Sezon 2010 -Robert Kubica 3 w GP Monaco
Moderator: Moderatorzy
- MKS
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Problemy z układem zasilania paliwem (wycieki) spowodowały,że Robert Kubica praktycznie nie uczestniczył w pierwszym treningu, miejmy nadzieję, że to ostatnie problemy naszego zawodnika w GP Kanady. Jeżeli bolid nie zawiedzie to możemy liczyć na miłą niespodziankę ponieważ to jeden z ulubionych torów Roberta Kubicy.
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
to bedzie mysle, że 7Hamplik pisze:Nie wiecie czasem czy aby napewno będą transmitowane kwalifikacje ?
Kwalifikacje były transmitowane w Polsacie o godz. 19,00. Kubica zajął w nich 8 miejsce.
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/
- Marco
- Junior
- Kontaktowanie:
Greebo pisze:Juz dawno nie widziałem takiego wypadku w F1. Z auta mało co zostało :/ Oby mu sie nic nie stało powaznego :/
z boildu przy takich wypadkach nic nie ma zostać oprócz kokpitu, taka jest zamierzona konstrukcja pojazdu
Jeden z najciekawszych wyscigów ostatnio ale to zapewne za sprawą dramaturgi wypadku Kubicy jak również innych . Az 10 kierowców poza torem - dawno nie było takiego wyścigu.
Co do wypadku Roberta. Być może była awaria jakiegos ukladu byc moze błąd kierowcy - dowiemy sie pewnie po dokladnych ustaleniach.
Wypadek byl dramatyczny ale śledząc F1 od +- 12 lat mozna powiedzieć ze najbardziej dramatycznie wyglądające wypadki kończą bardziej pomyślnie niż te, ktore na torze wygladają na znacznie mniej poważnie.
Poza tym to ze boild rozlatuje się na strzepy (obucjących z F1 od kilku lat to nie dziwi) powoduje dramatyczny obraz dla nie siedzących zbytnio w temacie F1
Robertowi zycze najszybszego powrotu do zdrowia i F1

WislaLive.pl
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
TRZYMAJ SIĘ ROBERT!!!!!! dziś ma wyjść ze szpitala tak w tv mówił szef BMV
- MKS
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Wszystko wskazuje na to że Kubica miał jednak szczęście w GP Kanady. Co prawda myślałem raczej o dobrej jeździe i dobrym miejscu na zakończenie wyścigu, ale po tym co stało się na 27 okrążeniu i w odniesieniu do obecnych komunikatów o stanie jego zdrowia można powiedzieć, że miał Bardzo Dużo Szczęścia.
- Siero
- Senior
- Kontaktowanie:
Robert Kubica opuścił w poniedziałek szpital w Montrealu. Zapewnił, że czuje się dobrze i podziękował obsłudze lekarskiej za troskliwą opiekę.
Po wyjściu ze szpitala Sacre Coeur Kubica powiedział: "Czuję się bardzo dobrze, nic mnie nie boli. Składam serdeczne podziękowania całej służbie medycznej - tej na torze, która otoczyła mnie opieką tuż po wypadku oraz tej ze szpitala".
Informując o wyjściu polskiego kierowcy Formuły 1 ze szpitala agencje przypominają, że zaledwie przed 24 godzinami Kubica miał podczas wyścigów o Grand Prix Kanady poważny wypadek. W poniedziałek poddany został jeszcze dokładnym badaniom, po których lekarz bezpośrednio opiekujący się Polakiem Ronald Denis poinformował, że zawodnik może bez obaw opuścić szpital.
Polski kierowca teamu BMW jest pełen optymizmu. "Teraz najszybciej jak to będzie możliwe odlecę do Indianapolis i mam nadzieję, że w niedzielę wystartuję w kolejnym wyścigu Grand Prix".
Bardziej ostrożni są przedstawiciele kierownictwa teamu, którzy poinformowali, że decyzja o ewentualnym starcie Kubicy w najbliższych zawodach zapadnie dopiero w czwartek.
Po wyjściu ze szpitala Sacre Coeur Kubica powiedział: "Czuję się bardzo dobrze, nic mnie nie boli. Składam serdeczne podziękowania całej służbie medycznej - tej na torze, która otoczyła mnie opieką tuż po wypadku oraz tej ze szpitala".
Informując o wyjściu polskiego kierowcy Formuły 1 ze szpitala agencje przypominają, że zaledwie przed 24 godzinami Kubica miał podczas wyścigów o Grand Prix Kanady poważny wypadek. W poniedziałek poddany został jeszcze dokładnym badaniom, po których lekarz bezpośrednio opiekujący się Polakiem Ronald Denis poinformował, że zawodnik może bez obaw opuścić szpital.
Polski kierowca teamu BMW jest pełen optymizmu. "Teraz najszybciej jak to będzie możliwe odlecę do Indianapolis i mam nadzieję, że w niedzielę wystartuję w kolejnym wyścigu Grand Prix".
Bardziej ostrożni są przedstawiciele kierownictwa teamu, którzy poinformowali, że decyzja o ewentualnym starcie Kubicy w najbliższych zawodach zapadnie dopiero w czwartek.