Finał:Lotos PKO BP Gdynia-TS Wisła Kraków

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 06 maja 2008, 20:33

Marco pisze:jako ze nie znam sie na koszu to co bardziej rozeznani w temacie sądzą o ewentualnym powrocie Perovanović(na jaka pozycje by pasowała) ?? i czy się nadaje :wink:

Dla mnie Iva to nadal koszykarka mniej więcej klasy Eweliny, tyle, że niższa i nie Polka, choć z lepszą psychika. (Zaznaczam, że od jej odejścia z Wisły meczu w jej wykonaniu nie widziałam, a statsy w lidze adriatyckiej nie są dla mnie wymierne.)
Jeśli miałaby zostać Dupree i do niej dojść Iva to IMO za mało. Iva jest za niska i za słaba, by zapewnić Candice odpowiednie wsparcie fizyczne. A to jest niezbędne do dobrej gry Dupree.
Jeśli miałaby zostać Kara to już dużo lepiej, choć tu wolałabym Pałkę i Ewkę (z racji paszportu), ew. Iva jako kolejna podkoszowa, kosztem Toffi.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 06 maja 2008, 20:48

ann pisze:.
ale za to dostaniecie Tomiałowicz i Galę:]

Jestem za ale
nie martw się . Przyjdzie taki dzień że i Wisła na 9-11 zawodniczkę będzie brała 18 latki a nie prawie 30-latki. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Obrazek

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 06 maja 2008, 20:52

hellraiser pisze:
ann pisze:.
ale za to dostaniecie Tomiałowicz i Galę:]

Jestem za ale
nie martw się . Przyjdzie taki dzień że i Wisła na 9-11 zawodniczkę będzie brała 18 latki a nie prawie 30-latki. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

póki co to najbardziej sytuacja Wisły zaniepokojony i zmartwiony jesteś Ty.
ale bez obaw, damy sobie radę.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Gość

Postautor: Gość » 06 maja 2008, 22:58

fearless pisze:Co do centrów - trzeba się przyjrzeć co wyrośnie z Piekarskiej. Może się niezła walka o nią rozegrać, zwłaszcza jeśli Sacramento ją zakontraktuje. Ciekawe czy schodzi już częściej pod kosz.

Zapewniam Cię, że o Piekarską nie rozegra się żadna walka...

Awatar użytkownika
akakiusz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: akakiusz » 07 maja 2008, 00:08

Siódmy mecz skończył się ponad dwa dni temu, a ja jeszcze nie ochłonąłem. Non-stop oglądam rzut ADF, dogrywkę i dekorację. Chodzę po domu i cały czas opowiadam, znudzonej już rodzinie, w jaki sposób udało nam się wygrać. Czym więcej razy oglądam końcowkę czwartej kwarty, tym bardziej wydaje mi się ona nieprawdopodobna. Chwała koszykarkom, trenerowi i grupie piknikowo-notatnikowej :D za doping do samego końca, mimo, że realnie patrząc na zwycięstwo w pewnym momencie nikt chyba nie liczył... Na koniec powiem to co też i rok temu wydawało mi się prawdziwą tezą: lepiej się tego wszystkiego wyreżyserować nie dało. Pozdrowienia dla wszystkich znajomych wyjazdowiczów :)
Zawsze wierni, choć pijani, zawsze z Wisłą, Pakos-Fani!!!

