Superpuchar Polski w Lesznie

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
garnett
Junior

Superpuchar Polski w Lesznie

Postautor: garnett » 08 października 2007, 11:48

Zbigniew Król: Liczne atrakcje

- Obu drużynom życzę przede wszystkim spotkania bez kontuzji, stworzenia wspaniałego widowiska sportowego, które będzie promować żeńska koszykówkę w całym kraju - mówi Zbigniew Król, wiceprezes Dudy Leszno i organizator meczu o Superpuchar, który odbędzie się w najbliższą niedzielę.

Już w następną niedzielę zostanie w Lesznie rozegrany mecz o Superpuchar, pomiędzy Lotosem Gdynia, a Wisłą Kraków. Czy Zarząd leszczyńskiej Tęczy jest zadowolony z tego faktu i jak trwają przygotowania do tego wydarzenia?

- Wszyscy w klubie są zadowoleni, że to nasze miasto i klub mogą być organizatorem meczu o Superpuchar. To dla nas duże wyróżnienie i dowód na ogromne zaufanie, jakim obdarzyły nas władze żeńskiej koszykówki w Polsce. Postaramy się ich nie zawieść. Obecnie dopinamy ostatnie szczegóły tego niezwykłego wydarzenia sportowego. Poszukujemy jeszcze ewentualnie kolejnych sponsorów, którzy chcieliby jeszcze wesprzeć całe przedsięwzięcie, a przy tym zareklamować się na całą Polskę.

Kibice w Lesznie są podzieleni w opinii, który z zespołów wygra tę rywalizację. A jak Pan obstawia wynik tego meczu?

- Stawiam na Wisłę Kraków, choć w sporcie nigdy nic nie wiadomo. Myślę, że Wisła dysponuję obecnie lepszym składem i w tym meczu będzie górą. Lotos też nie jest jednak bez szans.

Czy konfrontacja między Lotosem, a Wisłą powtórzy się w finale FGE?

- Tak. Zdecydowanie te dwa zespoły można dzisiaj uznać za pretendentów do gry o finał. Kto jednak wygra tę rywalizację nie mogę tego dzisiaj przewidzieć.

Jak będzie wyglądała cała otoczka tego meczu? Czy przewidziane są jakieś wyjątkowe atrakcje dla kibiców oraz jakich gości specjalnych spodziewacie się 14 października w Lesznie?

- Atrakcji i niespodzianek będzie sporo i nie zdradzę tu wszystkich. Możemy jednak zapewnić, że oprócz samego sportowego pojedynku pomiędzy Lotosem a Wisłą, kibice będą mogli zobaczyć także leszczyńskie zawodniczki. Mamy też nadzieję, że nie jeden kibic wróci do domu z miłą pamiątką z tego spotkania. Przerwy w trakcie meczu także będą zapełnione atrakcjami. Co do gości, którzy są awizowani na to spotkanie to mogę wymienić choćby panią minister sportu, szefa sportu w TVP, prezesa PZKosz i szefostwo wielu firm, które finansują żeńską koszykówkę w Polsce. Transmisję z tego spotkania pokaże na żywo TVP Sport i TVP 3.

Mecz rozpocznie się o godz. 14.45 w leszczyńskiej hali sportowej „Trapez”, a czy znane są już ceny biletów na to spotkanie i czy warto przyjść wcześniej, by zarezerwować sobie dobre miejsce?

- Ceny biletów będą myślę umiarkowane - 15 zł normalny, 7 zł ulgowy i chętnych na ich zakup zapewne nie zabraknie. Dlatego wszystkich, którzy chcieliby usiąść, na swoich ulubionych miejscach, serdecznie zapraszamy dużo wcześniej przed meczem.

Na koniec, czego by Pan życzył obu mającym wystąpić w tym meczu zespołom, a czego sobie i klubowi Tęczy Leszno, organizatorom tego spotkania?

- Obu drużynom życzę przede wszystkim spotkania bez kontuzji, stworzenia wspaniałego widowiska sportowego, które będzie promować żeńska koszykówkę w całym kraju, a nam organizatorom, spełnienia wszystkich zaplanowanych zamierzeń i spełnienia oczekiwań ze strony władz PLKK, zawodniczek biorących udział w tym meczu oraz wszystkich kibiców.

