23 kolejka FGE:MUKS Poznań-AZS Poznań62-78
Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba
Nie włączam się w wewnętrzną dyskusję - ale pisanie, że Quay to nie AZS jest retoryką zbliżoną do stwierdzeń, że (np. oczywiście) Lotos to nie Fota, Cukierki to nie Odra, Duda to nie Tęcza itd itp - i że np. działaczy "Dudy" sprawy związane z "Tęczą" nie interesują.
Quay był sponsorem tytularnym - być może strategicznym - natomiast klubem posiadającym licencje był zawsze (od fuzji z Lecham - a nawet wcześniej oczywiście) AZS.
Nie było żadnego nowego związku sportowego (o nazwie Quay) powstałego równolegle z instnieniem "starego" AZS-u i trwającego nadal po jego przez nikogo nie zauważonej "śmierci" - aż do (kilka lat temu) cudownie zmartwychwstałego AZS.
Quay AZS był kontynuatorem tradycji sportowych AZS - a obecny AZS ponoć takim kontynuatorem już nie jest - jest tylko kontynuatorem piastowania miejsca w lidze po nieboszczyku... - bez dodatkowych obciążeń.
niech sobie będzie jak tam chce - ale nie próbujmy się przekonać, że krowa jest zwinniejsza od kota...
Quay był sponsorem tytularnym - być może strategicznym - natomiast klubem posiadającym licencje był zawsze (od fuzji z Lecham - a nawet wcześniej oczywiście) AZS.
Nie było żadnego nowego związku sportowego (o nazwie Quay) powstałego równolegle z instnieniem "starego" AZS-u i trwającego nadal po jego przez nikogo nie zauważonej "śmierci" - aż do (kilka lat temu) cudownie zmartwychwstałego AZS.
Quay AZS był kontynuatorem tradycji sportowych AZS - a obecny AZS ponoć takim kontynuatorem już nie jest - jest tylko kontynuatorem piastowania miejsca w lidze po nieboszczyku... - bez dodatkowych obciążeń.
niech sobie będzie jak tam chce - ale nie próbujmy się przekonać, że krowa jest zwinniejsza od kota...
Ostatnio zmieniony 01 marca 2008, 01:28 przez simon, łącznie zmieniany 1 raz.
Naprawdę Łukaszu - Fan nie bądz za przeproszeniem kretynem. Wk....... mnie takie podejście. Myslisz,że zmiana nazwy sponsora coś zmienia. Źe to coś innego? K......... to w takim Lotosie co rok mamy inny klub. Fota Gdynia. Porta Gdynia. Lotos Gdynia. Itd. Wzięło sie kasę i zobowiązania to trzeba się rozliczyć a nie zmienić nazwę i wszystko gra. K............... co za podejście.
Mi może nazwa się nie podobać. Nie muszę się z tym identyfikować ale to ten sam klub. A jeżeli nie tak jak piszez to dlaczego medal Starego Browaru zaliczasz swojemu AZsowi? Przecież to inny klub. Co za tryb myślenia. Tragedia.
Mi może nazwa się nie podobać. Nie muszę się z tym identyfikować ale to ten sam klub. A jeżeli nie tak jak piszez to dlaczego medal Starego Browaru zaliczasz swojemu AZsowi? Przecież to inny klub. Co za tryb myślenia. Tragedia.
Nowy sponsor i nazwa koszykarek AZS Poznań
W nowym sezonie ekstraklasy koszykarek zespół AZS Poznań będzie występował pod nazwą Stary Browar-AZS Poznań. Drużynę ma prowadzić trener reprezentacji Tomasz Herkt. W piątek podpisano umowę sponsorską między klubem Zarząd Organizacji Środowiskowej AZS w Poznaniu a firmą Fortis Sp. z o.o.
Nowymi zawodniczkami tej drużyny zostały Rumunka Gabriela Toma, Białorusinka Natalia Trafimowa oraz reprezentantka Polski Beata Krupska-Tyszkiewicz. Wszystkie podpisały jednoroczne kontrakty.
