12 kolejka FGE: Tęcza Leszno-Utex ROW Rybnik

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 16 grudnia 2007, 01:57

Orange Boyyy pisze:ROOOOOOOOOOOOOW
ROOOOOOOOOOOOOW
ROOOOOOOOOOOOOW
RYBNIK!!!

Uważaj, żebyś się nie zapowietrzył... :lol:

Brawo dziewczyny za wspaniałą rundę, trzecie miejsce w tabeli i dzisiejsze zwycięstwo. Co prawda Konstancja była dziś chyba już myślami przy świątecznym stole ale nie będę narzekać, bo w końcu jest zwycięstwo. Następna runda będzie trudniejsza, ale przy waszych możliwościach wszystko jest możliwe. Jako kibice dziękujemy i czekamy na rundę rewanżową. Pozdrowienia dla całej ekipy. :D
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Orange Boyyy
Żak

Postautor: Orange Boyyy » 16 grudnia 2007, 08:26

patrese pisze:
Orange Boyyy pisze:ROOOOOOOOOOOOOW
ROOOOOOOOOOOOOW
ROOOOOOOOOOOOOW
RYBNIK!!!

Uważaj, żebyś się nie zapowietrzył... :lol:

Brawo dziewczyny za wspaniałą rundę, trzecie miejsce w tabeli i dzisiejsze zwycięstwo. Co prawda Konstancja była dziś chyba już myślami przy świątecznym stole ale nie będę narzekać, bo w końcu jest zwycięstwo. Następna runda będzie trudniejsza, ale przy waszych możliwościach wszystko jest możliwe. Jako kibice dziękujemy i czekamy na rundę rewanżową. Pozdrowienia dla całej ekipy. :D

Spokojna Twoja rozochrana :lol:
Jak się bawić to się bawić drzwi wyje**ć okno wstawić !!!

gosc

Postautor: gosc » 16 grudnia 2007, 09:58

simon pisze:Czy to są jaja, błąd statystyków czy wreszcie złapała kontuzję (dla niej paradoksalnie to w tym przypadku "najlepsza" ewentualność...) i dlatego taka zawodniczka jak Magda Skorek grała w meczu 48 sekund?.

Magda Skorek sprawdzala sie w takim zespole jak np lks gdzie w tamtym sezonie bronily caly czas strefa a magda wiekszasc punktow zdobywala z szybkiego ataku.Rybnik gra inna koszykowke,amerykanki odgrywaja wieksza role i konkurowac magdzie z nimi raczej jest bylo ciezko...

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 16 grudnia 2007, 10:06

T Ę C Z A
L E S Z N O

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 16 grudnia 2007, 10:30

kolego z Rybnika nie na podstawie jednego meczu a kilku ktore widziaelm w waszym wykonaniu ...
wiec zaczne od tego jesli w podstawowej 5 wychodza 4 zagraniczne a pewnei i wyjda teraz w 5 po przybyciu tej nowej chorwatki to chyba mam prawo uwazac ze naszpikowani jestscie zagranica ...
a co do gwiazd i wymagan finanoswych ... przyklad Bell gotowy produkt tylko brac do swej druzyny i co wiecej przebijajac 2 -krotnie oferte leszna hmm ? ktos tu szasta kasa ..a przed sezonem wiekszosc klubow odpuscil sobie znane firmy np CCC przyklad Monique .... wiec jesl iw waszym skladzie widze 3 amerykanki no to jestem przekonany ze zarabaiaj one we 3 tyle co cale leszno :)
a dlaczego nei macie druzyny...hmm moze dlatego ze widzialem je na rozgrzewce na meczach i widac ze nie sa zgrane sorki macie dobre koszykarki napewno lepsze niz w lesznie ale z tej maki nic nie urosnie bo najśmieszniejsze bylo to ze zawodniczka spoglada na trenera i ten jej mowi co ma grac no kurde troche profesjonalizmu i nei mowie tu o jednej akcji tylko tak od 2 kwarty bylo najpierw 5 s patrzenia na siebie na lini trener zawodniczka a pozniej realizacja....zreszta przyjedziemy do Rybnika i wtedy ci kolego udowodnimy co to znaczy zespol (p.s. jak bys tak spojrzal na nasz sklad to bys wiedzial ze to sklad zlozony z niechcianych zawodniczek ..Zytomirska brak miejsca w CCC ,Makowska i Koc nei graly zbyt duzo w Odrze , Siwczak Talarczyk przyszly z drugiej ligi z poznania , Krysiewicz jej wiek mowi sam za siebie ,Jinks potrzebna byla na gwalt rozgrywajaca a gwiazda nei jest i wiadomo ze niebedzie , jedyna chyba zawodniczka ktora pewnei kazdy by chcial to Mieloszynska czyl ita co nie grala jakbys neiwiedzial )
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 16 grudnia 2007, 10:35

