Mecz Gwiazd

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 16 stycznia 2008, 13:42

wlodi9 pisze:
betti pisze:To z www.plkk.pl:
"Pierwsza piątka zespołu Gwiazd FGE, która 27 stycznia 2008 roku wybiegnie na parkiet hali Wisły przedstawia się następująco: Dominique Canty (Lotos PKO BP Gdynia), Oliwia Tomiałowicz (Arcus SMS PZKosz Łomianki), Chamique Holdsclaw (Lotos PKO BP Gdynia), Nikita Bell (Utex Row Rybnik), Hollie Merideth (Utex Row Rybnik)."

I wcale to nie jestem jakąś jej fanką. Tak ludzie głosowali.

Tylko, że tutaj mogło chodzic o to(nie mowie ze tak jest), że te zawodniczki zostaly wybrane jako pierwsze, nie ze sa Pierwszą wyjściową piątka. Tylko poznalismy pierwsze 5 nazwisk drużyny Gwiazd FGE.

To właśnie jest WYJŚCIOWA piątka. Tak samo jest w NBA, WNBA , eurolidze itd.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 16 stycznia 2008, 13:56

OK , zwracam honor :wink:
T Ę C Z A
L E S Z N O

Gość

Postautor: Gość » 16 stycznia 2008, 15:37

simon pisze:Nie mam nic przeciwko parodii - ciekawe tylko czy sama czuje się dziewczyna dumna z takiego wyboru czy czasem jej głupio za kolegów i koleżanki...

Zastanów się czasem, czy Twoje niektóre wpisy tylko sięgają granicy absurdu, czy już ją przekraczają... tym razem zdecydowanie wjechałeś na pobocze...

Może nigdy nie grałeś w kosza, a już z pewnością nigdy nie byłeś nominowany do meczu gwiazd, ale dla każdej młodej zawodniczki taki mecz to wielkie przeżycie i ogromne wyróżnienie.

Ma jej być głupio, że trafiła do elitarnego grona najlepszych zawodniczek? I za to, że wybrali ją kibice (kimkolwiek by oni nie byli)?
Może jeszcze honorowo odmówić startu, bo na to nie zasługuje???

A myślenie - ponoć - nie boli...

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 16 stycznia 2008, 16:42

patrese pisze:Tomiałowicz w pierwszej piątce gwiazd :?:
To jest jakiś żart? Czy może głosowanie odbywało się na Białorusi? No chyba że SMS ma stałą dziką kartę obowiązującą również w tego typu meczach.
W każdym razie jak dla mnie to nieporozumienie. Przynajmniej nazwa "gwiazdy"...

Tomiałowicz to jest bardzo dobra zawodniczka myśle, że w kazdym klubie była by to wazna zawodniczka, ale chyba "5" meczu gwiazd to chyba przesada moja 5 to:
G Natalia Małaszewska
G Dominique Canty/Chamique Holdsclaw
F Joanna Jarkowska
F Petra Stampalija
C Nikita Bell

formuła meczu gwiazd MP vs Gwiazdy jest złą formułą myśle,że Północ vs Południe było by lepsze :roll:
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 16 stycznia 2008, 17:56

Anonymous pisze:
simon pisze:Nie mam nic przeciwko parodii - ciekawe tylko czy sama czuje się dziewczyna dumna z takiego wyboru czy czasem jej głupio za kolegów i koleżanki...

Zastanów się czasem, czy Twoje niektóre wpisy tylko sięgają granicy absurdu, czy już ją przekraczają... tym razem zdecydowanie wjechałeś na pobocze...

Może nigdy nie grałeś w kosza, a już z pewnością nigdy nie byłeś javascript:emoticon(':?:')
Questionnominowany do meczu gwiazd, ale dla każdej młodej zawodniczki taki mecz to wielkie przeżycie i ogromne wyróżnienie.

Ma jej być głupio, że trafiła do elitarnego grona najlepszych zawodniczek? I za to, że wybrali ją kibice (kimkolwiek by oni nie byli)?

