Plotki i informacje: kadrowe

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

TOMbis

Postautor: TOMbis » 20 sierpnia 2007, 20:21

Agnieszka Makowska w Lesznie. Marta Żyłczyńska z uwagi na stan zdrowia nie zagra w tym sezonie. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 20 sierpnia 2007, 20:55

Nowa w Tęczy.

Dziś po raz pierwszy z zespołem Dudy Tęczy Leszno trenowała nowa zawodniczka Agnieszka Makowska, która w minionym sezonie reprezentowała barwy Cukierków Brzeg.

Agnieszka ma 25 lat i mierzy 181 cm, grać będzie na pozycji skrzydłowej. Ma za sobą także występy w reprezentacji Polski

To taka trochę wymiana, bo w dalszym ciągu kontuzję leczy Marta Żyłczyńska mówi trener leszczyńskiego zespołu Jarosław Krysiewicz.

Nowa zawodniczka może grać na pozycjach 2 i 3 co zdecydowanie poprawia ofensywność drużyny. Sztab szkoleniowy poszukuje jeszcze zagranicznej zawodniczki na pozycję 1 W Polsce nie ma już nikogo, kto spełnia warunki gry w ekstraklasie. Ma to w założeniach być koszykarka, która grała w dobrej drużynie. Otwartą sprawą jest czy będzie to ktoś z naszego kontynentu czy z USA dodaje trener.

Agnieszka ostro ruszyła do pracy, ma trochę do nadrobienia, ale widząc jej zapał można powiedzieć, że bardzo szybko z formą dołączy do koleżanek.

Moim celem w nadchodzącym sezonie jest pokazać, co potrafię, bo ostatnio nie miałam takich możliwości, a może mi nie wyszło przyznaje sama zawodniczka.

Aga ma też swój pseudonim boiskowy "Szopen" – Ciągnie się on za mną już od podstawówki, to z powodu mojej bujnej fryzury tłumaczy z uśmiechem.(z)

www.elka.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 20 sierpnia 2007, 21:39

Opóźnił się termin pierwszego treningu koszykarek MTK. Zawodniczki spotkają się 27 sierpnia. Rozgrywki Ford Germaz Ekstraklasy ruszają 17 października. Czy nowemu trenerowi, Sławomirowi Depcie, wystarczy czasu na należyte przygotowanie drużyny?

Tymczasem działacze kompletują skład. W drużynie mają grać dwie Ukrainki: rozgrywająca z Kozaczki Zaporoże i środkowa z Dynama Kijów. Do zespołu mają dołaczyć dwie Bułgarki i Rosjanka.
:shock:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 20 sierpnia 2007, 22:41

TOMbis pisze:Agnieszka Makowska w Lesznie.

A to niespodzianka dla mnie. Byłem prawie pewien że Szopen pójdzie do Pabianic 8)

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 20 sierpnia 2007, 23:52

ann pisze:Nowa w Tęczy.

Dziś po raz pierwszy z zespołem Dudy Tęczy Leszno trenowała nowa zawodniczka Agnieszka Makowska, która w minionym sezonie reprezentowała barwy Cukierków Brzeg.

PAMELA, DZIEKUJEMY !!! :D:D:D

kamien z serca, ze nie u nas :D

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 22 sierpnia 2007, 21:12

CCC wzmacnia się pod koszem

Chorwatka Petra Stampalija będzie ostatnią zawodniczką, która wzmocni przed sezonem CCC Polkowice.

Chorwacka koszykarka występuje na pozycji środkowej. Ma 27 lat i mierzy 193 cm wzrostu. Zawodniczka ostatni sezon spędziła w lidze włoskiej w ekipie La Spezia. Występowała w 30 meczach, w których zdobywała średnio 9,2 pkt, notowała 7,1 zbiórki i 1,1 przechwytu. Wcześniej grała w lidze francuskiej w ekipie Clermont Ferrand oraz Toulouse.

Zawodniczka jeszcze kontraktu z klubem nie podpisała, ale większość szczegółów umowy zostało już uzgodnionych. Stampalija będzie trzecią nową koszykarką pozyskaną przez polkowicki klub. Wcześniej działacze pozyskali dwie Amerykanki - środkową Jennifer Lacy (występuje w WNBA w Phoenix Mercury) oraz rozgrywającą Natashę Brackett. W zespole pozostanie Dominikanka Frances Carvajal oraz Czeszka Veronika Bortelova, a także wszystkie polskie zawodniczki.

Pod znakiem zapytania stoi tylko gra Anny Pietrzak, która doznała poważnej kontuzji. W pesymistycznej wersji jej przerwa w grze może potrwać nawet cały sezon.

Źródło: Gazeta Wyborcza Wrocław
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 22 sierpnia 2007, 22:51

pietroc pisze:

Jestem zbulwersowany Twoim wpisem Pietroc! Co za brak subtelności i ogłady! Jak możesz?! Ty, sędzia koszykarski! Jestem zniesmaczony!

