Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 sierpnia 2007, 17:33

Mieczysław Krawczyk, prezes Basketball Investments S.A.: - Czekaliśmy dość długo, ale nasza cierpliwość została wynagrodzona. Przecież udało nam się namówić do współpracy tak znakomitą firmę jak Bank PKO BP. Podpisaliśmy umowę wieloletnią, która całkowicie zaspokaja nasze oczekiwania. Sponsorzy, Rada Nadzorcza oraz władze miasta, które budują w mieście przepiękną halę, oczekują od nas odzyskanie mistrzowskiego tytułu. Zrobimy wszystko, aby sprostać tym oczekiwaniom. Mnie ten laur marzy się szczególnie, bo byłby to 10 złoty medal wywalczony przez nasz klub. Poza rozgrywkami krajowymi zamierzamy z jak najlepszej strony zaprezentować się także w Eurolidze, w której występujemy nieprzerwanie od 1998 roku. W niedzielę w Monachium odbędzie się losowania tych rozgrywek, ale niezależnie od tego, na kogo trafimy, uważam, że z pewnością wstydu nie przyniesiemy. Dokonaliśmy bowiem przemyślanych i udanych transferów. W naszym zespole będzie występować Dominique Canty, która grając w Wiśle pozbawiła nas w meczu numer pięć pewnego, wydawało się, mistrzostwa. Z kolei Chamique Holdsclaw została MVP finałów play off. Aby uniknąć podobnych niespodzianek w przyszłości, postanowiliśmy zakontraktować amerykańskie gwiazdy. Z tym składem naprawdę jesteśmy w stanie sporo zwojować w Eurolidze.

wypowiedz pana Krawczyka z konferencji, bo w poprzednim poscie została nieco skrócona:]
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 02 sierpnia 2007, 18:07

Greebo pisze:
hellraiser pisze:O czym to mówi.....
Pery nie chcieli w Wiśle.
Karpowej w Lotosie.
O czymś to mówi 8) 8) 8)

Bez sensu porównanie. Karpowa w Lotosie i Pera w Wiśle były już klasowymi zawodniczkami a zarazem miały olbrzymie perspektywy na przyszłość.

Nie to z sensem było i sam sobie odpowiedziałeś,
Nie tylko słabych nie chcą i to że nie chcieli nie mówi o niczym...
Obrazek

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 02 sierpnia 2007, 18:14

Nie tankuję na Lotosie, a teraz muszę zlikwidować konto w PKO BP :P :lol:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 02 sierpnia 2007, 18:15

fearless pisze:Skero grać będzie sezon 4rty i może pograć jeszcze 5 sezonów. Dupree, Pałka, Kobryn, Fernandez jeśli się sprawdzą, to też pograją spokojnie 5 sezonów na wysokim poziomie... (jeśli będzie nas na nie stać) Trudno powiedzieć to o Canty, Tuvic, Claw...

Nie wiem czy my się dobrze zrozumieliśmy...

Zespół perspektywiczny to taki który oprócz gwiazd ma 2-3 zawodniczki w z którym wiąże nadziej od 0 do bohatera.
Dając im grać
czasem te nadzieje się spełniają a czasem nie...

W Wiśle widze jedynie Krawiec ale ona przy Herkcie zrobi kaput więc wychodzi 0.

W lotosie Lecia i Pawlak.Z tym że Pawlak dla mnie to szlifowanie kamienia zamiast brylantu..
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 sierpnia 2007, 18:20

Waldi pisze:Nie tankuję na Lotosie, a teraz muszę zlikwidować konto w PKO BP :P :lol:

to ja w takim razie chyba muszę rzucić pracę :? :wink:

Hell... jasnowidzu a raczej czarnowidzu, przestań w każdym możliwym temacie pisać o tym jak to Herkt zmarnuje Krawiec, jakie nieszczęścia ściagnie na Wislę i kiedy doprowadzi do upadku naszego klubu. naprawdę nie musisz się martwić o Wisłę.
Zostaw to nam kibicom Białej Gwiazdy :)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 02 sierpnia 2007, 18:29

ann pisze:
Waldi pisze:Nie tankuję na Lotosie, a teraz muszę zlikwidować konto w PKO BP :P :lol:

to ja w takim razie chyba muszę rzucić pracę :? :wink:

Hell... jasnowidzu a raczej czarnowidzu, przestań w każdym możliwym temacie pisać o tym jak to Herkt zmarnuje Krawiec, jakie nieszczęścia ściagnie na Wislę i kiedy doprowadzi do upadku naszego klubu. naprawdę nie musisz się martwić o Wisłę.
Zostaw to nam kibicom Białej Gwiazdy :)

Napisałem ze w kwestii jakiś ewentualnych przyłszych gwiazd Lotos jest 1,5 zawodniczki do 0.
To że Herkt zmarnuje Krawiec to wiem dlatego Wiśle dałem 0 a Lotosowi 1,5 ze względu na (nie)talent Pawlak.

