Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 26 czerwca 2007, 12:41

betti pisze:
Jak dla mnie transfer ok.
Teraz czekam jeszcze na zawodniczkę na pozycję 2-3. Swój typ mam, ale może poczekam jak sie wszystko rozstrzygnie. No ciekawe, kto to będzie?
Ogólnie skład wcale nie taki zły.

A kto wie może jeszcze Chamique zobaczymy :shock:

No raczej...tylko ja widzę kilka "ale" - trudno nam teraz zarzucić brak młodych Polek, trudno nam zarzucić posiadanie "jesieni średniowiecza" pod koszem...czekam co tym razem będzie u nas nie tak :roll:
3-ka to ostatnia niewiadoma...ciekawe czy czeka nas równie długie i emocjonujące czekanie jak na Dupree. Ale jeśli będzie dobra to warto się "pomęczyć" :)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 26 czerwca 2007, 12:47

Ałgaja pisze:

3-ka to ostatnia niewiadoma...ciekawe czy czeka nas równie długie i emocjonujące czekanie jak na Dupree. Ale jeśli będzie dobra to warto się "pomęczyć" :)

Myślę, że czekanie będzie jednak krótsze niż to było w przypadku Dupree :)
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 czerwca 2007, 13:20

Dolazłem do domu wiec parę zdań ode mnie:

ze wszystkich wolnych zawodniczek podkoszowych wolałbym od Dupree tylko Snow Jedyna rzeczą której mi u niej brakuje jest parę centymetrów wzrostu więcej. Jest za to niesamowicie sprawna, czująca gra, posiada świetny rzut, dobrze broni.. ścisła czołówka WNBA. Jak dla mnie to świetny transfer.

Pod koszem mamy Dupree, Kobryn, Pałke _ Niunie i Gburczyk - w porównaniu z ostatnim sezonem euroligowym postęp kolosalny. Teraz kwestia zawodniczki na pozycje 2-3 - jeśli zawodniczka która pozyskamy będzie porównywalna z Canty (a sądzę ze to możliwe) to nic tylko czekać na rozpoczęcie sezonu..

No a na PO może znów Holdsclaw..:D
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 26 czerwca 2007, 13:40

osesek pisze:
Ałgaja pisze:J
co do reszty czyli Sutton-Brown, Burse i Young- zgodzę się że grają mniej i tym samym mniej rzucają...ale ja od każdej z nich wole Dupree.

Trzeba zacząć od rzeczy najważniejszej.
Dupree jest baardzo ładna.I przy tym wszystkie argumenty bledną.

Co do mniej ważnych argumentów czyli sportowych.
Dla nie to taka podkoszowa Nolan.Gra tak jak wygląda i mimo że obie są delikatne to jakoś sobie radzą.
A czy wolę ją niż Sutton-Brown, Burse i Young.Na pewno wolą nią niż Sutton-Brown i Young.Natomiast Burse mmmmh.Trudno powiedzieć pod kosz wolę jednak minimalnie Burse.
Obrazek

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 26 czerwca 2007, 13:45

Ałgaja pisze:Jones- średnio 32.8 min i oddanych 188 rzutów z gry
Dupree- średnio 34,2 min i oddanych 194 rzuty z gry

co do reszty czyli Sutton-Brown, Burse i Young- zgodzę się że grają mniej i tym samym mniej rzucają...ale ja od każdej z nich wole Dupree.

a LJ ma średnio 32 minuty i oddanych do tej pory 176 rzutów -a jak wiadomo w jednym meczu nie grała...takie statsy mimo iż każdy z zawodniczek z pierwszej może zdobyć 20 punktów.

Minimalna przewaga/to moje "nieco".../takich zawodniczek jak Jones,TSB i Burse to umiejętność grania przez nie na centrze,czego Candice trochę brakuje.Co nie zmienia faktu ,że cieszę się z Jej zakontraktowania.
W temacie Young-Dupree wypowiedziałem się wcześniej.

