Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 23 lipca 2007, 17:44

mania pisze:3.07.07 [18:21]
Lotos przyciąga amerykańskie koszykarki

Powiększa się lista zawodniczek ze Stanów Zjednoczonych, które chcą zagrać w najbliższym sezonie w Lotosie Gdynia. Z zespołu mistrza Polski Wisły Kraków chcą przejść Domique Canty i Chamicque Holdsclow. Działacze prowadzą również rozmowy z Kathie Smith, Betty Hammond i Yolandą Griffith. Największe zapotrzebowanie jest na koszykarkę obwodową i środkową. W zespole są dwa miejsca dla amerykańskich zawodniczek.

http://www.radiogdansk.pl/?a=sport&id=3372

Kim są te zawodniczki :lol: To naprawdę duża sztuka pomylić sie w pisowni 4 imion i 2 nazwisk wymieniając "aż" 5 zawodniczek
Ostatnio zmieniony 23 lipca 2007, 17:46 przez Greebo, łącznie zmieniany 1 raz.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 23 lipca 2007, 17:45

I jeszcze Domique Canty....

Coraz lepiej.... :wink:
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 23 lipca 2007, 17:52

co do nazwisk-to fenomenalnie wyszło- najlepsza chyba "betty hamonnd"

mania pisze:Powiększa się lista zawodniczek ze Stanów Zjednoczonych, które chcą zagrać w najbliższym sezonie w Lotosie Gdynia.

:roll: czyli same Mietka proszą...a Catch nie prosi? tzn. np. Tamiqua Catchinks :lol:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 23 lipca 2007, 18:02

A co z tego wynika...że jeszcze nie mamy nawet Amerykanek.
Tylko żeby się nie skończyło na graczach pokroju Tan Whited albo Chelse Newthon, 8) 8) 8) 8)
Obrazek

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 23 lipca 2007, 18:15

A tak na serio to z wymienionym (to nic że troszkę poprzekręcane nazwiska) zawodniczek najchętniej widziałbym w Lotosie B. Hammon przede wszystkim ze względów wizualnych:D

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 23 lipca 2007, 18:18

A tak na serio to z wymienionym (to nic że troszkę poprzekręcane nazwiska) zawodniczek NIE widziałbym w Lotosie B. Hammon przede wszystkim ze względów sportowych:D
Obrazek

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 23 lipca 2007, 18:32

hellraiser pisze:A tak na serio to z wymienionym (to nic że troszkę poprzekręcane nazwiska) zawodniczek NIE widziałbym w Lotosie B. Hammon przede wszystkim ze względów sportowych:D

Jakoś nie mogę zrozumieć Twojego sprzeciwu wobec tej zawodniczki, która bądź co bądź w tym sezonie WNBA spisuje się bardzo dobrze i jest siłą napędowa San Antonio i jak dla mnie bez jej obecności drużynie nie szłoby tak dobrze jak do tej pory. To tylko jest moje zdanie i dalej będę uważał, że jest najlepszą zawodniczką spośród tych, które zostały wymienione prze gazetę. No ale cóż może p. Krawczyk ma inną pomysł na drużynę. A tak w ogóle to kogo widziałbyś Hell na jej miejsce?

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 23 lipca 2007, 19:32

hellraiser pisze:A tak na serio to z wymienionym (to nic że troszkę poprzekręcane nazwiska) zawodniczek NIE widziałbym w Lotosie B. Hammon przede wszystkim ze względów sportowych:D

po co wam 3 rozgrywajaca ?? sorry i tak obie te które macie to i tak nie można ich porównać do "Betty Hamond". Dla mnie to jedna z najlepszych rozgrywających w WNBA i jak to tadeo86 napisał: " i jest siłą napędowa San Antonio i jak dla mnie bez jej obecności drużynie nie szłoby tak dobrze jak do tej pory. " fajnie by było ja zobaczyć na polskich parkietach ale watpie czy wam sie przyda (czytaj uda ściągnać do zespołu )....

ciekawe jakimi "transferami" zaskoczy nas zespół z Gdynii

polecam moją ulubioną koszykarkę NYL : Loree Moore ;)

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 23 lipca 2007, 20:47

P.OLD pisze:

po co wam 3 rozgrywajaca ??

To po co im Canty jeżeli też gra w Chicago na rozegraniu?
Pawlak równie dobrze może grać na 2.

Pożyjemy zobaczymy jak nas zaskoczy Gdynia :D
"... Każda porażka jest nawozem sukcesu ..."

