Transfery i wygląd drużyny na sezon 2008/09

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

friel
Kadet

Transfery i wygląd drużyny na sezon 2008/09

Postautor: friel » 28 kwietnia 2008, 10:25

Co prawda sezon dla nas dopiero się zakończył ,ale za chwile na dobre ruszy rynek transferowy czy ktoś wie juz co bedzie z Kiki i Carry? na początku sezonu nasz trener nie był do końca zadowolony z naszej 2 nie ma juz z nami Oli Drzewińskiej .Czarna jest chyba już na wylocie tak by przynajmniej wyglądało od drugiej połowy sezonu więc jestem strasznie ciekaw czy ktoś już coś wie

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 28 kwietnia 2008, 12:24

Od początku sezonu nie zobaczymy na pewno Basi Kaszewskiej, która jest w ciąży. Nie wiadomo jaka jest sytuacja z Keti. Jeżeli chcemy walczyć o wysokie cele nadszedł chyba czas na wzmocnienie na pozycji rozgrywającej, choć ciężko by mi było rozstać się z Keti, naszą słowiańską duszą. Nie wiadoma jest przyszłość także Oli Ch. i Agnieszki Szott. Podsumowując jak na razie mamy sam straty:

- Basia - ciąża,
- Karpina - rozwiązany kontrakt
- i same znaki zapytania: Carrie, Kiki, Keti, Aga, Ola, Czarna,

qrde długa ta lista, ale mam nadzieję, że działacze postarają się i skład wzmocnia, a przynajmniej nie straci na sile.

Proponuje wpisywać w postach zawodniczki, które chcielibyśmy ewentualnie ujrzeć w trykocie AZS-u, aa ja postaram się na bieżąco robić zbiorczą listę. Powstanie taka nasza mała lista życzeń.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 kwietnia 2008, 19:55

tzn Co do Oli i Agi maja jakieś inne propozycje?

friel
Kadet

Postautor: friel » 28 kwietnia 2008, 20:16

To ja poprosze parker do nas :P

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 28 kwietnia 2008, 23:45

friel pisze:To ja poprosze parker do nas :P

Taaaaa a może jeszcze Świętego Mikołaja. O Parker to będzie wojna na całego i wygra ją któryż klub z Rosji bo nie wierzę, że jakiś inny zagwarantuje jej takie pieniądze. No chyba, że edzie miała kiepściutki sezon w WNBA w co za bardzo nie wierzę, choć wszystko się może zdarzyć.

Co do Twojego postu wyżej. Z Oli to przypuszczam, że sam klub zrezygnuje, gdyż Ola miała sie rozwijać, a na moje to Ona stanęła w miejscu, a nawet kilka kroków w tył poczyniła. A jak wiadomo Ola i Aga to big friends więc jak jedna pójdzie w las to druga za nią pogoni. Zresztą pożyjemy zobaczymy.

tomaszek

Postautor: tomaszek » 29 kwietnia 2008, 22:02

hmm... a mnie się wydaje że klub będzie chciał zostawić duet Aga Sz.-Ola Ch. (wiadomo w pakiecie z Agą musi być Ola :D ), napewno Justynę, Kasię, Gośkę i Kiki no i pewnie młode... Agę i Olkę. Co do Keti to trudno wyrokować, to samo z Carrie. Na wylocie napewno Aśka Cz. :wink: no ale to tylko moje przypuszczenia :wink: hehe

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 29 kwietnia 2008, 22:25

Twoje przypuszczenia po przesluchaniu Mp3-ki z Gorzow24 ?

Powiem moze tak...
Niestety niektore bardzo sympatyczne koszykarki beda musialy opuscic nasz zespoł... zebysmy mogli zrobic znowu malenki kroczek do przodu.

