20 kolejka FGE:Utex ROW Rybnik-MUKS Poznań

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
ann
Administrator

20 kolejka FGE:Utex ROW Rybnik-MUKS Poznań

Postautor: ann » 14 lutego 2008, 15:40

16.02.08 godz. 17.30
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2008, 09:39 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 15 lutego 2008, 11:19

Przydałoby się zwyciestwo zespolu z Rybnika, musza sie zrewanzowac za porazke na wlasnym parkiecie z Jelenią Górą.

BB
Nowy na forum

Postautor: BB » 16 lutego 2008, 21:15

Gratulacje dla Rybnika ! A Torunia i tak nie przepuścimy. :lol:

Awatar użytkownika
tomtom
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: tomtom » 17 lutego 2008, 07:09

Mecz właściwie bez historii. Nasze zawodniczki przez cały czas kontrolowały grę i zwycięstwo ani przez moment było niezagrożone. Oglądając mecz bardzo usilnie zastanawiałem się nad taktyką wymyśloną przez Orczyka i szczerze powiedziawszy nie znalazłem na nią jakiegoś racjonalnego wytłumaczenia. Chodzi o ustawienie Dickens na jedynce i Oleny na dwójce. Do czasu wpuszczenia rezerwowych chyba tylko na kilka minut zmieniły się one rolami. Nie widziałem jakoś specjalnych efektów tej taktyki, może poza dwiema trójkami Oleny które zostały zdobyte i tak po lekkim już rozluźnieniu szyków obronnych Poznanianek. W pozostałych akcjach pod koszem Poznanianek Olena właściwie w ogóle nie była wykorzystywana. No ale to nie ja jestem trenerem ;) Kolejna uwaga to zbyt rzadkie wypuszczanie na parkiet. Edyty Błaszczak. Dziewczyna ma niesamowite serce do walki, spore umiejętności i uważam że mogłaby dużo częściej zmieniać Magdę albo Nikitę.
PozdROWienia
Tomasz

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”