Przed meczem: Meblotap AZS Chełm vs. AZS Poznań

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Matii
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Matii » 21 stycznia 2005, 10:21

mati pisze:
Matii pisze:Tu czeka nas trudniejszy mecz niz w Lodzi. A co do wyniku jaki bedzie, jeszcze nie wiem, napisze jak sie obudze rano w niedziele :wink:

Mikey, bedzie dobrze. ŁKS nie spadnie... :wink:

Łks nie spadnie ponieważ Chełm poleci!

AZS AZS AZS AZS!!!
3mam kciuki!!!

ih hihihihihi :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 21 stycznia 2005, 13:10

jesli nie wygramy tego meczu to bedzie katastrofa!!!! wiec trzymam mocno kciuki za R.Habera i jego podopieczne!!!- dwa punkty musza byc!!!

trzymam takze kciuki za Ostrovię: pokazcie pazurki i zgarnijcie komlepet punktow!!

ale bedzie goraca na relacji jutro.....a tak w ogole czy jakis kibic meblotapu bedzie wysylal smsy na forum :?: :?: :?: mnie niestety "na miejscu" nie bedzie..... :cry:

do boju AZS Poznań :!: :!: :!:
reloaded :]

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 21 stycznia 2005, 14:26

Konstanty Indelfons Gałcz pisze:Trzymam kciuki za Chełm! :) nam sie nie udało ale walczcie do końca!!

Dzieki :-)

Zyzia
Żak

Postautor: Zyzia » 21 stycznia 2005, 21:40

Koszykarki Meblotapu AZS podejmują jutro AZS Poznań. Zwycięstwo w tym meczu może przedłużyć szanse chełmianek na wejście do play-off, nadal jednak będą grały bez środkowej
Opracowanie planu taktycznego na mecz z poznaniankami jest dla trenera Meblotapu Todora Mołłowa nie lada łamigłówką. - Wciąż nie mamy typowej zawodniczki podkoszowej, jej rolę z konieczności musi spełniać "oddelegowana" do gry na pozycji "pięć" Ludmiła Zdziesińska. W tej sytuacji jednak jesteśmy z kolei osłabieni na pozycji silnej skrzydłowej - mówi trener Mołłow. Sytuacja kadrowa sprawia, że Meblotap ma ograniczony repertuar wariantów ataku. - Gra schematem pod kosz - na zewnątrz jest nie dla nas, przy wyższych rywalkach nie można w niej liczyć na sukces. Z konieczności sięgamy po inną broń - rzuty za trzy punkty. Trzeba jednak pamiętać, że jest to w dużym stopniu loteria, wiele zależy od dyspozycji dnia - rozważa różne możliwości chełmski trener. Dodajmy, że przed tygodniem w zwycięskim meczu w Łodzi z ŁKS zawodniczki Meblotapu zanotowały imponującą skuteczność w rzutach z dystansu: z 16 takich prób 12 było skutecznych. Co jednak, jeśli jutro rzut nie będzie chełmiankom "siedział"?
- Jest taka koszykarska maksyma: - można mieć słaby dzień w ataku, ale nie można sobie na to pozwolić w obronie. Naszą główną bronią musi być bezpardonowa obrona. Jak to zrealizujemy, to będą okazje do przeprowadzania szybkiego ataku - na to bardzo liczę.
Dużo też będzie zależało od pary rozgrywających Natalii Marchanki i Shaquali Williams. Jeżeli one okażą się lepsze od rozgrywających rywalek, a pozostałe zawodniczki nieznacznie przegrają z poznaniankami walkę pod koszem, to może to się okazać kluczem do zwycięstwa. Tak właśnie było przed tygodniem w Łodzi. Marchanka i Williams spisywały się bardzo dobrze, a w walce o tablice nie było dużej przewagi przeciwniczek. W sumie dało to chełmiankom drugą w sezonie wygraną.
Wreszcie duże znaczenie będzie miało nastawienie psychiczne. Zwycięstwo z ŁKS podbudowało pod tym względem zespół Meblotapu. Będzie on poza tym chciał wziąć rewanż za porażkę poniesioną w Poznaniu w pierwszej rundzie w stosunku 77:79, w dużym stopniu z winy sędziów.
Trenera martwi bolesna kontuzja Agnieszki Pazur, która ma wybity kciuk prawej dłoni. Podobno jest jednak nadzieja, że w niedzielę wyjdzie na parkiet.
Klub tymczasem boryka się z kłopotami finansowymi. - Budżet całego sezonu nie jest zachwiany, przesunęły się tylko terminy wpłat ze strony miasta Chełma. Pomogła nam PWSZ i mieliśmy za co zorganizować ten mecz. Musimy teraz zapewnić sobie środki na najbliższe tygodnie, bo nie mamy żadnych rezerw. Stąd sprowadzenie wysokiej zawodniczki musieliśmy odłożyć. Został nam na to już tylko tydzień, zobaczymy, co da się zrobić - mówi sekretarz AZS Robert Żołnierowicz.
mp-Gazeta Wyborcza

