Transfery i wygląd drużyny na sezon 2008/09

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 06 maja 2008, 16:13

no to jdenym slowem klubik nasz ma problem calkiem spora liste zyczen przy tym bez jakiegos wielkiego budzetu jednym slowem bylbym jak najbardziej za tym zeby zostawic carrie jaka by ona nie byla ale troche wiatru zawsze z niej bylo i ewentualnie dokupic jakas inna 2 taka ktora bedzie czesciej wchodzila pod kosz znaczy rozna niz carrie i poszukac bilansu tak jak to bylo z kasia i keti w tym sezonie kasia grala spokojnie a keti jak to keti sami wiecie...:) ja mam takie zdanie a wy?
Jedno Serce Jedno Bicie AZS Na Całe Życie:D

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 maja 2008, 17:06

.... friel, cholinex,... kto nastepny do tego samego wora? :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 06 maja 2008, 20:24

to jest forum dyskusyjne i chyba mam prawo powiedziec swoje zdanie

tomaszek

Postautor: tomaszek » 06 maja 2008, 21:00

tak tak masz prawo Kuba ale co niektórzy wyznają zasadę:

1. moje zdanie jest najważniejsze,
2. a jak ktoś ma inny pogląd to patrz pkt 1. :lol: :lol: :lol:

dlatego nie warto się tu udzielać...

a powracając do tematu to patrząc po dotychczasowych dokonaniach naszych działaczy na niwie transferowej nie widze przyszłości AZS-u w jasnych barwach...

Myśle że zrezygnowanie z Carrie i Keti było chyba zbyt lekkomyślne... zwłaszcza zostawiając (chcąc zostwić) inne zawodniczki... :wink:

Awatar użytkownika
elen
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: elen » 06 maja 2008, 21:26

Według mnie, mimo że Keti i Carri były bardzo sympatycznymi zawodniczkami, to jesli chodzi o koszykówke były przecietne. Jesli chcemy myslec o utrzymaniu pozycji z tego sezonu, nie mówiąc juz o jakims awansie, to musimy pomyslec o lepszych zawodniczkach. Szkoda mi dziewczyn, szczególnie Keti, ale cóż taki jest sport.
Obrazek

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." - Stanisław Lem

Pantczak
Amator

Postautor: Pantczak » 06 maja 2008, 21:33

tomaszek pisze:Myśle że zrezygnowanie z Carrie i Keti było chyba zbyt lekkomyślne... zwłaszcza zostawiając (chcąc zostwić) inne zawodniczki... :wink:
Dlaczego większość uważa że to klub zrezygnował z tych zawodniczek. Nie wiem jak Carrie ale Keti dostała ofertę nowego kontraktu i go odrzuciła. Miała do tego prawo. Pewnie że klub mógłby walczyć o nią itp. ale obecnie w profesjonalnym sporcie nie ma miejsca na sentymenty typu: Keti grała u nas dwa lata, dużo zrobiła dla klubu i teraz klub płaci jej mnóstwo kasy. Za takie same pieniądze może można znaleźć jeszcze lepszego gracza. Czy tak się stanie zobaczymy

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 06 maja 2008, 21:41

no zobaczymy...:)

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 06 maja 2008, 21:47

No właśnie "może". Tu nie ma czasu na gdybania chociaż defacto jest go niby sporo ale martwię się o to żeby działacze nie obudzili się z ręką w nocniku. Nie oszukujmy sie, ale na rynku europejskim nie ma rozgrywającej na poziomie Keti za takie same lub podobne pieniądze. Za Keti przemawia także fakt, że jest ograna w AZS-ie i czuje polską ligę. Przypomnijmy sobie jak długo czekaliśmy aż dopasuje sie do jej wymogów. Przecież to samo będzie z nową. No chyba, że znajdzie się jakiś potężny sponsor na sprowadzenie np. Becky Hammon, to wtedy odszczekam wszystko co powiedziałem. Moim zdaniem działacze podejmują troszeczkę ryzyko "pozbywając się" Carrie i Keti gdyż nie tylko one odejdą po tym sezonie i będzie szukanie wzmocnień na silę. Mam nadzieję, że w klubowym sejfie jakieś kontrakty przynajmniej z Polkami już leżą gotowe do podpisania bo inaczej może być ciężko obronić medal, chociażby po szumnych zapowiedziach Rybnika bądź Polkowic. No nic musimy się tylko uzbroić w cierpliwość i czekać na pierwsze ruchy kadrowe. Byle by nie było za późno.

