Krk pisze:Chodzi mi konkretnie o patrese i wlodi9
Nie macie odwagi powiedziec ze jednak sie troche pomyliliscie co do tej koszykarki
Chciałem już oszczędzić komentowania tego nudnego i typowo zabawowego meczu ale skoro zostałem wywołany do tablicy no to muszę.
Więc czego oczekujesz ode mnie? Ten mecz ma zweryfikować kto jest Gwiazdą, a kto nie? Jeśli tak to odwołuję wszystko co powiedziałem wcześniej... I co mam ocenić? Może tę pierwszą część 4 kwarty, gdy koszykarki z Krakowa z uśmiechem na twarzy zostawiały licealistce jak najwięcej miejsca, by tylko ekipa Gwiazd dogoniła wynik? Mało brakowało, a zaczęłyby same rzucać do własnego kosza... Mam powiedzieć, że O. Tomiałowicz zdobywając 2 x więcej punktów od Holdsclaw jest od niej 2 x lepsza? Czy może, że zdobywając 3 x więcej punktów od Canty jest od niej 3 x lepsza?
To że najmłodsza Tomiałowicz była faworyzowana w tym meczu chyba każdy widział. Ja nie mam nic przeciwko, tylko dlaczego ten mecz nazywa się szumnie Meczem Gwiazd choć z nimi ma tak niewiele wspólnego?! Trzeba było nazwać ten mecz może "Ogrywamy Nadzieje Polskiego Kosza" albo coś w tym stylu...
Tak to bywa gdy zarówno w nominacjach, głosowaniu jak i w trakcie spotkania forsuje się na siłę kogoś, kto nie powinien w ogóle tam się znaleźć i tym samym próbuje się udowodnić o słuszności tego wyboru...
Widać wielu dało się nabrać...
Ligowych statystyk może nie będę już przytaczać i dowodzić jaka przepaść dzieli co niektóre od niektórych... No może chociaż jedną (eval)
1. Nikita Bell [ Utex Row Rybnik ] 20.5 13
2. Lindsay Taylor [ Energa Toruń ] 19.1 14
3. Jennifer Humphrey [ ŁKS Siemens AGD ] 18.6 14
4. Hollie Merideth [ Utex Row Rybnik ] 18.5 14
5. Joanna Jarkowska [ INEA AZS Poznań ] 18.0 15
6. Petra Stampalija [ CCC ] 17.7 14
7. Agnieszka Skobel [ MUKS Poznań ] 17.7 15
8. Candice Dupree [ Wisła Can Pack ] 16.9 15
9. Joei Clyburn [ Cukierki Odra ] 16.9 15
10. Chamique Holdsclaw [ Lotos PKO BP ] 16.3 10
11. Ewelina Kobryn [ Wisła Can Pack ] 15.2 15
12. Jelena Skerovic [ Wisła Can Pack ] 14.5 15