Stary Browar to nazwa starej fabryki piwa, adaptowanej obecnie przez Grażynę Kulczyk, żonę Jana Kluczyka, jednego z najbogatszych Polaków, na centrum kulturalno-biznesowo-handlowe.
Od sezonu 1995/96 poznańska drużyna koszykarek grała pod nazwą Quay AZS Poznań. Koszty utrzymania zespołu ponosiła firma Quay, a AZS w miarę możliwości wspierał ją finansowo, m.in. przez udostępnienie sali. W ostatnim rozgrywkach klub występował jako Quay POSiR.
W lipcu tego roku podpisano umowę o nieodpłatnym przekazaniu przez Stowarzyszenie Quay-Sport zespołu koszykarek AZS Poznań. Wszelkie należności finansowe wobec Międzynarodowej Federacji Koszykówki FIBA zobowiązały się pokryć władze Quay POSiR. (PAP)
żródło:www.polskikosz.pl
W nowym sezonie ekstraklasy koszykarek zespół AZS Poznań będzie występował pod nazwą Stary Browar-AZS Poznań. Drużynę ma prowadzić trener reprezentacji Tomasz Herkt. W piątek podpisano umowę sponsorską między klubem Zarząd Organizacji Środowiskowej AZS w Poznaniu a firmą Fortis Sp. z o.o.
Nowymi zawodniczkami tej drużyny zostały Rumunka Gabriela Toma, Białorusinka Natalia Trafimowa oraz reprezentantka Polski Beata Krupska-Tyszkiewicz. Wszystkie podpisały jednoroczne kontrakty.
Stary Browar to nazwa starej fabryki piwa, adaptowanej obecnie przez Grażynę Kulczyk, żonę Jana Kluczyka, jednego z najbogatszych Polaków, na centrum kulturalno-biznesowo-handlowe.
Od sezonu 1995/96 poznańska drużyna koszykarek grała pod nazwą Quay AZS Poznań. Koszty utrzymania zespołu ponosiła firma Quay, a AZS w miarę możliwości wspierał ją finansowo, m.in. przez udostępnienie sali. W ostatnim rozgrywkach klub występował jako Quay POSiR.
W lipcu tego roku podpisano umowę o nieodpłatnym przekazaniu przez Stowarzyszenie Quay-Sport zespołu koszykarek AZS Poznań. Wszelkie należności finansowe wobec Międzynarodowej Federacji Koszykówki FIBA zobowiązały się pokryć władze Quay POSiR. (PAP)
żródło:www.polskikosz.pl
- Łukasz-fan
- Młodzik
- Kontaktowanie:
ajaja pisze:Nawiązując do wymiany zdań, której młodsi koledzy pokroju pracującego w AZS managera Łukasza-fana nie wiedzą. Na początku lat 90. w Poznaniu trzy kluby grały w ekstraklasie i walczyły o medale - Lech, Olimpi i AZS (ten może mniej walczył, bo był słabszy). Najpierw doszło do połączenia Lecha i AZS, niedługo później ten zespół z takimi koszykarkami w składzie jak Reda Aleliunaite, Alina Słabęcka, Ilona Jasnowska, Neringą Zakalskiene czy stawiającą pierwsze kroki Moniką Strugałą-Siborą spieprzył się z ekstraklasy. Opiekę nad drużyną przejął Quay - zespół występował jako Quay-AZS Poznań, później Quay.
AZS przejął miejsce w ekstraklasie od Quay - zapytaj, czy np. Ilona Mądra została spłacona. Okazję będziesz miał już w niedzielę. Napisz lepiej, jak wygląda sytuacja z Ciecierską - jest na zwolnieniu lekarskim, a może wciąż ma kontuzję, a może klub z niej zrezygnował?
Co do wywiadu: że-nu-ją-cy! Pytanie, dlaczego Iwona Jabłońska z Małgorzatą Kubiak odeszły za czasów pana Habera w AZS z tego klubu do Olimpii, a było to bodaj w roku 88 lub 89?
