10 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp.-Arcus SMS PZKosz101-58
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
10 kolejka FGE: AZS PWSZ Gorzów Wlkp.-Arcus SMS PZKosz101-58
01.12.07 godz. 18:00
Ostatnio zmieniony 07 grudnia 2007, 16:38 przez ann, łącznie zmieniany 2 razy.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous
Czy licealistki pokonają studentki?
W najbliższą sobotę gorzowscy kibice będą mieli okazję zobaczyć kolejny mecz swoich koszykarek. Miejscowy KSSSE AZS PWSZ podejmie uczennice Szkoły Mistrzostwa Sportowego z Łomianek. Faworytkami tego spotkania na pewno są gospodynie, jednak młode zawodniczki z Łomianek nie przyjadą do Gorzowa po łatwą porażkę i będą walczyć z wyżej notowanymi gospodyniami.
Koszykarki Arcus SMS PZKosz do zeszłej środy nie wygrały w ligowych rozgrywkach żadnego meczu. Właśnie w środę 28. listopada po raz pierwszy w tym sezonie okazały się lepsze, pokonując borykający się z problemami zespół KK AZS Jelenia Góra 67:57. Zespół w porównaniu z zeszłym sezonem przeszedł bardzo duże zmiany, gdyż większość zawodniczek zdała maturę i przeniosła się do innych klubów. O sile tegorocznego zespołu decydują między innymi: Olivia Tomiałowicz, Katarzyna Bednarczyk i Małgorzata Misiuk.
Gorzowianki są ostatnio na fali. Wygrały bowiem cztery mecze w lidze i europejskich pucharach. W zeszłą środę po zaciętym pojedynku pokonały na wyjeździe drużynę Szeviep Szeged 84:81. Sobotni mecz będzie pewnie dla gorzowianek nieco łatwiejszy, jednak szkoleniowiec AZS-u nie chce bagatelizować rywala. – Jest to dla nas mecz tak jak każdy inny w lidze. Musimy zagrać na swoim poziomie i przede wszystkim wygrać. W tym meczu dam na pewno zagrać więcej minut dziewczynom, które za długo dotąd na parkiecie nie przebywały. Nie wykluczam również, że na parkiecie mogą zadebiutować nowe zawodniczki, które do tej pory nie mieściły się w składzie – powiedział przed tym spotkaniem trener KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. Dariusz Maciejewski. Tymi zawodniczkami mogą być zgłoszone do rozgrywek Aleksandra Pietraszek lub Justyna Maruszczak. Jednak o tym przekonamy się dopiero w sobotę.
Mecz KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. z zespołem Arcus SMS PZKosz zostanie rozegrany w sobotę tj. 1.12.2007 r., w Hali PWSZ (ul. Chopina 52). Początek spotkania o 18.00, a bilety w cenie 15 zł (normalny) i 8 zł (ulgowy) do nabycia w kasie hali przed meczem.
Radosław Łogusz
www.plkk.pl
W najbliższą sobotę gorzowscy kibice będą mieli okazję zobaczyć kolejny mecz swoich koszykarek. Miejscowy KSSSE AZS PWSZ podejmie uczennice Szkoły Mistrzostwa Sportowego z Łomianek. Faworytkami tego spotkania na pewno są gospodynie, jednak młode zawodniczki z Łomianek nie przyjadą do Gorzowa po łatwą porażkę i będą walczyć z wyżej notowanymi gospodyniami.
Koszykarki Arcus SMS PZKosz do zeszłej środy nie wygrały w ligowych rozgrywkach żadnego meczu. Właśnie w środę 28. listopada po raz pierwszy w tym sezonie okazały się lepsze, pokonując borykający się z problemami zespół KK AZS Jelenia Góra 67:57. Zespół w porównaniu z zeszłym sezonem przeszedł bardzo duże zmiany, gdyż większość zawodniczek zdała maturę i przeniosła się do innych klubów. O sile tegorocznego zespołu decydują między innymi: Olivia Tomiałowicz, Katarzyna Bednarczyk i Małgorzata Misiuk.
