Superpuchar Polski w Lesznie

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 14 października 2007, 19:16

Endrju pisze:Wrrrrrr... znowu tv dala o sobie znac.. puszczajac HOKEJ :|...

Co do Wisly to mam nadzieje ze sie dziewczyny rozegraja... :D Ale po drugiej kolejce :lol: :lol: :lol: Co do Lotosu... To moze przyjade we wtorek na Arene zobaczyc ich porazke :lol:

dokładnie tak jak mówisz :D
T Ę C Z A
L E S Z N O

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 14 października 2007, 19:32

Wrona pisze:

Ps.Wybiera się ktoś może z Gdynii na inauguracje sezonu FGE do Poznania :?: :?:

tak ja :lol:

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 14 października 2007, 19:51

Mozarthio pisze:Lotos pokazal ze jest ,wisla totalna porazka ...

Taka gra Lotosu która starczyłą na Wisłe niekoniecznie musi starczyć na Poznań.

Ogólnie mecz słaby na zasadzie -rzuć piłkę w kierunku kosza a może trafisz.

Wisła ma problem który Ann DeForge nie rozwiąże.SIŁA PODKOSZOWA.
Wisła przegrałarywalizacje pod koszem a miała przeciw -"bez formy"TUVIC+JUJKA+LECIA czyli nie nazwałbym tej gdyńskiej trójki jakąś straszną podkoszową siłą.

OCENA GRACZY
Dupree -widać że jest b.dobra tyko że to zawodniczka na pozycje 3/4 .ocena 6,5/10
Fernandez--bez formy ale widać ogromne możliwości.Pięknie mijała i nie trafała coś podobnego jak u nas Tuvic.ocena 3,5/10
Krawiec- -nie radziała sobie z niemką oczkolwiek widać potencjał.ocena 3/10
Skerovic --powoli stara dobra Skera. To raczej dla nas niedobrze.ocena 7/10
Trafimava --niewidoczna.Białoruski pojedynek napewno przegrała.ocena 3,5/10
Pałka--taralala najsłabsza na parkiecie ocena 2/10
Kobryn --lepiej od Pałki (gorzej byłoby trudno).Ale ogólnie nic ciekawego 3/10
Gburczyk --niewidoczna coś podobnego do Tofi ocena 3/10
Wielebnowska -- z zeszłorocznej Wielebnowskiej w tym mczu została jedynie ambicja a to za mało ocena 3/10
reszta bez oceny
No i zobaczyć bezradność Herkta gdy nie idzie-bezcenne.

Lotos.
Lecia --MVP jak najbardziej zasłużone. Pod koszem nieźle sobie hasała. 8/10
Tuvic-- to co Fernandez.Piękne zwody pod koszem z którychnic nie wynikało bo nie trafiała .Na plus współpraca z Lecią. 4/10
Pawlak- przegrana rywalizacja ze Skerą co nie dziwy.Ogólnie rzemiosło 4/10
Snytsina- -bardzo mi się podobała.Taka wersja Vodopianowej dla ubogich. Narazie najlepszy nasz nabytk 6/10
Breitreiner --szok potrafi nie tylko ciepać trójkami.Kalsa na obwodzie 6.5/10
Jujka -- całkiem nienajgorzej na tle Wiślaczek 3,5/10
Zarytska- wiemy kto odchodzi i robi miejsce trzeciej amerykance.Albo i wcześnie.Nieporadna do bólu. 2,5/10
Waligórska-bez oceny
Obrazek

schwarcus
Nowy na forum

Postautor: schwarcus » 14 października 2007, 20:34

Generalnie nie ma co rozpisywać się na temat meczu, bo mecz po prostu bardzo kiepski (żeby nie napisać katastrofalny) w wykonaniu naszych dziewczyn. Potraktowały go jak nic nieznaczący sparing z nic nieznaczącym przeciwnikiem.
Ale tak na szybko można powiedzieć, że zdecydowanie najlepiej Skera, Dupree całkiem nieźle. Marta nie pokazała niestety tego co potrafi, ale na pewno pokaże :wink:
Co do Kobryn i Pałki - można powiedzieć, że nie grały nic, chociaż zdecydowanie lepiej (mimo wszystko) ta pierwsza. Pałka stała z piłką i czekała, aż ktoś przybiegnie jej na pomoc, bo piłka parzy.
Nie pozostaje nic innego jak wyciągnąć wnioski po dziejsiejszym meczu już na środę, a w sobotę pokazać kto rządzi w Krakowie :wink:

seba_wro
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: seba_wro » 14 października 2007, 20:47

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 14 października 2007, 21:21

Zagraliśmy na stojąco, a tak wygrać się nie da. Jest się od czego odbijać i z czego wyciągać wnioski.
W sumie żadna z pań nie zagrała dobrze..co najwyżej przyzwoity mecz Skery i Dupree. Najgorzej na pewno wypadły nasze Centerki.
Co do Fernandez...ja bym jednak poczekała z tym ocenianiem czy jest w formie czy nie kilka spotkań. Dziś mecz jej nie wyszedł, ale też widać zupełny brak zgrania z zespołem, który jest niezbędny do tego by Marta grała na swoim wysokim poziomie. Choć ta jedna akcja 2 punktowa była piękna :wink:
Poza tym- miny Fernandez i Dupree gdy zobaczyły kibiców z Krakowa bezecenne :wink:
no i pytanie z cyklu "wokół meczu"-czemu Monika Krawiec grała z nr 10? :)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 14 października 2007, 21:37

A ilu było kibiców Wisły bo słychać ich było.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 14 października 2007, 21:38

MARAS pisze:A ilu było kibiców Wisły bo słychać ich było.

z tego co pamiętam 22 osoby
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 14 października 2007, 21:48

Mozarthio pisze:Oj ja nei wiem ale bylem na tym meczu i moge chlodnym okiem ocenic gre obydwu zespolow ...wiec dziwia mnie wypowiedzi co neiktorych ze coz moze są po silowni albo niezgrane ...ludzie w srode rusza liga albo ktos jest od poczatku dobrze przygotowany albo nie ...Lotos pokazal ze jest ,wisla totalna porazka ...