PKM Duda PWSZ ogrywa Utex ROW (galeria)
15.12.2007.
ImageKoszykarki PKM Duda PWSZ Leszno po emocjonującym, wyrównanym meczu pokonały we własnej hali w pojedynku Ford Germaz Ekstraklasy - Utex ROW Rybnik 62:58.

Pojedynek lepiej rozpoczęły zawodniczki ze Śląska, które po trzech akcjach prowadziły (6:0). Leszczynianki jednak szybko te straty odrobiły, by po rzucie za trzy punkty Krysiewicz objąć prowadzenie (7:6). Pierwsze 10 minut zakończyło się 5-punktowym prowadzeniem miejscowych (18:13).

W połowie II kwarty był już remis (20:20), ale końcówka tej części meczu należała znów do gospodyń, które po 20 minutach spotkania miały 4 punkty więcej (28:24).

Początek drugiej połowy był udany dla leszczynianek. Po kontrze, zakończonej punktami Siwczak było już nawet (35:26). Było to najwyższe prowadzenie w tym meczu którejkolwiek z drużyn.

Potem do gry zespołu z Leszna wkradło się trochę chaosu, co wykorzystały Rybniczanki doprowadzając w 28 minucie do remisu (40:40). Akcje Koc i Siwczak dały jednak przed ostatnią ćwiartką meczu prowadzenie podopiecznym trenera Jarosława Krysiewicza (46:43).

Ostatnia odsłona tego widowiska rozpoczęła się od rzutu zza łuku Dickens. Tablica wyników pokazywała kolejny raz remis (46:46). Po akcji Bell oraz jej rzutach osobistych na prowadzeniu w 33 minucie były koszykarki ze Śląska (48:51).

Później prowadzenie przechodziło z rąk do rąk. Na 50 sekund przed końcem po trafieniu Makowskiej było (58:56), a po rzutach wolnych Krysiewicz (60:56). Zwycięstwo gospodyń przypieczętowała Makowska, która z zimną krwią wykorzystała na niespełna pięć sekund przed końcem meczu rzuty osobiste, ustalając wynik na (62:58).

- Przyznam szczerze, że ręce drżały w tym ważnym, ostatnim fragmencie spotkania. Trzeba było się jakoś skupić i piłka dwa razy wpadła do kosza. Wiedziałyśmy, że będzie to ciężki mecz, szczególnie na deskach. Rybniczanki miały pod tym względem przewagę. Nie da się ukryć, że niemal na każdej pozycji mają lepsze zawodniczki. Myśmy na treningu zażartowały nawet, że jedyną pozycją na której mamy przewagę jest trener, bo jest wyższy - powiedziała Agnieszka Makowska.

- Wyrazy uznania dla dziewczyn, że wytrzymały to do końca i że udało się to wygrać. Trener Rybnika znalazł na nas receptę. Znalazł ustawienie na swoje wysokie zawodniczki, które punktowały nas niemiłosiernie. My na to w końcówce odpowiedzieliśmy taką oszukaną strefą. To zmyliło rywala, który nie wiedział czy my kryjemy każdy swego, czy też tą strefą i przez to ustawienie udało się wygrać nam mecz - przyznał Jarosław Krysiewicz, trener leszczynianek.

