Ekstraklasa

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 08 listopada 2007, 19:52

patrese pisze:
Lisu pisze:
patrese pisze:Widzę, że grono kryminalistów i chuliganów z Żylety ma tutaj szerokie poparcie... :lol:

Moja mała delikatna prośba, uważaj na słowa, ja należę do Stowarzyszenia Kibiców (nawet jestem w jego Zarządzie) a wcześniej byłem też w tzw. Grupie Ultras na ŁKS zajmującej się oprawami meczowymi i wiem trochę więcej od Ciebie jak wygląda to wszystko od kuchni więc daruj sobie epitety w stylu "kryminalista" czy "chuligan".

http://football-stadiums.net/blog/2007/ ... la-kiboli/

Odnoszę się do Żylety, a nie do Stowarzyszenia Kibiców ŁKS-u, więc nie wiem o co Tobie chodzi. I zapewniam Cię, że nie trzeba należeć do stowarzyszenia kibiców, żeby móc oceniać pewne fakty i nazywać rzeczy po imieniu.

a ja Cie zapewniam, ze nie mozna komentowac w taki sposob spraw, ktorych sie nie zna...

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 08 listopada 2007, 22:41

pietroc pisze:
patrese pisze:
Lisu pisze:
patrese pisze:Widzę, że grono kryminalistów i chuliganów z Żylety ma tutaj szerokie poparcie... :lol:

Moja mała delikatna prośba, uważaj na słowa, ja należę do Stowarzyszenia Kibiców (nawet jestem w jego Zarządzie) a wcześniej byłem też w tzw. Grupie Ultras na ŁKS zajmującej się oprawami meczowymi i wiem trochę więcej od Ciebie jak wygląda to wszystko od kuchni więc daruj sobie epitety w stylu "kryminalista" czy "chuligan".

http://football-stadiums.net/blog/2007/ ... la-kiboli/

Odnoszę się do Żylety, a nie do Stowarzyszenia Kibiców ŁKS-u, więc nie wiem o co Tobie chodzi. I zapewniam Cię, że nie trzeba należeć do stowarzyszenia kibiców, żeby móc oceniać pewne fakty i nazywać rzeczy po imieniu.

a ja Cie zapewniam, ze nie mozna komentowac w taki sposob spraw, ktorych sie nie zna...

Oświadczenie KP Legia Warszawa

2007-11-08 17:10

Szanowni Państwo, Kibice Legii,

Zarząd Klubu postanowił po raz kolejny przedstawić Państwu swoje stanowisko na temat tzw. „konfliktu na Legii”. Nie będziemy przy tym wdawać się w drobiazgową dyskusję z każdą tezą przedstawioną w ostatnim oświadczeniu SKLW, ponieważ uważamy, że oświadczenie to niewiele wnosi do sprawy.

Po pierwsze raz jeszcze podkreślamy z kim walczymy. Otóż walczymy z tymi, którzy spowodowali:

W 2002 roku:

34 naruszenia porządku w tym: rzucali środkami pirotechnicznymi, używali ich na stadionach, rzucali kamieniami, wywieszali obraźliwe hasła i transparenty, niszczyli infrastrukturę stadionową, za co klub zapłacił 39.000 CHF oraz 24.000 zł;

W 2003 roku:

6 naruszeń porządku w tym: rzucali środkami pirotechnicznymi, używali ich na stadionach, wywieszali obraźliwe hasła i transparenty, za co klub zapłacił 8.000 zł z tytułu kar;

W 2004 roku:

14 naruszeń porządku w tym: rzucali środkami pirotechnicznymi co doprowadzało do przerw w grze, używali ich na stadionach, wywieszali obraźliwe hasła i transparenty, rzucali kamieniami i butelkami, za co klub zapłacił 11.000 CHF oraz 66.000 zł z tytułu kar;

W 2005 roku:

