Plotki i informacje: kadrowe

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Kuba1992
Amator

Postautor: Kuba1992 » 14 czerwca 2007, 22:09

gość pisze:uważam i nie tylko ja że dobrze że Chełczyńska odchodzi i nie ma jej za co dziękować bo rozpieprzyła całą drużynę i kablowała na koleżanki trenerowi

A w jaki sposob rozpieprzyla druzyne?

Washi
Nowy na forum

Postautor: Washi » 14 czerwca 2007, 22:50

Nie bylbym taki pewien, bo druzyny sa bardzo mocne i bedzie najlepszy sezon w historii tak cos czuje. Wystarczy popatrzec realnie na sklady

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 15 czerwca 2007, 07:52

No wlasnei patrzymy realnie na sklady i hmm cienko to widze pewnie mowisz to po tym jak Torun i Rybnik sie wzmocnily no i ok a gdzie reszta ...np Tecza kupila Zytomirska i Koc ale kosztem utraty Bell i zyczylbym sobie zeby te 2 zawodniczki pokryly straty w lesznie ... z kolei poznan wzmacnai sie a jednak stracil Waligorska , nie wyglada to rozowo i jak dla mnei bedzie widoczny podzial po kilku meczach rundy zasadniczej
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 15 czerwca 2007, 08:57

Torun rzeczywiscie po kilku wzmocnieniach moze - nie musi byc mocnym rywalem ale czy tak bedzie jak to mowia zweyfikuje parkiet... Poznan - strata waligory jest to niewatpliwie oslabienie zespolu ale mysle ze kilka zawodniczek jeszcze do nas trafi... Ciezka sytuacja w Jeleniej i Brzegu ale mam nadzieje ze dadza rade! 3mam kciuki... Pieniadze nie moga wszedzie wygrywac :? :(
Obrazek

tomaszek

Postautor: tomaszek » 15 czerwca 2007, 09:52

FAIR PLAY pisze:Torun rzeczywiscie po kilku wzmocnieniach moze - nie musi byc mocnym rywalem ale czy tak bedzie jak to mowia zweyfikuje parkiet... Poznan - strata waligory jest to niewatpliwie oslabienie zespolu ale mysle ze kilka zawodniczek jeszcze do nas trafi... Ciezka sytuacja w Jeleniej i Brzegu ale mam nadzieje ze dadza rade! 3mam kciuki... Pieniadze nie moga wszedzie wygrywac :? :(

Ja też mam nadzieje ze pieniadze nie mogą wszedzie wygrywac. Gorzów też naraznie liczy straty. I wciąz nie slychac o wzmocnieniach poza Małgosią Babicką. Co do Torunia to jest idealny przykład że wszystko można kupić (kupili sobie lige, kupują zawodniczki mam tylko nadzieje ze mecze nie bedą kupione) Ciekawi mnie tylko jak dlugo Torun bedzie wstanie utrzymac najlepsze zawodniczki. Kasa sie skonczy i zespoł sie rozpadnie. Ale nie zmienia to faktu że zapowiada sie ciekawy sezon. Napewno trzeba teraz bedzie sie liczyc z ekipami z Torunia i Rybnika. Na papierze narazie prezentują sie dosc mocno. Teraz nie pozostaje nic innego jak czekac az parkiet wszystko zweryfikuje.

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 15 czerwca 2007, 10:08

idealny przykład że wszystko można kupić ... (...kupują zawodniczki)...

nie... gdzie tam kupują zawodniczki? Emilia Lamparska pewnie za darmo będzie grała bo jest przywiązana do barw klubowych :)
a kto to widział, zeby w ekstrklasie płacili zawodniczką pieniądze?:)
grają za wyżywienie i takie tam ;)

sory ale przykład o kupowaniu zawodniczek to troche chyba przesadzone było :lol:

tomaszek

Postautor: tomaszek » 15 czerwca 2007, 11:37

mati pisze:sory ale przykład o kupowaniu zawodniczek to troche chyba przesadzone było :lol:

ok może troche przesadzilem ale mialem na mysli to ze dostali zastrzyk gotówki i kupują na prawo i lewo wcale nie tanie zawodniczki. A według mnie taka metoda budowania składu nie jest dobra na przyszłość. Mam duży sentyment do Torunia (z pewnych względów) i życzę im jak najlepiej ale co bedzie jak sponsor po slabym sezonie powie dosc? Oby nie powtórzyła sie sytuacja z Pabianic gdzie jest naprawde ciezko. W Toruniu wymienili prawie caly sklad i ciekawy jestem bardzo jak to bedzie funkcjonowac. Co do kupienia sobie ekstraklasy to jest syf na całej lini. Ale to juz wina PZKosz a nie Torunia. No ale smrodek zawsze zostaje. I zarzuty w stylu kupiliscie sobie lige są jak najbardziej uzasadnione.

ban_liden
Nowy na forum

Postautor: ban_liden » 15 czerwca 2007, 12:44

człowieku, przestań p... głupoty. Nikt nie kupił sobie ekstraklasy. Liga została poszerzona i to PZKosz zaproponował 4 klubom gre w FGE. Tylko Toruń zgłosił chęć i tyle na ten temat. Gadasz jakby ktoś komuś w łape dał.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 15 czerwca 2007, 12:51

eee chojraku Ban liden tonuj swe wypowiedzi ok?! jak masz komus cos do powiedzenia to mysle ze powines sie spotkac z tomaszkiem i w oczy mu to powiedziec...