A kiedy miały trenowac i sie ze soba zgrywac jak Polki sa w zepsole od 3 tyg, a Toffi, Dupree Fernandez od 3 dni? To ze rusza liga ma dla nas drugorzedne znaczenie, pierwszy miesiąc to zgrywanie druzyny. Efekty maja przyjsc gdzie spod koniec stycznia a potem w maju.

Dzis tragedia. Dupree i Skera grały przyzwoicie, o reszcie nie ma co dobrego napsiac. W Gdyni na + Lecia, Breitreiner, Snytsina i Pawlak. Na - napewno Tuvic. Ogolnie wyglądało to tak, jakby w Lotosie grało wiecej zawodniczek, Byly szybsze, skoczniejsze, bardziej waleczne.

Coz, czasem trzeba przegrac. Mam nadzieje ze to złe miłego początki.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 14 października 2007, 22:51

A ja się bardzo cieszę z wyniku :D :mrgreen:
Zdaję sobie sprawę z tego , że nie grała Ania Deforge ale ... też nie byliśmy w pełnym składzie :lol:

ps. a co do tego postu http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... 267#145267

Marco od idiotów to możesz swoich kolegów wyzywać

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 14 października 2007, 22:59

KIBIC pisze:A ja się bardzo cieszę z wyniku :D :mrgreen:
Zdaję sobie sprawę z tego , że nie grała Ania Deforge ale ... też nie byliśmy w pełnym składzie :lol:

ps. a co do tego postu http://kosz.webd.pl/kkforum/viewtopic.p ... 267#145267

Marco od idiotów to możesz swoich kolegów wyzywać

1) nie zasmiecaj tematu
2) nie smiecaj mi skrzynki
3) jak ty to powiedział? "a kim Ty jesteś żeby o tym decydować "??? :lol:
4) irytujesz się ze ktos o tobie prawdę pisze?? :lol: :lol:

i znow pseudokibicu rozmywasz wątek i ciekawy temat, to chyba z tej euforii, pewnie wygladales podobnie jak Mieciu Krawczyk :lol:

Weź się pseudokibicu ciesz zwycięstwem

PS:Widzisz zamknęli temat :P
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 15 października 2007, 07:52

hellraiser pisze:Napewno cieszy pierwszy trofeum(byle nie ostanie) i MVP Leci(pozdr. dla simona :D :D :D :D ). Bardziej natomiast mnie interesuje jak zaprezentowały się nasze nabytki.

Jakże się cieszę, że to potwierdzenie kompletnego braku zrozumienia mojego przekazu w sposób całkowity (mam nadzieję) tłumaczy cały szereg innych Twoich twierdzeń... ufff! a już myślałem co innego... :D

także serdecznie pozdrawiam - a "Leci" gratuluję - solidna poznańska szkoła! Trudno to spiepszyć, nawet jak się zrobi w tym kierunku sporo. Pewnie niedługo będzie błyszczeć także nie w sparingach - i tego jej życzę.

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 października 2007, 08:17

po pierwsze- Marco i KIBIC spokój, no nikt nie ma ochoty czytac na forum waszych kłótni :!:

co do Super Pucharu to Wisła zagrała fatalnie. zarówno w ataku jak i w obronie.
zdecydowanie na minus nasze centerki, bo sorki jak Pawlak nam zbiera ok, 8 piłek to o czymś to świadczy.
u nas na poziomie tylko Skera i Candice, reszta dużo poniżej oczekiwań. z tym, że do nowej Marty Fernandez to ja nie mam żadnych pretensji, bo gra na pozycji, gdzie zgranie z zespołem jest konieczne żeby się pokazać z dobrej strony.
Polki słabo, Monia, Ania Wielebnowska, z tym, że ta druga sobie za wiele nie pograła.
tak więc pierwszy mecz zupełnie nie udany, to była nie walcząca Wisła, taka jakiej oglądać nie lubimy.

dużo nasze zawodniczki mówią o Final 4 i walce o najwyższe trofea w Europie.
ja bym radziła mniej takiej pewności siebie, mniej gadania i ładnych wywiadów a więcej walki na parkiecie, bo jak na razie to do F4, ba nawet do ósemki Euro jest jak z Krakowa do Jekaterinbura albo nawet i dalej :P
w środę mam nadzieję, zobaczyć(nie osobiście ale oczami znajomych :wink: ) już zupełnie inną Wislę. taką jaką się chce oglądać nawet jak przegrywa!

p.s. Mozarthio, znowu zabijasz wiedzą. Dupree to akurat z pół dystansu wczoraj nie rzucała za wiele. no chyba, że za półdystans uważasz pole 3 sekund :wink:

p.s.2 gratulacje dla dziewczynki, która trafiła z połowy do kosza :D
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 15 października 2007, 12:51

ann pisze:zdecydowanie na minus nasze centerki, bo sorki jak Pawlak nam zbiera ok, 8 piłek to o czymś to świadczy.

rzeczywiscie Pawlak bardzo duzo zebrala i to nadodatek w ataku! Wisla przegrala mecz deska i skutecznoscia :!: pozdro :)

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 15 października 2007, 13:05

są gdzieś statystyki??
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”