Finał:Lotos PKO BP Gdynia-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 26 kwietnia 2008, 21:27

Greebo pisze:
diablewcielone:P pisze:Ogólnie o nikim nie można dziś powiedzieć złego słowa,

heh, ja mam na odwrót, mam problem by kogoś jakoś szczególnie wyróżnić, bo nawet Skera i Kara tyle samo razy zbierały ode mnie brawa, co powodowały irytacje ;-)

nie mówię że mnie nie irytowały czasem, aż się mięsem rzucić chciało, tylko odmówisz woli walki komuś kto pojawił się dzisiaj na parkiecie :?: Szkera biegała jak szalona, czerwona jak za Omanica, popełniała straty, ale i nie bała się rzucać(to już też przerabialiśmy w tym sezonie)
Kara jak to Kara raz trafi mając 3 na plecach, a sam na sam z koszem spudłuje, jednak dzisiaj w obronie nie olewała aż tak bardzo jak ma w zwyczaju,
Ewka nie wyglądała na taką co przeprasza, że pojawiła się na parkiecie tudzież jakby zaraz miała się rozpłakać(dawno to ona 7 zbiórek w tak wyrównanym meczu nie miała),
irytacja takowa musiała być mieliśmy jedyne 16 strat, jednak mimo to wygraliśmy tym jednym jedynym punkcikiem, więc nie ma co wybrzydzać, babola rangi Katji S. nie mieliśmy :lol:

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 kwietnia 2008, 21:31

ależ drogie diable.., ja nigdzie nie napisałem że mam pretensje za ten mecz do zawodniczek, a już na pewno nie zarzuciłem im braku zaangażowania.. tylko że jak dla mnie nie było ani jednej równo grającej zawodniczki, wszystkie przeplatały udane akcje (tu może poza wyfaulowaną Dupree..) z kiksami ;)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
diablewcielone:P
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: diablewcielone:P » 26 kwietnia 2008, 21:41

Greebo pisze:ależ drogie diable.., ja nigdzie nie napisałem że mam pretensje za ten mecz do zawodniczek, a już na pewno nie zarzuciłem im braku zaangażowania.. tylko że jak dla mnie nie było ani jednej równo grającej zawodniczki, wszystkie przeplatały udane akcje (tu może poza wyfaulowaną Dupree..) z kiksami ;)

aż to piękno sportu jest raz się uda a raz nie :lol:

tak więc zgadzasz się ze mną, że ogólnie nie można mieć pretensji do zawodniczek(powiedzieć złego słowa), nikt nie grał bez głowy(wersja myślami gdzie indziej), nie olewał obrony(no dobra w 4 kwarcie coś tam było, ale raczej wynikające z braku sił i zbyt dużych emocji)

w takich meczach ciężko będzie znaleźć zawodniczkę która zagra równo(prawie bez błędów) 30-35 minut, tutaj jest gigantyczna walka nerwów, emocje biorą górę i "fantazja" czasem bierze górę

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 26 kwietnia 2008, 21:43

ogolnie tak ;p

mam za to pretensje do trenera, który IMO za długo grał strefą Długo działała ona dobrze, ale w końcówce luki w niej były straszne. nasze szczęście ze Holdsclaw i Snytsina nie trafiły czystych trójek.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 27 kwietnia 2008, 19:50

Jak miło dla odmiany zobaczyć, że Wisła też potrafi fantastycznie spieprzyć końcówkę.

Szacunek dla Romana za posadzenie Anne, Beard w s5 gra zupełnie inaczej. Ciekawe co zrobi w Gdyni, myślę, że to problem, ale na szczęście także dla Zapolskiego, który musi kombinować na dwa fronty.
Jak Katia grała przeciw Pałce to ciskałem gromy, ale na szczęście skończyło bez 20pkt z tej przewagi, ciekawe jak.. A Katia ogólnie pełna rehabilitacja za wczoraj. Wreszcie się odblokowała co oznacza, że z ławki też ktoś u nas może grać bardziej niż statystycznie.

