Plotki i informacje: kadrowe

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Gość

Postautor: Gość » 08 sierpnia 2007, 09:25

No i tu sie nie zgodze.Trener nie moze opierac swojej pracy tylko na doswiadczeniu jako zawodniczka.Obecnie trzeba miec chociaz podstawowa wiedze z zakresu metodyki sportu,fizjologii czy nawet psychologii.Nie pracuje sie juz metoda PROB I BLEDOW.

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 08 sierpnia 2007, 12:10

Gazeta Wyborcza Łódź pisze:Edyta Koryzna... Z klubem z al. Unii zdobyła tytuł mistrzyń Polski w roku 1997 oraz dwukrotnie (1996 i 1998) srebrny medal.

ze co?!? Jak grajac w Stilonie Gorzów mogla zdobyc srebrny medal z LKS? :?

wiem ze sie czepiam, i nie jest to mile widziane, ale to sa istotne informacje!

Źródło: Gazeta Wyborcza Łódź

to chyba wszystko wyjasnia... :roll: :?

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 08 sierpnia 2007, 12:14

Anonymous pisze:No i tu sie nie zgodze.Trener nie moze opierac swojej pracy tylko na doswiadczeniu jako zawodniczka.Obecnie trzeba miec chociaz podstawowa wiedze z zakresu metodyki sportu,fizjologii czy nawet psychologii.

odbiegajac troche od tematu musze w tym miejscu stwierdzic, ze w takim wypadku nalezy zwrocic sie do Kasi Dulnik, ktora obecnie wyklada wlasnie te zawilosci studentom AWF w stolicy :)

i z powodzeniem moglaby poprowadzic seniorska druzyne :) bo prowadzenie mlodziezowej, ma juz za soba :wink: :)

Kasia jest THE BEST!!!

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 08 sierpnia 2007, 12:26

Mysle, ze Renata nie bedzie trenerem jako takim, bo o ile wiem, to trzeba miec licencje. Mysle, ze Ona po prostu czasem cos doradzi trenerowi, podpowie, pomoze na treningach, bedzie taka starsza siostra (i opiekunka...) dla tych mlodych, ktore chcemy sprowadzic.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 08 sierpnia 2007, 12:46

Anonymous pisze:No super asystent!!!!!!!!Nawet nie ma matury.

A ty jestes za to super odwazny (anonimie - emigrancie z matura i po studiach - pewnie na zmywaku w UK).

To ze ja mam mature - malo tego jestem nawet inzynierem (moge byc magistrem, doktorem i ch... wie kim jeszcze) nie znaczy ze bede dobrym trenerem koszykarek.
Czasami a nawet bardzo czesto doswiadczenie wyniesione z parkietow jest duzo wiecej warte niz te wszystkie papierki i tytuly.

Dobrze sie dzieje ze w koncu ktos zwiazany z koszykowka w tym miescie bedzie mial cos do powiedzenia w sprawach prowadzenia zespolu - powiem wiecej - to o wiele lepiej niz sprowadzanie pseudo fachowcow (takich chociazby jakim jest pan Depta) i marnotrawienie kolejnych pieniedzy w tym klubie.

Gość

Postautor: Gość » 08 sierpnia 2007, 12:49

Viallos pisze:
Anonymous pisze:No super asystent!!!!!!!!Nawet nie ma matury.

A ty jestes za to super odwazny (anonimie - emigrancie z matura i po studiach - pewnie na zmywaku w UK).

[b][b]To ze ja mam mature - malo tego jestem nawet inzynierem (moge byc magistrem, doktorem i ch... wie kim jeszcze) nie znaczy ze bede dobrym trenerem koszykarek. [/b][/b]Czasami a nawet bardzo czesto doswiadczenie wyniesione z parkietow jest duzo wiecej warte niz te wszystkie papierki i tytuly.

