TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 06 maja 2008, 19:08

Utex ROW Rybnik dopina dwumilionowy budżet

2008-05-06

Koszykarski klub z Rybnika jest bliski pomyślnego zakończenia negocjacji dotyczących znacznie wyższego budżetu na przyszły sezon. - W zasadzie na 90 proc. jest już zagwarantowany - ocenia prezes Adam Greczyło.

Budżet koszykarskiego klubu Utex ROW Rybnik zamknie się w przyszłym sezonie kwotą 2 mln złotych.

- W zasadzie na 90 proc. jest już zagwarantowany - mówi jego prezes Adam Greczyło. Umowa ze sponsorem tytularnym - firmą Utex, została przedłużona na kolejne dwa sezony. Na wsparcie finansowe ze strony miasta klub musi poczekać do lipca.

- Wiadomo, to akurat jest uwarunkowane pewnymi procedurami, ale nie mamy żadnych powodów do obaw - przekonuje Greczyło. - Jeśli chodzi o pozostałych sponsorów, to też nic już nie powinno się zmienić na naszą niekorzyść - cieszy się prezes.

Klub o kolejny rok przedłużył umowę z trenerem Mirosławem Orczykiem.

- Nie było żadnych wątpliwości. Trener jest jednym z twórców naszego sukcesu - wyjaśnia Greczyło.

Rewolucyjne zmiany szykują się natomiast w składzie zespołu. W klubie zostały jedynie: mistrzyni Europy Agnieszka Jaroszewicz (przedłużyła kontrakt o następny rok) oraz Natalia Przekop, Sonia Moszkowicz i Małgorzata Chomicka. Klub prawdopodobnie opuści jeszcze Joanna Szymczak-Górzyńska.

W Rybniku chcą stworzyć drużynę, która będzie walczyć o czołowe lokaty.

- Chcemy pozyskać osiem klasowych koszykarek: pięć krajowych i trzy Amerykanki. Skład będzie silniejszy niż przed rokiem. Prowadzimy zaawansowane negocjacje z kilkoma świetnymi zawodniczkami. Niektóre nazwiska mogą być sporym zaskoczeniem - uśmiecha się tajemniczo prezes.

Trener Orczyk od miesiąca rozrysowuje na kartce papieru wersje składu.

- Cała sztuka polega na tym, by znaleźć wartościowe i doświadczone Polki. Jest jednak oczywiste, że im wyższa "półka", tym trudniej się z nimi rozmawia. Te najlepsze przebierają w ofertach - dodaje Orczyk.

Nowe Amerykanki trener widziałby najchętniej na pozycjach rozgrywającej oraz środkowej. - Wiadomo, że ciężar gry będzie spoczywał na koszykarkach zza oceanu, ale dla nich jest niezmiernie istotne, z kim będą grać - tłumaczy Orczyk.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 06 maja 2008, 20:26

A mnie się marzy Beenhakker...

a mi się marzy Dariusz Wdowczyk!!!!! :wink: :wink: :wink:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 06 maja 2008, 21:41

Aleksandra Drzwińska w Tęczy Leszno :) Jeśli dobrze zrozumiałem to można na zielono :) Może jeszcze ktoś to potwierdzi :)

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 06 maja 2008, 22:37

Jak dowiedziałeś sie tego od Orylowej z TVP 3 Poznań to pierwsza tego typu informacja!
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 maja 2008, 23:09

Jestem ciekawy czy uda sie wraz z Ola zakontraktowac Czarna w ktoryms klubie :D. Obie zawodniczki bylyby pewnie bardzo zadowolone :D

PS (ktos aktualizuje sklady na 1-szej stronie) ??

ann: jak ktoś znajdzie czas to zaktualizuje
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
gilus
Młodzik

Postautor: gilus » 06 maja 2008, 23:40

Agnieszka Skobel - INEA AZS Poznań

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 07 maja 2008, 10:47

MARAS pisze:Jak dowiedziałeś sie tego od Orylowej z TVP 3 Poznań to pierwsza tego typu informacja!

Leszno jest małe :wink: Choć szczerze mowiąc nie bardzo w to wierzyłem,ale TVP3 tak jakby to potwierdziło :) Więc coś w tym jest :) pozdro :)

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 07 maja 2008, 10:54

Didi zostaje z nami na 95 %
07.05.2008.
Choć sezon koszykarski dopiero, co się zakończył to na rynku transferowym wrze. Zmiany przepisów przyszłorocznych rozgrywek spowodowały, że w cenie są nasze krajowe zawodniczki zwłaszcza te najmłodsze. Pomału wyjasnia się sytuacja leszczyńskiej koszykówki Tak na 95 % pozostanie z nami Daria Mieloszyńska informuje wiceprezes klubu Zbigniew Król.

Pewni też możemy być o pozostanie Martyny Koc, Agnieszki Makowskiej, Edyty Krysiewicz i mającej ważny kontrakt Moniki Siwczak.

Do wczoraj miała się określić Ryan Coleman. Na dziś jednak żadna odpowiedź zza Oceanu nie nadeszła. Z zespołem pozostanie trener Jarosław Krysiewicz, który został ostatnio wybrany do grona 30 najlepszych trenerów koszykówki w Polsce. Ta grupa przez najbliższe dwa lata będzie podnosić swoje umiejętności w ramach tzw." kliniki trenerskiej".

Zmiany przepisów min. obowiązkowa obecność dwóch Polek na parkiecie i dwóch młodzieżowych zawodniczek w składzie spowodowały, że telefony menadżerów są rozgrzane do czerwoności. Leszczyński klub jest bardzo zainteresowany tegoroczną maturzystką z Poznania Żanetą Durak. Za wcześnie jeszcze mówić o konkretach, ale to nazwisko znalazło się w notesie trenera Krysiewicza podobnie jak kilka innych przyznaje wiceprezes Król. Być może w tym tygodniu poznamy już jakąś nową naszą zawodniczkę dodaje.

Nasze panie przygotowania do sezonu tak na dobre rozpoczną ok. 20 lipca. W planach jest min. obóz w Brzegu.

elka.pl
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 maja 2008, 16:46

Endrju pisze:Jestem ciekawy czy uda sie wraz z Ola zakontraktowac Czarna w ktoryms klubie :D. Obie zawodniczki bylyby pewnie bardzo zadowolone :D

TECZA LESZNO ? :D very probably :D
Ostatnio zmieniony 13 maja 2008, 19:16 przez Endrju, łącznie zmieniany 2 razy.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 07 maja 2008, 18:31

Przyjscie do Teczy:
Patrycja Gulak

Odejscie:
Olga Żytomirska :(
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 07 maja 2008, 18:33

oooo i jest lotosiara...:) myśle ze mozna na pomaranczowo...:D

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 maja 2008, 21:13

Agata Gajda--->CCC POlkowice
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 07 maja 2008, 21:35

ann pisze: Agata Gajda--->CCC POlkowice

tez to slyszalam..
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

Awatar użytkownika
simon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: simon » 07 maja 2008, 21:39

znaczy... zmieniam na pomarańczowo (zgodnie z barwami klubowymi zresztą... :wink: )

Awatar użytkownika
wlodi9
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: wlodi9 » 07 maja 2008, 22:56

Agnieszke Makowska mozna usunac z "odchodzących" :)
T Ę C Z A
L E S Z N O

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”