Plotki i informacje: kadrowe

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
BasketFan
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: BasketFan » 15 czerwca 2007, 16:11

ban_liden pisze:A mi się wydaje, że jak Toruń zrobił pare fajnych transferów to pieniacze robią sztuczne problemy, bo drużyna, która rok temu przegrywała z Wami, w tym roku będzie Wam spuszczać baty i to Was boli zazdrośniki.

Czy ty ptaszku przypadkiem nie jesteś z tej samej piaskownicy co "Sid"-sławny znawca koszykówki z Torunia :?: :?:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym
następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyn

tomaszek

Postautor: tomaszek » 15 czerwca 2007, 16:11

ban_liden pisze:A mi się wydaje, że jak Toruń zrobił pare fajnych transferów to pieniacze robią sztuczne problemy, bo drużyna, która rok temu przegrywała z Wami, w tym roku będzie Wam spuszczać baty i to Was boli zazdrośniki.

Czy spuści baty to pokaże boisko. Do rozpoczęcia sezonu jest jeszcze ładnych pare miesiecy i wszystko moze sie wydarzyć. Kwestie fajnych transferów możemy oceniać ale dopiero później ponieważ wiekszośc klubów dopiero zaczyna kompletować składy wiec na dobrą sprawę nikt do konca nie wie gdzie jakie zawodniczki bedą grać. A jeszcze wracając do spuszczania batów to jak już mówiłem boisko zweryfikuje wszystko a ja naprawdę wolę kiedy mój AZS PWSZ gra z równorzędnym przeciwnikiem niż z jakimiś (bez urazy) Łomiankami. Wiec dobrze ze Toruń sie wzmocnił - będzie ciekawsza liga.

ban_liden
Nowy na forum

Postautor: ban_liden » 15 czerwca 2007, 16:12

i o to chodzi

Awatar użytkownika
mati
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: mati » 15 czerwca 2007, 16:23

przepraszam nie mam czasu czytać odpowiadam tylko to na co mi odpowiedział tomaszek

A według mnie taka metoda budowania składu nie jest dobra na przyszłość.

Ja nie jestem entuzjastą tworu jakim jest "dzika karta"
Jednak chwała zespołowi z Torunia za to, że rozmowy ze sponsorem potoczyły się dobrze i zespół ma wiecej do powiedzenia

Czy skład nie jest budowany na przyszłość? No ja własnie nie wiem... Lamparska i Perlińska to stosunkowo młode zawodniczki
A myśle, ze jak wszystko w klubie będzie ok zostaną dłużej w Toruniu
Słyszymy o Agnieszce Skobel- świetny zawodnik, dziewczyna ma łeb do koszykówki, jak dostanie szanse będzie z niej ogromny pożytek

Joanna Chełczyńska i Anna Marczewska to doświadczone koszykarki ale myslę, że dobre 4 lata jeszcze w koszykówko pograją

Reasumując, chwała działaczom z Torunia, ze powstali po spadku i nie ma co sie oszukiwać wzmocnili się i uderzą z podwójną siła na ekstraklasowych parkietach. Takie kluby "dzikie karty" mogą otrzymywać.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
FAIR PLAY
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAIR PLAY » 15 czerwca 2007, 16:33

Prawda jest taka ze rozwiazanie PLKK z poszerzeniem ligi bylo bardzo nietypowe... po co wogle byly rozgrywki play out jesli i tak nikt nie spadl... nonsens! Po czesci tomaszek mowiac o kupieniu przez torun awansu a konkretniej utrzymania mial racje. Ale wiadomo ze nie mozna o tym mowic w formie lapowki lub czegos podobnego po dzika mogl wystartowac kazdy zespol a zrobil to tylko torun!
Obrazek

lon

Postautor: lon » 15 czerwca 2007, 17:14

Zrobił to tylko Toruń, bo inni wolą się do ekstra dostać własnymi siłami a nie coś kupując.

