1/2 finału:TS Wisła Kraków - AZS PWSZ Gorzów Wlkp.

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 kwietnia 2008, 19:54

rzymi ja proponuje zanim cos napiszesz (nabijacza postow) to przemysl to kilka razy... bo twoimi wypowiedziami w duzej mierze przypominasz mi urzytkownika Kristi... czy jakos tak...

Jeszcze polfinaly sie nie skonczyly wiec czekajmy cierpliwie na rozwoj dalszych wydarzen :D Po sezonie bedziemy oceniac :)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 08 kwietnia 2008, 19:57

...
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2008, 18:31 przez rzymi, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 08 kwietnia 2008, 20:00

rzymi pisze:Do Twojej wiadomosci. nie nabijam postów, ale cóz, Ty i tak wiesz swoje.
Wiesz, też mogę powiedzieć, że nabijasz sobie posty w tematach, które nie dotyczą AZSu. Dla Ciebie każdy, kto chce pogadać od razu ma na celu nabicie postów.

Nie chodzi mi o nabijanie postow... ale o poziom twoich wypowiedzi...

Bez odbioru
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 08 kwietnia 2008, 20:21

rzymi pisze:Do Twojej wiadomosci. nie nabijam postów, ale cóz, Ty i tak wiesz swoje.
Wiesz, też mogę powiedzieć, że nabijasz sobie posty w tematach, które nie dotyczą AZSu. Dla Ciebie każdy, kto chce pogadać od razu ma na celu nabicie postów.

gadac mozesz w szkole na przerwie a nawet i na lekcji jak masz taka wielka ochote ale tutaj wpisujesz posty dotyczace konkretnych tematow.. chcesz byc aktywny fajnie ale to forum nie potrzebuje reanimacji wiec na sile nic nie musisz pisac.. nie wiem czy zauwazyles mojego posta skierowanego do Ciebie ale w tym samym czasie napisal Endrju i chyba to nie jest przypadek ze napisalismy razem o tym samym hmmm?? a Twoja obrona ze tez mozesz powiedziec ze ktos nabija posty jest zdeczka smieszna.. jak w szkole: a Ty tez.. hehehe :lol: ja tylko apeluje do Ciebie zastanow sie milion razy MILION zanim cos napiszesz i jak sie juz zdecydujesz to zastanow sie kolejny milion raz czy to bedzie warte przeczytania.. ajjj
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 08 kwietnia 2008, 20:51

...
Ostatnio zmieniony 12 kwietnia 2008, 18:30 przez rzymi, łącznie zmieniany 1 raz.
ObrazekObrazek

Barti
Żak

Postautor: Barti » 08 kwietnia 2008, 21:45

hellraiser pisze:[Krysiewicz jeżeli nie zdobędzie medalu to z całym szacunkiem główną załogą będzie wyeliminowanie cieniujących Polkowic.

Po części masz rację, tak może zostać to odebrane, lecz nie do końca mogę się z tym zgodzić. Przed sezonem postawiłbyś chociaż zetkę, jakbym Ci powiedział, że Tęcza po sezonie zasadniczym bedzie 4-ta??? że w pierwszej rundzie play off odprawi Polkowice i nie bedzie musiała przy tym korzystać z przywileju 5-go meczu u siebie??? że wejdzie do półfinału, a w połfinale dwa dni pod rząd jak równy z równym bedzie się stawiała Lotosowi na Ich parkiecie??? że zdobędzie na parkiecie w Gdyni w dwóch meczach ponad 150 punktów??? że rzuci Wam w meczu u Was ponad 30 pkt. więcej niż rzuciła Wam Wisła??? Nie sądzę, abyś na którekolwiek pytanie zadane PRZED SEZONEM odpowiedział twierdząco.
Powiedz mi, co prezentowały zawodniczki, które obecnie grają w Lesznie (nie ujmując oczywiście Im niczego) po poprzednim sezonie??? Przecież rok temu niektóre cieniowały na ławce i szortami ja polerowały. Czyli jednak można ze średnich Polek zrobić drużynę na miarę czołowej ekipy polskiej ligi. Fajnie się oglada mecz, jak na parkiet w piatce wychodzą cztery Polki (bez podtekstów i aluzji w stronę zespołów z większą ilością zawodniczek zagranicznych) i tylko jedna amerykanka.
Właśnie za to Krysiewicz ma u mnie takie wyróżnienie, za to, że nie bał się "odkurzyć" zapomnianych dziewczyn, że zrobił z Nich drużynę z prawdziwego zdarzenia, która walczy do ostatnich sekund o każdy następny punkt, jakby miałbyć on ostatni w Ich karierze, że osiągnął coś o czym nawet najwięksi optymiści w Lesznie raczej nie śnili :D

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 08 kwietnia 2008, 23:32

Jestem pod wrażeniem wyników Leszna i pracy trenera Krysiewicza. Często bowiem widzieliśmy dobre zawodniczki wracające z USA, mające problemy z aklimatyzacją... A Mieloszyńska to zawodniczka, którą chciałaby pewnie mieć i Wisła. Nie mówiąc o Coleman! Przyjechała, od razu gra dobrze, a charakteru pewnie łatwego nie ma. Nie piszę w ogóle o grze Krysiewicz, bo dziewczyna z taką grą do reprezentacji jeszcze trafi! :) Super, oby tak dalej i życzę w środę dobrego meczu.