22 naruszenia porządku w tym: rzucali środkami pirotechnicznymi co doprowadzało do przerw w grze, używali ich na stadionach, wywieszali obraźliwe hasła i transparenty, rzucali kamieniami, niszczyli infrastrukturę stadionową za co klub zapłacił 12.000 CHF oraz 19.000 zł z tytułu kar oraz 10.000 CHF i 13.000 zł z tytułu odszkodowań oraz wyłączano trybuny i zakazywano wyjazdów;

W 2006 roku:

13 naruszeń porządku w tym: rzucali środkami pirotechnicznymi co doprowadzało do przerw w grze, używali ich na stadionach, wywieszali obraźliwe hasła i transparenty, za co klub zapłacił 28.000 CHF oraz 37.000 zł z tytułu kar oraz 16.500 zł z tytułu odszkodowań;

W 2007 roku:

15 naruszeń porządku w tym: rzucali środkami pirotechnicznymi co doprowadzało do przerw w grze, używali ich na stadionach, wywieszali obraźliwe hasła i transparenty, palili flagi, rzucali kamieniami, wtargnęli na płytę boiska i spowodowali przerwanie meczu, za co klub zapłacił 28.000 CHF oraz 37.000 zł z tytułu kar oraz 16.500 zł z tytułu odszkodowań.

(Pełny wykaz tych wszystkich naruszeń porządku z podaniem dat, spotkań i rodzaju a także dane dotyczące nałożonych zakazów opublikujemy wkrótce na Legia.com)

Należy zwrócić uwagę, że są to wyłącznie zdarzenia, za które Klub został ukarany przez organa PZPN, Ekstraklasy czy UEFA a zestawienie to nie zawiera dziesiątek a nawet setek zdarzeń naruszających prawo, które miały w tym okresie miejsce od nielegalnego używania środków pirotechnicznych, zniszczeń autobusów, przystanków autobusowych, używania przemocy przez pseudokibiców wobec Kibiców Legii aż po zamieszki na warszawskiej Starówce.

Oznacza to, że średnio w co drugim meczu następowały zdarzenia, w związku z którymi Klub ponosił wydatki na kary, odszkodowania, pokrycia strat etc. Jeszcze ważniejsze niż straty materialne na jakie narażony był przez lata Klub stały się niepowetowane szkody wizerunkowe dla Klubu, jego prawdziwych Kibiców, wszystkich miłośników piłki nożnej, wszystkich Polaków.

Z kulminacją tych powtarzających się wielokrotnie, co roku, bezprawnych i bezwstydnych działań mieliśmy do czynienia w Wilnie. Chuligani przerywając międzynarodowy mecz pucharowy de facto zagrozili dalszemu istnieniu Klubu. Cała Europa obejrzała gorszące sceny z udziałem ludzi w szalikach Legii. Wykluczono nas z międzynarodowych rozgrywek.

Postanowiliśmy położyć temu raz na zawsze kres w imię odpowiedzialności za dalsze losy Klubu i czując zdecydowane poparcie ze strony prawdziwych Kibiców Legii Warszawa. Postanowiliśmy, że wyplenimy chuliganów ze stadionu na Łazienkowskiej, że nie pozwolimy na dalsze brukanie imienia Legii w kraju i za granicą.

Służą temu oparte o obowiązujące prawo postanowienia regulaminowe których przestrzeganie będzie przez nas bezwzględnie egzekwowane. Kary przewidziane obowiązującym prawem i regulaminem są i będą nakładane z całą surowością. Każda osoba naruszająca prawo musi liczyć się z nieuchronnością i dolegliwością kary. Nie ma powrotu do sytuacji „sprzed Wilna”, do swoiście rozumianej „normalności”, do sytuacji „hulaj dusza, piekła nie ma”.

Robimy to po to, by każdy mógł czuć się bezpiecznie na naszym stadionie i by każdy mógł bezpiecznie wyjechać na mecz, a grupa wyjazdowa nie kojarzyła się z najazdem Hunów, na miasta, stacje benzynowe, sklepy, stacje kolejowe etc. Robimy to po to, by dobre imię Klubu nie było naruszane przez nieodpowiedzialnych pseudokibiców.

