1/16 Pucharu FIBA: AZS Gorzów - Orzeł Polkowice

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 09 stycznia 2008, 23:31

a ja powiem tak - JEST DOBRZE :!: Oczywiscie nie mówię tu o wyniku, ale o grze. widać wyraźną poprawę względem choćby meczu sobotniego w JG :) Nawet trener po meczu powiedział, że to był nasz najlepszy mecz od dwóch miesięcy. Mam nadzieję, że nie jest to jednorazowy wybryk, a teraz forma będzie już tylko rosła. Laski pokazały dziś naprawdę fajną koszykówkę, a Gorzów, jak stwierdził jeden z poprzedników, zagrał "swoje". Nam do "swojego" brakowało jeszcze trochę, dlatego myślę, że jesli ten progres się utrzyma, to za miesiąc wynik może być zupełnie inny (dla niedoinformowanych - gramy z Gorzowem w FGE).

Odnośnie rewanżu - awansuje Gorzów. na 99% dlaczego? Spisacki na konferencji powiedział mniej więcej, że liga w tej chwili jest priorytetem i muszą odpuscić Puchar. Podziękował laskom za walkę i dobrą grę, ale w tej chwili Fiba schodzi na dalszy plan. Minimum, czyli awans z grupy, zostało zrealizowane. teraz trzeba zrealizować założenia odnośnie ligi. Szansa nawet na pierwszą czwórkę przed play-off ciągle jest. i to wcale nie odległa. Jeśli zaczniemy w końcu grać swoje, to jestem spokojny. nawet o te "trudne", jak to ktoś określił, wyjazdy, które nas czekają.

Gratulacje dla Gorzowa za zwycięstwo, naszym dziewczynom za naprawdę fajną grę, która zapala światełko w tunelu.

Pozdrawiam

edit: i jeszcze jedno - statystykami na fibie bym się specjalnie nie interesował. są bo są. Jeszcze w pierwszej połowie padł komputer i każdy kto był na meczu zauważy w nich błędy. także bym się nie sugerował przy ocenianiu.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 10 stycznia 2008, 00:04

Powiem krotko...

Tych CYMBALOW Z IMPELU to Polkowickim Kibicom szczerze wspolczuje.

Szkoda ze taka niska byla frekfencja publicznosci.

Mecz mysle ze dobry, emocjonujacy. Gra Polkowic w porywach dobra... mysle ze jeszcze sprawia nie jedna niespodzianke w lidze.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
pawelsuch
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: pawelsuch » 10 stycznia 2008, 00:07

czuken pisze:
pawelsuch pisze:No to w dumu O tym meczu jak i pozostalych z Polkowicami mozna pisac duzo. Mecz bardzo fajny sporo emocji, w pewnych momentach myslalem ze nam sie juz nie uda i przegramy ale jakos sie udalo. A teraz o ochronie "sloma im z butow wystaje" wpuszczali nas na hale pojedynczo, nastepnie dokladne trzepanie zabronili wchodzic w kurtkach ale najlepsze jest ze zabronili nam wniesc beben(jednak po rozmowach z komisarzem i innymi osobami mr korsak udal sie do szefa ochrony ktory i tak nie chcial nas wpuscic z bebnem powiedzial ze umywa od tego rece). Wywalic ta ochrone na zbity pysk bo to buraki jakich malo!! To byloby na tyle nie chce mi sie wiecej pisac jak cos mi najdzie na mysl to dopisze narazie musze ochlonac po meczu :D

AZS PWSZ GORZOW!!!!!

Impel i wszystko jasne haha xD Byl ten ochoroniarz pedzio z 2 litrami zelu na glowie i wlosami zaczesanymi do tylu jak Antonio Banderas? xD
A tak to Gratuluje wygranej. Teraz tylko dopelnic formalnosci :)

taaa byl i to on mnie obmacywal.... :P
bylem po piwku i nie chcialem sie klucic zeby to policjant zrobil a nie jakis tam pionek z ochrony :D

Awatar użytkownika
erratu
Nowy na forum

Postautor: erratu » 10 stycznia 2008, 09:35

Mam nadzieję że w Gorzowie dzieczyny zagrają już bez takich wtop mysle ,że jak nasz trener na kasecie teraz oglada poszczególne akcje to go szlak trafia z założenia ma byc 10 równych zawodniczek i nie może byc tak że 4 sobie zagraja na zasadzie " a niech będzie" szlak mnie trafiał jak widziałem te przestoje w grze 3 kwarta 6 minut i.... 7 pkt ;/ tragedia poprostu wyobraźcie sobie co by było gdyby nie było (nie daj boże) żurka ? albo More? to polkowice śmiały by się nam teraz w twarz mam nadzieje ze "daRIO" coś z tym zrobi bo mimo iż nie wieże że mogli byśmy przegrac z polkowicami u siebie to mimo wszystko trend robi się niepokojący
Biało-niebieskie Gorzowskie barwy królewskie!

