Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 28 lipca 2007, 10:53

KIBIC pisze:
ann pisze:Hell... nie chcę Cię martwić, ale mówi się że to nie koniec.
jeszcze jedna klasowa Europejka pod kosz ma przyjść... :wink:
chyba że panowie Krawczyk i Kicior zmienili koncepcję.

a wracając do wypowiedzi Kiciora sprzed kilku dni o budżecie...
proponuję bierzcie Omanica, on też miał kompleks kasy i bardzo lubił zaglądać innym do portfeli. pasuje idealnie.

Mamy romka to starczy :lol:

Romka tak bym się nie czepiał.
Zresztą jeżeli chodzi trenerów to Wisła może nam zazdrościć.Począwszy od czasów Zapolskiego Krakowianie są pod tym względem wybitni.
Obrazek

hiro

Postautor: hiro » 29 lipca 2007, 21:33

i juz wiemy...jak drewno z hiszpoanii wypadlo na meczach...hehe pozytku to z niej nie bedzie, drugie inwalidztwo dolaczy i co Lotiosik chce zdzialac w tym sezonie, nie liczcie ze hiszpanka i bialorusinka was wyciagna !!! to skandal zeby taki klub z tradycjamim ztrudnial drewno i las...hehe, napewno juz nie pojde na moj klub, bo taski sklad to tragedia...szczyca sie jaklas Gulak a kto to jest...????????????????????mam pytanko, wielka i co z tego!!!

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 30 lipca 2007, 00:07

hellraiser pisze:
KIBIC pisze:
ann pisze:Hell... nie chcę Cię martwić, ale mówi się że to nie koniec.
jeszcze jedna klasowa Europejka pod kosz ma przyjść... :wink:
chyba że panowie Krawczyk i Kicior zmienili koncepcję.

a wracając do wypowiedzi Kiciora sprzed kilku dni o budżecie...
proponuję bierzcie Omanica, on też miał kompleks kasy i bardzo lubił zaglądać innym do portfeli. pasuje idealnie.

Mamy romka to starczy :lol:

Romka tak bym się nie czepiał.
Zresztą jeżeli chodzi trenerów to Wisła może nam zazdrościć.Począwszy od czasów Zapolskiego Krakowianie są pod tym względem wybitni.

Przez niego Lotos w zeszłym sezonie nie zdobył mistrzostwa za to powinien wylecieć na zbity pysk. Mam nadzieje ,że w ciągu sezonu jednak Krzysiek przejmie zespół :D
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 30 lipca 2007, 11:14

Najłatwiej zwalić winę na trenera... :?

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 30 lipca 2007, 15:03

dokładnie najlepiej zwalic na trenera nie rozumiem a za przeproszeniem tym gwiazdom nie który chciało sie zawsze grac?? bo wydaje mi sie ze to nie trener gra na boisku a jak słysze i widze co nie które koszykarki wyczyniaja to mi rece opadaja i zal mi trenerów bo co oni moga zrobic??
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 30 lipca 2007, 15:33

czyżbyś był związany blisko z którymś z trenerów ekstraklasy że tak ich bronisz? 8)
Obrazek
Obrazek

tomaszek

Postautor: tomaszek » 30 lipca 2007, 16:07

Kolego co moze trener zrobic?!?! Przegrać mecz!!!

Pomijając tu Skrzecza widzialem jeszcze paru innych ktorzy przegrali "wygrane" mecze. Nawet nasz Darek Maciejewski mial w swojej karierze przegrane "wygrane" mecze. Wiec naprawde trener to polowa druzyny i jej mózg. Wiec nie mow mi ze trener nic nie moze... Wiesz co to rozrysowanie ostatniej akcji tak zeby wygrac mecz? Co to wziąść czas w najbardziej odpowiednim momencie. Dobry trener moze z kiepskich zawodniczek zrobić prawdziwy zespół. Przykład? Gorzów - przez wiele lat zespoł Maciejewskiego gra swoje i zobacz gdzie zaszedł? Nastepny przykład?Nowakowski z CCC - ten to dopiero jest 6 zawodnikiem swojej druzyny. Potrafi w kazdej sytuacji zmobilizowac swoje dziewczyny a do tego umie "dokopac" kibicom :lol: Kolejny przykład? AZS Poznań - Roman Haber. Z naprawde przecietnych zawodniczek potrafil zrobic swietny zespół który byl grozny dla najlepszych. SORY ale przykładów mozna byloby mnozyc... WIEC KUR... NIE MOW MI ZE TRENER NIC NIE MOZE.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 30 lipca 2007, 19:16

O co wam chodzi ze Skrzeczem-przeciesz on nic strzasznego nie zrobił..

