13 kolejka FGE: ROW RYBNIK - AZS-PWSZ GORZOW WLKP.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
raflik16
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: raflik16 » 22 grudnia 2007, 17:22

Mozarthio pisze:"W rybnickiej hali nikt jeszcze nie wygrał w kosza od 2 lat " to ma byc zart? Jasne podpalaj sie dalej ;) Ty moze lepiej poczekaj na Lotos i Wisle kolego to odrauz bedziecie mieli 2 przegrane z rzedu :) chyba ze sie myle ale nie licz wynikow z nizszej ligi do tego co panuje w ekstraklasie .
Nie to nie jest żart to jest prawda a ja się w cale nie podpalam tylko napisałem taką mało ciekawostkę! Ja w cale nie napisałem że wygramy z Lotosem czy Wisła tylko gdyby ktoś napisał przed sezonem że Rybnik nie przegra u siebie meczu pewnie nikt by w to nie uwierzył. A co do tego jak byliśmy w II lidze to graliśmy z MUKS-em który miał lepszy zespół niż my a i tak wygraliśmy....
ROW ROW ROW RYBNIK

Rybnik to miasto polskie!
Rybnik to miasto śląskie!
Rybnik - miasto górnicze!
Rybnik na całe życie!

www.kkrow.tnb.pl - strona kibiców ROWu Rybnik

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 22 grudnia 2007, 17:29

raflik16 pisze:
Mozarthio pisze:"W rybnickiej hali nikt jeszcze nie wygrał w kosza od 2 lat " to ma byc zart?
Nie to nie jest żart to jest prawda a ja się w cale nie podpalam tylko napisałem taką mało ciekawostkę! Ja w cale nie napisałem że wygramy z Lotosem czy Wisła tylko gdyby ktoś napisał przed sezonem że Rybnik nie przegra u siebie meczu pewnie nikt by w to nie uwierzył. A co do tego jak byliśmy w II lidze to graliśmy z MUKS-em który miał lepszy zespół niż my a i tak wygraliśmy....

Fajnie macie :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 22 grudnia 2007, 17:38

Gratulacje dla Rybnika i jego "armii zaciężnej"...Szkoda, że tak wspaniały sukces jakim jest awans do ekstraklasy został tak szybko zapomniany i nasprowadzano zagranicznych zawodniczek, a dziewczyny które ten awans wywalczyły prawie nic nie grają albo już dawno znalazły sobie nowe kluby...Ehhhh szkoda

Nie mówię, że ROW miałby grać tym samym składem co awansował, ale nie wierzę że w tamtym zespole nie było zawodniczek, które nie poradziłyby sobie w ekstraklasie, ale nie mnie to oceniać. Jeszcze raz gratulacje i panowie bez napinek, a jak Wam brakuje rozrywki to sie palnijcie patelnią z 3x w głowę to i może coś mądrego napiszecie a nie same głupoty. Pozdro

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Awatar użytkownika
raflik16
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: raflik16 » 22 grudnia 2007, 18:28

tadeo86 pisze:Gratulacje dla Rybnika i jego "armii zaciężnej"...Szkoda, że tak wspaniały sukces jakim jest awans do ekstraklasy został tak szybko zapomniany i nasprowadzano zagranicznych zawodniczek, a dziewczyny które ten awans wywalczyły prawie nic nie grają albo już dawno znalazły sobie nowe kluby...Ehhhh szkoda

Nie mówię, że ROW miałby grać tym samym składem co awansował, ale nie wierzę że w tamtym zespole nie było zawodniczek, które nie poradziłyby sobie w ekstraklasie, ale nie mnie to oceniać. Jeszcze raz gratulacje i panowie bez napinek, a jak Wam brakuje rozrywki to sie palnijcie patelnią z 3x w głowę to i może coś mądrego napiszecie a nie same głupoty. Pozdro

