TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 maja 2008, 21:11

Jezeli chodzi o Anie Wielebnowska to jezeli odeszla by do Torunia to napewno bylby to duzy blad ze strony Wisly... co do ADF mozecie ja oddac do Rybnika z usmiechem na twarzy :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

pepe1

Postautor: pepe1 » 11 maja 2008, 21:34

Endrju pisze:Jezeli chodzi o Anie Wielebnowska to jezeli odeszla by do Torunia to napewno bylby to duzy blad ze strony Wisly... co do ADF mozecie ja oddac do Rybnika z usmiechem na twarzy :D

Ludzie - po to ten durny TEMAT jest zalożony przez jakiegos zresztą DEBILA - więc po co sie czepiacie.

Przypomnijcie sobie Wisłe sprzed 5 ,6 ,7 lat . Czy też było im tak wesoło ??

Troche pokory.......
Zmarnowaliście w KRAKOWIE już połowe reprezentacji POLSKi bo takie zawodniczki jak KOBRYN , WIELEBNA , Gajda , Pałka , Gburczyk czy Krawiec to powinny DECYDOWAĆ o sile MIstrza Polski - a nie grzać ŁAWE !!

KRAKÓW to MISTRZ !!! To prawda - ale też MISTRZ w MARNOTRAWIENIU reprezentantek POLSKI !!! Mam nadzieje że SZYBKO SKONCZY sie wam DREAM

Awatar użytkownika
Fufurek
Młodzik

Postautor: Fufurek » 11 maja 2008, 21:38

pepe1 pisze:Troche pokory.......
Zmarnowaliście w KRAKOWIE już połowe reprezentacji POLSKi bo takie zawodniczki jak KOBRYN , WIELEBNA , Gajda , Pałka , Gburczyk czy Krawiec to powinny DECYDOWAĆ o sile MIstrza Polski - a nie grzać ŁAWE !!

Troche pokory w ocenie. Gburczyk miała problemy zdrowotne więc grać nie mogła. Kobryn nie grała raczej z powodów jej blokady psychicznej, Pałka szczególnie w finałach wchodziła i wnosiła wiele, wiec nie powiedziałabym, że to zmarnowanie. O Wielebnowskiej już nie mówię, bo wszyscy wiedzą, że grała nie tylko w PLKK, m.in. kapitalne finały, ale również w Eurolidze.
Jedyne zastrzeżenia można mieć do eksplotacji Krawiec, która powinna dużo częściej grać.
"... Każda porażka jest nawozem sukcesu ..."

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 maja 2008, 21:41

Fufurek pisze:Kobryn nie grała raczej z powodów jej blokady psychicznej

Jak ma blokade w Krakowie to zapraszam ja do Gorzowa :lol: :lol: :lol: Napewno szybko sie odblokuje a i AZS miałby z niej duzo pozytku :D
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Gość

Postautor: Gość » 11 maja 2008, 21:42

A ja mam nadzieję , że zamilkniesz na wieki w tym swoim Rybniku czy Toruniu!

pepe1

Postautor: pepe1 » 11 maja 2008, 21:48

Anonymous pisze:A ja mam nadzieję , że zamilkniesz na wieki w tym swoim Rybniku czy Toruniu!

a z Gajdą to Kraków co zrobił ??? Zabił ja KOSZYKARSKo - i to reprezentantke Polski - teraz to juz jej ciezko będzie wrócic do kadry

ja rozumie jakby to ZAGRANICZNY trener decydowal.

ale to HERKT a potem Zapolski....

POLAK POLAKOWI potrafi... :evil: :evil: :evil:

Gość

Postautor: Gość » 11 maja 2008, 21:51

pepe1 pisze:
Anonymous pisze:A ja mam nadzieję , że zamilkniesz na wieki w tym swoim Rybniku czy Toruniu!

a z Gajdą to Kraków co zrobił ??? Zabił ja KOSZYKARSKo - i to reprezentantke Polski - teraz to juz jej ciezko będzie wrócic do kadry

Tylko zauważ kogo my mamy na rozegraniu!- najlepszą w Polsce i jedną z najlepszych w europie koszykarkę! już nie mówię o tym co zrobiła w finale tym bo dla mnie to ona była MVP. Co może Gajda nie wiedziała przychodząc do Krakowa z kim przyjdzie jej rywalizować? :evil:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 maja 2008, 21:57

Endrju pisze:
Fufurek pisze:Kobryn nie grała raczej z powodów jej blokady psychicznej

Jak ma blokade w Krakowie to zapraszam ja do Gorzowa :lol: :lol: :lol: Napewno szybko sie odblokuje a i AZS miałby z niej duzo pozytku :D

Anonymous pisze:
pepe1 pisze:

Tylko zauważ kogo my mamy na rozegraniu!- najlepszą w Polsce i jedną z najlepszych w europie koszykarkę! już nie mówię o tym co zrobiła w finale tym bo dla mnie to ona była MVP. Co może Gajda nie wiedziała przychodząc do Krakowa z kim przyjdzie jej rywalizować? :evil:

Gajde tez zapraszamy do Gorzowa :D 1-ka nam potrzebna i 20minut gry gwarantowane :D na zmiane z Kaska :D

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 11 maja 2008, 22:10

Na całe jej szczęście Agata jak na razie nie zagra w Wiśle, a wróci najprawdopodobniej (jeśli potwierdzą się doniesienia Ann i Paździocha) tam gdzie jej miejsce.