:wink:
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 23 sierpnia 2007, 00:01

Mikey pisze:
pietroc pisze:

Jestem zbulwersowany Twoim wpisem Pietroc! Co za brak subtelności i ogłady! Jak możesz?! Ty, sędzia koszykarski! Jestem zniesmaczony!

przepraszam zachowalem sie jak gowniarz :) prosze jednak spojrzec na godzine wpisu, mam nadzieje, ze to okolicznosc lagodzaca :D

ps. ten post rowniez jest "nieoficjalny" patrzac na godzine jego napisania :D

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 23 sierpnia 2007, 06:41

24-letnia słowaczka Lenka Zimova, mająca 197 cm wzrostu, dołączyła do koszykarek ŁKS, które przebywają na zgrupowaniu w Sarbinowie.

- Lenka jest z nami dopiero trzeci dzień, trudno więc coś powiedzieć o jej przydatności - mówi Mirosław Trześniewski, trener ŁKS. Dysponuje świetnymi warunkami fizycznymi, jakiej wymaga się od zawodniczki grającej na pozycji centra. Ma jednak pewne zaległości treningowe.

W niedzielę ma dojechać na obóz do Sarbinowa koszykarka z Ukrainy i Brazylijka Olkiveira, która występowała w naszym klubie w minionym sezonie.

Jak przebiega zgrupowanie w Sarbinowie?

- Zgodnie z wcześniej ustalonym programem zajęć. Dla przykładu, wczoraj koszykarki biegały przed południem w terenie, a wieczorem trenowały w hali. W planie mamy rozegranie dwóch sparingów, z Polkowicami i Toruniem. Zgrupowanie kończymy 2 września.

A co słychać u koszykarek MTK Pabianice?

Zbigniew Grzanka, dyrektor klubu: - Stukamy strategicznego sponsora. Na razie bezskutecznie. Ale jest jakaś tam nadzieja, że sytuacja zmieni się na lepsze. Przygotowania do nowego sezonu rozpoczynamy w poniedziałek. Mają dojechać zarówno koszykarki z Ukrainy, jak i zawodniczki z klubów polskich. Ale sprawy dotyczące kadry klubowej zależne są, jak wiadomo, od wielkości budżetu klubu. Na razie nie stać nas na jakieś bardziej spektakularne zakupy.

(m. st.) - Express Ilustrowany

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 23 sierpnia 2007, 19:19

ehh z tą Makowska to w lesznie jeszcze nic pewnego , podpisu jeszcze z tego co mowia nie zlozyla wiec narazie poki co nic nie jest ustalone a czy Zylczynska nie zagra w tym sezonie ? skad te info bo bardzo ciekawe , ja ja ostatnio widze czesto gesto nie wyglada na zalamana albo cos moze szybko wroci do gry ;)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
Viallos
Administrator
Kontaktowanie:

Postautor: Viallos » 23 sierpnia 2007, 20:44

Hersi pisze:A co słychać u koszykarek MTK Pabianice?

Zbigniew Grzanka, dyrektor klubu: - Stukamy strategicznego sponsora.

A ja bym powiedział że to dotychczasowy sponsor strategiczny stuknął Was.

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 23 sierpnia 2007, 21:16

Hersi pisze:A co słychać u koszykarek MTK Pabianice?

Zbigniew Grzanka, dyrektor klubu: - Stukamy strategicznego sponsora.

a to ciekawe :D
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

TOMbis

Postautor: TOMbis » 24 sierpnia 2007, 08:51

Niestety Marta Żyłczyńska nie zagra na 100% Jej choroba, która stwierdzono w końcówce zeszłego sezonu eliminuje ją z dalszej gry w tym sezonie, a może i z uprawiania sportu wyczynowego na zawsze :( przykre ale tak bywa. Życzyć jej tylko zdrowia wypada i podziękować za zeszły sezon..

Gość

Postautor: Gość » 24 sierpnia 2007, 09:13

sienot pisze:Opóźnił się termin pierwszego treningu koszykarek MTK. Zawodniczki spotkają się 27 sierpnia. Rozgrywki Ford Germaz Ekstraklasy ruszają 17 października. Czy nowemu trenerowi, Sławomirowi Depcie, wystarczy czasu na należyte przygotowanie drużyny? :shock:

hehe. Depta pewnie musi COŚ dokończyć albo jeszcze nie przyjechały odpowiednie kandydatki
ale to taki fachowiec że przygotuje drużyne z 2 tygodnie. przecież już mu się to kiedyś "udało". a jeszcze szybciej potrafi druzyne rozwalić. nawet w jeden dzień.

Awatar użytkownika
Pamela
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: Pamela » 25 sierpnia 2007, 08:24

pietroc pisze:

Wisisz mi skrzynke piwa :wink: :mrgreen:

A Szopen na 100% w nadchodzacym sezonie bedzie grac dla Leszna :D
Antychryst powrócił ;)
lołszyn in loco mołszyn ;) redehader ;) B&B :)
:lol: C'MoN PoKeMoN :lol: i ŻóŁwIk ;)
:mrgreen: Pimp My Pokemon :mrgreen:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”