Moglibyśmy wygrać dzięki Omanicowi a przegraliśmy przez DeForge. (tak uogólniając)

Co do Skrzecza.
W finAle przyzwoicie poukłdał zespół i ten grał na normalnym poziomie.Pawlak ( o dziwo) z Lecią zagrali bardzo dobre finały ,Amerykanki też dobrze grały dopóki ich (nie)przygotowanie do sezonu im pozwoliło.Mieliśmi kilka nieźle akcyjek ustawionych .Bardzo fajnie przechodziliśmy z ataku do obrony.
Chce powiedzieć ża jeżlei chodzi o trenerów to w ostatnuch latach bijemy na głowę Wisłe.
Koziorowicz bił na głowę Omanica.
A Skrzecz i tak jest znacznie lepszy od Herkta.

Trenerzy Lotosu to nie jest problem.
Obrazek

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 31 lipca 2007, 00:07

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 31 lipca 2007, 10:31

Ja nawet nie mam pretensji do Skrzecza za koncowke tego 5.meczu, tam wszystko sie dzialo w ciagu paru sekund i ciezko zarowno trenerowi, jak i zawodniczkom zachowac w takich momentach przytomnosc umyslu. Mam pretensje do niego jedynie, ze nie przygotowal zespolu psychologicznie do meczow nr 6 i 7 - bo w nich Lotos tak jakby "siadl" i utracil wiare w zwyciestwo.

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 31 lipca 2007, 11:21

bigbird pisze:Ja nawet nie mam pretensji do Skrzecza za koncowke tego 5.meczu, tam wszystko sie dzialo w ciagu paru sekund i ciezko zarowno trenerowi, jak i zawodniczkom zachowac w takich momentach przytomnosc umyslu. Mam pretensje do niego jedynie, ze nie przygotowal zespolu psychologicznie do meczow nr 6 i 7 - bo w nich Lotos tak jakby "siadl" i utracil wiare w zwyciestwo.

ale wy jako kibice nie pomogliście drużynie... byłem pierwszy raz w Gdynii przy okazji meczu nr 6 i byłem strasznie zdziwiony gdy na hali było pełno wolnych miejsc - każdy kto wtedy był od nas to potwierdzi. koszykarki nie miały w was oparcia - popatrz na mecz nr 5 czy 7 co sie u nas działo.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 31 lipca 2007, 15:04

bigbird pisze:Mam pretensje do niego jedynie, ze nie przygotowal zespolu psychologicznie do meczow nr 6 i 7 - bo w nich Lotos tak jakby "siadl" i utracil wiare w zwyciestwo.

K.O.
Lotos utracił wiare w zwycięstwo.Czyli zawodniczki w meczach 1-5m grały o każdą piłkę z wiarę w mistrza a w meczach 5-6 powiedziały sobie w szatni:
-OK panienki odpuszczamy już nam na mistrza nie zależy.
Logiki nieco brak...

Nie wiem że niektórym trudno zrozumieć że jeżeli się tworzy skład przedplayoffami i zabiera zawodniczki fizycznie nie przygotowane to zespół musi paść w końcówce i nie ma to nic współnego z trenerem, ambicją.
Obrazek

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 31 lipca 2007, 16:05

hellraiser pisze:Nie wiem że niektórym trudno zrozumieć że jeżeli się tworzy skład przedplayoffami i zabiera zawodniczki fizycznie nie przygotowane to zespół musi paść w końcówce i nie ma to nic współnego z trenerem, ambicją.
Dokładnie

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 31 lipca 2007, 19:33

równiez zgadzam sie z hellraiserem ma racje szkoda ze wszyscy tak nie mysla pozdrawiam :wink:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 31 lipca 2007, 23:30

Świat był by nudny jak by wszyscy mieli takie samo zdanie :lol:

Nadal uważam , że Lotos nie zdobył MP przez trenera :!:
Wystarczyło tylko powiedzieć faulujcie koniec takie jest moje zdanie i go nie zmienie :evil:

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”