Zet/plkk.pl

Miejmy nadzieje, że faktycznie ten mecz pokaże TVP 3 bo ostatnio rzadko bywało , by transmisje sportowe live w tym kanale dochodziły do skutku.... :wink:

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 08 października 2007, 12:42

TVP 3 nie pokaże na pewno bo już nie istnieje :lol: :lol:

dla niewtajemniczonych - teraz mamy TVP Info :wink: A czy TVP Info pokaże - hmm jeśli nie wypadnie w tym czasie super ważna konferencja PiSu, Samoobrony etc. to jest szansa - nawet duża, bo zwykle takie konferencje są ok. 14:00 8)

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 08 października 2007, 13:15

Mecz Tęczy z Wisłą "dzięki" TVP jest w środę o 16-tej. A teraz jeszcze lepiej- Superpuchar o 14.45. To ma być promocja koszykówki w Lesznie? Ciekawe kto na to przyjdzie, bo ja na pewno nie. Co to ma być za dyktat TV? I jeszcze transmisja ma odbywać się w TVP Sport, która ma mniej oglądających niż niejedna telewizja osiedlowa. Śmiechu warte. Prezes Unii Leszno nie zgodził się na warunki dyktowane przez Polsat i owa beznadziejna stacja ma zakaz wstępu na leszczyński stadion. Ale działacze Unii mają jaja, czego o działaczach Tęczy powiedzieć się nie da...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 08 października 2007, 13:57

patrese pisze:Mecz Tęczy z Wisłą "dzięki" TVP jest w środę o 16-tej. A teraz jeszcze lepiej- Superpuchar o 14.45. To ma być promocja koszykówki w Lesznie? Ciekawe kto na to przyjdzie, bo ja na pewno nie. Co to ma być za dyktat TV? I jeszcze transmisja ma odbywać się w TVP Sport, która ma mniej oglądających niż niejedna telewizja osiedlowa. Śmiechu warte. Prezes Unii Leszno nie zgodził się na warunki dyktowane przez Polsat i owa beznadziejna stacja ma zakaz wstępu na leszczyński stadion. Ale działacze Unii mają jaja, czego o działaczach Tęczy powiedzieć się nie da...

O ile granie w środku tygodnia o godz 16-tej uważam za pomysł durny, o tyle nie widzę problemów w przypadku meczu niedzielnego. Mniej więcej o tej porze grają często siatkarze, siatkarki, koszykarze.. także zdarzają sie mecz piłki nożnej.. jak kogoś mecz interesuje to sie pojawi.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 08 października 2007, 14:41

Hehehe :) .. i zaczyna sie z TVP znow :) ... Nie no ta niedziela w sumie normalnie, nawet bylem przekonany ze o 13.30 bedzie ... ale z ta sroda to d o j e b a l i niemilosiernie :). Heh . jakby to bylo na Wisle, zapewne juz szykowalibysmy jakies transparenciwa ;)

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 października 2007, 15:27

Mecz p Puchar Polski w Gdyni też był jakoś wcześnie, zresztą zdarzało się wcześniej że i mecze rundy zasadniczej czy nawet już finały w sobotę czy niedzielę rozgrywane były w godzinach popołudniowych a nie wieczornych.
Natomiast oczywiście mecz ligowy w środku tygodnia jest przegięciem.
cóż, nie pierwsze i nie ostatnie takie działanie TVP :?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 08 października 2007, 16:20

Ale dlaczego poprzednie finały czy PP były tak wcześnie? Gdyż zapewne było to podyktowane wątpliwymi transmisjami TV, których albo nie było albo prawie nikt ich nie oglądał, bo nie miał gdzie. Dlatego nie rozumiem tego, że coś jest przekładane na jakieś mało dogodne godziny, a potem i tak tego się nie transmituje albo transmituje na kanale o oglądalności znacznie poniżej 0,1%... Jak ktoś w taki sposób podchodzi do relacjonowania sportu, to należałoby go potraktować podobnie.

Obrazek

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 08 października 2007, 16:25

A czy ktoś wie czy na ITVP będzie relacja?

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 08 października 2007, 17:25

to że mecz o Super Puchar będzie ok. 15 jest ustalone od dawna, właściwie od momentu kiedy zdecydowano, że taki mecz będzie rozgrywany, więc nic nie było przekładane.
wcześniej wspomniane przeze mnie mecze też były transmitowane w TVP.
sięgając pamięcią kilak lat wstecz, to mecz gwiazd również był o tej porze ze względu na transmisje(dawniej to jeszcze były różne bajery typu wybieranie Miss Basket itp) :wink:
Patrese, urządźcie protest w Lesznie, ale Ty chyba do niedawna byłeś przeciwnikiem, dopóki Ciebie to nie dotyczyło :wink:
Pozdrawiam :)

tankista: jak będzie w TVP Sport to na itvp może też.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

czytelnik forum :)