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 stycznia 2005, 21:46

Hersi pisze:
MARAS pisze:Nasza bronia sa centerki Reda i Mrozik! Poza tym gdy dodac do tego punkty Krupy, Cieciery i Karpika to jestem spokojny o wynik!
Choc nutka nie pewnosci zawsze jest.

MARAS Zobacz sobie ostatni mecz, Ostrovia miała wiecej zbiórek :D

Ale mi duzo 35 do 37 ! Ale zwroc uwage na Rede ktora w meczach zdobywa po 15 zbiór! Wazne beda "trojki" oby wreszcie Loras sie przelamala bo gra cieniutko!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 stycznia 2005, 21:48

Wiadomo ze lepiej by bylo gdyby Meblotap polecial! Za Ostrovie trzymam kciuki!!!! WIELKOPOLSKA TRZYMA SIE RAZEM!
Pozdro dla Mikeya i dzieki za kciku za nas! Ja za was w Gdyni tez bede trzymal, utrzyjcie nosa tym "sledziom"! :lol: :lol: 8)
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 21 stycznia 2005, 22:01

Kciuki trzymam szczególnie za Askę Lorek-pewnie juz mnie nie pamięta ale sporo rozmawialiśmy za jej czasów w ŁKS
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 21 stycznia 2005, 23:59

MARAS pisze:Wiadomo ze lepiej by bylo gdyby Meblotap polecial! Za Ostrovie trzymam kciuki!!!! WIELKOPOLSKA TRZYMA SIE RAZEM!
Pozdro dla Mikeya i dzieki za kciku za nas! Ja za was w Gdyni tez bede trzymal, utrzyjcie nosa tym "sledziom"! :lol: :lol: 8)
Maras dlaczego lepiej zeby Meblotap polecial??? Ja nie rozumiem co takiego ma w sobie ten zespol ze wszyscy sa przeciwko niemu... Mam nadzieje ze Meblotap wygra z Poznaniem. A jezeli tak sie stanie to moze cos zrozumiesz... Jezeli przegra to mowi sie trudno!
Obrazek
Obrazek
Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Awatar użytkownika
majoneez
Kadet