Co do nas i Gorzowa, mam nadzieję, że dziewczyny z AZS pokażą i postawią ciężkie warunki. Niech się nasze pomęczą. Finału jeszcze nie ma! Trzeba wygrać trzy mecze.

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 12 kwietnia 2008, 16:33

i po 1/2 finału. Brawo Dupree, aby było tak dobrze (a nawet lepiej) w meczach (4) z Lotosem :) :wink:
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 12 kwietnia 2008, 17:52

ale trzeba przyznać, że do połowy Gorzowianki grały bardzo dobrze, zresztą wynik 39:35 dla Wisły był na tle poprzednich wyników całkiem obiecujący, a 5:0 w pierwszej kwarcie dla Gorzowa zapachniało mi ciężką przeprawą Wisły po zwycięstwo. Jednak, jak napisała Eve, Candice pokazała klasę i poprowadziła swoją drużynę do zwycięstwa. Mimo wszystko gratki dla Gorzowa, bo +11 dla Wisły to lepszy wynik, niż dwa wcześniejsze.
Życzę powodzenia w meczach o brąz.

p.s
czy o brąz też gra się do 4 zwycięstw?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 12 kwietnia 2008, 18:02

O brąz gra sie do trzech.

Łabędź wykrakał. Do przerwy wyglądało to na ciężki mecz a wystarczyło trochę więcej zaangażowania na desce w 3q plus parę pomysłowych akcji i nie było czego zbierać z Gorzowa. Naprawdę, jak to tak będzie wyglądać, to i Leszno sobie z nimi poradzi. I dalej nie wiadomo w jakiej formie jest Wisła. Gorzów nie postawił żadnych warunków, nawet Wiślaczek nie zmęczył jak sobie marzyłem. Trudno, z nami mam nadzieję, będzie dużo trudniej :-)

Gratulacje i do zobaczenia w sobotę :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 12 kwietnia 2008, 18:40

Gorzów zagrał nieco bezjajecznie. Ale mimo wszystko stawiam że wygrają medal i tego im życzę.

Cóż -chcesz pokonać Wisłę nie licz na innych, zrób to sam :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Obrazek

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 12 kwietnia 2008, 20:39

rzymi pisze:ale trzeba przyznać, że do połowy Gorzowianki grały bardzo dobrze, zresztą wynik 39:35 dla Wisły był na tle poprzednich wyników całkiem obiecujący

W pierwszym meczu w Krakowie też się akademiczki trzymały, ba do połowy przegrywały tylko 1 punktem, tyle że w drugiej połowie dały radę rzucić 14 punktów 8)

Wynik +11 wygląda końcowo całkiem nieźle, kto widział końcówkę na żywo/itvp widział dlaczego tylko tyle :wink:

Powodzenia w walce o brąz dla Gorzowa.

A teraz za tydzień zobaczymy, kto co potrafi i ma więcej atutów do zaoferowania na parkiecie w wielkim finale

darii
Nowy na forum

Postautor: darii » 13 kwietnia 2008, 09:18

Mecz byl obiecujacy... ale niestety po 2 kwarcie Krakow odbil sie o kilkanascie punktow... ;/ co ciezko bylo dogonic tak dobry zespol.
No coz... wygral lepszy :?

Bylam na zywo... i jak na pierwszy meczyk na ktorym bylam.. to bylo znakomiciieee po prostu mioodzio :):):) POzdrawiaaamm... ;)

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 13 kwietnia 2008, 16:51

Mecz bez historii jak dla mnie, do przerwy Gorzów biegał i walczył wiec wynik był jako taki, ale było pewne ze w pewnym momencie stanie a my odjedziemy. Wydaje się ze jesteśmy jako zespół w coraz lepszej dyspozycji, ale weryfikacja nastąpi za tydzień.

PS. Pzdr dla Oli Chomać za chęć podzielenia się tortillą :wink:
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 13 kwietnia 2008, 21:20

tak jak napisał Greebo, Gorzów trzymał się jako tako do przerwy, nasze dziewczyny wystarczy że się trochę przyłożyły w 3 kwarcie i w zasadzie było po meczu.
o trenerze Maciejewskim tym razem nic nie napiszę, żeby się Endrju nie denerwował, ale wystarczy zerknąć na statystyki i wszystko będzie jasne :wink:

trzymam kciuki za Gorzów w walce o brąz, choć będzie im niezwykle ciężko.

P.S. pozdrowionka dla Agi Szott i Oli Chomać :D
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”