Słuchaj tadeo86 moim zdaniem kogo brakuje mi z zeszłego sezonu to najbardziej chyba Żurkowskej ale z tego co wiem to postanowiła zostać matka i zawiesiła na razie buty na kołku :( Bardzo szkoda też Iwony Szymik która nie mogła się dogadać z działaczami bardzo mądrze zawsze grała i przydało by się jej doświadczenie potrafiła też rzucać za 3 czego teraz nam brakuje. Agnieszka Jaroszewicz gra wiec tu nie ma o czym gadać a Joanna Szymczak - Górzyńska jest zmienniczką. Zawsze byłem zachwycony grą Paule Dąbkowskiej która grała zawsze jak facet:P Walczyła o każdą piłkę jak lew teraz gra w Poznaniu była bardzo ciepło przyjęta jak graliśmy z AZSem. Jest jeszcze Chomicka która w takiej formie nie istniała by za bardzo na parkiecie. Wiec 3 dziewczyny zostały u nas z podstawowej 5. Niestety takie czasy nastały że ściąga się obcokrajowców. Ale myślę że działacze dobrze działali na rynku transferowym przyszły w końcu młode zdolne dziewczyny ale jeszcze trochę za słabe na ekstraklasę.
ROW ROW ROW RYBNIK

Rybnik to miasto polskie!

Rybnik to miasto śląskie!

Rybnik - miasto górnicze!

Rybnik na całe życie!

www.kkrow.tnb.pl - strona kibiców ROWu Rybnik

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 22 grudnia 2007, 18:46

ja chyba nie rozumiem.
co złego w tym ,że po awansie do FGE zespół z Rybnika się wzmocnił?
a że głównie zawodniczkami zza granicy? takie czasy.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 22 grudnia 2007, 19:01

Ja nie mówię, że źle że się wzmocnił bo tego ta sytuacja nawet wymagała. Może podchodzę do tego jak człowiek starej daty (choć stary nie jestem :wink: ), ale dla mnie sukcesem jest coś osiągnąć z większym wykorzystaniem krajowych zawodniczek plus wzmocnienia zagraniczne, a nie wzmocnienia zagraniczne plus 1/2 polki. Szkoda, że takie czasy nastały ale najbardziej na tym cierpi polska reprezentacja, bo poziom ligi oczywiście rośnie i można się tylko z tego cieszyć :)

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

TM

Postautor: TM » 26 grudnia 2007, 22:54

Zurkowska zawiesila buty na kolku nie z powodu checi zostania matka tylko z powodu lekcewazenia jej jako polskiej zawodniczki w lidze.Przyszedl do klubu pan Greczylo kolega z Gdyni pana Orczyka i zobaczyli wizje zespolu skladajacego sie z zawodniczek zagranicznych.Nie wazne koszty. Kasa jest. Byle nie stawiac na Polki.Gratuluje. Tylko zeby na koniec ligi nie krzyczal ktos" Orczyk pedal Rybnik sprzedal"Mimo niecheci osobistej do trenera Orczyka zycze zawodniczka Rybnika sukcesu w roku 2008.

Awatar użytkownika
Ajax
Żak

Postautor: Ajax » 27 grudnia 2007, 00:24

TM pisze:Zurkowska zawiesila buty na kolku nie z powodu checi zostania matka tylko z powodu lekcewazenia jej jako polskiej zawodniczki w lidze.Przyszedl do klubu pan Greczylo kolega z Gdyni pana Orczyka i zobaczyli wizje zespolu skladajacego sie z zawodniczek zagranicznych.Nie wazne koszty. Kasa jest. Byle nie stawiac na Polki.Gratuluje. Tylko zeby na koniec ligi nie krzyczal ktos" Orczyk pedal Rybnik sprzedal"Mimo niecheci osobistej do trenera Orczyka zycze zawodniczka Rybnika sukcesu w roku 2008.

Myślę że Iwona Niedobecka swoje by dopowiedziała.

Gość

Postautor: Gość » 27 grudnia 2007, 11:55

Mysle ze Karolina Zurkowska,Iwona Niedobecka i Paulina Dabkowska wiele moglyby powiedziec na temat potraktowania ich przez dzialaczy klubu po tym jak wprowadzily zespol do ekstraklasy.A Karolina moglaby dodac jeszcze sporo na temat profesjonalnej opieki jaka zapewnil jej klub po odniesionej kontuzji stawu kolanowego.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”