UKS Żak Nowy Sącz - TS Wisła II Kraków 64:47 (15:7, 14:14, 20:13, 15:13)
JUNIORKI STARSZE sezon 2007/2008
Moderator: Moderatorzy
ŻOŁNIERZ pisze:Minimalna porażka Olimpii Z MUKSem na wyjeżdzie. Niestety pierwsza kwarta zrobiła swoje. Choc pozostałe pokazały siłe tego zespołu oraz możliwości. Nic tylko się skupić na treningach i zgrać to wszystko. A efekty przyjdą. Mecz toczył sie na sali MUKSa ale mimo braku zespołu seniorskiego sala dopingowała Olimpię. Doping dla MUKSa to ławka rezerwowych i zawodniczki z zespołu seniorskiego. Piszę to dla pewnego pana-trenera? który brutalnie słownie po meczu próbował mi wmówić ,że w Poznaniu nie ma Olimpii bo przegrała (hihihi na wyjeżdzie 2pkt i teraz słuchajcie .....bo grała strefą) hihihihi. Przecież MUKS też grał strefą!!!!!!! Ale koleś z tego trenera?
Byłem na tym meczu, na początku jednostronnym, myślałem, że będzie kolosalny wynik, słowa uznania dla trenera Cudaka, bo w przerwie tak ustawił dziewczyny, że MUKS grając cały czas to samo nie mógł sobie poradzić ze strefą Olimpii. Gdyby chociaż trochę zaczęły wchodzić, to pewnie na początku czwartej kwarty z pierwszej piątki Olimpii zostałyby dwie zawodniczki, a tak MUKS podawał po obwodzie, a Olimpia dzięki skuteczności Wery i bardzo ładnym wejściom pod kosz, odrabiała straty. Moim zdaniem, gdyby mecz trwał jeszcze pół minuty Olimpia by go wygrała. I jeszcze kilka uściśleń: Olimpię dopingowała część sali, gdzie siedzieli jej kibice, a to chyba normalne. Co do rozmowy, która odbywała się chyba przed salą po meczu i ciężko nie było być jej świadkiem- to słyszałem tego pana w dużo brutalniejszych wypowiedziach. Podsumowując- ciężko powiedzieć, co będzie w rewanżu.
Ja nie słyszałem dopingu dla MUKSA oprócz klaskania ze strony ławki i kilku osób o czym wspomniałem. Ale dopingu dla MUKSa jako tak brak choc grał u Siebie. O zaczepce tego gościa nie będę pisał. Bo wyrażnie mnie sprowokował słownie choć nawet nie spojrzałem na niego. Bo i po co skoro pisałem smsa. Tekst ,że ,,nie ma w Poznaniu Olimpii bo grała strefą,, należy uznać za złotoustny w kontekscie tego ,ze MUKS też grał strefą. Inna sprawa,ze na poczatku powiedziałem mu,ze po co tak mówi o klubie któremu zawdzięcza to ,że ludzie go poznali. To tam zaczynał. I jeżeli dziś tego nie szanuje to nie szanuje też siebie.
W rozegranym w Poznaniu meczu Olimpia Poznań wygrała z zespołem ze Szczecina 111-26. Cóz tu powiedzieć o takim meczu? Może tylko jedno. Brawa dla dziewczyn ze Szczecina. Przyjechały w 7. wq sumie grały 6. fizycznie o głowę ustepowały Olimpii. O doświadczeniu nie wspomnę. Ale dobrze ,ze komuś w szczecinie się chce robić tą młodzieżową koszykówkę. Brawa!
- czarny
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Ostrovia Ostrów - MKKS Żak Koszalin 93:46 (27:11, 19:13, 28:8, 19:14)
punkty:
Ostrovia: Milena Krzyżaniak 16, Joanna Walas 14, Agnieszka Misiek 13, Martyna Cebulska 12, Magdalena Parysek 12, Marta Wiertelak 11, Bogna Frątczak 8, Aleksandra Glinkowska 3, Małgorzata Czaska 2, Kamila Klimczak 2.