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 15 czerwca 2007, 19:17

Wiekszosc zespolow nie ma jeszcze skompletowanego skladu na przyszly sezon, wiec poczekaj az zostanie zamkniety rynek transferowy i wtedy mozesz pisac, że macie szanse na podium itp. itd. pozdro :)

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 15 czerwca 2007, 22:01

Raz juz chyba dyskutowaliśmy tutaj na temat tego "komu to batów nie spuścicie i w jakich rozmiarach" i chyba dość jasno w tej kwestii się dogadaliśmy. Widzę ze nie na długo i toruńska napinka a'la Sid trwa dalej. Przy pierwszej porażce Torunia w nadchodzącym sezonie pozwolę sobie przytoczyc twoje cytaty...
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 czerwca 2007, 07:09

KOSZYKÓWKA Dwumetrowa Brazylijka w ŁKS?

dziś

Trwają przygotowania do nowego sezonu w drużynie koszykówki ŁKS. Najważniejsze jest finansowanie klubu i stworzenie budżetu.

Trener Mirosław Trześniewski jest zadowolony, bo jeden z głównych sponsorów klubu firma Gillette, zadeklarował przekazanie w najbliższych dniach pierwszej transzy na potrzeby zespołu.

- Oczywiście prowadzimy zaawansowane rozmowy z kilkoma zawodniczkami i pewne decyzje zostały już podjęte. Zostaje u nas Brazylijka Renata Oliveira, która okazała się wzmocnieniem zespołu.

Bardzo prawdopodobne, że dołączy do niej jej koleżanka, mierząca dwa metry środkowa, która występuje w jednej z silnych lig europejskich. Nazwiska jednak nie mogę zdradzić ponieważ konkurencja nie śpi - powiedział Mirosław Trześniewski.

Oprócz Brazylijski liczymy na doświadczoną 36-letnią Lenę Proszczenko z Ukrainy, która jest specjalistką od rzutów za trzy punkty.

Na pewno wraca po przerwie spowodowanej urlopem macierzyńskim Katarzyna Koenig. Nieaktualna jest natomiast sprawa gry w naszym zespole Edyty Koryzny.

http://lodz.naszemiasto.pl/sport/740203.html

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 czerwca 2007, 16:04

"Zmien dilera bo cie oszukuje" :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 17 czerwca 2007, 08:54

w Odrze przy odejściach na zielono można juz wpisać Olene Proszczenko,Kim Williams i Amber Watts odchodzą niestety na pewno
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 17 czerwca 2007, 09:03

jak się pojawi oficjalne info w prasie to będą zielone :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 17 czerwca 2007, 09:35

ok niedługo sie pewnie pojawi :wink:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
Kuba1992
Amator

Postautor: Kuba1992 » 18 czerwca 2007, 15:28

Daria Cybulak podpisała kontrakt z Cukierkamil Odrą Brzeg.
Daria Cybulak grała wcześniej w Meblotapie Chełm, a w ubiegłym sezonie w niemieckiej druzynie z Lipska. Z tego co sie orientuje Daria gra na pozycji 2/3 ( rzucajacy obronca,skrzydłowa)
W Brzegu maja grac jeszcze trzy amerykanki(rozgrywajaca.skrzydlowa,srodkowa) oraz Ukrainka (srodkowa) albo Rosjanka (srodkowa).

Wreszcie jakies ruchy kadrowe w Odrze.
Zobaczymy jak te transfery podzialaja w sezonie 2007/2008.
Mam nadzieje że Odra w nastepnym sezonie wlaczy sie do walki o pierszwa piatke bo sklad moze byc mocny z amerykankami i ukrainka lub rosjanka.

Pozdrawiam

wiecej info w gazecie NTO z dnia 18.06.2007

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 18 czerwca 2007, 17:29

cala dyskusja o ortografii zostala przeniesiona tutaj

http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.php?t=6714
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”