Co słychać w Gdyni?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 września 2007, 15:44

ann pisze:
Bo ona kocha Lotos. Co prawda Wisłe tyż kochała..Może taka kochliwa istota z niej???

Catch nie mogła kochać Wisły, bo w niej nigdy nie grała;) chyba pomysliłeś z Chamique.

Jak pisałem że zrezygnowała z WNBA dla Lotosu to myślałem o Chamique.
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 września 2007, 15:45

ale zacytowałeś wypowiedź o Catch, zresztą nieistotne :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 03 września 2007, 15:45

PO- IMO na liście jest Beard, Snow, Cash, Lisa Leslie :wink: + trzeba pamiętać o tych tłumach w Rosji...znając życie nie wszyscy tam dociągną do stycznia ...więc z wyborem nie jest tak źle, choć oczywiście drugiej Tamiki Catchings nie ma.

Hell ma racje co do tego, że siła naszej s5 na PO się bardzo nie zmieni, ale ławka też gra...no chyba, że same karneciki na 40 minut (tak, wiem, to w stylu Herkta...ale czy w stylu Skrzecza? , bo ławka Lotosu mi za bardzo nie imponuje).
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 września 2007, 15:48

Hell ma racje co do tego, że siła naszej s5 na PO się bardzo nie zmieni, ale ławka też gra...no chyba, że same karneciki na 40 minut (tak, wiem, to w stylu Herkta...ale czy w stylu Skrzecza? , bo ławka Lotosu mi za bardzo nie imponuje).

w stylu Herkta z wyboru, w stylu Skrzecza z konieczności :wink:
z tym, że Herkt w tym sezonie będzie musiał zmienić swoje koncepcje 5 razy 40 :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Postautor: garnett » 03 września 2007, 15:48

Gdynia straszy... :shock:
Transfer absolutnie spektakularny, ale...niekoniecznie na pozycję na której potrzebuje Gdynia wzmocnień....tak się czepiam.. :P
Nie widzę jednak w Lotosie po tym transferze faworyta do MP, bo pozycja centra i rozgrywającej dalej jest słabo obsadzona i to się nie zmieni.
Krawczyk tym ruchem zmusza Wisłe do rozglądania się za trzecią Amerykanką/każdy inny transfer wolnej w tym momencie zawodniczki nie wymagałby wzmocnień ze strony Wisły/.
Zgadzam się z oseskiem, że optymalną zawodniczką przy takim składzie personalnym Lotosu, jest dla Wisły Swin Cash.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 września 2007, 15:57

Ałgaja pisze:PO- IMO na liście jest Beard, Snow, Cash, Lisa Leslie

LL-nie traktuje poważnie.
Mnie najbardziej nie uśmiecha się w Wiśle-Cash.To takie typowe rozwiązanie przeciw Lotoswi a nie dla Wisły.
N.Powell też ni chce (nie wiem czy są wolne)

Życze wam dobrego strzelca ze słabszego zespołu.
Obrazek

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 03 września 2007, 16:01

hellraiser pisze:
Ałgaja pisze:PO- IMO na liście jest Beard, Snow, Cash, Lisa Leslie

LL-nie traktuje poważnie.
Mnie najbardziej nie uśmiecha się w Wiśle-Cash.To takie typowe rozwiązanie przeciw Lotoswi a nie dla Wisły.
N.Powell też ni chce (nie wiem czy są wolne)

Życze wam dobrego strzelca ze słabszego zespołu.

ja bym nie chciał Shameki Christon - gra bardzo samolubnie
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 września 2007, 16:02

Cash jest wolna, Nicole Powell w Rosji, ale oni tam mają 5 Amerykanek i trudno powiedzieć która na którą część sezonu.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 września 2007, 16:13

te wam życze
Jia Perkins
Stacey Dales
Shameka Christon

Dobre staty lepsze od Cash
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 września 2007, 16:15

hell... statsy to nie wszystko.
ja sobie nie życzę żadnej z nich( bo streetballa nie uważam :P ), ale ja se mogę :wink:
a poza tym Pan Kicior mówi że to ma być spektakularny transfer, a żadna z nich takowym by nie była :wink:

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 03 września 2007, 16:26

hellraiser pisze:te wam życze
Jia Perkins
Stacey Dales
Shameka Christon

Dobre staty lepsze od Cash

statsy w Sky nierówne tym w Detroit

życzenia raczej nierealne, tak nisko Wisła chyba nie upadła i budżet chyba większy...Christon w Hiszpanii, Dales i Perkins- mamy Fernandez i ADF ..obie cenie wyżej, zważywszy że to Europa to nie wnba...zresztą strzelców nam nie brakuje.

hellraiser pisze:Mnie najbardziej nie uśmiecha się w Wiśle-Cash.To takie typowe rozwiązanie przeciw Lotoswi a nie dla Wisły.

istotnie przeciw Lotosowi (w końcu z nim mamy walczyć), ale też dla Wisły- można by było grać wysoką piątką i powalczyć duże efektywniej na desce....a Fernandez jako zmienniczka Skery albo ADF też nie jest złym rozwiązaniem :)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

higienista

Postautor: higienista » 03 września 2007, 16:35

Czemu zaśmiecacie wątek o Lotosie jakimiś rozważaniami o rzekomych transferach w innym klubie..? :wink:

Postuluję o czystość!!!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 03 września 2007, 16:37

:lol:

bo to taki wątek o dwóch klubach jednocześnie, zresztą podobnie ten o Wiśle jest "zaśmiecany" postami o Lotosie :wink:

kibic...

Postautor: kibic... » 03 września 2007, 19:18

Ja powiem wam tyle ze jak sie coś bardzo chce to często nie wychodzi ,Canty będzie chciała bardzo pokazać ze nie warto było stawiać ja w 2 szeregu a co zrobi zobaczymy.Poza tym wiemy jaka atmosfera w Krakowie jest zawsze gorąca... z reszta widzieliśmy co sie działo z Dolhą na meczu Wisła-Lech więc....

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 03 września 2007, 20:01

kibic... pisze:Ja powiem wam tyle ze jak sie coś bardzo chce to często nie wychodzi ,Canty będzie chciała bardzo pokazać ze nie warto było stawiać ja w 2 szeregu a co zrobi zobaczymy.Poza tym wiemy jaka atmosfera w Krakowie jest zawsze gorąca... z reszta widzieliśmy co sie działo z Dolhą na meczu Wisła-Lech więc....

Akuratna na to najmniej bym liczył .Jestem przekonany Canty będzie grała tak jak w Wiśle ani lepiej ani gorzej.Już bardziej Chamique może grać nieco słabiej ze względu na zdrowie.Aczkolwiek też nie jest to powiedzianie.Może być odwrotnie -nie grała w WNBA teraz w pełni przygotuje się do sezonu to może grać tak samo albo nawet lepiej.

A jak szukamy znaków zapytania to takim względnie największym znakiem zapytania z amerykanek jest postawa Dupree..

Z Europejek napewno Tuvic.
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”