Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 15 października 2007, 14:32

Anonymous pisze:
Rosso-Nero pisze:
Saletra pisze:Módlmy się tylko o to, żeby Herkt nie spierd.... Wiśle końcówek w eurolidze bo w tym jest mistrzem...

Ja jeszcze się modle o to zeby w kazdym meczu grała po 20 minut Krawiec.

No tak o to warto się modlić, bo w tym aspekcie jest rzeczywiście nie do pobicia. :?

No i zeby Skera grala po 30 a nie 40 bo mialo sie zmienic a wciaz to samo.

to się ma zmienić...Skera wczoraj miała karnet, ale chyba po 1 meczu nie można oceniać czy jest on wykupiony na cały sezon.
Oprócz Agatki dość dobrze klepie też Marta i mam nadzieje, że trener Herkt o tym wie i pamięta. :wink:
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 15 października 2007, 14:35

ann pisze:
Anonymous pisze:No i pierwszy cel juz nie zrealizowany.Pare porazek na poczatek i Herkta nie ma.Kolejny raz sie potwierdza,ze ten pan nie potrafi prowadzic zespolu gdzie musi grac wieksza iloscia zawodniczek.

po pierwsze: Super Puchar nie był stawiany przez szefostwo klubu jak cel w tym sezonie. mówi się przede wszystkim o MP, 8 Euro i o PP też coś wspominają. a o meczu o Super Puchar napiszę w innym temacie;]

a ja po prostu uważam , że Ciebie boli , że Lotos wygrał z Wisłą praktycznie nie obrażając i nie ujmując koszykarkom umiejętności drugą piątką.

Gość

Postautor: Gość » 15 października 2007, 15:34

Ałgaja pisze:
Anonymous pisze:
Rosso-Nero pisze:
Saletra pisze:Módlmy się tylko o to, żeby Herkt nie spierd.... Wiśle końcówek w eurolidze bo w tym jest mistrzem...

No tak o to warto się modlić, bo w tym aspekcie jest rzeczywiście nie do pobicia. :?

to się ma zmienić...Skera wczoraj miała karnet, ale chyba po 1 meczu nie można oceniać czy jest on wykupiony na cały sezon.
Oprócz Agatki dość dobrze klepie też Marta i mam nadzieje, że trener Herkt o tym wie i pamięta. :wink:

Z tego wniosek ze Gajda bedzie grzala lawe?

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 15 października 2007, 15:37

Anonymous pisze:
Ałgaja pisze:
Anonymous pisze:
Rosso-Nero pisze:

Z tego wniosek ze Gajda bedzie grzala lawe?

mam nadzieję że nie...a czemu wczoraj zaliczyła epizod 1.30 min tego nie wiem i liczę że będzie grała jednak więcej. Po 1 meczu nie można nic prorokować.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 15 października 2007, 16:03

może dalej jest chora...
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 15 października 2007, 17:46

wątpie aby nadal była chora...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 15 października 2007, 18:37

myślę, że niektórzy wyciągają zbyt daleko idące wnioski po meczu o Super Puchar.
ja bym poczekała chociaż miesiąc z opiniami :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Kaśka#4
Żak

Postautor: Kaśka#4 » 17 października 2007, 20:18

Anna De Forge w Krakowie!

17 października - Liderka zespołu mistrza Polski dziś popołudniu wylądowała na lotnisku w podkrakowskich Balicach. Bardzo zmęczona podróżą i szczęśliwa z powrotu do Krakowa Amerykanka udała się do mieszkania, by odpocząć po długiej podróży.

Od czwartkowego rana na Annę De Forge czeka wiele obowiązków. Przejdzie badania lekarskie, weźmie udział w zajęciach treningowych i spotka się z przedstawicielami mediów

(Biuro Prasowe Wisła Can-Pack)
mistrz, mistrz nasz TS!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 19 października 2007, 19:24

"Walka o mistrzostwo do samego końca"

W czwartek liderka Wisły Can-Pack Kraków Anna DeForge wznowiła treningi z drużyną po przylocie do Polski. - To autorytet dla pozostałych zawodniczek - mówi trener wiślaczek Tomasz Herkt, który wreszcie może prowadzić zespół w pełnym zestawieniu.

- Anka jest liderką tej drużyny. Nie musi wkomponowywać się w zespół, inne zawodniczki na nią czekały - dodaje szkoleniowiec koszykarek "Białej Gwiazdy".

Prowadzona przez niego drużyna rozpoczęła sezon od niepowodzenia; w ubiegłą niedzielę krakowianki przegrały rozegrany w Lesznie mecz o Superpuchar Polski z Lotosem PKO BP Gdynia 54:67.

Jak przyznaje trener Herkt jego podopieczne nieco zlekceważyły grające w okrojonym składzie gdynianki. - W sobotę w meczu z AZS-em Gorzów to się nie powtórzy - zapewnia.

Spotkanie z ekipą Dariusza Maciejewskiego będzie okazją do pierwszego występu dla Anny DeForge po powrocie do Polski. - Ciesze się, że znów tu jestem. Już nie mogę się doczekać gry - zaciera ręce Amerykanka.