Gorzowianki są ostatnio na fali. Wygrały bowiem cztery mecze w lidze i europejskich pucharach. W zeszłą środę po zaciętym pojedynku pokonały na wyjeździe drużynę Szeviep Szeged 84:81. Sobotni mecz będzie pewnie dla gorzowianek nieco łatwiejszy, jednak szkoleniowiec AZS-u nie chce bagatelizować rywala. – Jest to dla nas mecz tak jak każdy inny w lidze. Musimy zagrać na swoim poziomie i przede wszystkim wygrać. W tym meczu dam na pewno zagrać więcej minut dziewczynom, które za długo dotąd na parkiecie nie przebywały. Nie wykluczam również, że na parkiecie mogą zadebiutować nowe zawodniczki, które do tej pory nie mieściły się w składzie – powiedział przed tym spotkaniem trener KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. Dariusz Maciejewski. Tymi zawodniczkami mogą być zgłoszone do rozgrywek Aleksandra Pietraszek lub Justyna Maruszczak. Jednak o tym przekonamy się dopiero w sobotę.
Mecz KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. z zespołem Arcus SMS PZKosz zostanie rozegrany w sobotę tj. 1.12.2007 r., w Hali PWSZ (ul. Chopina 52). Początek spotkania o 18.00, a bilety w cenie 15 zł (normalny) i 8 zł (ulgowy) do nabycia w kasie hali przed meczem.
Radosław Łogusz
www.plkk.pl
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
101:58
|
Napisze pare slow o meczu i kibicowaniu (wiem ze zaraz ktos napisze ze to nie miejsce na wypisywanie...itd... ale tematu zakladac nie bede nowego).
Mecz bez historii.. do przerwy bardzo nudy... po imprezie andrzejkowej zasypialem prawie. 3 Kwarta to prawdziwy Piknik Country
. Nasze zawodniczki systematycznie powiekszaly swoja przewage. Od 80pkt zaczelismy po kazdych pkt odliczac do "Stowy"
Ostatnie kilka minut na parkiecie 5 juniorek. (i to one zdobyly ostatnie kilkanascie pkt... ale tez duzo pkt stracily). Setka pekla
Hala sie "ozywila".
Po meczu podchodzi do nas pan Komisarz
(chyba pan Zych) i w dialog ze mna wchodzi... mowiac ze "bardzo brzydko kibicowalismy" Bo chcielismy 100pkt naszej druzyny
"Ze to jest przyszlosc itd..."... :"poziej teksty czy wiemy ze kilka naszych zawodniczek wywodzi sie z SMS-u" np. Czarna... (moze mielismy je glaskac) (nie mowiac juz ze kilka razy nawet beben wlaczylismy przy ich osobistych). Moze np. Poznaniowi tez mamy dziekowac za Ole Karpinska ? czy innym miastom za inne zawodniczki
Cos mi sie zdaje ze ten komisarz to jedyna osoba ktora chciala zeby poziom ligi bardzo oslabic... wprowadzajac SMS na sile do EKSTRAKLASy... W pierwszej lidze przynajmniej by wygrywaly..>
|
Napisze pare slow o meczu i kibicowaniu (wiem ze zaraz ktos napisze ze to nie miejsce na wypisywanie...itd... ale tematu zakladac nie bede nowego).
Mecz bez historii.. do przerwy bardzo nudy... po imprezie andrzejkowej zasypialem prawie. 3 Kwarta to prawdziwy Piknik Country
Po meczu podchodzi do nas pan Komisarz
Cos mi sie zdaje ze ten komisarz to jedyna osoba ktora chciala zeby poziom ligi bardzo oslabic... wprowadzajac SMS na sile do EKSTRAKLASy... W pierwszej lidze przynajmniej by wygrywaly..>
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
Jestem obyma ręcami i nogamy za tym żeby takich meczów wiecej nie było. Dziewczyny z SMSu widac było ze sobie nie radzą, a Gorzowianki ro biły sobie przysłowiowe jaja z pogrzebu. A juz najbardziej zabił mnie trener SMS-u pan Koć który powiedział ze te dziewczyny musza grac w najwyzszej klasie rozgrywkowej bo one sie uczą. Pytam czego? Przegrywania, czy może tego ze nie warto sie starac i tak bedzie w plecy.
Swoja droga pan Koć stwierdził ze SMS jest za silny na pierwsza ligę, z czym tez bym sie niezgodził. Są tam chyba silniejsze zespoły
Swoja droga pan Koć stwierdził ze SMS jest za silny na pierwsza ligę, z czym tez bym sie niezgodził. Są tam chyba silniejsze zespoły
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
-
Endrju
- Senior
- Kontaktowanie:
Co innego jakby tam sie faktycznie dziewczyny zgrywaly przez iles lat i pozniej stanowily sile w reprezentacji Polski... a co innego jak taka zawodniczka zda mature i ucieka dalej...
