Plotki i informacje: kadrowe

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 12 października 2007, 20:50

A między kim zostały rozegrane te derby sprzed 11 lat, jako jeden zespół obstawiam Olimpie.
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 12 października 2007, 22:04

MARAS pisze:A między kim zostały rozegrane te derby sprzed 11 lat, jako jeden zespół obstawiam Olimpie.

A drugim o ile mnie pamięć nie myli był własnie AZS :D z młoda Redą, Kachą Duczmal, o ktorej obecnie nikt juz nie pamięta, oraz Natalią stawicka -czerniak, ktora w ostatnich latach niestety totalnie rozmieniła się na drobne i rozdziadowała rzucając w slabych pierwszoligowych rozgrywkach od 6 do 12 pkt na mecz..

to taka mała dygresja :D

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 12 października 2007, 22:58

apropo plotek i informacji:
Natasha Brackett odchodzi z Polkowic

toczą się rozmowy z ... Ayą Traore (znana z występów w Pabianicach) w sprawie jej angażu w miejsce Amerykanki.

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 20 października 2007, 21:45

Rozgrywki Ford Germaz Ekstraklasy nabierają tempa, dlatego już dziś zostanie rozegrana druga seria spotkań. O godz. 19 w hali przy ul. Sudeckiej w Jeleniej Górze koszykarki Kolegium Karkonoskiego po raz pierwszy w tym sezonie zaprezentują się przed własną publicznością. Rywalem zespołu Eugeniusza Sroki będą Cukierki.

Brzeżanki na papierze nie imponują składem, ale i tak są faworytkami tego meczu. Szkoleniowiec Kolegium już zastanawia się, jak powstrzymać najlepszą zawodniczkę Cukierków, Amerykankę Joei Clyburn, która w środę rzuciła 32 punkty SMS-owi i została MVP pierwszej kolejki FGE. - Przygotowując się do sezonu, graliśmy dwukrotnie z Cukierkami i przyznam, że ta zawodniczka nie wyróżniła się szczególnie. Jest jednak ich podstawową opcja w ataku, dlatego postaramy się zneutralizować ją zespołowa obroną - powiedział nam trener jeleniogórzanek, który dodał też, że aby myśleć o zwycięstwie nad brzeską ekipą, wszystkie jego podopieczne musiałyby rozegrać wspaniałe zawody. - Obiektywnie patrząc, w tym składzie personalnym jesteśmy skazani na bolesne porażki. Jest jednak szansa, że w ciągu miesiąca wzmocnimy się zawodniczką z Czech, a być może także i koszykarkami z USA. Umożliwi nam to nowa umowa z Jeleniogórskimi Elektrowniami Wodnymi - stwierdził Sroka.

W dzisiejszym wyjazdowym spotkaniu z poznańskim MUKS-em (g. 16) w barwach CCC miała zadebiutować Senegalka Aya Traore (24 lata, 183 cm, w poprzednim sezonie 16 meczów w Polfie - średnio 13 pkt i 4,2 zbiórki). Skrzydłowa ma zastąpić transferowy niewypał, jakim okazała się Natasha Brackett, nie pojawiła się jednak w czwartek w Polkowicach. - Traore ostatecznie przyleci do Polski w niedzielę, a w poniedziałek przejdzie badania lekarskie. Powodem opóźnienia jest kłopot z połączeniami lotniczymi. Zawodniczka ze swojego rodzinnego kraju leci do nas przez... Stany Zjednoczone - wyjaśnił Krzysztof Korsak, prezes CCC. W Poznaniu, oprócz wspomnianej Traore, na parkiet nie wyjdą także - podobnie jak w derbowym meczu z Kolegium Karkonoskim - Amerykanka Frances Carvajal i Justyna Jeziorna. Obie leczą jeszcze drobne kontuzje i trenerzy nie chcą niepotrzebnie ryzykować ich zdrowia, mając na uwadze, że już za nieco ponad dwa tygodnie polkowicki zespół ligowe występy zacznie łączyć z grą w Pucharze FIBA. - Carvajal i Jeziorna przydadzą nam się bardziej w najbliższą środę, kiedy do Polkowic przyjedzie silny zespół z Rybnika. Myślę, że w sobotnim starciu z beniaminkiem z Poznania spokojnie poradzimy sobie bez nich, choć z pewnościa zespół MUKS-u postawi nam wyżej poprzeczkę niż Jelenia Góra - dodał Korsak.