Dobrze sie dzieje ze w koncu ktos zwiazany z koszykowka w tym miescie bedzie mial cos do powiedzenia w sprawach prowadzenia zespolu - powiem wiecej - to o wiele lepiej niz sprowadzanie pseudo fachowcow (takich chociazby jakim jest pan Depta) i marnotrawienie kolejnych pieniedzy w tym klubie.

No to jest wiecej niz pewne.

jelo
Młodzik

Postautor: jelo » 08 sierpnia 2007, 12:49

Viallos pisze:Dobrze sie dzieje ze w koncu ktos zwiazany z koszykowka w tym miescie bedzie mial cos do powiedzenia w sprawach prowadzenia zespolu.

ale czy na pewno Renata bedzie miala na cokolwiek wplyw? Oby! Pozyjemy zobaczymy...

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 08 sierpnia 2007, 16:23

Anonymous pisze:
Anonymous pisze:Koszykówka: Ufff! Ekstraklasa będzie

Nie ma już obaw o to, że koszykarki MTK Pabianice wystartują w rozgrywkach ligowych. Działacze spełnili niezbędne warunki finansowe.
- Wpłaciliśmy wpisowe do Polskiego Związku Koszykówki i Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet - mówi Zbigniew Grzanka, dyrektor MTK. - 17 października zagramy pierwszy mecz w nowym sezonie.
Szkoleniowcem zespołu będzie wywodzący się z Lubelszczyzny 34-letni Sławomir Depta. Prowadząc Meblotap Chełm, Depta dwukrotnie awansował do play off, raz utrzymał zespół w pierwszej lidze, wygrywając baraże.
- W Pabianicach będzie miał podobne zadanie. Dostał wolną rękę w doborze zawodniczek - obiecuje Grzanka. - Mamy kontakty z wieloma koszykarkami, pomożemy mu.
Depta nie będzie miał asystenta, bo działacze klubu tną koszty. Prawdopodobnie grającą trenerką (drugą) zostanie Renata Piestrzyńska.
- Doskonale zna pabianickie realia, pomoże trenerowi szybciej się przystosować - uważa dyrektor. - Swoim doświadczeniem na boisku pomoże też młodszym zawodniczkom.
Kto oprócz Piestrzyńskiej zagra w zespole? To zależy od sytuacji w kasie. A ta wciąż jest kiepska.
MTK nadal nie ma strategicznego sponsora.
- Chcemy mieć siedem seniorek - mówi Grzanka. - Na pierwszym treningu spotkamy się 20 sierpnia, wtedy będzie wiadomo, kto u nas zagra.

(więcej - we wtorkowym Życiu Pabianic)

I w tym życiu pabianic wyczytalem ze Ma tu wrócić Aya Traore

No super asystent!!!!!!!!Nawet nie ma matury.

a dp czego jej matematyka ;/ słuche liczby nic nie znaczą! Renia pokaż im! :wink:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 08 sierpnia 2007, 21:51

A ja tak tylko słowo do tego całego "stada anonimów" .... odpiermandolić mi się od Renaty!!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

gość

Postautor: gość » 09 sierpnia 2007, 07:16

Edzia pisze:Mysle, ze Renata nie bedzie trenerem jako takim, bo o ile wiem, to trzeba miec licencje. Mysle, ze Ona po prostu czasem cos doradzi trenerowi, podpowie, pomoze na treningach, bedzie taka starsza siostra (i opiekunka...) dla tych mlodych, ktore chcemy sprowadzic.

Na drugiego trenera nie trzeba mieć licencji

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 09 sierpnia 2007, 09:18

Ełkaesianki już rozpoczęły

Występujące w ekstraklasie koszykarki ŁKS rozpoczęły wczoraj przygotowania do nowego sezonu.

Zajęcia odbyły się w parku na Zdrowiu, wzięlo w nich udział dziesięć zawodniczek.

Zgodnie z zapowiedziami trenera Mirosława Trześniewskiego, nie zabrakło nowych koszykarek. Przede wszystkim pojawiła się doświadczona rozgrywająca Edyta Koryzna, dla której jest to powrót do klubu z al. Unii (ostatnio występowała w CCC Polkowice).