MKKS Żak: Marta Dobrowolska 20, Katarzyna Klimkowska 10, Monika Machnikowska 6, Anna Firmanty 5, Karina Wojtyniak 3, Kinga Razik 2, Marta Belka 0, Alicja Szejpun 0, Luiza Staciwa 0, Aleksandtra Sobajtis 0.
punkty:
Ostrovia: Milena Krzyżaniak 16, Joanna Walas 14, Agnieszka Misiek 13, Martyna Cebulska 12, Magdalena Parysek 12, Marta Wiertelak 11, Bogna Frątczak 8, Aleksandra Glinkowska 3, Małgorzata Czaska 2, Kamila Klimczak 2.
MKKS Żak: Marta Dobrowolska 20, Katarzyna Klimkowska 10, Monika Machnikowska 6, Anna Firmanty 5, Karina Wojtyniak 3, Kinga Razik 2, Marta Belka 0, Alicja Szejpun 0, Luiza Staciwa 0, Aleksandtra Sobajtis 0.

you're as good as your last performance
- niesmiertelna
- Nowy na forum
- czarny
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Ostrovia Ostrów - Olimpia Poznań 63:83 (24:20, 13:17, 13:27, 13:19)
Punkty zdobyły:
Ostrovia: Joanna Walas 19, Milena Krzyżaniak 15, Edyta Mielczarek 13, Magdalena Parysek 7, Kamila Klimczak 3, Aleksandra Glinkowska 2, Bogna Frątczak 2, Agnieszka Misiek 2, Małgorzata Czaska 0, Patrycja Krawczyk 0, Monika Cieślak 0, Marta Wiertelak 0.
Olimpia: Weronika Idczak 32, Karolina Budeń 18, Patrycja Mazurczak 12, Bogna Pacyńska 6, Olga Pacyńska 5, Katarzyna Czuk 4, Paulina Nieć 2, Katarzyna Białasik 2, Olga Rolbiecka 2, Paulina Adamowicz 0, Monika Szajkowska 0, Małgorzata Zys 0.
W ostatniej minucie pierwszej kwarty Ostrovia prowadziła już nawet 24:15. Pod koniec pierwszej połowy role się odwróciły i to zespół gości wygrywał 37:33, choć ostatecznie po dwóch kwartach na tablicy świetlnej pojawił się rezultat remisowy. W trzeciej kwarcie Ostrovia jeszcze minimalnie prowadziła, jednak dało znać o sobie duże zmęczenie, w końcu wyrównana gra z tak doświadczonym przeciwnikiem musiała kosztować nasz zespół sporo sił. Ostatecznie, gdy wynik był już niemal przesądzony, na parkiecie w obu drużynach pojawiły się te zawodniczki, które do tej pory jeszcze na boisko nie wybiegły. Rezerwowe Ostrovii poczynały sobie zresztą całkiem dobrze; w końcówce także trochę luźniej zrobiło się pod koszem, bowiem za pięć fauli spadły Olga i Patrycja (w zespole gości jeszcze Kasia Białasik). Z punktacji zresztą widać wyraźnie kto wygrał Olimpii ten mecz, a dla mniej wtajemniczonych dodam, że najwięcej punktów dla mojego zespołu zdobyły dwie 'małe'. Gratuluję zwyciezcom, choć co najmniej tak samo mocno tym, które z parkietu zeszły pokonane, bowiem włożyły w ten mecz naprawdę sporo zdrowia.
Punkty zdobyły:
Ostrovia: Joanna Walas 19, Milena Krzyżaniak 15, Edyta Mielczarek 13, Magdalena Parysek 7, Kamila Klimczak 3, Aleksandra Glinkowska 2, Bogna Frątczak 2, Agnieszka Misiek 2, Małgorzata Czaska 0, Patrycja Krawczyk 0, Monika Cieślak 0, Marta Wiertelak 0.