Pisanie, że dla państwa Jabłońskich MUKS stał się sposobem na życie, bo tam są pieniądze - wręcz obraźliwe. W ogóle - bon-ton to coś, co temu panu jest obce. Szkoda w ogóle słów.
wiedzą
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl
- Łukasz-fan
- Młodzik
- Kontaktowanie:
ŻOŁNIERZ pisze:Naprawdę Łukaszu - Fan nie bądz za przeproszeniem kretynem. Wk....... mnie takie podejście. Myslisz,że zmiana nazwy sponsora coś zmienia. Źe to coś innego? K......... to w takim Lotosie co rok mamy inny klub. Fota Gdynia. Porta Gdynia. Lotos Gdynia. Itd. Wzięło sie kasę i zobowiązania to trzeba się rozliczyć a nie zmienić nazwę i wszystko gra. K............... co za podejście.
Poraz ostatni pisze, że AZS przejął miejsce od Quay'a w ekstraklasie, jest to zupełnie inna sprawa jak pisze Simon to nie ejst zmiana sponsora, bo można powiedzieć, że Stary Browar z sezonu 2003/04 czy np INEA AZS Poznań od sezonu 2006/07 to różne zespoły, czy jakby MTK Pabianice mogło przejąc miejsce od Polfy też uważalibyście, że to ten sam klub? ja nie
Acha w końcu wiedziałem, że jeden kolega nie wytrzyma ale to już po prostu tylko jego kultura osobista nie potrafi prowadzić rozmów... nie uważam się za kretyna
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl
Dla ciebie Łukaszu fanie. Wypis z encyklopedii.
Koszykówka [edytuj]
Osiągnięcia – sekcja męska (nie istnieje) [edytuj]
Mistrz Polski: 1930, 1931, 1932 i 1937
Wicemistrz Polski: 1938
Osiągnięcia – sekcja kobieca [edytuj]
Mistrz Polski: 1978
Wicemistrz Polski: 1932 i 2004
Brązowy medal: 1931 i 1977
Historia sekcji [edytuj]
Akademicki Związek Sportowy w Poznaniu powstał w 1919 roku
To cały czas ten sam klub
Koszykówka [edytuj]
Osiągnięcia – sekcja męska (nie istnieje) [edytuj]
Mistrz Polski: 1930, 1931, 1932 i 1937
Wicemistrz Polski: 1938
Osiągnięcia – sekcja kobieca [edytuj]
Mistrz Polski: 1978
Wicemistrz Polski: 1932 i 2004
Brązowy medal: 1931 i 1977
Historia sekcji [edytuj]
Akademicki Związek Sportowy w Poznaniu powstał w 1919 roku
To cały czas ten sam klub
- Szymon
- Oldboy
- Kontaktowanie:
Łukasz-fan pisze:
Poraz ostatni pisze, że AZS przejął miejsce od Quay'a w ekstraklasie, jest to zupełnie inna sprawa jak pisze Simon to nie ejst zmiana sponsora, bo można powiedzieć, że Stary Browar z sezonu 2003/04 czy np INEA AZS Poznań od sezonu 2006/07 to różne zespoły, czy jakby MTK Pabianice mogło przejąc miejsce od Polfy też uważalibyście, że to ten sam klub? ja nie
Nie moje podwórko, ale skoro Pabianice zostały wymienione to zabiorę głos. Cóz, pan menager, co swojego czasu mnie Lechem straszył na podforum AZSu - nawiasem moówiąc, strach mnie ogarnął wielki
1. To jeśli tak, to w takijm razie Quay od kogo przejął miejse w lidze??????????????? Czy aby nie przypadkiem od AZSu ???? Mówiąc delikatnie pogmatwane losy, choć bardziej ciśnie się na usta określenie " wajha na maksa"!!!