Obniza to strasznie poziom ligi... wedlug mnie w lidze powinno byc MAX 10 zespolow...
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
Komisarzem był Leszek Pujdak.Nie słyszałem tej rozmowy, ale kompletnie nie wiem o co mu chodzi.Czy krzyczeliśmy do nich jakieś obraźliwe teksty?Czy smialismy się z Ich gry, czy gwizdaliśmy gdy były przy piłce?NIE.Duzo osób na hali biło brawo(w tym Ja
) gdy koszykarki z Łomianek zdobywały punkty, a to , że chcieliśmy aby Nasze zawodniczki zdobyły 100 pkt, nie widzę w tym nic obraźliwego czy wyśmiewajacego grę koszykarek SMSu
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili
-
tomaszek
krysti10 pisze:Mecz się zaczooł w składzie KSSSE AZS dużo młodych zawodniczek:Chaliburda,Kaszewska,Pietraszek,Maruszczak,Strzelecka,Kaczmarczyk. Do przerwy KSSSE AZS wygrywa z Łomiankami 24:15.
Popraw się
Gratulacje dla Gorzowa =] a mecz bez historii..
A co do SMSu to sprawa sprzeczna z ich wystepami w FGE... z 1 strony macie racje ze nie prezentuja poziomu nawet zblizonego do druzyn FGE, ale z 2 strony one maja byc przyszloscia polskiej koszykowki i gdzie naucza sie lepiej grac niz grajac z najlepszymi ?
A co do SMSu to sprawa sprzeczna z ich wystepami w FGE... z 1 strony macie racje ze nie prezentuja poziomu nawet zblizonego do druzyn FGE, ale z 2 strony one maja byc przyszloscia polskiej koszykowki i gdzie naucza sie lepiej grac niz grajac z najlepszymi ?
...::: TĘCZA LESZNO :::...
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
- elen
- Kadet
- Kontaktowanie:
rataj891 pisze:A co do SMSu to sprawa sprzeczna z ich wystepami w FGE... z 1 strony macie racje ze nie prezentuja poziomu nawet zblizonego do druzyn FGE, ale z 2 strony one maja byc przyszloscia polskiej koszykowki i gdzie naucza sie lepiej grac niz grajac z najlepszymi ?
Ale te dziewczyny ucza sie przegrywania i podchodzenia do meczy ze z góry przegrają

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem
-
Longerinho
- Młodzik
- Kontaktowanie:
elen pisze:rataj891 pisze:A co do SMSu to sprawa sprzeczna z ich wystepami w FGE... z 1 strony macie racje ze nie prezentuja poziomu nawet zblizonego do druzyn FGE, ale z 2 strony one maja byc przyszloscia polskiej koszykowki i gdzie naucza sie lepiej grac niz grajac z najlepszymi ?
Ale te dziewczyny ucza sie przegrywania i podchodzenia do meczy ze z góry przegrają
Elen przypomnę Ci Twoje słowa z naszej rozmowy pomeczowej:
"Elen: Słuchaj sam dokładnie słyszałem, że jak dziewczyny z SMS-u wchodziły na halę to jedna mówi do drugiej: Już bym chciała siedzieć z powrotem w autobusie i jechać do domu, bo ten mecz i tak nie ma sensu"
Aha czyli to był brak umiejętności czy po prostu brak wiary? Ale jak ktoś kto prawie każdy mecz przegrywa +30 lub +40 może mieć wiarę w swoje umiejętności? Im więcej takich porażek bądź co bądź utalentowanych koszykarek z SMS-u utkwi w pamięci młodej osoby, tym trudniej będzie ją w przyszłości zmobilizować do walki a tym samym do pokazania maksimum umiejętności.
Hic amor, haec patria est. !POLSKA!
A moim zdaniem najpierw musza nauczyc sie dostawac lejty, zeby pozniej wyciagac wnioski z tych porazek i stawac sie coraz lepszymi...
u nas na konferencji po meczu z SMS jedna zawodniczka powiedziala ze sprawia im to radosc ze starsze i doswiadczone zawodniczki czasami musza sie pomeczyc z nimi chociaz w niektorych momentach ...
u nas na konferencji po meczu z SMS jedna zawodniczka powiedziala ze sprawia im to radosc ze starsze i doswiadczone zawodniczki czasami musza sie pomeczyc z nimi chociaz w niektorych momentach ...
...::: TĘCZA LESZNO :::...
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”