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 24 lipca 2007, 10:56

jeżeli sprawdzi sie ze trafi któras z tria Smith, Griffith lub Hammond to Lotos bedzie bardzo mocny a do tego byc może Canty i Holdsclow ciekawie sie zapowiada :P
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 24 lipca 2007, 11:11

FAN PLKK pisze:jeżeli sprawdzi sie ze trafi któras z tria Smith, Griffith lub Hammond to Lotos bedzie bardzo mocny a do tego byc może Canty i Holdsclow ciekawie sie zapowiada :P

taa... gruzinka z gryfic to a 100% nad morze przyjedzie ... a Suzy Beckham razem z Canty bedą rozgrywać, a Pawlak z Waligórską bedą odpowiednio na 3 i 4 grały...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 24 lipca 2007, 11:12

FAN PLKK pisze:jeżeli sprawdzi sie ze trafi któras z tria Smith, Griffith lub Hammond to Lotos bedzie bardzo mocny a do tego byc może Canty i Holdsclow ciekawie sie zapowiada :P

nie znam...albo się czepiam :lol:
ciekawie tu już jest :wink: i po co się ograniczać- były 4 Amerykanki to teraz czas na 5- brać je wszystkie - skoro chcą grać w Gdyni :roll: :)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 24 lipca 2007, 13:45

przemyślałem to przez noc i odkryłem taktyke Losotu ..... tajną bronią Lotosu na najbliższy sezon będzie system rotacji amerykankami ;) mogą grać 3 w meczu, a bedą mieć 5 w składzie i w zależnosci od przeciwnika będa odpowiednie wybierać do gry ;)

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 24 lipca 2007, 17:56

...i będą grały zawsze te same 3 :lol: (ad. Lennox).

mania
Amator

Postautor: mania » 25 lipca 2007, 07:53

KOSZYKÓWKA Pięć Amerykanek w kręgu zainteresowań
wczoraj

- Zakończyliśmy prace nad budżetem i do losowania grup Euroligi, czyli do 5 sierpnia zamierzamy skompletować skład całej drużyny - powiedział nam dyrektor Lotosu Gdynia Marcin Kicior. W kręgu zainteresowań gdyńskiego klubu jest pięć Amerykanek. Dwie z nich grały w poprzednim sezonie dla Wisły Kraków.
Mowa o Dominique Canty, która w ostatniej sekundzie czwartego meczu finału rzutem w ostatniej sekundzie odwróciła losy rywalizacji na korzyść Wisły (do tego momentu Lotos prowadził 3-1, ostatecznie przegrał 3-4) oraz jej koleżance Chamique Holdsclaw, uznanej najlepszą koszykarką finałów. Pierwsza z nich na czacie zorganizowanym przez Chicago Sky potwierdziła nawet podpisanie kontraktu z Lotosem. - Po zakończeniu sezonu w Stanach będę grać dla Gdyni - stwierdziła Canty, dodając że oprócz niej, w Lotosie pojawi się również Holdsclaw. Tych rewelacji Kicior nie potwierdza, ale też im nie zaprzecza.
- Prowadzimy rozmowy z pięcioma Amerykankami. Oprócz Canty i Holdsclaw, która oficjalnie zdecydowała się na zakończenie koszykarskiej kariery, zainteresowani jesteśmy także pozyskaniem Katie Smith, Becky Hammon oraz Yolandy Griffith. Dwie z tych pięciu zawodniczek pojawią się w Gdyni. O tym, które z nich zadecydujemy po zakontraktowaniu dwóch zawodniczek z Europy - wyjaśnił dyrektor gdyńskiego klubu.
37-letnia środkowa Sacramento Monarchs Griffith i 33-letnia broniąca Detroit Shock Smith są zawodniczkami dobrze znanymi w Europie. Smith grała nawet w Gdyni. 30-letnia rozgrywająca San Antonio Hammon ma doskonały sezon i zajmuje eksponowane pozycje w kilku statystykach, m.in. trzecie miejsce w ilości zdobytych punktów w meczu - 19,4.
Ile pieniędzy Lotos zamierza w tym sezonie przeznaczyć na transfery? - Na pewno wydamy mniej od Wisły, której budżet szacujemy na 3 miliony dolarów - stwierdził Kicior. - Różnicę jaka dzieli nas od krakowskiego klubu postaramy się zmniejszyć poprzez stałe prace nad powiększeniem naszego budżetu oraz większym doświadczeniem w kontraktowaniu zawodniczek, wynikającym z dłuższego uczestnictwa w rozgrywkach Euroligi - dodał.
Przypomnijmy, że w Wiśle kontrakty podpisały Anna DeForge, Candice Dupree, Agnieszka Fikiel, Agata Gajda, Dorota Gburczyk, Ewelina Kobryn, Monika Krawiec, Agnieszka Pałka, Magdalena Radwan, Jelena Skerović, Natalia Trafimava i Anna Wielebnowska, a w Lotosie Paulina Pawlak, Anna Breitreiner, Natalia Waligórska, Magdalena Leciejewska, Marta Urbaniak, Katarzyna Motyl, Marta Jujka, Magdalena Bibrzycka.
W tej chwili dużo mocniejszym składem dysponują mistrzynie Polski. Kibice w Gdyni liczą, że w najbliższych dniach siły się wyrównają. A o trafności transferowych decyzji, jak zawsze zadecyduje boisko.

Adam Suska - NaszeMiasto.pl

zaskakuje mnie ta kwota :shock:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”