Poza radością ze zwycięstwa jest też smutek. W IV kwarcie potężny cios łokciem w kręgosłup od Bell otrzymała Monika Siwczak. Po meczu została odwieziona do szpitala. Zawodniczka uskarżała się na drętwienie nóg. Oby to nie było nic poważnego. Koszykarce życzymy szybkiego powrotu do zdrowia i na parkiet.

PKM Duda PWSZ Leszno - Utex ROW Rybnik 62:58 (18:13, 10:11, 18:19, 16:15)

Punkty dla PKM Duda PWSZ zdobywały: Krysiewicz 18, Budnik 10, Makowska 9, Siwczak 9, Koc 8, Żytomirska 6, Jinks 2, Talarczyk 0.

Najwięcej dla Utexu ROW Rybnik: Dickens 15, Merideth 14, Bell 13.

Tym zwycięstwem leszczynianki zakończyły pierwszą część sezonu. Dorobek po I rundzie jest imponujący. Zespół z Leszna ma na koncie 9 zwycięstw i 3 porażki, co daje na półmetku ligowych rozgrywek doskonałe trzecie miejsce.

Siwa dasz rade!!!! ;(
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Barti
Żak

Postautor: Barti » 16 grudnia 2007, 12:38

Mozarthio pisze:Zespół z Leszna ma na koncie 9 zwycięstw i 3 porażki, co daje na półmetku ligowych rozgrywek doskonałe trzecie miejsce.

Jeszcze nie zakończyła się pierwsza runda rozgywek, więc Wasze 3 miejsce nie jest do końca pewne, bo jest jeszcze 1 drużyna, która może Was wyprzedzić :D Ale nie umniejsza to faktu, że Tęcza po pierwszej rundzie na pozycji 3-4 to rzeczywiście rewelacyjne osiągnięcie. Przed sezonem, jakby mi powiedzieli, że Tęcza bedzie na takiej pozycji po pierwszej rundzie to bym za nic w świecie nie przyjął tego do wiadomości, a tu taka niespodzianka.
Brawo Tęcza, oby tak dalej.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 16 grudnia 2007, 13:59

Dobrze Dariusz Maciejewski powiedzial po meczu w Lesznie "Kto chce walczyc o medal musi w Lesznie wygrac" :D Widac ze niewielu druzyna sie to udalo :D.

Powodzenia w bardzo trudnej rundzie rewanzowej.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 16 grudnia 2007, 15:27

hmm to dzienikarze leszczynscy napisali ze zajmiemy 3 miejsce ;) wiem wiem ze mozemy zostac wyprzedzeni przez Gorzow zdaje sobie z tego sprawe ale wyprzedzicie nas ewentualnie lepszym bilansem koszow ;) bo duzych pkt bedzie tyle samo :)

nikt sie w lesznei na medale jeszcze nie napala dajcie spokoj nasz terminarz rundy rewanzowej jest bardzo ciezki ! ja mysle ze chetnie bym widzial swoja druzyne na miejscu 4-5 jesli bedzie lepiej to sie nie pogniewam ale to trzeba osiagnac na parkiecie dobra grą bo jesli mam szczerze oceniac to wyjazd do Gorzowa bedzie niezwykle trudny ! cos w stylu wyjazdu do Wisly i Lotosiku obecnei mamy inny powazny problem :( Monike Siwczak ktora jest dobrym duchem druzyny

Awatar użytkownika
tomtom
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: tomtom » 16 grudnia 2007, 23:04

Mozarthio pisze:wiec zaczne od tego jesli w podstawowej 5 wychodza 4 zagraniczne a pewnei i wyjda teraz w 5 po przybyciu tej nowej chorwatki to chyba mam prawo uwazac ze naszpikowani jestscie zagranica ...