LJ jednak nie zamierzaliśmy ściągać ? :lol:
Takich zawodniczek jak Jackson,Catchings czy Taurasi jest w tej lidze tylko kilka,które mają nieograniczoną swobodę rzucania.Moje porównanie odnosiło się do zawodniczek na które nas stać i nie mają statusu megagwiazdy.

....a to statsy Candice z ligi rosyjskiej z ubiegłego sezonu w barwach zespołu z Kazania...

10 meczów,
śr.pkt 16,3
sk.2pkt 44%
sk.os 60%
as 1,7
prz 1,9
bl 0,7
zb 7,7
str 2,0
śr.min 31,4

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 26 czerwca 2007, 13:52

garnett pisze:[Co nie zmienia faktu ,że cieszę się z Jej zakontraktowania.

o to mi chodziło :wink:

garnett pisze:LJ jednak nie zamierzaliśmy ściągać ? :lol:
Takich zawodniczek jak Jackson,Catchings czy Taurasi jest w tej lidze tylko kilka,które mają nieograniczoną swobodę rzucania.Moje porównanie odnosiło się do zawodniczek na które nas stać i nie mają statusu megagwiazdy.

Dupree jest gwiazdą (może nie mega :wink: ) Sky i też sobie teoretycznie może rzucać ile chce.
A LJ w tym sezonie gra w Australii...niestety :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 26 czerwca 2007, 13:59

Jest tak dużo niewiadomych w składzie Wisły. CHodzi mi o formę zawodniczek. Choćby z pozycją nr 1... Jak będzie grała Skera... jak będzie grała Agata... Także podkoszowe zawodniczki są zagadką (Kobryn i Pałka). Natomiast różnorodność jest niesamowita. Liczę naprawdę na bloki i trójki Pałki, waleczność Dupree... eh... i tak można sobie marzyć... tylko jeszcze 4 miesiące do sezonu...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 czerwca 2007, 15:27

sklad mamy taki, ze nic tylko siąść i plakać :lol:
Skera slaba, Agatka to w ogole szkoda gadac, pod koszem dziura...ehhh... :lol: miala byc centerka jest silna skrzydlowa... :lol:

bardzo się cieszę z Candice u nas :D . najlepsza z możliwych opcji :D

a Pan redaktor Kordyl jak zwykle powala znajomością tematu :lol:
myślę że nie widzial jej na oczy, a tym bardziej nie wie jak ona gra.( panie Waldemarze...www.wnba.com tam można pooglądać :lol: )

no i czekamy na 2-3 z Europy:)

Ewelina Kobryn: Jestem wśród swoich

Ewelina Kobryn będzie zawodniczką Wisły Can-Pack w przyszłym sezonie. - Na dzień dzisiejszy Wisła jest lepszym zespołem niż Lotos - argumentowała swoją decyzję o powrocie do Krakowa.

Kobryn zapewnia, że jest zadowolona z powrotu do Wisły, choć dzisiaj raczej nie okazywała entuzjazmu. - Jestem troszeczkę niewyspana, bo burza przeszkodziła w śnie, ale jeżeli chodzi o entuzjazm to na pewno on jest. Jestem w domu, jestem wśród swoich, jestem z ludźmi, z którymi rozpoczęłam swoją karierę sportową.

Od 2003 roku broniła barw Lotosu Gdynia. Teraz powraca do klubu, w którym stawiała pierwsze kroki. - Myślę, że nie będzie problemu z przestawieniem się z powrotem na grę dla Wisły. Im wyższe cele, tym lepiej dla osoby, która chce się spełnić sportowo.

Inne kluby też widziały w swoich szeregach Kobryn. Mimo ofert z Francji i Rosji postanowiła powrócić do Krakowa. Na decyzję wpłynęły także czynniki pozasportowe. - Moja mama wróciła z USA. To także przyczyniło się do mojego powrotu do Krakowa – wyjaśniła zawodniczka, nie ukrywając jednak, że przede wszystkim zachęcił ją poziom i cele „Białej Gwiazdy”.