A cóż to za autorytet zaszczycił nas swoją obecnością :?:
Granicy absurdu to sięga (a nawet ją przekracza!) ten słynny Mecz Gwiazd FGE, gdzie w pierwszej piątce gra jakaś dziewczynka z liceum.
A podobno ta liga jest zawodowa i profesjonalna. Tylko w którym miejscu :?: Przez takie właśnie ośmieszające wydarzenia, FGE staje się ligą prowincjonalną i wyszydzaną wszędzie dookoła. O występowaniu w niej co roku jakiegoś tworu zwanego SMS-em już nawet nie wspominam...
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 16 stycznia 2008, 18:18

Ja bym proponował jednak odrobinę przyhamować. Skończyć obrażanie Olivii i samego SMSu. Zasady głosowania są niezmienne od jakiegoś czasu i każdy je znał. Ktoś miałby ochotę obejrzeć Stampaliję, to siedziałby dzien i noc i osiągnąłby swój cel.

Patrese piszesz:
Ponadto bycie gwiazdą to bycie kimś znanym i powszechnie lubianym, rozpoznawalnym, przebojowym, szokującym, posiadającym jakieś znaczące osiągnięcia i sukcesy, mającym coś czego inni nie mają itd.
Tomiałowicz nie spełnia żadnego kryterium, więc dlatego jej wybór dla mnie jest jednym wielkim nieporozumieniem.

Dla kogoś innego Mieloszyńska, czy Krysiewicz mogą być "powszechnie nielubiane, nierozpoznawalne, nieprzebojowe itd"
Moim zdaniem - dla każdego kto inny może być gwiazdą.

Co zawiniła Wam wszystkim ta dziewczyna, że tak po niej "jeździcie". Rodzina ze znajomymi się skrzyknęła i tyle. Co jej do tego? Ja sam doskonale pamiętam jak kilka lat temu na zajęciach w pracowni informatycznej WSZYSCY siedzieli na plkk.pl i głosowali na podyktowane przeze mnie koszykarki. ;) i czemu one były winne?

Rok temu Gawrońska z Jeleniej a teraz Olivia z SMS. Za rok dopilnujcie, by to Wasza faworytka miała dostateczną ilość głosów, a nie miejcie pretensji, że ktoś głosował więcej razy niż Wy...

Pozdrawiam i proponuję trochę wyluzować.

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 16 stycznia 2008, 18:45

Ale ja nie mam zamiaru nikogo obrażać. Czy powiedzenie "dziewczynka z liceum" jest obraźliwe? Stwierdzam jedynie fakt. "Bohaterka" Meczu Gwiazd być może jest utalentowana, nie podważam tego, niech się dalej rozwija i w późniejszym czasie zagra w takim meczu.
Tylko dlaczego w chwili obecnej tego rodzaju zawodniczka o średnim evalu bliskim zeru jest w ogóle nominowana do głosowania? Czym się zasłużyła dla FGE, że spotkała ją nominacja? Bo sama nominacja to przecież wyróżnienie, prawda? Tylko to mnie irytuje. Jak poważni ludzie zarządzający ekstraklasą mogą dopuszczać do takich niepoważnych sytuacji, które kompromitują polską ligę?
Pozdrawiam również.

Obrazek

qBK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: qBK » 16 stycznia 2008, 18:57

Przeżywacie 8)
Wyjdzie w S5, pogra chwilę, później pewnie usiądzie na ławkę i sumarycznie zagra 8-15 minut.
Rozumiem gdyby w składzie gwiazd były tylko i wyłącznie Tomiałowicz i koleżanki. ale ona jest jedną z 12 koszykarek, obok Canty, Holdsclaw, Bell i innych które wybiorą trenerzy i PLKK
A co do nominacji to zawsze PLKK robiło tak, żeby z każdego klubu przynajmniej jedna zawodniczka była nominowana. Poza tym wydaje mi się że gdyby nawet nie dostała dostatecznej ilości głosów, to otrzymałaby nominację od zarządu PLKK, bo wszyscy wiedzą że Mecze Gwiazd naszej ligi to nie są jakieś hiper komercyjne widowiska na śmierć i życie, a raczej takie pół-mecze pół-zabawy, a SMS ma - tu już kwestia dyskusji na oddzielny topik - fory w lidze. Poza tym taka nominacja to na pewno spore wyróżnienie dla dziewczyny i być może jeszcze większa motywacja do dalszej pracy.

