Mecze o 3 miejsce: AZS PWSZ Gorzów Wlkp.-Tęcza Leszno

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

friel
Kadet

Postautor: friel » 20 kwietnia 2008, 00:12

Wspaniały mecz mimo wygranej AZs-u Gorzów trzeba to jasno powiedzieć może sędziowe byli z euroligi ale PANOWIE TAK SEDZIOWAĆ TO MOŻECIE KUMPLOM NA PODWÓRKU!! to była porażka w jedną i drugą stronę takie błędy że głowa boli .
Co do atmosfery brawa dla kibiców Tęczy fantastyczny doping poraz pierwszy w tym sezonie w Hali PWSZ-u był klub klibica który naprawde z nami tworzył świetną atmosferę była rywalizacja nie tylko na parkiecie ale tez i na trybunach poprostu świetnie , jeden minus i tu apel do obu stron :do jasnej cholery przestańcie gwiazdac to jest prostackie i hu.. jeden wie czemu to ma służyć chyba tylko mojej irytacji i wstyd przed znajomymi gwizdać to mozna na k... na szczecińskiej ale nie na zawodniczki panowie i panie kultury :)

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 20 kwietnia 2008, 02:27

friel pisze:gwizdać to mozna na k... na szczecińskiej

ja mieszkam na szczecińskiej :lol: :P :P :wink:
ObrazekObrazek

tomaszek

Postautor: tomaszek » 20 kwietnia 2008, 10:27

friel pisze:Wspaniały mecz mimo wygranej AZs-u Gorzów trzeba to jasno powiedzieć może sędziowe byli z euroligi ale PANOWIE TAK SEDZIOWAĆ TO MOŻECIE KUMPLOM NA PODWÓRKU!! to była porażka w jedną i drugą stronę takie błędy że głowa boli .
Co do atmosfery brawa dla kibiców Tęczy fantastyczny doping poraz pierwszy w tym sezonie w Hali PWSZ-u był klub klibica który naprawde z nami tworzył świetną atmosferę była rywalizacja nie tylko na parkiecie ale tez i na trybunach poprostu świetnie , jeden minus i tu apel do obu stron :do jasnej cholery przestańcie gwiazdac to jest prostackie i hu.. jeden wie czemu to ma służyć chyba tylko mojej irytacji i wstyd przed znajomymi gwizdać to mozna na k... na szczecińskiej ale nie na zawodniczki panowie i panie kultury :)

Ad.1. Tęcza już u nas była wcześniej więc nie po raz pierwszy :wink:
Ad.2. Ma to służyć zdeprymowaniu rywalek. Od dawien dawna na wszelakich stadionach, boiskach, halach itp. itd. najprostszym sposobem na zeprymowanie rywala są gwizdy. Acha i gwiżdzemy też po to aby Cię zirytować :wink:

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 20 kwietnia 2008, 10:46

no niestety mecz po 1 obiecującej kwarcie przegrany ...zapewne wynika to glownie z taktyki obronnej Azs-u wiec gratulacje dla trenera za dobrą taktyke.

Co do dzisiejszego meczu hmm mysle ze Krysiewicz nie pozwolil zbyt wczesnie polozyc sie spać zawodniczka i wzial je na rozmowe i dzis zobaczymy bardziej efektywną druzyne leszczynska ktora juz udawadniala ze po jednym fatalnym meczu nastepuje pozytywna metamorfoza :)

p.s. nie wiem jak tam sytuacja z Koc jesli nie zagra dzis to tracimy jakies 30% naszej sily , mam nadzieje ze chociaz w Lesznie zagra ...
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

tomaszek

Postautor: tomaszek » 20 kwietnia 2008, 10:51

Mozarthio pisze:
p.s. nie wiem jak tam sytuacja z Koc jesli nie zagra dzis to tracimy jakies 30% naszej sily , mam nadzieje ze chociaz w Lesznie zagra ...

Koc pojechała do szpitala więc prognozy nie są raczej optymistyczne.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 20 kwietnia 2008, 12:17

no to niestety Olga musi wziasc na siebie ciezar gry w obronie i nie moze grac tka jak wczoraj musi byc prawie perfekcyjna to ona zastapi Koc
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

mawi
Żak

Postautor: mawi » 20 kwietnia 2008, 21:53

Tak jak przewidywałem Gorzów górą!!! Jeżeli nie pozwolimy w Lesznie rozrzucać się Krysiewicz i spółce za trzy to brąz przywieziemy już w piątek.

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 20 kwietnia 2008, 21:53

Trzeba przyszykowac "babelki" :D

A co do meczu... mecz trzymal w napieciu do ostatniej minuty :)... Bardzo dobra gra Agi, przypomnialy mi sie czasy kiedy byla nasza prawdziwa liderka, do tego pewna gra Keti, Kiki swoje dorzucila, bardzo waleczka Justyna i mecz do przodu :)
Fajna atmosfera na hali... mam nadzieje ze jeszcze troche emocji nas czeka ale braz zostanie w Gorzowie :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Barti
Żak

Postautor: Barti » 20 kwietnia 2008, 22:25

friel pisze:do jasnej cholery przestańcie gwiazdac to jest prostackie i hu.. jeden wie czemu to ma służyć chyba tylko mojej irytacji i wstyd przed znajomymi gwizdać to mozna na k... na szczecińskiej ale nie na zawodniczki panowie i panie kultury :)