Postautor: majoneez » 22 stycznia 2005, 00:56

A mnie ciekawi taka rzecz: ileż to studentek lokalnych uczelni zagra w tym spotkaniu AKADEMICKICH ZWIĄZKÓW SPORTOWYCH??? :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Mikey
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Mikey » 22 stycznia 2005, 02:26

natalia pisze:
MARAS pisze:Wiadomo ze lepiej by bylo gdyby Meblotap polecial! Za Ostrovie trzymam kciuki!!!! WIELKOPOLSKA TRZYMA SIE RAZEM!
Maras dlaczego lepiej zeby Meblotap polecial??? Ja nie rozumiem co takiego ma w sobie ten zespol ze wszyscy sa przeciwko niemu... Mam nadzieje ze Meblotap wygra z Poznaniem. A jezeli tak sie stanie to moze cos zrozumiesz... Jezeli przegra to mowi sie trudno!
Natalio myśle ze Maras chciał po prostu powiedzieć ze lepiej, bo akurat bardziej lubi Ostrovię. Jak okaże sie ze o utrzymanie będzie walczyła Ostrovia np z ŁKS to powie zeby lepiej poleciał ŁKS. Ot po prostu sympatie są większe i mniejsze. Jedni nie lubia Meblotapu, inni Poznania a jeszce inni ŁKS-normalna sprawa.
Obrazek

Obrazek

Hersi
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Hersi » 22 stycznia 2005, 08:41

Pójść za ciosem

MEBLOTAP PODEJMUJE U SIEBIE AZS POZNAŃ

Jutro o godzinie 17 w hali MOSiR przy ul. Granicznej w Chełmie w pierwszym tegorocznym meczu przed własną publicznością koszykarki Meblotapu AZS PWSZ zmierzą się z AZS Poznań. Po zwycięstwie przed tygodniem w Łodzi z ŁKS w spotkaniu 13. serii ekstraklasy chełmskie akademiczki chcą pójść za ciosem i wygrać kolejną, trzecią potyczkę w lidze.

Pierwsze spotkanie obu drużyn w Poznaniu, 30 października ubiegłego roku zakończyło się zaledwie dwupunktowym zwycięstwem gospodyń 79:77.
– Jeszcze do dzisiaj mam w pamięci ten mecz. Prowadziłyśmy od początku, momentami nawet różnicą dziesięciu punktów. Niestety, w samej końcówce nie potrafiłyśmy zatrzymać Beaty Krupskiej-Tyszkiewicz – mówi Agnieszka Pazur, kapitan chełmskiego zespołu.
Krupska-Tyszkiewicz, 35-letnia rozgrywająca AZS Poznań, najpierw na 16 sekund przed końcem doprowadziła do remisu, a później, niemal równo z syreną kończącą mecz zapewniła swojej drużynie zwycięstwo. – Jutro nie dopuścimy do takiej sytuacji. Moje dziewczyny muszą pamiętać, co zrobiły im poznanianki, jak odebrały nam zasłużone zwycięstwo. Co do Krupskiej-Tyszkiewicz dzisiaj w naszej drużynie jest Amerykanka Shaquala Williams, nie powinno być więc źle – wyznaje Todor Mołłow, szkoleniowiec Meblotapu AZS PWSZ.
Przed jutrzejszym meczem w zespole z Chełma nie brakuje jednak problemów. W spotkaniu z ŁKS-em kostkę podkręciła Natalia Marczanka, mimo urazu Białorusinka trenowała jednak przez cały tydzień. W Łodzi kontuzji doznała także Agnieszka Pazur. – Wybiłam kciuk prawej ręki. Na dłoń mam założony ruchomy gips. Trenowałam we wtorek, ale dzień później musiałam zrezygnować z zajęć, bo ból był nie do wytrzymania. Jeśli mecz byłby w sobotę, to na pewno nie wystąpiłabym w nim, a tak jest szansa, że zagram – powiedziała wczoraj w południe Kurierowi skrzydłowa Meblotapu.
Do spotkania z AZS Poznań chełmska drużyna przystąpi nadal bez klasycznej środkowej. – Ogranicza to nasze pole manewru, ale co mam powiedzieć. Nie ma centra i tyle – dodaje trener Mołłow.
Poznanianki dotychczas w lidze wygrały sześć spotkań i z 19 punktami zajmują w tabeli rozgrywek piąte miejsce. Oprócz zwycięstwa nad Meblotapem drużyna prowadzona przez trenera Romana Habera dwukrotnie uporała się z Ostrovią Ostrów Wielkopolski (u siebie 73:62, na wyjeździe 74:49), pokonała w Gorzowie beniaminka AZS PWSZ TelecomMedia 69:64 oraz u siebie Cukierki Odrę Brzeg 69:54 i ŁKS Łódź 68:62.
Najskuteczniejszą zawodniczką poznańskiego zespołu jest 32-letnia skrzydłowa (182 cm) Monika Ciecierska, która w 13 meczach zdobyła 176 punktów. Krupska-Tyszkiewicz ustrzeliła 153 pkt. Pozostałe zawodniczki z pierwszej piątki także przekroczyły granicę stu oczek: 21-letnia środkowa (192 cm) Natalia Mrozińska zdobyła 139, starsza o rok rozgrywająca Aleksandra Karpińska 135, a Reda Aleliunaite-Jankovska (32 lata, 192 cm) 106 punktów.
– AZS Poznań to mieszanka doświadczenia i młodości. Drużyna o bardzo dobrych warunkach fizycznych. Na pewno też jest w naszym zasięgu, co pokazał chociażby pierwszy mecz. Powiem wprost: Niedzielne spotkanie musi być zemstą. Nie ma zmiłuj. Wciąż wierzymy, że uda nam się zająć ósme miejsce w tabeli, tym samym awansować do play off. Po zwycięstwie w Łodzi chcemy pójść za ciosem. Ten mecz musimy wygrać! – mówi Todor Mołłow.