Gdzie tu masz czarnowidztwo....

czarnowidztwem by było gdybym powiedział że Skrzecz zmarnuje Lecie bo tego nie wiemy.Z Krawiec i Herktem jest sprawa jasna...

I pisałem tylko w odpowiedzi na pewien zarzut....
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 02 sierpnia 2007, 18:33

Lecia chyba jednak w tym sezonie na s5 szans nie ma.

O Amerykankach nie ma co pisać- bo wiadomo.
Europejki- moim zdaniem żadna z nich nie leży na półce z Fernandez, czy ze Skerovic (tak, wiem, Skera bez form...)
Najbliżej do tej półki pewnie Tuvic, ale IMO to wcale nie znaczy że jej blisko. Zgodzę się z osobami, które uważają, że to center klasy Dado. Zresztą jak na 10 meczy w eurolidze zawodniczka grając średnio 20 minut spada w 4 z nich za faule...to to nie jest przypadek, a wtedy na boisku...Gulak :)

czyli zagranicznych zawodniczek w Lotosie 6...która wyląduje na PO na trybunach? :)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 sierpnia 2007, 18:36

To że Herkt zmarnuje Krawiec to wiem dlatego...

czarnowidztwem by było gdybym powiedział że Skrzecz zmarnuje Lecie bo tego nie wiemy.Z Krawiec i Herktem jest sprawa jasna...

:lol: :lol: :lol:

do jakiej wrózki chodzisz?
czytasz z kart czy z fusów?

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 02 sierpnia 2007, 18:43

ann pisze:
To że Herkt zmarnuje Krawiec to wiem dlatego

:lol: :lol: :lol:

do jakiej wrózki chodzisz?
czytasz z kart czy z fusów?

Nie po prostu nie należę do ludzi zaczynają wierzyć w bajki "o dobrych wróżkach" gdy chodzi o moją drużynę.
Herkt to trener na zasadzie jest kasa będą wyniki przyszłość się nie liczy.Taki był w Lotosie taki będzie w Wiśle.W Lotosie pozostawił spaloną ziemie w Wiśle będzie tak samo.I nie jest to "fałszywe' martwienie o Wisłe tylko chłodne kojarzenie faktów.
To jest kwestia nieudolności (ciągłej) waszych działaczy jeżeli chodzi o wybór trenera.To akurat z punktu widzenia Lotosu nie najgorzej...
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 sierpnia 2007, 18:49

trenera zawsze można zwolnić lub grać bez niego, przeciw niemu(pozdr. dla Omanica) :lol:

wolę nieudolność w doborze trenera niż zawodniczek.
8) :D

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 sierpnia 2007, 18:50

Nie byłem i nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem Herkta ale patrząc na skład Wisły uważam że nie jest o złym wyborem. Większość zawodniczek ma ustaloną renomę, więc Herkt raczej będzie z nich korzystał w miarę sensownie. Dotyczy to IMO także Moniki Krawiec - to nie jest juniorka która dopiero co wchodzi do zespołu. Ona już trochę pograła i w lidze i w eurolidze.
Największy problem może mieć Agnieszka Fikiel ale to i tak u nas zawodniczka nr 13..

A skoro już mowa o wróżeniu to ja zaryzykuje twierdzenie ze z tych 6 zagranicznych zawodniczek Lotosu w PO ujrzymy na parkiecie góra 3.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 02 sierpnia 2007, 18:53

A skoro już mowa o wróżeniu to ja zaryzykuje twierdzenie ze z tych 6 zagranicznych zawodniczek Lotosu w PO ujrzymy na parkiecie góra 3.

Breitreiner, Zarytska i Snycine?
:wink:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 02 sierpnia 2007, 18:54

ann pisze:

heh.. aż tak precyzyjnej wizji nie miałem ;-)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 02 sierpnia 2007, 19:00

ann pisze:

a ja myślę, że wróci Anderson, Joković i zakontraktują Vilipic - to tak kontunuując tok myślowy Mietka K.
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 02 sierpnia 2007, 19:04

osesek pisze:
ann pisze:

a ja myślę, że wróci Anderson, Joković i zakontraktują Vilipic - to tak kontunuując tok myślowy Mietka K.

Raczej Greebo a nie Mietka K. :lol: :lol:
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”