Marcin Indzierowski - Słowo Polskie Gazeta Wrocławska

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 26 października 2007, 14:28

Kontrakt z Odrą podpisała Ukrainka Ludmiła Lubarska. Miała ona grać w Pabianicach, które wycofały się z rozgrywek. Nowa rozgrywająca będzie mogła wystąpić już jutro w meczu przeciwko Rybnikowi.

źródło: www.odra.polskikosz.pl ;)

---------------------
O ile się nie mylę to chodzi o tą Panią: FOTO (madmad)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 26 października 2007, 15:34

qBK pisze:Kontrakt z Odrą podpisała Ukrainka Ludmiła Lubarska. Miała ona grać w Pabianicach, które wycofały się z rozgrywek. Nowa rozgrywająca będzie mogła wystąpić już jutro w meczu przeciwko Rybnikowi.

źródło: www.odra.polskikosz.pl ;)

---------------------
O ile się nie mylę to chodzi o tą Panią: FOTO (madmad)

I Po co taką cieniarę, co bedzie po 10 pkt na mecz maksymalne zdobywac, sprowadzać? Z zagranicznych koszykarek w Odrze najlepiej by było zostawić Clyburn, z za pensję zatrudnionych dotychczasowych badziewi kupić w miae dobrą Amerykanke, a reszta młode Polki - wynik i tak zapewne byłby lepszy niz ten osiagnięty zapewne w obecnym składzie.

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 26 października 2007, 15:38

Hmm..... widziałem Lubarską w jednym sparingu i zrobiła na mnie dobre wrażenie!!! Nie powiedziałbym że jest cieniarą..... takie "żywe srebro" wszędzie jej pełno, dobre panowanie nad piłką, szybka, zwinna.........

Oczywiście mogła mieć wówczas "dzień konia" i zagrać życiową partię :?
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 października 2007, 15:49

Saletra, mam pytanko: widziałeś Lubarską w akcji że uważasz ją za cieniarę?
a inne "badziewia" z Brzegu?
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
Edzia
Junior
Lokalizacja: cztery domy, dwie ulice to są właśnie PABIANICE :-P

Postautor: Edzia » 26 października 2007, 18:46

Widziałam Lubarską parę razy w naszym niedoszłym sezonie ( :cry: ) i uważam, że prezentowała się całkiem dobrze i interesująco. Ma dobry przegląd pola, nieźle panuje nad piłką, ma parę ciekawych podań, no i trafić znienacka z ok.7 metrów także potrafi. Jeśli tych kilka dobrych sparingów i turniejów nie było "wypadkiem przy pracy", to Brzeg będzie mieć z Niej pożytek.
"Oto jest miłość.
Dwoje ludzi spotyka się przypadkiem,
a okazuje się, że czekali na siebie całe życie"

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 26 października 2007, 19:35

ann pisze:Saletra, mam pytanko: widziałeś Lubarską w akcji że uważasz ją za cieniarę?
a inne "badziewia" z Brzegu?

Nie przeczę Ann, że nie widziałem. opieram sie w tym momencie na statystykach zespołu z Brzegu. Oczywiście opieram się w tym momencie na przeczuciu, ale z reguły do tej klasy zawodnicze mnie ono nie myli. Jak juz pisałem wcześniej jestem zwolennikiem sprowadzania do naszej ligi jednej zawodniczki PORZĄDNEJ a nie zawodniczek zagranicznych, ktore po meczu maja w statach np 7 pkt i 4 zbiorki.. .takim naprawde już dziękujemy, ja osobiście nie chce mieć ligi zalanej tandetą. - Spojrzmy na meską ligę - tma takich cieniasów jest mnostwo. Bardzo bym nie chciał aby damską liga poszła w tamtym kierunku a jest na dobrej drodze. Tak jak już wczesniej pisałem : lepiej sprowadzać zamiast 4 "kiepskich" zawodniczek jedną porządną będąca przykładem dla młodych. A tak co sezon kluby sprowadzają jakieś wynalazki, które na koniec sezonu maja eval np 4,3.. i na co to komu?

Fakt, ze nie widziałem ich w akcji ale jakby były porządne, to po serii sparingów i meczach ligowych zdobywałyby cos więcej niż przedział pkt 0-10, w porywach np 14 pkt.
Osobiście wydaje mi się, że lepsza jedna np Whitemore, niż 5 ....powiedzmy zeby nie było dosadnie słabych koszykarek. Z pensji tych pięciu może się okazać, że akurat starczy na jej angaż. Reszta Polki- może przynajmniej się czegoś nauczą a klub nie będzie musiał co sezon inwestowac w armię zaciężną.