Olimpia: Weronika Idczak 32, Karolina Budeń 18, Patrycja Mazurczak 12, Bogna Pacyńska 6, Olga Pacyńska 5, Katarzyna Czuk 4, Paulina Nieć 2, Katarzyna Białasik 2, Olga Rolbiecka 2, Paulina Adamowicz 0, Monika Szajkowska 0, Małgorzata Zys 0.
W ostatniej minucie pierwszej kwarty Ostrovia prowadziła już nawet 24:15. Pod koniec pierwszej połowy role się odwróciły i to zespół gości wygrywał 37:33, choć ostatecznie po dwóch kwartach na tablicy świetlnej pojawił się rezultat remisowy. W trzeciej kwarcie Ostrovia jeszcze minimalnie prowadziła, jednak dało znać o sobie duże zmęczenie, w końcu wyrównana gra z tak doświadczonym przeciwnikiem musiała kosztować nasz zespół sporo sił. Ostatecznie, gdy wynik był już niemal przesądzony, na parkiecie w obu drużynach pojawiły się te zawodniczki, które do tej pory jeszcze na boisko nie wybiegły. Rezerwowe Ostrovii poczynały sobie zresztą całkiem dobrze; w końcówce także trochę luźniej zrobiło się pod koszem, bowiem za pięć fauli spadły Olga i Patrycja (w zespole gości jeszcze Kasia Białasik). Z punktacji zresztą widać wyraźnie kto wygrał Olimpii ten mecz, a dla mniej wtajemniczonych dodam, że najwięcej punktów dla mojego zespołu zdobyły dwie 'małe'. Gratuluję zwyciezcom, choć co najmniej tak samo mocno tym, które z parkietu zeszły pokonane, bowiem włożyły w ten mecz naprawdę sporo zdrowia.

- czarny
- Młodzik
- Kontaktowanie:
Nie ma sprawy, jak tylko dotarłem do domu to wrzuciłem wynik i punkty na forum. Powodzenia w następnych meczach
Pozdrówka!
ps. a tak na marginesie, miło było spotkać kilka znajomych dziewczyn
ps2. gdyby komuś zależało na jak najszybszym otrzymaniu jakiegoś wyniku, zwłaszcza ze spotkań rozgrywanych w Ostrowie, to dawać znać na priv i tuż po zakończeniu podeślę wynik smsem.
ps. a tak na marginesie, miło było spotkać kilka znajomych dziewczyn
ps2. gdyby komuś zależało na jak najszybszym otrzymaniu jakiegoś wyniku, zwłaszcza ze spotkań rozgrywanych w Ostrowie, to dawać znać na priv i tuż po zakończeniu podeślę wynik smsem.

- paździoch-osanka
- Kadet
- Kontaktowanie:
Na Dolnym Slasku w jutrzejszym meczu wszystko sie wyklaruje.. zmierzymy sie z Gorzowem z ktorym w 1 rundzie przegralismy u nas 3pkt
wiec kolejnosc okaze sie jutro ale na pewno awansuje Gorzow i Orzelek ajjj
teyy a w tym roku cwiercfinaly polfinaly i finaly sa rozrgrywane w przeciagu calego lutego ajjj ciekawe czy w Gorzowie znow odbedzie sie final bo cos tak czuje ze Pieczarka sie o to postara
wiec kolejnosc okaze sie jutro ale na pewno awansuje Gorzow i Orzelek ajjj
teyy a w tym roku cwiercfinaly polfinaly i finaly sa rozrgrywane w przeciagu calego lutego ajjj ciekawe czy w Gorzowie znow odbedzie sie final bo cos tak czuje ze Pieczarka sie o to postara
________
bedziemy in touch
Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.
bedziemy in touch
Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.
Wróć do „Koszykówka młodzieżowa”