Ty, Czaruś, rusz kuper w Polskę, poobserwuj co się dzieje i jakie sa zwyczaje na koszykarskich halach, a dopiero potem wpisuj tu takie bąki. Spec od prostactwa się znalazł..buahahaha. Jak Ci wstyd przed znajomymi to się ubierz.

friel
Kadet

Postautor: friel » 21 kwietnia 2008, 00:49

No i świetne zachowanie na forum bosko poprostu mam gleboko w poważaniu jak jest gdzie indziej to że oni gwirzdzą to znaczy że my musimy? no ale kazdy wynosci z domu to czego go nauczą prawda? :D

Barti
Żak

Postautor: Barti » 21 kwietnia 2008, 08:52

friel pisze: mam gleboko w poważaniu jak jest gdzie indziej to że oni gwirzdzą to znaczy że my musimy? no ale kazdy wynosci z domu to czego go nauczą prawda? :D

Wiesz, ja też mam głęboko w poważaniu, jak jest gdzie indziej, bo nie chodziło mi o to, że jak inni gwiżdżą, to my też musimy. Według Ciebie prawie cała koszykarska Polska to prostacy. Dosyć odważna opinia, jak na piknika-amatora żeńskiej koszykówki. My nie gwiżdżemy na zawodniczki, no ale skąd Ty niby o tym możesz wiedzieć. Jak się nie ma trąbki, to się gwiżdże i tyle, i nie Tobie moherku dane jest byś od prostaków nas wyzywał. Proponuję zmienić w sobotni lub niedzielny wieczór koszykarską halę na teatr lub koło gospodyń wiejskich. Wstydu przed znajomymi oszczędzisz, jak i poziom irytacji Ci spadnie niemal do zera. A o poziom kultury i tego co z domu wynieśli kibice koszykówki się nie martw, lepiej zacznij się martwić o swoją ortografię.

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 21 kwietnia 2008, 09:07

Drugi mecz trzymał cały czas w napieciu , nasze w IV kwarcie wyrównały i było 68:68 , i zaraz kiki albo szot rzuciła nam trójeczke i zaraz szybką odpowiedz chciały dac leszczynianki lecz rzut coleman był niecelny i gorzów zaczął odskakiwac i zasłuzenie wygrał

Był tez taki moment w meczu że prowadzilismy nawet 6 punktami , ale niestety to co łątwo przyszło szybko też poszło.

Gratki dla Gorzowa i zapraszamy w piatek na Trapez
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 21 kwietnia 2008, 09:10

Jakieś fotki z meczu gdzie uświadcze???
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 21 kwietnia 2008, 09:14

Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 24 kwietnia 2008, 21:23

PKM Duda PWSZ - KSSSE AZS PWSZ: Dopełnią dzieła?

W najbliższy piątek koszykarki leszczyńskiego zespołu staną przed szansą na przedłużenie nadziei na wywalczenie brązowego medalu w tegorocznych rozgrywkach Ford Germaz Ekstraklasy. Zgoła inny cel będą miały gorzowianki, które rywalizacje o medal będą zapewne chciały już zakończyć.

Koszykarki Dudy do tego spotkania przygotowują się bardzo sumiennie. Trener Jarosław Krysiewicz po analizie poprzednich dwóch porażek stara się zmotywować swój zespół do dalszej walki, przekazując nowe uwagi o grze rywala oraz zmieniając taktykę gry na kolejny mecz. W zespole leszczyńskim w piątek na parkiecie nie pojawi się z pewnością Martyna Koc. Zawodniczka ta nabawiła się bowiem kontuzji w pierwszym meczu o trzecie miejsce, który odbył się w Gorzowie. Kibice i cała drużyna liczy jednak na to, że ta absencja nie wpłynie mocno na przebieg spotkania i zespół gospodarzy po raz kolejny podejmie wyrównaną walkę z przeciwnikiem.

W obozie gorzowskim jest pełna mobilizacja. Koszykarki AZS marzą o tym, by móc cieszyć się ze zdobycia brązowego krążka zaraz po zakończeniu pierwszego wyjazdowego spotkania. Zdają sobie jednak sprawę, że na pewno nie przyjdzie im to łatwo, gdyż miejscowe grają u siebie lepiej i pewniej oraz mają za sobą ponad tysiąc żywiołowo reagujących kibiców. Drużyna, która z reguły rozgrywa ostatni mecz, który "musi wygrać", by rywalizacja toczyła się dalej, zwykle stawia najbardziej zacięty opór. To spotkanie pokaże więc na co stać "Tęczę" i czy jest w stanie podjąć walkę z doświadczonymi koszykarkami Dariusza Maciejewskiego.

Czy zatem prowadzący w rywalizacji 2:0 (w systemie do trzech zwycięstw), KSSSE AZS PWSZ Gorzów Wlkp. postawi w piątek kropkę nad "i", wygrywając bezapelacyjnie całą konfrontację? Czy PKM Duda PWSZ Leszno, „czarny koń” obecnego, kończącego się już sezonu, podniesie się z kolan i udowodni, że jeszcze nie wszystko stracone? O tym wszystkim przekonamy się już wkrótce.

Mecz zostanie rozegrany 25.04.2008 r o godz. 18.30, w leszczyńskiej hali „Trapez” ul. Zygmunta Starego 1. Bilety w cenie 15 zł. normalny i 7 zł. ulgowy. Ewentualny drugi mecz w sobotę o godz. 17.00.

www.plkk.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”