1/8 Pucharu Fiba AZS GORZÓW - Cras Basket Taranto 72:72

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 01 lutego 2008, 12:49

Tylko, że teraz niestety, gramy na wyjezdzie, więc szanse ,że dostaniemy baciory są ogromne - żeby awansować potrzebne jest zwycięstwo chociaż 1 pkt.

Naturalnie gratuluję dobrej postawy - Cras jest naszpikowany gwiazdami, ale jesli chcemy go wyelimnowac to jedyną szansą było wygranie 15 pkt u siebie i pózniej modlenie się aby przegrać maksymalnie 14.

W przypadku gdy u nas jest remis, kazda porazka na wyjezdzie eliminuje nas z gry.
Coz nie pozostaje zyczyc nic innego jak zwycięstwa Gorzowiankom - oby jakimś cudem tego dokonały.

Zawodniczce z WKS zycze z kolei aby zbierała więcej niż jedną piłkę w meczu, a Carrie Moore aby umiała zdobywać pkt z tym rywalem nie tylko z rzutów osobistych.
Tak czy inaczej do boju- awans byłby wielkim osiągnięciem :)

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 01 lutego 2008, 13:12

Saletra pisze:Zawodniczce z WKS zycze z kolei aby zbierała więcej niż jedną piłkę w meczu, a Carrie Moore aby umiała zdobywać pkt z tym rywalem nie tylko z rzutów osobistych.
Tak czy inaczej do boju- awans byłby wielkim osiągnięciem :)

Na statystyki nie ma co patrzeć, bo jak zwykle są one bardzo obrazodajne. Kiki zebrała według mnie koło 5-6 piłek co i tak nie jest rewelacyjnym wynikiem, ale napewno nie była to 1 piłka.
Co do Carrie to masz racje. Brakowało jej trójeczek, ale teraz przynajmniej rywalki wiedzą, że jest ona zawodniczką próbującą takich rzutów i przy odrobinie swobody może "dziurawić" kosz.
Mam tylko nadzieje, że trener Maciejewski w końcu sie opamięta i zobaczy jaki wkład do naszej gry wnosi "drewno kominkowe".
Dziękuję za uwagę.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 01 lutego 2008, 13:18

Nie krzyczeć mam pytanko :P
Gra się do dwóch wygranych ? więc jak w pierwszym jest remis w drugim wygra Gorzów to co Gorzów przechodzi dalej ?
http://www.lechiarugby.pl !!

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.
Copy Bunny into your signature
to help him on his way to world Domination :lol:

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 01 lutego 2008, 13:22

KIBIC pisze:Nie krzyczeć mam pytanko :P
Gra się do dwóch wygranych ? więc jak w pierwszym jest remis w drugim wygra Gorzów to co Gorzów przechodzi dalej ?

Jest mecz i rewanż i drużyna z lepszym bilansem zwycięstw przechodzi dalej. Tak się zastanawiam jednak co będzie w przypadku kolejnego remisu? Dogrywka czy moze punkty zdobyte na wyjeździe?

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 01 lutego 2008, 13:23

tadeo86 pisze:
KIBIC pisze:Nie krzyczeć mam pytanko :P

Jest mecz i rewanż i drużyna z lepszym bilansem zwycięstw przechodzi dalej. Tak się zastanawiam jednak co będzie w przypadku kolejnego remisu? Dogrywka czy moze punkty zdobyte na wyjeździe?

No właśnie a zakładając czarny scenariusz , że Gorzów jeden mecz przegra a jeden wygra co wtedy ?

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Awatar użytkownika
betti
Senior

Postautor: betti » 01 lutego 2008, 13:24

W przypadku kolejnego remisu będzie dogrywka.
To nie piłka nożna tylko koszykówka :wink:
Debiutantka Roku!!!

"Rozpędź się a ściana sama Cię znajdzie" - Tomasz M.

Ave Becky!!!

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 01 lutego 2008, 13:26

betti pisze:W przypadku kolejnego remisu będzie dogrywka.
To nie piłka nożna tylko koszykówka :wink:

Ale nie o remis punktowy ;) mi chodzi tylko o remis w wygranych meczach :)

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 01 lutego 2008, 13:41

mecz i rewanż, dalej przechodzi ta drużyna która będzie miała lepszy bilans punktowy. W naszym przypadku, kto wygrywa ten przechodzi :) Dogrywka będzie tylko wtedy gdy będzie remis w rewanżu

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 lutego 2008, 13:41

W przypadku remisu w wygranych meczach jest... dogrywka oczywiście, a co innego mogłoby być - przy czym wchodzą już inne zasady niż do zakończenia normalnego czasu gry - przykład:

Gorzów wygrał u siebie pięcioma a na wyjeździe przegrał pięcioma (ilość punktów się nie liczy mógł wygrać 5-0 a przegrać 90-95) - jest dogrywka, ale "od początku" - tzn gdyby tego zapisu nie było, to wystarczyłoby teoretycznie w dogrywce doprowadzić do porażki czterema - ale tak nie ma, dogrywka w tym przypadku to "dodatkowy mecz".

W przypadku remisu oczywiście te niuanse nia mają zastosowania praktycznego - a 2-mecz to właśnie jedyna okoliczność, w której w koszykówce remisy są wynikami zakończonego meczu.

KIBIC
Junior

Postautor: KIBIC » 01 lutego 2008, 13:51

Dzięki za info :wink: :)

(\_/)
(O.o)
(> <)

This is Bunny.

{Mikro
Amator

Postautor: {Mikro » 01 lutego 2008, 14:16

simon pisze:W przypadku remisu w wygranych meczach jest... dogrywka oczywiście, a co innego mogłoby być - przy czym wchodzą już inne zasady niż do zakończenia normalnego czasu gry - przykład:

Gorzów wygrał u siebie pięcioma a na wyjeździe przegrał pięcioma (ilość punktów się nie liczy mógł wygrać 5-0 a przegrać 90-95) - jest dogrywka, ale "od początku" - tzn gdyby tego zapisu nie było, to wystarczyłoby teoretycznie w dogrywce doprowadzić do porażki czterema - ale tak nie ma, dogrywka w tym przypadku to "dodatkowy mecz".

W przypadku remisu oczywiście te niuanse nia mają zastosowania praktycznego - a 2-mecz to właśnie jedyna okoliczność, w której w koszykówce remisy są wynikami zakończonego meczu.

tak nie do końca zrozumiałem co miałeś na myśli
pisząc że wystarczyłoby doprowadzić do porażki 4 pkt chodzi Ci o wynik końcowy tak to rozumiem, ale to jest równoznaczne z wygrana dogrywki jednym pkt, czyli nazwanego przez Ciebie "dodatkowego meczu". Czy w jednym i drugim przypadku to nie jest to samo??:>

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 01 lutego 2008, 14:42

no tak, oczywiście - chodzi mi o to, że nie ma kontynuacji wyniku pojedyńczego meczu.

gorzow

Postautor: gorzow » 01 lutego 2008, 19:24

mam pytanie na kogo trafiamy jak wygramy we wloszech?

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 01 lutego 2008, 19:32

Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”