Awatar użytkownika
ginda
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: ginda » 16 stycznia 2008, 19:47

Ja bym chciał, żeby Mecz Gwiazd był na podobnej zasadzie jak kiedyś tylko zamiast mecz Wschód- Zachód, zrobić mecz Północ(Gdynia, Gorzów, Poznań, Łomianki, Toruń)-Południe(Kraków, Brzeg, Polkowice JG,Leszno, Rybnik), według mnie byłby to ciekawszy mecz niż MP-Gwiazdy, ponieważ wtedy byłoby trochę więcej emocji dla kibiców. Kibice z północy mieliby swojego faworyta jak i południe. W obecnej formie jest podobnie tylko, że jest mecz Cała Polska vs. MP, jak by było Północ-Południe to by się zrobiło bardziej proporcjonalnie i kibic np. z Północy gdyby jego strona Polski wygrała miałby większą satysfakcje, że jego część Polski jest lepsza(przez rok) niż tak jak to jest w obecnej formie Polskie Kluby są lepsze od jednego MP. Do tego inaczej by się wszystko rozłożyło jeśli chodzi o Gwiazdy grające w takim meczu. Teraz jest tak, że kibice mogą wybrać 5 zawodniczek, z wszystkich drużyn, a przy starym systemie Północ wybiera 5 i Południe 5(czyli razem 10)
Ale i tak liczy się zabawa....
Dziewczyny jeśli chcecie,
zwycięstwa poczuć smak,
musicie walczyć, trenować,
dopingiem was wspieramy,
a wiarę w sercu mamy,
po meczu będziem świętować

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 16 stycznia 2008, 20:37

Kuba pisze:

Dla kogoś innego Mieloszyńska, czy Krysiewicz mogą być "powszechnie nielubiane, nierozpoznawalne, nieprzebojowe itd"
Moim zdaniem - dla każdego kto inny może być gwiazdą.

Co zawiniła Wam wszystkim ta dziewczyna, że tak po niej "jeździcie". Rodzina ze znajomymi się skrzyknęła i tyle. Co jej do tego? Ja sam doskonale pamiętam jak kilka lat temu na zajęciach w pracowni informatycznej WSZYSCY siedzieli na plkk.pl i głosowali na podyktowane przeze mnie koszykarki. ;) i czemu one były winne?

Rok temu Gawrońska z Jeleniej a teraz Olivia z SMS. Za rok dopilnujcie, by to Wasza faworytka miała dostateczną ilość głosów, a nie miejcie pretensji, że ktoś głosował więcej razy niż Wy...

Dlaczego w liczbie mnogiej, bo rozumiem ze to sie tyczy Leszna , nie wszystkich co po Niej "jeżdżą" na tym forum.
T Ę C Z A
L E S Z N O

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 stycznia 2008, 22:15

Kuba pisze:

1 - Skończyć obrażanie Olivii i samego SMSu.

2 - Zasady głosowania są niezmienne od jakiegoś czasu i każdy je znał.

3 - Ktoś miałby ochotę obejrzeć Stampaliję, to siedziałby dzien i noc i osiągnąłby swój cel.

4 - Co zawiniła Wam wszystkim ta dziewczyna, że tak po niej "jeździcie".

5 - Rodzina ze znajomymi się skrzyknęła i tyle. Co jej do tego? Ja sam doskonale pamiętam jak kilka lat temu na zajęciach w pracowni informatycznej WSZYSCY siedzieli na plkk.pl i głosowali na podyktowane przeze mnie koszykarki. ;) i czemu one były winne?

6 - Za rok dopilnujcie, by to Wasza faworytka miała dostateczną ilość głosów, a nie miejcie pretensji, że ktoś głosował więcej razy niż Wy...

ależ drogi Kubo - jeśli mogę się odnieść...:

1 - nie obrażam ani Oli ani SMS

2 - no i w tym właśnie problem (wymienne - bezsens)

3 - czytaj wiersz wyżej

4 - Nic - i nie "jadę" po niej

5 - I co? uważasz to za słuszne i chwalebne?

6 - Nie jestem poj.... - stuknięty i dawno skończyłem przedszkole... głosowałem (raz) w tym plebiscycie (o raz za dużo) i ani mi w głowie robić dziecinadę - ale jeśli ktoś się tym ma w życiu szczycić i być dumny to czemu nie...