PS. Kuba chodzi o to żebyś w miarę możliwości używał znaków interpunkcyjnych bo jak się czyta Twoje posty to wszystko jest zlane i mało czytelne, choć sens można wychwycić.

Pozdrawiam.

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 06 maja 2008, 22:38

Endrju pisze:Spoko :D
Widze ze na tym forum sa zasady :D
Punkt 1
"Notatniki" [...] maja zawsze racje.
Punkt 2
Jezeli "Notatniki" [...] nie maja racji patrz punkt pierwszy.

tomaszek pisze:tak tak masz prawo Kuba ale co niektórzy wyznają zasadę:

1. moje zdanie jest najważniejsze,
2. a jak ktoś ma inny pogląd to patrz pkt 1. :lol: :lol: :lol:

Tomaszek prosze Cie przestan pajacowac. Rozumiem ze go bronisz... bo niektore nawyki (m.in. powtarzania sie) masz po nim :lol:

tomaszek pisze:dlatego nie warto sie tutaj udzielac...

Rzeczywiscie to nie miejsce na pajacowanie.

Kilka słow wyjasnień... nie miałem siły tego komentowac ale skomentuje...:
cholinex pisze:jednym slowem bylbym jak najbardziej za tym zeby zostawic carrie jaka by ona nie byla ale troche wiatru zawsze z niej bylo

Pomimo to iz Carrie jest bardzo sympatyczna zawodniczka jednak jej forma pozostawia wiele do życzenia, ma niezły rzut (pod warunkiem ze nie jest dobrze pilnilnowana) a duzym jej minusem jest wejscie pod kosz i gra 1v1. Dlatego Klub jezeli nie chce spoczac na laurach i myslec w przyszlosci o czyms wiecej niz 3-miejsce musi zakontraktowac o klase lepsza zawodniczke.

cholinex pisze:i ewentualnie dokupic jakas inna 2 taka ktora bedzie czesciej wchodzila pod kosz znaczy rozna niz carrie

Z tego co wiem to mamy juz drugą 2-ke wiec nie ma tematu...

Co do Keti... dobrze Paweł napisal... nie do konca klub z niej zrezygnowal... osobiscie wolalbym rzeby zostala ale jakim kosztem... tego nie wiem...

cholinex pisze:ja mysle ze moze byc tez takie rtozwiaznie ze keti moze byc ewentualnie zmiennikiem na "2" dla np.. Carrie a dla kasi mozna zawsze cos poszukać

Bez komentarza...
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 07 maja 2008, 00:24

Mysle, ze nie powinnismy zapominac o niezwyklej podrozy do Chin. Jak to kiedys trener wspominal, po igrzyskach olimpijskich bedziemy mogli sprowadzac do Gorzowa ile sie da, w ilosciach hurtowych :wink:
Bedzie dobrze, zeby tylko na uniwersjady jezdzic nie zaczeli, tylko na prawde znalezli cos konkretnego 8)
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

friel
Kadet

Postautor: friel » 07 maja 2008, 06:17

Pomimo to iz Carrie jest bardzo sympatyczna zawodniczka jednak jej forma pozostawia wiele do życzenia, ma niezły rzut (pod warunkiem ze nie jest dobrze pilnilnowana) a duzym jej minusem jest wejscie pod kosz i gra 1v1. Dlatego Klub jezeli nie chce spoczac na laurach i myslec w przyszlosci o czyms wiecej niz 3-miejsce musi zakontraktowac o klase lepsza zawodniczke.

cholinex pisze:i ewentualnie dokupic jakas inna 2 taka ktora bedzie czesciej wchodzila pod kosz znaczy rozna niz carrie

Z tego co wiem to mamy juz drugą 2-ke wiec nie ma tematu...