Inna sprawa, że jestem przekonany, ze Agata grałaby dużo więcej w Wiśle, gdyby przychodziła do niej w formie, jaką prezentowała przed tą nieszczęsną kontuzją. Ale było minęło - może być już tylko lepiej :)

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 12 maja 2008, 00:12

Osobiście proponuję powrót Eli Międzik do Wisełki - po wyrzuceniu z Dexi pałęta się gdzieś niepotrzebnie chyba po Francji...

Gość

Postautor: Gość » 12 maja 2008, 01:11

Saletra pisze:Osobiście proponuję powrót Eli Międzik do Wisełki - po wyrzuceniu z Dexi pałęta się gdzieś niepotrzebnie chyba po Francji...

Elutka należy do najsmaczniejszych kąsków w tegorocznej karuzeli transferowej. Mniam, mniam... (to tak, aby dopasować się poziomem do przedmówców) :lol: :lol: :lol:

Gość

Postautor: Gość » 12 maja 2008, 06:05

Kuba pisze:Na całe jej szczęście Agata jak na razie nie zagra w Wiśle, a wróci najprawdopodobniej (jeśli potwierdzą się doniesienia Ann i Paździocha) tam gdzie jej miejsce.

Inna sprawa, że jestem przekonany, ze Agata grałaby dużo więcej w Wiśle, gdyby przychodziła do niej w formie, jaką prezentowała przed tą nieszczęsną kontuzją. Ale było minęło - może być już tylko lepiej :)

Przecież po kontuzji już grała w kadrze i to całkiem dobrze ale Herkt nie dał jej nawt szansy pogrania a przecież jako zmienniczka Skery mogła grać naprawdę sporo ale Herkt i Zapolski wolał DE FORGE na rozegraniu MASAKRA.Ale teraz to już Wisla znajdzie sobie taką rozgrywającą że Skera bedzie zmienniczką.A Agata w koncu pogra i spokojnie to tak doświadczony gracz że ta przerwa jej nie zaszkodzila a wrecz przeciwnie jest glodna gry i dobrze.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 12 maja 2008, 08:13

oj oj no coz taka Wisla czy Lotos musza zakceptowac to ze polskei zawodniczki chca grac. Tak wiecie poprostu... i tu wielka brawa dla Skobel mlodej zawodniczki ktora wybrala prawdopobondie Poznan, nie wiem z jakiego powodu czym sie kierowala ale mysle ze napewno wolala grac 20-30 min w poznaniu niz 3-4 min w Wisle itp.
Im wiecej zawodniczek zrozumie ze zaproszenie do 2 czolowych klubow nie oznacza zawsze wiekszego rozwoju kariery... tym lepiej ...w tych 2 klubach tylko naprawde dobre polki potrafia sie przebic do podstawowego wiec mysle ze zawodniczki zaczely to wreszcie zauwazac ze nie liczy sie firma ani kasa tylko gra

p.s. dla kilku kibicow co zapewne by powiedzieli ze np Skobel moglaby zdobyc doswiadczenie i mozliwosc gry w eurolidze..odpowiem wam tylko tak w TV tez leca te mecze ...a to na jedno wychodzi bo i tka by siedziala na rezerwie i tak wiec w domu przynajmniej sobie z powtorkami pooglada ;)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 12 maja 2008, 09:06

ja uważam, że akurat Skobel w tych dwoch klubach niekoniecznie grzalaby lawe.
ale w Poznaniu napewno moze liczyć na częstszą gre.

Awatar użytkownika
BlackJuRy
Młodzik

Postautor: BlackJuRy » 12 maja 2008, 09:50

Mozarthio pisze:...w tych 2 klubach tylko naprawde dobre polki potrafia sie przebic do podstawowego wiec mysle ze zawodniczki zaczely to wreszcie zauwazac ze nie liczy sie firma ani kasa tylko gra

To mi się strasznie podoba :) No jeśli nasze młode Polki tak myślą to chyba nie ma się co dziwić jak wygląda gra reprezentacji. Z tego co kolega pisze, to wydaje się, że nie opłaca się starać, nie opłaca się być "naprawdę dobrą Polką" bo przecież można grać sobie spokojnie do końca kariery w średnim klubie w PLKK, kasa jakaś jest, po cholere się wybijać no nie :), przecież tak cięzko konkurować o miejsce w pierwszym składzie Wisły i Lotosu. Mam pomysł, jakby tak ściągnąć Bibę do Leszna - przecież ona mogłaby tam grać 40min i nie dzielić się czasem na boisku z Amerykankami, może nawet dałaby radę grać za dwie... wtedy możnaby zrezygnować z zakupu jednej zagranicznej... :D
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że one jednak tak nie myślą
"Wszyscy ludzie rodzili się równi, dopóki nie pojawił się Michael Jordan."
Rick Barry
Obrazek

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”