Gość

Postautor: Gość » 07 maja 2008, 17:05

Na telegazecie wyczytałem że już po Skrzeczu 8)

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 07 maja 2008, 17:55

Roman Skrzecz nie jest już trenerem Lotosu PKO BP

Basketball Investments SSA niniejszym informuje, iż w dniu dzisiejszym Pan Roman Skrzecz przestał pełnić obowiązki pierwszego trenera zespołu LOTOS PKO BP Gdynia. Kontrakt został rozwiązany za porozumieniem stron.
Powodem rozwiązania umowy jest brak osiągnięcia przez drużynę w pełni satysfakcjonującego wyniku sportowego. W minionym sezonie LOTOS PKO BP Gdynia zdobył Puchar i Superpuchar Polski oraz zajął 9 miejsce w Eurolidze, jednakże w finale Mistrzostw Polski przegrał z zespołem Wisły Can-Pack Kraków, zdobywając tytuł wicemistrzowski

lotospkobp.pl

bigbird
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: bigbird » 07 maja 2008, 20:19

No i dobrze :) Ja nic tam do Skrzecza nie miałem, ale po tym jak dwa lata z rzędu nie osiągnął satysfakcjonujących wyników należało go pożegnać. Poproszę na jego miejsce Bujalskiego :)
A co do tych rozmów na temat Wisły i Lotosu to ja bym te dwie drużyny widział tak (zaznaczam że nie są to bynajmniej moje wymarzone składy, a jedynie najlepsze moim zdaniem rozwiązania zważywszy na wiadomości o odejściu pewnych zawodniczek):

WISŁA:
1: Jelena Skerovic, Natalia Małaszewska
2: Anna De Forge, Monika Krawiec
3: Nykesha Sales, Joanna Jarkowska
4: Iva Perovanovic, Anna Wielebnowska
5: Ewelina Kobryń, Agnieszka Pałka

LOTOS:
1: Paulina Pawlak, Natalia Waligórska
2: Marta Fernandez, Anne Breitreiner
3: Tamika Catchings, Katia Snytsina
4: Magdalena Leciejewska, Izabela Piekarska
5: Rebekkah Brunson, Marta Jujka

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 07 maja 2008, 20:22

Jakby ktoś chciał powspominać ;) "Okiem fotoreporterów"
http://pl.youtube.com/watch?v=PZ9zYhl8lJ8
Ostatnio zmieniony 07 maja 2008, 23:05 przez Marco, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 07 maja 2008, 20:35

Marco pisze:Jakby ktoś chciał powspominać ;) "Okiem fotoreporterów"
http://pl.youtube.com/watch?v=REHNvcUl7LE

świetnie zrobiony!
Aż się wzruszyłam pod koniec :P :wink: :)
Echm :oops:
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 07 maja 2008, 21:21

Marco pisze:Jakby ktoś chciał powspominać ;) "Okiem fotoreporterów"
http://pl.youtube.com/watch?v=REHNvcUl7LE

Zajebista robota!!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 07 maja 2008, 23:06

Filmik aktualnie znajduje się pod tym adresem.Zmiana wynikła z drobnego ale jakże istotne błędu w datowaniu :))

http://pl.youtube.com/watch?v=PZ9zYhl8lJ8
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

przyjaciel

Postautor: przyjaciel » 08 maja 2008, 07:28

Wg mnie klub Lotos PKO BP popełnił duży błąd, rezygnując ze współpracy z trenerem Skrzeczem. Facet zna się na tym i podejmował dobre decyzje w większości spotkań. Kibicie Lotosu obwiniając tylko Jego osobę za poraszkę w finale, pokazali, że ich wiedza na temat koszykówki jest dość skąpa :) pozdrawiam[/url]

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 08 maja 2008, 07:54

przyjaciel pisze:Wg mnie klub Lotos PKO BP popełnił duży błąd, rezygnując ze współpracy z trenerem Skrzeczem. Facet zna się na tym i podejmował dobre decyzje w większości spotkań. Kibicie Lotosu obwiniając tylko Jego osobę za poraszkę w finale, pokazali, że ich wiedza na temat koszykówki jest dość skąpa :) pozdrawiam[/url]

Za to Twoja o zasadach ortografii jest bardzo duza :lol: :roll:
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

przyjaciel

Postautor: przyjaciel » 08 maja 2008, 08:16

Literowka :) a prawda boli, co? ciekawe kto teraz bedzie ten caly bajzel prowadzil :D

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”