Co do Keti... dobrze Paweł napisal... nie do konca klub z niej zrezygnowal... osobiscie wolalbym rzeby zostala ale jakim kosztem... tego nie wiem...

cholinex pisze:ja mysle ze moze byc tez takie rtozwiaznie ze keti moze byc ewentualnie zmiennikiem na "2" dla np.. Carrie a dla kasi mozna zawsze cos poszukać

Bez komentarza...[/quote]

Powiem to szczerze i moge za to dostać bana zastanawiam sie jakiego sportu ty jesteś kibicem?

i jaka 2 masz na mysli Olę P.? bo jeśli tak to sorki stary ale lunete ci kupie bo jećeli More jest o klasę za nisko to Ola z całym szacunkiem dla niej bo to bardzo sympatyczna dziewczyna ale na tą pozycję w ekstraklasie to ona musi sie jeszcze dużo dużo dużo uczyć

po 2 wychodzi z cibie taki piknik że załamałem się przed kompem jeżeli Katarina nie mogła by grac skutecznie na 2 to ja jetem Hans Klos człowieku przeanalizujmy pewne elementy ok ? wiec:
pozycja nr 2 :rzut z dystansu, wejścia 1vs1, skuteczna obrona ,szybka ,zwrotna i skoczna dobrze prowadzic piłke "szybka ręka"
ja pytam której z tych cech nie ma Ristić? sam trener wielokrotnie mówił wwywiadach że keti mogła by grac na 2 poniżyłeś się to wypowiedzią
Przestań jechać po wszystkich na forum bo fakty są takie że nie mamy 2 w tym momencie żadnej Bo Ola się nie nadaje i brakuje nam drugiej rozgrywającej a to jest problem jak zrezygnuje czarna i Kiki to trzeba juz będzie się modlić tam do góry o cud

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 07 maja 2008, 12:03

miałem właśnie to na myśli mówiąc o keti bo właśnie jak dla mnie to ona ma we wszystkie cechy i dlatego coś takiego napisałem...:)

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 07 maja 2008, 12:04

a co do Oli P. to musi sie rzeczywiście trochę jeszcze pouczyć żeby mogła grać w ekstraklasie...;]

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 maja 2008, 12:28

friel pisze:zastanawiam sie jakiego sportu ty jesteś kibicem?

Bierki podwodne to moje hobby a kibicuje ping-pongistkom ktore awansowaly do ekstraklasy :lol: :lol: :lol:

friel pisze:i jaka 2 masz na mysli Olę P.? bo jeśli tak to sorki stary ale lunete ci kupie

Ubawilem sie po pachy :D Myslenie nie boli... ale...
Jakby ta zawodniczka byla Ola Pietraszek to podpisaliby z nia kontrakt gdy byl mecz pokazowy...

Zasili nasz zespol na pozycji nr 2 bardzo dobra młoda zawodniczka o ktorej juz niedlugo pewnie dowiecie sie z mediow do ktorej (mam nadzieje) dołaczy solidna amerykanka o wiele lepsza od Carrie.

Dlatego Keti na 2-ce to jest nie realne rozwiazanie!! Tym bardziej ze Keti na pieniadze ktore oferowal jej Klub sie nie zgodzila :!:

Osobiscie wolalbym zeby pozostala w klubie na pozycji rozgrywajacej... jednak nasi wlodarze klubu maja inne plany...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 07 maja 2008, 12:32

cholinex pisze:a co do Oli P. to musi sie rzeczywiście trochę jeszcze pouczyć żeby mogła grać w ekstraklasie...;]

Ona nie musi sie uczyc zeby grac w ekstraklasie... bo takie zespoly jak np. Muks, Korona, J.Gora i inne troszeczke słabsze kadrowo przyjeły by ja z otwartymi rekami.

Do regularnego grania w AZS-ie niestety troche jej brakuje ze wzgledu na silna kadre i wysokie cele.

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”