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 10 stycznia 2008, 11:07

[img]http://www.fibaeurope.com/files/{454ADFE6-B10F-4A71-B333-B57131ABFFC8}large_h.jpg[/img]

i podpis: Carrie Anna Moore (KSSSE AZS-PWSZ Gorzow)

Ale że gdzie ona jest?

zródło fibaeurope.com
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Awatar użytkownika
pawelsuch
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: pawelsuch » 10 stycznia 2008, 12:06

Wlasnie przed chwila tez zobaczylem ten blad :D

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 10 stycznia 2008, 12:48

Polkowice byly w dolku i ciesza nawet zwyciestwa z tak slabymi zespolami z kotrymi w zeszlym roku meczylo sie strasznie LEszno . Ale nie pokazal tej formy w Polkowicach co niby ma . A moze akurat dzien bedzie mial Orzel i wygra mecz i co wtedy napiszesz? Nie mowie oczywiscie ze pojedize wyrga mecz , bedzie bardzo trudny mecz jeszcze Gorzow gra na wlasnym parkiecie ale wszystko moze sie zdzarzyc.

Kolego nie porownoj tego sezonu do poprzedniego ,bo kazdy Wie jak psozczegolne druzyny sie zmienily.Jelenia Gora i Brzeg nie sa juz tak mocne jak w zeszlym sezonie, a Leszno tak ,,slabe" jak rok temu. A reszte Twojej wypowiedzi rozumiem.Bedzie jak bedzie, wygra lepszy.Pozdro
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 10 stycznia 2008, 12:56

No to też coś śmignę:)

O meczu: Zadowolony to jestem tylko praktycznie z wyniku. Jak to już ktoś napisał na parkiecie były dwie drużyny z Gorzowa: ta budująca przewagę i ta ją tracąca i nad tym musi Dariusz popracować. Jak najbardziej na plus Żura i Carrie. Kroku im dotrzymywały Kiki i Pysia. Coś tam do gry wniosły Keti (tylko po co te bezsensowne wejścia pod kosz gdzie ma przeciwko sobie mur w postaci Petra i Ndaye) i Kasia Cz. Reszta straszna padaczka. Babicka to ani w obronie ani w ataku, ale mam nadzieję że to była tylko taka chwilowa niemoc. Polkowice owszem zagrały lepiej aniżeli było to w Jeleniej Górze, ale szczerze powiedziawszy byłbym z dala od huraoptymizmu. Z nowej zawodniczki możecie mieć nie lada pożytek. Wysoka, zwinna, silna i o to chodzi. Taka nasza Czarnecka w szczycie formy.

O atmosferze: O Impelu to już można książkę napisać. Najbardziej mnie rozśmieszył tekst jednego z ochroniarzy. Na pytanie czy wie, że są znani w całej Polsce i to niekoniecznie z tej dobrej strony padła odpowiedź: WIEMY :lol: Doping taki sobie momentami było lepiej. Na koniec przez krótką chwilę skandujemy TĘCZA LESZNO 8) co spotyka się z głośnym gwizdami ze strony polkowiczan.

Tyle ode mnie.
Pozdrawiam :twisted:

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 10 stycznia 2008, 13:23

No to widac ze cos zaczyna sie dziac , i nadal jest brak sympati do nas ze strony Polkowic , Ciekawe dlaczego ?? :D
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Jasny
Żak

Postautor: Jasny » 10 stycznia 2008, 13:43

Longerinho pisze:No to widac ze cos zaczyna sie dziac , i nadal jest brak sympati do nas ze strony Polkowic , Ciekawe dlaczego ?? :D

Zdziwiony ? Wy nas Lubiciec ?:)

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 10 stycznia 2008, 13:50

Jasny pisze:
Longerinho pisze:No to widac ze cos zaczyna sie dziac , i nadal jest brak sympati do nas ze strony Polkowic , Ciekawe dlaczego ?? :D

No a nie ale tak inaczej :D
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 10 stycznia 2008, 14:11

Nawet wody nie mozna było wnieść na hale o macanku nie wspominając... chyba to lubią IMPELOWCY
Nie czuj się skrzywdzony, to każdego tyczy :? :?

Obrazek

OFF Post

W Jeleniej jak się zjawiliśmy to ochroniarze do nas z pytanie " czy wy czasem nie macie zakazów na wyjazdy"
:wink: :wink:
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Avenger
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: Avenger » 10 stycznia 2008, 14:21

to ja następnym razem przyniosę sobie na mecz herbatę w szklance :P to będzie napój w pojemniku otwartym :P haha.... kto te przepisy wymyśla?...ja rozumiem intencje,ale bzdura totalna... jak czytam te wyciągi z regulaminów (a naczytałem się tego sporo) to się cieszę że oddychać pozwalają (w końcu niektórzy oddechem mogliby zabić :P )
...::: Obrońcy Tytułu :::...

Gruby_
Żak

Postautor: Gruby_ » 10 stycznia 2008, 14:26

Longerinho pisze:
Jasny pisze:

No a nie ale tak inaczej :D

I my was tez tak inaczej :D

Awatar użytkownika
SEP-CE
Młodzik

Postautor: SEP-CE » 10 stycznia 2008, 15:19

tomaszek pisze:W Polkowicach bardzo dobrze zaprezentowała się Stampalija. Prawie każde wejście pod kosz to punkty.

Nie zgodzę się z tym. To nie był dobry mecz w jej wykonaniu, wiele razy nie trafiła spod kosza. Dla mnie wyróżniającą się zawodniczką była Vera. Wraca jej dynamika i pomysl na grę. Brak jest Frani, bo nie ma kto zbierac.

Pozdrawiam :)

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”