Ale nie zmienia to faktu, że w drugiej połowie znowu zagraliśmy kupę i tym razem szczęście było po prostu po naszej stronie.. Przyjdzie chyba czekać do 4 maja..
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 27 kwietnia 2008, 19:53

Po 4 meczach.. planowo :wink:

Dziś padły nasze małe - Skera i ADF, w Lotosie przebudziły sie Beard (pewnie juz na dobre) i Snytsina (sadze ze jednorazowo) no i stało się. Nie wystarczyła kapitalna gra w Dupree w I połowie oraz zryw Marty i kibiców w 2 częsci po 3 Beard naszym brakło spokoju i opanowania.

Wracamy do Gdyni, na mecz który IMO zdecyduje kiedy zakończy sie zabawa

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 27 kwietnia 2008, 20:03

Hmm, wydaje mi sie ze Katia tez przebudzila sie na dobre... :) Wszak wczoraj, poza jedna katastrofalna pomylka, takze rozegrala naprawde dobry mecz.
Za to wydaje mi sie, ze dla Anne sezon praktycznie sie skonczyl... :( coz, moze miec o to pretensje wylacznie do siebie.

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 27 kwietnia 2008, 20:54

bigbird pisze:Hmm, wydaje mi sie ze Katia tez przebudzila sie na dobre... :) Wszak wczoraj, poza jedna katastrofalna pomylka, takze rozegrala naprawde dobry mecz.
Za to wydaje mi sie, ze dla Anne sezon praktycznie sie skonczyl... :( coz, moze miec o to pretensje wylacznie do siebie.

E, nie bądźmy tacy znowu ostrzy... W ogóle podziwiam Anne, że sezon się dla niej nie skończył w momencie podpisania kontraktu z Pragą... Szacunek za świetne półfinały.

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 27 kwietnia 2008, 20:56

fearless pisze:
bigbird pisze:Hmm, wydaje mi sie ze Katia tez przebudzila sie na dobre... :) Wszak wczoraj, poza jedna katastrofalna pomylka, takze rozegrala naprawde dobry mecz.

E, nie bądźmy tacy znowu ostrzy... W ogóle podziwiam Anne, że sezon się dla niej nie skończył w momencie podpisania kontraktu z Pragą... Szacunek za świetne półfinały.

tyle, że ona kontraktu z Pragą nie podpisała...a informacja która pojawiła się na tym i innym forum, była sprytnie wymyślonym żartem, znudzonych ludzi z Trójmiasta :wink: (mam nadzieję że już nie zdradzam sekretu)
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 27 kwietnia 2008, 22:02

Ałgaja pisze:
fearless pisze:

tyle, że ona kontraktu z Pragą nie podpisała...a informacja która pojawiła się na tym i innym forum, była sprytnie wymyślonym żartem, znudzonych ludzi z Trójmiasta :wink: (mam nadzieję że już nie zdradzam sekretu)

A ja znowu nie uważam... eh gratulacje, się nabrałem.

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 28 kwietnia 2008, 06:46

no, nareszcie w domu.

to 6:2 :)

p.s
takich buraczków jak U Wiślaka to jeszcze nigdy nie jadłem.. szacunek!

pozdrawiam
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 28 kwietnia 2008, 10:22

ciekawie sie robi 6:2 :)
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 30 kwietnia 2008, 16:33

póki co mamy remis w tej rozgrywce, ale wieksze szanse ma chyba lotos, który rozgrywa 2 mecze u siebie( jezeli oczywiscie dojdzie do 7 meczu) a Wisla tylko raz.

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 30 kwietnia 2008, 16:47

Dzisiejszego meczu nie ma na iTVP ... :? :?
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Gość

Postautor: Gość » 30 kwietnia 2008, 17:28

no bez sensu :( trzeba przez plkk oglądać...:/

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”