Osobiscie wolalbym zebysmy co roku w tym skladzie walczyli o braz... niz co roku miec inne zawodniczki i walczyc o Zloto.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

tomaszek

Postautor: tomaszek » 30 kwietnia 2008, 08:04

Endrju pisze:Twoje przypuszczenia po przesluchaniu Mp3-ki z Gorzow24 ?

jakiej mp3-ki? :? :roll:

friel
Kadet

Postautor: friel » 30 kwietnia 2008, 08:35

chyba tej z Justyną tylko nie wiem czy ta smutna sytułacja to chodziło o ole piotrowska czy trener mówił o czarneckiej . bardzo zle by było jak by odeszła Ristić bo szukanie rozgrywającej jest piekielnie trudne chyba nawet gorsze nic "2"

Awatar użytkownika
adriano9
Żak

Postautor: adriano9 » 30 kwietnia 2008, 11:13

w telewizji mówili że głównym transferem będzie zakontraktowanie jakiejś bardzo dobrej rozgrywającej; można zatem wnioskować że Keti już tu nie zobaczymy

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 30 kwietnia 2008, 13:17

ja mysle ze moze byc tez takie rtozwiaznie ze keti moze byc ewentualnie zmiennikiem na "2" dla np.. Carrie a dla kasi mozna zawsze cos poszukać :) :?
Jedno Serce Jedno Bicie AZS Na Całe Życie:D

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 30 kwietnia 2008, 13:25

Takie rozwiązanie jak dla mnie nie wchodzi w rachubę, gdyż Keti nie jest moim zdaniem zawodniczka na pozycję numer 2. A Carrie w zespole AZS-u nie zobaczymy w przyszłym sezonie, chociaż szkoda bo to bardzo sympatyczna zawodniczka, ale jak to Darek powiedział bardzo dobra na dystansie, ale słaba w grze 1 na 1. Zresztą sami zobaczymy co się będzie działo i myślę, że będzie ciekawie tak samo jak ciekawy był cały sezon.

friel
Kadet

Postautor: friel » 30 kwietnia 2008, 17:20

szczerze mowiac to błąd i to ogromny zobaczcie jakie w tym sezonie były problemy ze znalezieniem 2-ki czy dziłaczy nagle dopadła skleroza? (bez złośliwosci)
Co do naszego trenera którego bardzo cenie ma pewna wadę albo manierę nie wiem jak to nazwać ,oczekuje że sprowadzajac gracza w wieku 22 lat bedzie miał kompletna zawodniczkę grajacą wszystko carry nie wchodziła pod kosz. ale może sprubujmy ją podsumować po przepracowanym sezonie u nas :
(być może nie obiektywnie choć nie przegapiłem żadnego meczu " domu")
-rzuty z dystansu są jej firmówka
-świetna obrona (zwłasza w końcówce sezonu w czym zasługa trenera ,ale zawodniczka udowodniła że jest pojętna)
-niesamowita kontrola nad piłka ,nikt tAk nie wybrania piłek jak żurek i carry im sie piłka do łapki poprostu klei i to bez 2 zdań
-swietnie trzyma sie na nogach ma dobrą mase a do tego jeszcze te szpagaty na początku sezonu
-i jest piekielnie waleczna
-co do 1vs 1 to w ataku może nie wyglada to najlepiej ale juz w obronie to jest o niebo lepiej (3 przechwyty w meczu z lesznem np.)
Nasz trenejro chyba nie potrafi uczciwie sobie zestawić Drzewińskiej z Carry bo moim zdaniem amerykanka jest leprza i pewniejsza na 2
Cieżko bedzie nam znaleść dwie zawodniczki na te pozycje o podobnym profilu za rozsadne pieniadze bo z cała moja ogromna sympatia Dla oli ale musi jeszcze popracowac nad graniem na pozycji 2

PiwoMojePaliwo
Nowy na forum

Postautor: PiwoMojePaliwo » 30 kwietnia 2008, 20:53

no to 3 osoby są nam już znane...

friel
Kadet

Postautor: friel » 03 maja 2008, 11:11

w wyborczej piszą że nie zobaczymy juz Carry i Keti

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”