczanek. Ale Polfa straci wkrótce kolejne zawodniczki. Emilia Lamparska jest blisko podpisania kontraktu z CCC Polkowice, Beata Krupska-Tyszkiewicz waha się, czy wybrać ofertę klubów poznańskich, czy przenieść się do Krakowa. Natomiast drugiego trenera - Dariusza Raczyńskiego, chce zatrudnić spadkowicz z ekstraklasy Nova Trading Toruń, który stara się o dziką kartę na nowy sezon. Do Torunia przymierza się także Alicja Perlińska, która rozmawia także z klubem z al. Unii.

Działaczy ŁKS czekają trudne rozmowy transferowe. Klub zalega koszykarkom od czterech miesięcy z wypłatami, dlatego większość z nich rozgląda się za nowymi pracodawcami. Magdalena Skorek podpisała już kontrakt z beniaminkiem ekstraklasy RMKS Rybnik. 23-letnia rozgrywająca pochodzi zresztą z Bytomia. Do Dudy Leszno odejdzie Olga Żytomirska, a Leona Krystofova, z powodu kłopotów ze zdrowiem chce zakończyć karierę.

Na razie oba kluby nie zrobiły żadnego kroku w budowie zespołu na przyszły sezon. Działacze z Pabianic czekają na rozmowy z dotychczasowym sponsorem Polfą, a w ŁKS - na pieniądze z miasta, które stanowią największa cześć budżetu.

jw/gazeta.pl

No to z dawna oczekiwany transfer staje się faktem.Co za perspektywiczny ruch,oczywiście w kontekście upadku Wisły.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 22 maja 2007, 13:49

Anonymous pisze:, Beata Krupska-Tyszkiewicz waha się, czy wybrać ofertę klubów poznańskich, czy przenieść się do Krakowa. .

YESS
YESSSS
YESSSSSSS
Zróbcie to dla mnie podpiszcie kontrakt z Krupską.Gburczyk i Radwan....

Kobryn niekoniecznie :wink: :wink:
Obrazek

schwarcus
Nowy na forum

Postautor: schwarcus » 22 maja 2007, 14:02

Ja mam nadzieję, że to znów wymysły panów redaktorów, którzy lubią pisać co im ślina na język przyniesie bądź co gdzieś tam usłyszą. Zresztą, po co nam Krupa, skoro mamy Skerovic i Gajdę? Myślmy logicznie ;)

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 22 maja 2007, 14:04

Anonymous pisze:, Beata Krupska-Tyszkiewicz waha się, czy wybrać ofertę klubów poznańskich, czy przenieść się do Krakowa. .

oczywiście nie uwierzę dopóki nie zobaczę i wierzę, że jednak nie zobaczę...ale nie o tym...to zdanie jest chyba dość głupie, bo gdyby Krupska miała ofertę z Wisły to chyba nie wahałaby się tylko śmigała na R22 kontrakt podpisać.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”