prawde wszyscy znają dlaczego tylko Torun sie zglosil po dzika karte ? bo tylko wy mieliscie kase a 50 tys to na ulicy nie lezy... a ciekawe jakby sie Bydgoszcz rowniez zglosila ... a inna kwestia to hmm taka mala teoria spiskowa poszerzamy lige do 14 druzyn a glownym powodem jest to ze PLKK chce dac szanse gry Łomianką ( z calym szacunkiem w nizszej klasie tez by mogly grac i spokojnie wygrywac i toczyc zaciete pojedynki) a moze hmm glownym powodem byl lobbing dzialaczy Torunia? wszystko ban liden mozliwe wiec nei badz taki pewny ze ktos cos mowi bezsensownie bo skad ty mozesz o tym wiedziec? jestes w zarzadzie klubu z Torunia? W polsce nei takie przekrety poszly patrz pilka nozna i inne dyscypliny ;)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

tomaszek

Postautor: tomaszek » 15 czerwca 2007, 13:06

ban_liden pisze:człowieku, przestań p...ć głupoty. Nikt nie kupił sobie ekstraklasy. Liga została poszerzona i to PZKosz zaproponował 4 klubom gre w FGE. Tylko Toruń zgłosił chęć i tyle na ten temat. Gadasz jakby ktoś komuś w łape dał.

Po pierwsze - nie p...dole tylko wyrażam swoje opinie. Chyba od tego jest forum.

Po drugie - nie ulega rzadnej dysksji fakt ze za gre zapłaciliście. ( bo co za róznica jak przychodze do sklepu i sam prosze o towar albo sprzedawca mi go proponuje?) Co do dania w łape to ja nie powiedzielem ze ktos cos wziął, choć o czystosci naszego sportu można byłoby poematy pisać.

Po trzecie - w moim odczuciu klub troszke szaleje z zakupami, a jak sezon nie wyjdzie to co wtedy? Wisłe czy Lotos stac na ponoszenie strat i tasowanie zawodniczkami ale każdy inny klub w Polsce już nie. Bogatych sponsorów ma przecież AZS Poznań czy choćby Polkowice a składu całego nie wymieniają choć stać ich by pewnie by na większosc zawodniczek. Ale te kluby mądrzę są budowane. Bo nie sztuka zbudowac zespół gwiazdeczek i wygrywać. A co bedzie jak zawiodą?Stać będzie Energe na wymiane calego skladu??

Po czwarte - życze Wam jednak abyście udowodnili ze na tą lige zasługujecie. Bo poza AZS PWSZ Gorzów jjeszcze klub z Torunia daże sympatią.

Po piate - w najbliżym czasie zamierzam odwiedzic swoje rodzinne miasto wiec mozemy sie spotkać na Starówce i przy browarku wymienić poglądy na temat koszykówki.

Pozdrawiam. I życze większego opanowania emocji przy pisaniu postów :D

Awatar użytkownika
Kuba1992
Amator

Postautor: Kuba1992 » 15 czerwca 2007, 13:40

ban_liden pisze:człowieku, przestań p...ć głupoty. Nikt nie kupił sobie ekstraklasy. Liga została poszerzona i to PZKosz zaproponował 4 klubom gre w FGE. Tylko Toruń zgłosił chęć i tyle na ten temat. Gadasz jakby ktoś komuś w łape dał.

Na przykald prosze sobie wejsc na telegazete na strone 253 i tam zostalo napisane ze z ligi nikt nie spada bo zostala poszerzona do 14 zespolow.

Barti
Żak

Postautor: Barti » 15 czerwca 2007, 14:02

Popieram tomaszka w kwestii dotyczącej gry Torunia w FGE. Utrzymanie się lub wejscie do najwyższej ( i nie tylko najwyższej ) strefy rozgrywkowej powinno odbyć się na czysto sportowych zasadach. A nie ulega wątpliwości, że weszliście do e-klasy za pieniądze. I nie ważne, czy Wam zaoferowano grę, czy sami o to zabiegaliscie. Grę w nadchodzącym sezonie kupiliście i takie są fakty.
Moja wypowiedź nie oznacza jednakże, że darzę Wasz klub i kibiców antypatią.
A teraz trochę OT, może by "władze forum" ograniczyły możliwość pisania postów osobom niezarejestrowanym. Zdarza się bowiem często, że goście nie dość, że wypisują bzdury, to jeszcze piszą całkowicie nie na temat prowadzonej dyskusji.
Do zenon2: dla wiekszości osób nie jest ważne jak się pisze bądź mówi ( jak rozmówca stoi z ortografią czy składnią ), lecz co mówi. Możesz się pięknie wypowiadać bądź pisać w języku ojczystym, ale jak będziesz pier...... nie na temat to Ty wyjdziesz na idotę, a nie osoba, która nie posiada takiej umiejętności wypowiadania się jak Ty, ale która mówi na temat.

bartek_p7
Nowy na forum

Postautor: bartek_p7 » 15 czerwca 2007, 14:11

PLKK ma byc liga zawodowa.wiec lepiej miec druzyny a tabilnym budzecie , ktore nawet sobie kupia miejsce niz druzyny , ktore byc mzoe nie dokoncza sezonu.a im wiecej druzyn tym lepiej.

ban_liden
Nowy na forum

Postautor: ban_liden » 15 czerwca 2007, 16:02

A mi się wydaje, że jak Toruń zrobił pare fajnych transferów to pieniacze robią sztuczne problemy, bo drużyna, która rok temu przegrywała z Wami, w tym roku będzie Wam spuszczać baty i to Was boli zazdrośniki.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 czerwca 2007, 16:06

ban_liden pisze:A mi się wydaje, że jak Toruń zrobił pare fajnych transferów to pieniacze robią sztuczne problemy, bo drużyna, która rok temu przegrywała z Wami, w tym roku będzie Wam spuszczać baty i to Was boli zazdrośniki.

1. nazwiska nie grają
2. zaczekajmy może choć do polowy pierwszej rundy wtedy okaże się kto komu będzie "spuszczal baty"
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”