Czy ja napisałem że trzonu drużyny z Rybnika nie stanowią zawodniczki zagraniczne? Nie przypominam sobie. Odniosłem się do Twoich słów o wysokości budżetu i braku drużyny tak więc następnym razem czytaj dokładniej. Nowa zawodniczka jest Serbką a nie Chorwatką. Być może w Lesznie wydaje się że to wszystko jedno, są jednak takie regiony naszego kontynentu gdzie jest to dość istotna różnica.
Mozarthio pisze:a co do gwiazd i wymagan finanoswych ... przyklad Bell gotowy produkt tylko brac do swej druzyny i co wiecej przebijajac 2 -krotnie oferte leszna hmm ? ktos tu szasta kasa ..a przed sezonem wiekszosc klubow odpuscil sobie znane firmy np CCC przyklad Monique .... wiec jesl iw waszym skladzie widze 3 amerykanki no to jestem przekonany ze zarabaiaj one we 3 tyle co cale leszno :)

To o czym Ty jesteś przekonany nie ma tutaj nic do rzeczy. Napisałeś "napakowany finansowo Rybnik" więc zapytałem Cię jakim dysponujemy budżetem i jak wygląda on na tle budżetu drużyny z Leszna. Z tego co ja wiem to nasz budżet nie jest wcale wysoki.
Mozarthio pisze:a dlaczego nei macie druzyny...hmm moze dlatego ze widzialem je na rozgrzewce na meczach i widac ze nie sa zgrane sorki macie dobre koszykarki napewno lepsze niz w lesznie ale z tej maki nic nie urosnie bo najśmieszniejsze bylo to ze zawodniczka spoglada na trenera i ten jej mowi co ma grac no kurde troche profesjonalizmu i nei mowie tu o jednej akcji tylko tak od 2 kwarty bylo najpierw 5 s patrzenia na siebie na lini trener zawodniczka a pozniej realizacja

Trudno mówić o jakimś super zgraniu kiedy większość zawodniczek ćwiczy ze sobą od 3 miesięcy. W poprzednim poście pisałeś coś o wychowankach. Nie wiem czy się orientujesz że w Rybniku istnieje taki klub jak RMKS Rybnik. Domyślam się że nie. Gdybyś wiedział nie mówiłbyś nic na temat braku szkolenia młodzieży w Rybniku. Mam nadzieję że z czasem do składu drużyny będą wchodziły kolejne wychowanki z Rybnika. Być może doczekamy się czasu w którym wychowanka będzie liderką drużyny. Jak na razie jednak nie doczekliśmy się tego. W drużynie która wywalczyła awans do ekstraklasy było dużo wychowanek. Jak myślisz na którym miejscu w tabeli byłby teraz Rybnik gdyby zostały w składzie? Można dyskutować na temat tego jak wygląda obecny sport. Może nie podobać się komercjalizacja i nastawienie na wynik. Nie dyskutuje się jednak z faktami. A te są takie, że kto chce się liczyć w rozgrywkach, ma w składzie zawodniczki zagraniczne. Co do tego czy z tej mąki nic nie wyrośnie, to byłbym ostrożny z takimi stwierdzeniami. W przeciwieństwie do Ciebie śmiem twierdzić, że w Rybniku dopiero rodzi się drużyna. Kto będzie miał rację pokaże czas. Myślę ze gdzieś tak w maju przyszłego roku możemy wrócić do tematu. Rozumiem że te 5 sekund to mierzyłeś ze stoperem w ręku :lol:
Mozarthio pisze:....zreszta przyjedziemy do Rybnika i wtedy ci kolego udowodnimy co to znaczy zespol (p.s. jak bys tak spojrzal na nasz sklad to bys wiedzial ze to sklad zlozony z niechcianych zawodniczek ..Zytomirska brak miejsca w CCC ,Makowska i Koc nei graly zbyt duzo w Odrze , Siwczak Talarczyk przyszly z drugiej ligi z poznania , Krysiewicz jej wiek mowi sam za siebie ,Jinks potrzebna byla na gwalt rozgrywajaca a gwiazda nei jest i wiadomo ze niebedzie , jedyna chyba zawodniczka ktora pewnei kazdy by chcial to Mieloszynska czyl ita co nie grala jakbys neiwiedzial )