Trenerem wiślaczek od nowego sezonu będzie Tomasz Herkt. - Myślę, że to będzie współpraca owocna. Właśnie on wprowadził mnie do dorosłej koszykówki - powiedziała z zadowoleniem Kobryn.
www.wislakrakow.com
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 26 czerwca 2007, 16:42

:) To ja ogolnie jedynie podbije stopien radosci, zeby nie bylo ze sie malo osob cieszy :) Poza tym obserwujac wyczyny Dupree nie sposob jej nie podziwiac (a podziwialem bo to moja zawodniczka w Fantasy;) ). wiec jak juz wspominalem ciesze sie bardzo z niej, a z kobryn troche mniej ale coz... napewno nie zaszkodzi ;) To co... czekamy na ruch przyjaciol z nad morza :)
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 26 czerwca 2007, 17:04

Super, że Dupree!!!! Świetna zawodniczka :) . Mam tylko nadzieję, że Ewelina poradzi sobie jako nasza pierwsza środkowa...
Co do zawodniczki na pozycję 2-3 mój typ chyba jednak się nie sprawdzi.
Kilka kolejnych typów mam, ale żaden nie powala mnie jednak na kolana.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 26 czerwca 2007, 17:40

To ja dołączę się do ogólnoforumowej euforii z powodu zakontraktowania Dupree. :D Super, że się zgodziła. Brawa dla ludzi odpowiedzialnych za ruchy transferowe w Wiśle, a także dla samej Candice za dokonany wybór. A co do Kobryń, to poziom mojej radości jest zdecydowanie mniejszy. Jednak od przybytku głowa nie boli i Eweline też witam pod Wawelem. :)
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

gosc

Postautor: gosc » 26 czerwca 2007, 18:20

Rosso-Nero pisze:To ja dołączę się do ogólnoforumowej euforii z powodu zakontraktowania Dupree. :D Super, że się zgodziła. Brawa dla ludzi odpowiedzialnych za ruchy transferowe w Wiśle, a także dla samej Candice za dokonany wybór. A co do Kobryń, to poziom mojej radości jest zdecydowanie mniejszy. Jednak od przybytku głowa nie boli i Eweline też witam pod Wawelem. :)
Kolego Wasza zawodniczka to Kobryn a nie Kobryń zapmiętaj

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 26 czerwca 2007, 18:24

gosc pisze:
Rosso-Nero pisze:To ja dołączę się do ogólnoforumowej euforii z powodu zakontraktowania Dupree. :D Super, że się zgodziła. Brawa dla ludzi odpowiedzialnych za ruchy transferowe w Wiśle, a także dla samej Candice za dokonany wybór. A co do Kobryń, to poziom mojej radości jest zdecydowanie mniejszy. Jednak od przybytku głowa nie boli i Eweline też witam pod Wawelem. :)
Kolego Wasza zawodniczka to Kobryn a nie Kobryń zapmiętaj

tu jest Kraków u Nas mówi się po POLSKU!! jak jej ktoś w paszporcie zapomniał kreski nad "n" wstawić niekoniecznie oznacza, że mamy tak właśnie pisać - ale co wy tam w gdyni możecie o tym wiedzieć... acha zapomniałem KPK :lol: :lol: :lol:
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Rosso-Nero
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Rosso-Nero » 26 czerwca 2007, 18:27

gosc pisze: Kolego Wasza zawodniczka to Kobryn a nie Kobryń zapmiętaj

O jeju :!: Wielkie mi halo... Po prostu mi się "alt" nacisnął przypadkiem. :lol: Jakby nie było większych problemów...
- Przegraliśmy, więc naokoło wciąż słyszę ludzi, którzy mówią: ale jesteście starzy. W zeszłym roku wygraliśmy, a ci sami ludzie mówili: ale jesteście doświadczeni - Gregg Popovich, trener San Antonio Spurs

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 26 czerwca 2007, 21:59

Może Ewelina to sopran, a nie alt.... :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”