Trenera Herkta ucieszył przyjazd uczestniczki ostatniego Meczu Gwiazd WNBA z dwóch powodów. Po pierwsze DeForge jest niekwestionowaną liderką wiślaczek na parkiecie, a po drugie sztab szkoleniowy mistrzyń Polski wreszcie ma do dyspozycji wszystkie zawodniczki.

- Mamy parę tygodni na to, aby przygotować drużynę do występów w Eurolidze. Oczywiście wolelibyśmy mieć 2-3 tygodnie więcej na przygotowania w pełnym składzie, ale nie ma co zasłaniać się czasem - przyznaje trener Herkt.

Oprócz awansu co najmniej do najlepszej ósemki Euroligi i zdobycia Pucharu Polski przed koszykarkami Wisły Can-Pack postawiono zadanie wywalczania trzeci rok z rzędu mistrzostwa Polski. Wobec zmian kadrowych, jakie latem zaszły w szeregach najgroźniejszego konkurenta - Lotosu PKO BP Gdynia - zadanie to jest trudne, ale w Krakowie nikt nie ma wątpliwości, że w stu procentach wykonalne.

- W tym sezonie, zresztą tak jak w ubiegłych latach, walka o mistrzostwo będzie niezwykle ciekawa i emocjonująca, a losy tytułu będą się ważyć do samego końca. Kto zwycięży? Jestem przekonana, że będzie to Wisła - zapewnia DeForge.
www.interia.pl
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 29 października 2007, 08:57

Zadaj pytanie trenerowi mistrzyń!

Chcesz dowiedzieć się więcej o przygotowaniach Wisły Can-Pack Kraków do występów w Eurolidze, albo o pierwszych miesiącach pracy trenera Tomasza Herkta pod Wawelem? A może nurtuje Cię inna kwestia, o którą chcesz zapytać szkoleniowca mistrzyń? Nadarza się ku temu wymarzona okazja!
Z trenerem Tomaszem Herktem przeprowadzimy wywiad, do którego pytania zostaną przygotowane przez sympatyków koszykówki i czytelników serwisu PLKK.PL.
Gorąco zachęcamy wszystkich kibiców nie tylko "Białej Gwiazdy", ale całego żeńskiego basketu do nadsyłania pytań na adres d.jaron@plkk.pl
Trener Tomasz Herkt jest jednym z najbardziej utytułowanych polskich szkoleniowców. Osiągał sukcesy zarówno w pracy klubowej, jak i reprezentacyjnej. Największym osiągnięciem trenera jest zdobycie z kadrą narodową w 1999 roku złotych medali mistrzostw Europy.

dj, szat
www.plkk.pl

Hell, Saletra możecie pytać o młode Polki :wink:

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 29 października 2007, 19:05

ann pisze:Hell, Saletra możecie pytać o młode Polki :wink:

Hehehe, miałem przeczucie, ze to zamieścisz i nawiążesz :) .

W kazdym razie pytanie oczywiscie zadam, muszę je tylko odpowiednio złagodzić, aby przeszło przez sito selekcji :D .

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 23 listopada 2007, 10:33

Krótka rozmowa z Candice Dupree

Za nami już 3 kolejki Euroligi, w których Wisła zanotowała dwa zwycięstwa i jedną porażkę. Tuż przed środowym spotkaniem postanowiliśmy porozmawiać z naszą silną skrzydłową, amerykanką Candice Dupree.

Jakie są twoje pierwsze wrażenie z pobytu w Polsce ?Czy tak sobie wyobrażałaś nasz kraj i Kraków?
Gdy tu przyjeżdżałam tak naprawdę nie wiedziałam czego się spodziewać, ale na razie jest w porządku i musze przyznać bardzo mi się tu podoba.

A czy miałaś już czas na to by zwiedzić miasto?
Byłam kilka razy wieczorem na rynku, ale to tylko żeby się trochę rozerwać. Natomiast nie miałam jeszcze czasu żeby dokładnie pozwiedzać miasto.

Wiemy że jesteś z Tampy na Florydzie-to dość ciepłe miejsce. Jak radzisz sobie z warunkami panującymi w Polsce tj. śniegiem i mrozem?
W collage'u byłam w mieście o podobnym klimacie, więc jestem przyzwyczajona.

Miałaś kłopoty z aklimatyzacją w nowym miejscu i nowej drużynie, może ktoś z drużyny pomógł Ci się tu odnaleźć?
Gdy przyjechałam, zaskoczyło mnie to, że bardzo dużo osób mówi tu po angielsku, z tego też względu nie miałam kłopotów z aklimatyzacją.

Z kim z drużyny się najbardziej przyjaźnisz?
W zespole nie ma podziałów, bardzo lubię spędzać czas z całą drużyną, albo przebywać sama.

Przyleciałaś do Krakowa ze swoim pieskiem. Cieszy się on sympatią całej drużyny, a także kibiców. Często mówi się o nim jako o maskotce zespołu. Co się z nim dzieje gdy podróżujesz z Wisłą?
Gdy podróżujemy po Polsce jeździ on z nami. W czasie wyjazdów zagranicznych (jak to miało miejsce w czasie naszego pobytu w Hiszpanii) zajmowała się nim mama Ewki(Eweliny Kobryn).