Obrazek

Kolejne to Karolina Rykowska (z Ostrołęki) oraz Agnieszka Kopeć (z Widzewa). Nie wiadomo jednak jeszcze, czy będą występowały w ŁKS. 14 sierpnia w Łodzi ma się pojawić brazylijska rozgrywająca Natalia Aparecida Burian, z którą szkoleniowiec wiąże spore nadzieje.

Z kolei pod koniec miesiąca do Polski powinna przylecieć dobrze już znana kibicom ŁKS rodaczka Burian, skrzydłowa Renata Oliveira.

Przez kilka dni zawodniczki będą ćwiczyć na własnych obiektach, natomiast 19 sierpnia wyjeżdżają nad morze do Sarbinowa.

Niewykluczone, że tam dołączą kolejne zawodniczki. Trześniewski poszukuje głównie centra. Ma ponoć na oku klasową zawodniczkę zza południowej granicy.

(bart) - Express Ilustrowany

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 09 sierpnia 2007, 09:35

simon pisze:Agnieszka Kopeć (z Widzewa).

:shock: :shock: a to male zaskoczenie...Predzej spodziewalabym sie transferu innej zawodniczki z Widzewa do ŁKS-u..
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Gość

Postautor: Gość » 09 sierpnia 2007, 09:48

Szymon pisze:A ja tak tylko słowo do tego całego "stada anonimów" .... odpiermandolić mi się od Renaty!!!!!

Czy wy wiecie o czym rozmawiacie.Ja nie odbieram Reni zaslug na boisku,ale czy ktos z was by chcial zeby matematyki uczyl czlowiek,ktory skonczyl nawt liceum bo przeciez doswiadczenie tez ma.Trener to rowniez nauczyciel,wychowawca bez wzgledu na wiek zawodniczek,psycholog i wiedze musi posiadac.Oczywiscie ze nie kazdy kto ma odpowiednie wyksztalcenie jest dobrym trenerem.Do tego trzeba miec jeszcze wiele i innych zalet akle przede wszystkim tak zwanego nosa,ale podstawy trzeba miec!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 09 sierpnia 2007, 10:02

Anonymous pisze:
Szymon pisze:A ja tak tylko słowo do tego całego "stada anonimów" .... odpiermandolić mi się od Renaty!!!!!

Czy wy wiecie o czym rozmawiacie.Ja nie odbieram Reni zaslug na boisku,ale czy ktos z was by chcial zeby matematyki uczyl czlowiek,ktory skonczyl nawt liceum bo przeciez doswiadczenie tez ma.Trener to rowniez nauczyciel,wychowawca bez wzgledu na wiek zawodniczek,psycholog i wiedze musi posiadac.Oczywiscie ze nie kazdy kto ma odpowiednie wyksztalcenie jest dobrym trenerem.Do tego trzeba miec jeszcze wiele i innych zalet akle przede wszystkim tak zwanego nosa,ale podstawy trzeba miec!!!!!!!!!!

idac Twoim tokiem myslenia... czy historii nie moze uczyc ktos, nie znajacy matematyki ? rzecz w tym, zeby dana osoba byla specjalista w SWOJEJ dziedzinie.

Gość

Postautor: Gość » 09 sierpnia 2007, 10:30

pietroc pisze:
Anonymous pisze:

idac Twoim tokiem myslenia... czy historii nie moze uczyc ktos, nie znajacy matematyki ? rzecz w tym, zeby dana osoba byla specjalista w SWOJEJ dziedzinie.

Idac twoim tokiem myslenia....kazdy nauczyciel i TRENER musi byc wyksztalcony wszechstronnie,czego o Reni nie mozna powiedziec,a dopiero na tych podstawach wybrac specjalizacje,czyz nie?
Prosze nie mylic wyksztalcenia z doswiadczeniem,bo dopiero te dwie rzeczy moga byc podstawa dobrej pracy w kazdym zawodzie.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”