Krzysztof Basiński Kurier Lubelski

TO BYŁO ZWYCIĘSTWO

Przed tygodniem w Łodzi koszykarki Meblotapu AZS PWSZ zanotowały po serii pechowych przegranych (porażki różnicą 2-4 punktów) drugą wygraną w ekstraklasie w tym sezonie. Daria Cybulak wprawdzie tym razem nie zdobyła punktów, ale też miała swój wkład w wygraną. Przyglądająca się akcji Liudmiła Zdzesińska ustrzeliła 12 oczek. Najwięcej dla Meblotapu zdobyły Shaquala Williams 18 (grała przez cały mecz) oraz Natalia Marczanka 17.

Obrazek

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 22 stycznia 2005, 12:25

Zyzia pisze:.... Będzie on poza tym chciał wziąć rewanż za porażkę poniesioną w Poznaniu w pierwszej rundzie w stosunku 77:79, w dużym stopniu z winy sędziów. ....

nie, żebym chcial odgrzewac mecz sprzed 2,5 miesiaca, ale niby to jakie bledy popelniali w tym meczu sedziowie? :o :o
to chyba troche niesprawiedliwe strwierdzenie..... :?
reloaded :]

Cavek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: Cavek » 22 stycznia 2005, 12:49

Po wczorajszym treningu jestem optymistą. Forma rzutowa jest niesamowita. Procent trojek w poprzednim meczu to nie przypadek :-).
Wygramy !! Wygramy !! Wygramy !!

Awatar użytkownika
natalia
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: natalia » 22 stycznia 2005, 13:02

Cavek pisze:Po wczorajszym treningu jestem optymistą. Forma rzutowa jest niesamowita. Procent trojek w poprzednim meczu to nie przypadek :-).
Wygramy !! Wygramy !! Wygramy !!
No oczywiscie ze wygramy:P:P Slyszalam o tym wyczynie naszych dziewczyn. 9,8,7 trojek pod rzad:P:P:P Wygramy!!!!! Do boju Meblotap!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek

Obrazek

Natalia Marczanka- najlepsza rozgrywająca w PLKK :)

Gość

Postautor: Gość » 22 stycznia 2005, 13:51

Natalia Ty nie sluchaj tylko przyjdz zobaczyc dzisiaj po 16.30 na hale :D a jest na co popatrzec 8)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”