Postautor: czytelnik forum :) » 08 października 2007, 20:29

Patrese to stary malkonten,, jak ma okazje zawsze dołoży kierownictwu Tęczy. Powoli staje sie nudny jak flaki z olejem. Każdy by chciał w Lesznie aby godziny gry były jak najbardziej atrakcyjne ale niestety pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyć. No ale może gdyby w końcu całe Leszno doceniło pomysłowego i z jajami Patrese, to juz dawno kierowałby tym klubem :lol:

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 08 października 2007, 20:51

czytelnik forum \":)\" pisze:Patrese to stary malkonten,, jak ma okazje zawsze dołoży kierownictwu Tęczy. Powoli staje sie nudny jak flaki z olejem. Każdy by chciał w Lesznie aby godziny gry były jak najbardziej atrakcyjne ale niestety pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyć. No ale może gdyby w końcu całe Leszno doceniło pomysłowego i z jajami Patrese, to juz dawno kierowałby tym klubem :lol:

Uuu, czyżby "anonimowy" DudaFan dawał o sobie znać przed sezonem? Nie można mieć już żadnych uwag? Myślisz, że wszystko jest tak pięknie poukładane? Bo ja tak nie myślę i nie chciałbym tak samo pewnie jak i Ty, żeby Leszno było bardziej lub mniej ośmieszane na arenie ogólnopolskiej. Jeśli uważasz inaczej, to już najwyższy czas udać się do gabinetu najlepszego prezesa w Polsce, kierującego klubem na wzorcowych wprost zasadach i zaśpiewać mu: "Łubu-dubu, łubu-dubu- niech nam żyje prezes naszego klubu, niech ży-y-yje nam..." :D :lol:
Pozdrawiam i życzę trochę więcej obiektywizmu.

Obrazek

czytelnik forum :)

Postautor: czytelnik forum :) » 09 października 2007, 08:17

Jeżeli ja nie jestem obiektywny, to ty tym bardziej :) Nie czytałem od bardzo dawna, ani jednego dobrego słowa o klubie. Więc nie wiem dlaczego jesteś niby "obiektywny" Ktoś ci tam nacisnął na odcisk, czy coś więcej? Obiektywizm polega na chwaleniu i ganieniu. U ciebie jest tylko jedna strona dopier....ć klubowi ile się da.:) Ale znając twoje poprzednie wypowiedzi dialog z Tobą jest chyba bezcelowy, bo nie potrafisz chyba wyjść spod maski jedynego sprawiedliwie i obiektywnie oceniającego prace w klubie, dlatego kończę i nie będę dalej pisał na ten temat.
Po mimo wszystko pozdro ;) i troche więcej luzu...
P.S. Miś to był kultowy film :) i dobrze, że tylko film..;)

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 09 października 2007, 08:59

Szkoda, że nie jesteś zalogowany, bo podobne zarzuty powinno się wysyłać na priv, a nie roztrząsać publicznie na forum. Ponieważ nie mam takiej możliwości odpowiem krótko : jeśli chodzi o organizację w klubie to nie ma za bardzo czego chwalić. Niestety to nadal amatorszczyzna i nie jest to tylko moja opinia, wiele osób z Leszna uważa podobnie. Pogląd ten podzielają również kibice z innych miast w Polsce, z którymi mam kontakt. Nie czytasz chyba jednak dokładnie wszystkiego, bo gratulowałem działaczom utrzymania drużyny w ekstraklasie, popierałem zatrudnienie nowego trenera i kilka jeszcze innych spraw. Na pewno nie są najgorsi, bo drużyna istnieje na przyzwoitym poziomie i chwała im za to. Ale na pewno można poprawić kilka rzeczy i to naprawdę niewielkim kosztem. Nie robię z siebie kogoś nieomylnego, ale wytykanie spraw, za które potem trzeba się wstydzić, nie uważam za przestępstwo. I żeby było jasne- jako kibic nie mam wielkich oczekiwań. Nie myślę o medalu; gdy nie będzie play-off to też nie będzie tragedii. Oczekuję tylko normalności.

To tyle z mojej strony. Przepraszam za zaśmiecanie tematu o Superpucharze, którego notabene organizację w Lesznie uważam również za pomyłkę.

Obrazek

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 09 października 2007, 09:17

czytelnik forum \":)\" pisze:Obiektywizm polega na chwaleniu i ganieniu. U ciebie jest tylko jedna strona

ooooo (sory za offtop) ciekawe - znaczy napewno potraficz obiektywnie ocenić metody pracy dr.Mengele, światopodląd Hitlera, umiłowanie do demokracji Stalina itd.itp.?

Washi
Nowy na forum

Postautor: Washi » 09 października 2007, 11:34

Po prostu jest z klubu albo blisko klubu i dlatego sie wpisal jako gosc. Koniec kropka.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”