Co sądzisz o kibicach Wisły? Czy po przyjeździe ktoś opowiadał Ci o nich?
Tak naprawdę nic nie wiedziałam o kibicach. Ale szybko przekonałam się, że bardzo mocno dopingują swoją drużynę, tak jak np. w środę podczas meczu z Jekaterinburgiem, gdy było bardzo dużo ludzi na hali i przez całe spotkanie żywiołowo dopingowali naszą drużynę, nawet wtedy gdy już wysoko przegrywałyśmy.

Czy podczas meczu zdarza Ci się spoglądać na trybuny by zobaczyć jak bawią się kibice i jakie oprawy prezentują?
Jestem bardzo skupiona na tym co dzieje się na boisku, ale widzę jak kibice machają szalikami, a także słyszę głośny śpiew.

Przeniosłabyś się do drużyny odwiecznego rywala dla większych pieniędzy?
Nie odpowiem na to pytanie:)

Jakie nastroje panują w szatni po meczu z Jekaterinburgiem?
Jesteśmy troszeczkę podłamane. Nie spodziewałyśmy się, że przegramy aż tak wysoko. Był to dopiero pierwszy przegrany mecz w Eurolidze, więc musimy się zebrać i walczyć dalej o jak najlepsze miejsce w grupie przed Play Offami.

Trener a także część kibiców, nie do końca są zadowoleni z Twojej postawy. Czy masz jakieś kłopoty, odczuwasz dużą presje?
Nie, ale jest tu nowy system, inna gra niż w mojej drużynie w WNBA. Muszę się przystosować i myślę, że z czasem wszyscy będą zadowoleni.

A czy będziesz grać u nas do końca sezonu?
Tak, chciałabym wypełnić swój kontrakt.

Dziękuje za rozmowę.
www.skwk.pl

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 27 listopada 2007, 15:44

Koszykarki Wisły wspierają akcję SKWK

Miło nam poinformować, iż do naszej akcji mikołajkowej przyłączyły się koszykarki Wisły Can-Pack, które w swoim gronie zebrały fundusze na rzecz pomocy dzieciom z krakowskiego hospicjum im. ks. Józefa Tischnera.
Informujemy również, że podczas sobotniego meczu koszykarek Białej Gwiazdy z Utex Row Rybik podobnie jak to miało miejsce podczas spotkania z USK Praga przedstawiciele SKWK będą zbierać pieniądze oraz maskotki na w/w cel. Wszystkich gorąco zachęcamy do wsparcia naszej akcji.
Jak możemy przeczytać na stronie hospicjum już niedługo list z prośbą o pomoc trafi do mieszkańców Krakowa.
W najbliższych dniach kilkaset tysięcy mieszkańców Krakowa i okolic otrzyma list, w którym wraz z ks. kard. Stanisławem Dziwiszem, Metropolitą Krakowskim, prosimy o pomoc dla Hospicjum Tischnera. Ty także możesz zostać przyjacielem Hospicjum ! - czytamy na stronie.

Skan listu: hospicjumtischnera.org/images/hospicjum/listm.jpg

Koszykarkom Wisły Can-Pack serdecznie dziękujemy za okazaną pomoc.
www.skwk.pl

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 29 listopada 2007, 12:12

Odliczanie do Mikołajek

29 listopada - Jak już pisaliśmy, prowadzona przez Stowarzyszenie Kibiców Wisły Kraków zbiórka maskotek i pieniędzy na rzecz dziecięcego hospicjum im. ks. Józefa Tischnera nabiera tempa. Podczas sobotniego meczu z drużyną z Rybnika zachęcamy Kibiców do włączenia się do tej sympatycznej inicjatywy.

Zarówno sekcja koszykówki Wisły Can-Pack, jak i Stowarzyszenie Kibiców gorąco zachęca do włączenia się do zbiórki pieniężnej na rzecz hospicjum. Przed meczem z UTEX ROW Rybnik przedstawiciele Kibiców będą czekać na datki oraz maskotki od fanów Białej Gwiazdy.

Do akcji włączyły się już koszykarki Wisły Can-Pack, które przed sobotnim meczem przekażą zebraną kwotę na rzecz dziecięcego hospicjum. Serdecznie zapraszamy więc do przybycia na sobotni mecz i przekazania finansowego wsparcia na rzecz hospicjum oraz jak zawsze gorącego dopingu dla drużyny mistrza Polski.

(Biuro Prasowe Wisła Can-Pack )

Nie bądź ciapa rzuć piątaka :) => miejmy nadzieje ze to haslo w sobote kazdy z nas wezmie sobie do serca :]
Ostatnio zmieniony 29 listopada 2007, 12:38 przez kwassek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 29 listopada 2007, 12:29

Mam nadzieję ze w sobotę uda się zebrać kolejną dość znaczącą kwotę.

Cieszy włączenie się do akcji klubu i postawa naszych koszykarek.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”