Elementem bezpieczeństwa stadionowego jest naszym zdaniem także brak wulgaryzmów, obrażania kogokolwiek, trzeźwość oraz pełna identyfikacja kibiców.

Nie chcemy i nie będziemy współpracować z osobami, które tolerowały i będą tolerować takie zachowania, dawać im przyzwolenie, bagatelizować negatywne dla Klubu skutki. Jakakolwiek organizacja Kibiców – jeśli chce być partnerem do rozmów w sprawach dotyczących Kibiców, opraw, organizacji wyjazdów, dopingu, różnych kibicowskich inicjatyw – musi w sposób jednoznaczny odciąć się od tych działań, które w przeszłości tak degradowały Klub, jego prawdziwych Kibiców, przynosiły mu materialne i moralne straty. Musi również zaakceptować fakt, że nie będzie żadnych rozmów na temat odstąpienia czy złagodzenia rygorów regulaminowych, nałożonych kar, trybu ich stosowania. Jeśli taka organizacja istnieje lub powstanie w przyszłości, jesteśmy gotowi w każdej chwili – tak jak to już deklarowaliśmy wcześniej – rozmawiać z nią o wszystkim co służy rozwojowi ruchu kibicowskiego, rozwojowi Klubu, eliminacji niedociągnięć w naszej pracy, odbudowie dobrej atmosfery.

Miejsce na stadionie Legii, obecnym czy nowym jest dla wszystkich, chcemy opraw, dopingu, konstruktywnie współdziałającej z Klubem organizacji kibicowskiej. Jednak wszystkie działania muszą mieścić się w granicach prawa i odbywać się bez szkody dla Kibiców i Klubu, który miast na przepychankach z grupami pseudokibiców powinien skupić się na budowaniu silnych struktur i przede wszystkim silnej drużyny mającej odnosić sukcesy.

Stadion musi być wolny od chuligańskich zachowań, wulgaryzmów, pozdrowień do więzienia i innych działań naruszających prawo czy też dobre obyczaje.

www.legia.com

.........................................

Są jeszcze jakieś wątpliwości co do wyczynów kryminalistów z Żylety :?: Tak, to na pewno nie jest wszystko...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Awatar użytkownika
Lisu
Kadet

Postautor: Lisu » 09 listopada 2007, 10:19

patrese pisze:

Pewne grupy i organizację na Legii Ty nazywasz kryminalistami a ja należę do ich odpowiedników na ŁKS i wiem trochę lepiej jak to wygląda od wewnątrz. Nie czerpię swoje wiedzy z gazet i telewizji. Znam to z autopsji i wiem że nie wszystko jest czarne i białe.

Poczekaj aż ktoś w klubie zacznie Ci robić problemy, że rzucasz konfetti, serpentyny albo odpalasz "fontanny tortowe" i będą o Tobie pisać kryminalista. Nie daj Boże, jakieś małoletnie łby nie związane z Wami (Tęczą Leszno) zaatakują kibiców gości a gazety i opinia publiczna będzie o Was (kibicach Tęczy Leszno) mówić kryminaliści i bandyci. Ciekawe jak wtedy będziesz się czuł.

Są rzeczy o których nie masz bladego pojęcia i nigdy ich nie zrozumiesz dlatego nie mam zamiaru dalej z Tobą dyskutować na temat o którym nic nie wiesz.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 09 listopada 2007, 11:17

Lisu pisze:
patrese pisze:

Pewne grupy i organizację na Legii Ty nazywasz kryminalistami a ja należę do ich odpowiedników na ŁKS i wiem trochę lepiej jak to wygląda od wewnątrz. Nie czerpię swoje wiedzy z gazet i telewizji. Znam to z autopsji i wiem że nie wszystko jest czarne i białe.