Nie wiem dlaczego się tak denerwujesz :wink: i skąd taka pewność co do wygranej w Rybniku po (powtarzam ;)) zwycięstwie na własnym parkiecie czterema punktami z jakby nie było beniaminkiem ;) Będę czekał z wielką niecierpliwością na mecz z Lesznem i pokaz gry drużynowej w waszym wykonaniu. Doceniam wynik drużyny z Leszna. Szanuję każdego przeciwnika z którym mierzy się moja drużyna. Prawda jest jednak taka, że prawdziwy test wasza drużyna przejdzie dopiero w drugiej rundzie.
PozdROWienia
Tomasz

Awatar użytkownika
Ajax
Żak

Postautor: Ajax » 16 grudnia 2007, 23:25

Mozarthio pisze:a co do gwiazd i wymagan finanoswych ... przyklad Bell gotowy produkt tylko brac do swej druzyny i co wiecej przebijajac 2 -krotnie oferte leszna hmm ?

Skąd Ty masz te newsy?!

Myślę że w rewanżu dostaniecie w Rybniku +20 pkt. i tyle będzie z Twojego filozofowania :)

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 16 grudnia 2007, 23:44

Ajax pisze:
Mozarthio pisze:a co do gwiazd i wymagan finanoswych ... przyklad Bell gotowy produkt tylko brac do swej druzyny i co wiecej przebijajac 2 -krotnie oferte leszna hmm ?

Skąd Ty masz te newsy?!

Myślę że w rewanżu dostaniecie w Rybniku +20 pkt. i tyle będzie z Twojego filozofowania :)

A można wiedzieć z kim wygraliście +20 w tym sezonie? Bo poza meczem z Jelenią Górą nie przypominam sobie... :lol:
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

Obrazek

ajaja
Młodzik

Postautor: ajaja » 17 grudnia 2007, 11:54

Mozarthio pisze:wiec zaczne od tego jesli w podstawowej 5 wychodza 4 zagraniczne a pewnei i wyjda teraz w 5 po przybyciu tej nowej chorwatki to chyba mam prawo uwazac ze naszpikowani jestscie zagranica ...

Nawet 10 zagranicznych wyjdzie w pierwszej piątce - zgodnie z twoimi przepisami

W twoim slangu powinno to być napisane tak: Nawttt 10 gzaranicnyh wyjde w pierzsej piontce - zdogodnie z towim i p rzeipsami

Szanuj innych, którzy czytają te wypociny

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 17 grudnia 2007, 12:07

O zadnych wychowankach Rybnika nei wpsominalem!o co kaman? a skad mam info o wysokosci transferu Bell od samego prezesa :) wiec cicho sza panowie z Rybnika ... a dokladnei nei chodzi mi o to ze macie wielki budżet nam tez mowia ze wielki budzet tylko to kluje w oczy ze druzyna powstaje w trudach moim zdaneim a wy zainwestowaliscie w znane firmy i widac golym okiem ze nie stanowi to poki co druzyny.

p.s. nei wiem czy w Rybniku macie tablice z pomiarem 24 s ktora w lesznie widac doskonale z kazdej strony hali ale jak nei to wspolczuje ...mimo chodem widze ile wasza rozgrywajka stoi w miejscu i rozglada sie za trenerem , nie musisz cytowac kazdej mojej wypowiedzi za krotko jestescie w lidze coz tak jak i my a robisz z siebie znawce i powiedz kolego gdzie napisalem ze przyjezdzamy po zwyciestwo PEWNE w rybniku? napisalem ze zobaczysz gre zespolowa a to roznica ! wiec nie denerwuj ludzi swoimi bredniami ..wygra lepszy tego nei wiem kto to bedzie

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 17 grudnia 2007, 14:30

ajaja pisze:

Nawet 10 zagranicznych wyjdzie w pierwszej piątce - zgodnie z twoimi przepisami

W twoim slangu powinno to być napisane tak: Nawttt 10 gzaranicnyh wyjde w pierzsej piontce - zdogodnie z towim i p rzeipsami

Szanuj innych, którzy czytają te wypociny

Weź się nie ośmieszaj mistrzu :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”