Clyburn co prawda ma w porządku staty ale może to wynikc z monotonizacji gry w ataku tak jak za czasów Coker w CCC. Więcej powiem jesli bedzie m idane zobaczyć ją w akcji.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 26 października 2007, 19:49

Saletra pisze:Osobiście wydaje mi się, że lepsza jedna np Whitemore, niż 5 ....powiedzmy zeby nie było dosadnie słabych koszykarek. Z pensji tych pięciu może się okazać, że akurat starczy na jej angaż. Reszta Polki- może przynajmniej się czegoś nauczą a klub nie będzie musiał co sezon inwestowac w armię zaciężną.

z tego co się orientuje taka Whitmore zarabia więcej niż wszystkie koszykarki z Brzegu razem wzięte. Inna sprawa to fakt, że nie wyobrażam sobie dobrej koszykarki z wnba w klubie plkk, który nie gra w pucharach.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 26 października 2007, 20:27

No ok trochę przesada ale zakontraktoawnei chociazby zawodniczki z WNBA, ktora zdobywa tam 7-8 pkt na mecz, nie przerosłoby naszych mozliwosci finansowych. Za 5 pensji zagranicznych słabiar, z pewnością można by np sprowadzić Kelly Miller z Phoenix albo troćhe słabśża zawodniczke, która w naczej lidze by błyszczała. Ale nasze kluby wolą oczywiście co innego....

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 26 października 2007, 20:33

Kelly to akurat w tym sezonie miała jakieś 12 pkt, 5 zb i koło 3,5 asysty. i do tego pierscionek mistrzyni WNBA(pierwsza piątka!). poza tym jak Kelly to i Coco :wink:
a poważnie to Ałgaja już o tym pisała. pomijając kwestie finansowe, to myślę że niewiele zawodniczek WNBA chciałoby grać w przeciętnym( słabym) klubie polskiej ligi bez możliwości pokazania się w pucharach europejskich.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Don Igłata
Młodzik

Postautor: Don Igłata » 28 października 2007, 12:24

Zaczyna wpieniać mnie niejaki Saletra. Pilnuj swojego nosa (czy swojego zespołu, jeśli taki masz) , a nie wciskaj się do Brzegu . My sobie będziemy sprowadzać kogo chcemy, ile chcemy i za ile chcemy -a nie mających pojęcia
o finansach (i ogólnie o sytuacji) klubu recenzentów nie potrzebujemy. Dostajesz komendę; na odległośc trzech ch..ów od Brzegu marsz.
I jeszcze dwie rzeczy. Pierwsza z logiki - jeśli nie podoba Tobie się ilość zagranicznych, jakość zagranicznych, brak młodych w zespole czy coś tam jeszcze to chłopie!!! walcz z przepisami, które na to pozwalają!! A odwal się od klubów, które postępują zgodnie z nimi, no i ogólnie z prawem.
A druga z satyry: piszesz o Lubarskiej jako o słabej graczce (a nie widziałeś Jej ani na treningu, ani na meczu), a inni odpisują , że jednak jest to niezła graczka - to pada argument - ---nooooo, ale ja opieram się na przeczuciu, a ono na tej klasy zawodniczce mnie nie myli" - toż to komedia.
P.S.
Załóż sobie klub, albo zostań prezesem jakiegoś istniejącego ... i realizuj swoje teorie. Brzeg za Twoje rady dziękuje - nie skorzystamy!
Odchudzałem się dwa tygodnie - straciłem 14 dni!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 28 października 2007, 12:31

Lubarska w dość zgodnej ocenie naszej i kolegów z Pabianic zrobiła (mecze sparingowe i treningi) bardzo pozytywne wrażenie - powiem wręcz, że wyglądała na najwartościowszą zawodniczkę w zespole Pabianic.

Nie wiem czy spełni tak wysokie oczekiwania o jakich czytam :shock: (skoro swoją postawą na boisku nie przekonuje) - ale do ŁKS-u bym ją brał choćby i dziś - gdyby nie... to, że mamy (będziemy mieć) na tę pozycję komplet - ale na Listopad przydałaby się niewątpliwie.

Nie zgadzam się z jej surową oceną - zwłaszcza, że raczej jest w jej przypadku niesamowicie korzystny stosunek cena/umiejętności.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”