Poczekaj aż ktoś w klubie zacznie Ci robić problemy, że rzucasz konfetti, serpentyny albo odpalasz "fontanny tortowe" i będą o Tobie pisać kryminalista. Nie daj Boże, jakieś małoletnie łby nie związane z Wami (Tęczą Leszno) zaatakują kibiców gości a gazety i opinia publiczna będzie o Was (kibicach Tęczy Leszno) mówić kryminaliści i bandyci. Ciekawe jak wtedy będziesz się czuł.

Są rzeczy o których nie masz bladego pojęcia i nigdy ich nie zrozumiesz dlatego nie mam zamiaru dalej z Tobą dyskutować na temat o którym nic nie wiesz.

Też nie mam zamiaru polemizować z osobą, która nie potrafi odróżnić kibiców od pseudokibiców. Nie nazywam całego stowarzyszenia kibiców kryminalistami tylko osobników z Żylety, którzy są od dawna namierzeni. Są też normalni- choćby tacy jak kibic, który napisał wyżej cytowany list. Wiadomo kto robi burdy na stadionach i wreszcie ktoś postawił się tym zwyrodnialcom, którzy przynoszą wstyd całej Polsce. Bardzo mnie to cieszy jako normalnego kibica. I żeby było jasne - nikt ich nie nazywa bandytami z powodu rzucania konfetti. Lista popełnionych przestępstw jest bardzo długa. Miałem okazję widzieć ich w akcji zresztą nie jeden raz przy okazji meczów z Lechem, więc nie mów mi, że wiedzę czerpię jedynie z gazet. I daruj sobie teoretyzowanie i porównania tego co wyrabiają kryminaliści z Żylety z tym co ewentualnie może wydarzyć się na Tęczy, bo to śmieszne jest... Ja mówię o faktach, które miały miejsce. I właśnie na podstawie tego mogę stwierdzić, że część Żylety (nie wszyscy) to kryminaliści, którzy do tej pory byli bezkarni. Wiele lat. Tylko przyklasnąć, że ktoś chce zrobić z tym porządek i że ktoś miał w ogóle odwagę przeciwstawić się tej hołocie.

Obrazek

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 09 listopada 2007, 11:22

patrese pisze:Wiadomo kto robi burdy na stadionach i wreszcie ktoś postawił się tym zwyrodnialcom, którzy przynoszą wstyd całej Polsce. Bardzo mnie to cieszy jako normalnego kibica. I żeby było jasne - nikt ich nie nazywa bandytami z powodu rzucania konfetti. Lista popełnionych przestępstw jest bardzo długa.

Ja mówię o faktach, które miały miejsce. I właśnie na podstawie tego mogę stwierdzić, że część Żylety (nie wszyscy) to kryminaliści, którzy do tej pory byli bezkarni.

tak jak Lisu napisal, nie wszystko jest biale albo czarne...

dyskusja chyba jest rzeczywiscie bez sensu, totez ja koncze. na zakonczenie tylko taki drobny przyklad postepowania KP Legia:

jakbys skomentowal grozby zarzadu KP Legia w stosunku do kibicow, ze naloza zakazy stadionowe za to, ze krzykneli "Walter, co, mordo ty moja..." no rzeczywiscie, przestepstwo jak cholera, prawdziwi bandyci...

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 09 listopada 2007, 11:53

pietroc pisze:tak jak Lisu napisal, nie wszystko jest biale albo czarne...

dyskusja chyba jest rzeczywiscie bez sensu, totez ja koncze. na zakonczenie tylko taki drobny przyklad postepowania KP Legia:

jakbys skomentowal grozby zarzadu KP Legia w stosunku do kibicow, ze naloza zakazy stadionowe za to, ze krzykneli "Walter, co, mordo ty moja..." no rzeczywiscie, przestepstwo jak cholera, prawdziwi bandyci...

Wiadomo, że to bzdura. A Walter to przecież stary UB-ek... :lol: Do fanów TVN-u też nie należę. Zakaz stadionowy należy się z pewnością licznej grupie z Żylety za całokształt. Lista zarzutów jest bardzo długa.