2. Zupełnie nietrafiony przykład - choćby z punktu technicznego!!! Radzilbym pierw zapoznać się troszkę z historią swego klubu a tym bardziej innych by forować na tym forum wyroki!!! Moze lepiej czasem posłuchać bardziej doswiadczonych osób?? Ja wiem że stanwisko menagera drużyny nobilituje i daje "kopa w górę" ale może warto posłuchać co "plebs" ma do powiedzenia??? Tak, choćby Ci źli, starzy kibice Olimpii tak bardzo znienawidzeni przez pana menagera, mają za sobą laaaattaaaaa doświadczeń i setki wspomnień!!!! odnoszę wrażenie ze pan menager prócz tego (prócz wspomnień i doświadczenia) ma wszystko inne za co notabene zapłaci pewnie karta MC
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Anonymous pisze:Banda zakomplesionych dur...
Do boju AZS
Łukaszu - nie wiem czy mnie też zaliczasz do tej bandy - bo żadnych kompleksów w tej płaszczyźnie u siebie nie stwierdzam a w wątku się wpisywałem... ?
po prostu białe jest białe - choćby nie wiem jak ważny i nobliwy polityk by nas przekonywał, że jest inaczej - nawet jakby to przegłosowali w sejmie (PZKosz czy PLKK - do wyboru) - że jest inaczej, ja i tak nadal będę wiedział swoje
Ps.Jasne, że "do boju" - też mam szczerą nadzieję na wygraną AZS
Łukasz-fan pisze:z przykrością musze napisać, że nie nazywał się Quay AZS tylko:
(...)
Banda zakomplesionych dur...
Jeśli nie robisz sobie jaj i twierdzisz, że wiesz to, o czym pisali Ci tu inni (historia), to jak nazwać wciskanie bredni, że klub nie nazywał się swego czasu Quay AZS? Świadome wprowadzanie w błąd? Chęć manipulacji faktami? Czy po prostu najzwyczajniej kłamstwem?
Generalnie kompromitująca sprawa... na podobnej zasadzie kierownik sekcji koszykówki w Olimpii Poznań w stopniu takim a takim;)... mógłby twierdzić, że Olimpia nie ma zupełnie nic wspólnego z policją, bo przecież klub kiedyś nazywał się GKS, a teraz zostało tylko TS
Drugi cytat pozwolę sobie zostawić bez komentarza... słowa bądź co bądź działacza klubu ekstraklasy mówią same za siebie
A tu coś dla Wrony, który cytował artykuł z tego samego serwisu... i Marasa, który napisał, że Dzidka nie grała w AZSie;)
http://www.polskikosz.pl/zawodnik/637
Jak widać propaganda w stylu prl Łukasza-Fana nie dotarła jeszcze wszędzie;)))))
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Łukasz-fan pisze:Niestety nie robie sobie jaj... sprawdze dokładnie po niedzieli, ale Quay POSiR, Quay i inne te udziwnienia jak ... nigdy nie należał do sekcji koszykówki AZS. Chodziło tutaj przez rok bodaj dwa o wspólprace z klubem uczniowskim UAM AZS.
Szczerze mówiąc dopiero teraz przeczytałem tę BZDURĘ! Ty naprawdę wierzysz w to co próbujesz wciskać??? Przecież to trzeba mieć jakieś problemy... żeby coś takiego wymyślić ;( Pomijam już fakt, że to historia klubu, w którym pełnisz jakąś tam funkcję...
nie chce mi się szukać jakiś innych dowodów... kolejnych biletów, programów... eh
Sugerowałbym jednak, abyś przejrzał skarby kibica 1 i 2 ligi w tamtych latach, zobaczył kto był prezesem, kto trenerem, a najważniejsze - na jaką historię zespołu (medale itp) powoływał się ten klub... Zapytaj kogokolwiek, kto chodził na mecze na Marcelińskiej na mecze jakiego klubu chodził i jakie herby klubowe widniały w gablotach i na programach meczowych. Eh... Może zrozumiałbym takie uparte trwanie w zakłamaniu, gdyby z przyznaniem się do prawdy (o której i tak wie 99% ludzi) wiązały się jakieś obciążenia... ale w tym przypadku zupełnie nie rozumiem prób fałszowania rzeczywistości... Domyślam się, że za 10 lat zaczniesz twierdzić, że obecny klub to nie AZS, a Inea była
Ania i Alex... Na zawsze w naszych sercach!!! [']
Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”