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 16 stycznia 2008, 22:32

Anonymous pisze:

Może nigdy nie grałeś w kosza, a już z pewnością nigdy nie byłeś nominowany do meczu gwiazd, ale dla każdej młodej zawodniczki taki mecz to wielkie przeżycie i ogromne wyróżnienie.

jak tam chcesz - "gość w dom, Pan w dom" - dla pełnej satysfakcji naszego gościa potwierdzam, mnie boli - i to bardzo, im więcej myślę tym stan ten jest bardziej nieznośny - oczywiście być bezmyślnym to wielki komfort... gratuluję

Tak, nie grałem w kosza - mam nadzieję, że sam fakt "gry w kosza" nie jest dla Ciebie wyznacznikiem czegokolwiek? Nie rozumiem dlaczego piszesz w dalszej części tego samego zdania o przeżyciach i wyróżnieniach nastolatki - ma to się jakoś do mojej gry w kosza? A z takiego powołania byłby pewnie dumny czy tam wyróżniony (i miał przeżycie) praktycznie każdy - czy to znaczy że wszystko jedno kto tam zagra?

Nie, niech jej nie będzie głupio - niech czuje się zaszczycona docenieniem przez kibiców jej kluczowej roli w PLKK.

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 17 stycznia 2008, 00:01

wlodi9 pisze:Dlaczego w liczbie mnogiej, bo rozumiem ze to sie tyczy Leszna , nie wszystkich co po Niej "jeżdżą" na tym forum.

Masz racje Wlodi, forma mnoga nie jest odpowiednia, gdyż przeczytalem od początku do końca temat jeszcze raz i w gruncie rzeczy autorem postów, ktore w jakiś sposób mnie zainteresowały jest tylko jedna osoba... Nie zwróciłem na to wcześniej uwagi, gdyż po prostu nie patrzę KTO pisze, tylko CO pisze.

patrese pisze:Granicy absurdu to sięga (a nawet ją przekracza!) ten słynny Mecz Gwiazd FGE, gdzie w pierwszej piątce gra jakaś dziewczynka z liceum. A podobno ta liga jest zawodowa i profesjonalna. Tylko w którym miejscu :?: Przez takie właśnie ośmieszające wydarzenia, FGE staje się ligą prowincjonalną i wyszydzaną wszędzie dookoła. O występowaniu w niej co roku jakiegoś tworu zwanego SMS-em już nawet nie wspominam...

patrese pisze:A mimo całej rzeszy głosujących znajomych można było tego uniknąć poprzez nienominowanie tego rodzaju zawodniczek do głosowania.

patrese pisze:Tomiałowicz w pierwszej piątce gwiazd :?:
To jest jakiś żart? Czy może głosowanie odbywało się na Białorusi? No chyba że SMS ma stałą dziką kartę obowiązującą również w tego typu meczach.
W każdym razie jak dla mnie to nieporozumienie. Przynajmniej nazwa "gwiazdy"...

Pozwolilem sobie podkreślić zwroty (MOIM ZDANIEM) "trafiające" bezpośrednio w Olivię, a pogrubić - w SMS.

Ten post już w dużo przyjemniejszej tonacji... :
patrese pisze:Ale ja nie mam zamiaru nikogo obrażać. Czy powiedzenie "dziewczynka z liceum" jest obraźliwe? Stwierdzam jedynie fakt. "Bohaterka" Meczu Gwiazd być może jest utalentowana, nie podważam tego, niech się dalej rozwija i w późniejszym czasie zagra w takim meczu.

I jeśli faktycznie
patrese pisze:ja nie mam zamiaru nikogo obrażać.

To przepraszam za zamieszanie. Nie było tematu.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 17 stycznia 2008, 00:37

Kończąc te wszystkie analizy powiem tylko, że między "trafianiem kogoś" jak to dość celnie określiłeś, a obrażaniem kogoś jest naprawdę ogromna różnica.

Obrazek

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 17 stycznia 2008, 09:23

nieprzypadkowo "trafiono" napisałem w cudzysłowiu ;-) . Takie moje interpretacje i jesli przekonują tylko mnie, to przepraszam za zamieszanie

Pozdrawiam

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”