Obrazek

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 08 grudnia 2007, 17:21

Tragiczny wypadek kibiców Lecha

Jedna osoba zginęła, a dziewięć, w tym sześcioro dzieci, zostało rannych w wypadku autobusu wiozącego kibiców Lecha Poznań. Do wypadku doszło w sobotę w nocy w okolicach Jarocina (wielkopolskie) - poinformował rzecznik wielkopolskiej policji Karolina Cwynar.
"W okolicach miejscowości Wyszki doszło do zderzenia samochodu osobowego, ciężarówki i autobusu. Na miejscu zginął prowadzący samochód osobowy. Kierowca ciężarówki, usiłując uniknąć zderzenia z jadącym nieprawidłowo samochodem osobowym, doprowadził do kolizji z autokarem wiozącym kibiców" - powiedziała Cwynar.

Dziewięć osób w tym ośmiu kibiców w wieku od 13 do 20 lat zostało lekko rannych. Wszyscy ranni trafili do szpitala na obserwacje. Prawdopodobną przyczyną wypadku było złamanie zasad bezpieczeństwa ruchu drogowego przez kierowcę samochodu osobowego.

onet.pl

[*]

Orange Boyyy
Żak

Postautor: Orange Boyyy » 08 grudnia 2007, 23:34

ŁKS!ŁKS!ŁKS! Wielkie Graty dla Ełksy! Wkońcu zwycięstwo!
Jak się bawić to się bawić drzwi wyje**ć okno wstawić !!!

Awatar użytkownika
ziutek_pabianice
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: ziutek_pabianice » 08 grudnia 2007, 23:35

Zaje*isty fart :?:
Karny w 93'...

Orange Boyyy
Żak

Postautor: Orange Boyyy » 08 grudnia 2007, 23:42

Fart nie fart ale w siatce i Ełksa 3 punkty ma!

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 08 grudnia 2007, 23:53

ziutek_pabianice pisze:Zaje*isty fart :?:
Karny w 93'...

czyli Widzew Mistrza zdobył ( po pamiętnym meczu na Legii ) - FARTEM - acha, i awansował do LM zupełnie i całkowicie fartem...

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 09 grudnia 2007, 10:42

Karny ewidentny. Zresztą juz wcześniej ŁKS powinien grać z przewagą jednego zawodnika.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Michał
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Michał » 09 grudnia 2007, 12:11

No ale gdyby ten zawodnik z Polonii dostał wcześniej czerwona kartkę, bo taka mu sie należała, to póżniej nie byłoby karnego dla eŁKSy, faulowal ten sam zawodnik co mial dostac wczesniej czerwona karkte. Widzialiscie może mecz Legii z Górnikiem? Jak Choto 2 wyprostowanymi nogami wjechal w zawodnika KSG? Nie dostał nawet żóltej kartki a zawdonik Górnika opuścił boisko na noszach! Polscy sędziowe są bardzoo nieprzewidywalni;)

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 09 grudnia 2007, 12:19

Czyli ciągnąc logiczne rozumowanie - gdyby zawodnik faulujący miał już czerwoną kartę i go nie było w sytuacji na karny - to by nie było karnego i ŁKS by strzelił bramkę z gry - o ile by wcześniej nie strzelił kilku wynikających z przewagi zawodnika w polu.

Reasumując... kiedyś biegłem w maratonie - po pierwszych 100m byłem w czołówce, gdybym utrzymał to tempo przez pozostałe 42 kilometry - mógłbym walczyć o zwycięstwo - niestety, nie utrzymałem... :lol:

Ps. O sędziach się nie wypowiadam, bo nie chcę ostrzeżenia za... :wink:

Orange Boyyy
Żak

Postautor: Orange Boyyy » 09 grudnia 2007, 12:22

Ale po co te dyskusje? Ełksa wygrała i to się liczy!

Wróć do „Hyde Park”