TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 12 maja 2008, 10:53

Co do Agaty, to Wisła na pewno zrobiła dla niej coś dobrego w momencie, kiedy była bez klubu. Rzeczywiście szkoda, że nie grała później więcej, liczyłem na to, że będzie dużo grać, dzięki czemu Skera mogłaby odpocząć. Nie wiem jakie były kulisy odejścia Agaty z CCC, kto z niej zrezygnował, zwłaszcza, że złapała tak ciężką kontuzję. Skoro ma tam wrócić, może nie było źle, choć wyglądać to nie wyglądało dobrze. Życzę jej osobiście dużo dobrego w nowym klubie.

don.deks00
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: don.deks00 » 12 maja 2008, 11:35

Choć do sezonu koszykarskiego jeszcze sporo czasu to leszczyński zespół już teraz kompletuje skład. Pierwszą nową twarzą w drużynie będzie grająca do tej pory w Gorzowie Aleksandra Drzewińska.

Ta koszykarka bardziej znana jest pod panieńskim nazwiskiem Karpińska. To reprezentantka Polski ma wzmocnić naszą drużynę przede wszystkim rzutowo mówi wiceprezes leszczyńskiego klubu Zbigniew Król.

Koszykarka w tym sezonie nie grała zbyt wiele. W czerwcu spodziewa się dziecka i pod koniec lipca powinna wznowić treningi. Ola jest wychowanką AZS Poznań a od 2005 roku była związana z AZS Gorzów. Urodziła się 22.11.1983 roku w Poznaniu mierzy 178 cm i gra na pozycji rzucającej/ niskiej skrzydłowej. W najlepszym dla siebie sezonie 06/07 spędziła na parkiecie 969 minut, średnio na mecz rzucała 10,2 pkt a jej skuteczność w tamtym sezonie w rzutach za 2 to 52%, za 3 38 % i 86 % skuteczności przy wykonywaniu rzutów osobistych.

To nie koniec wzmocnień w ekipie naszych pań. W tym tygodniu szykują nam się kolejne kontrakty. Pewien problem jest z naszą Amerykanką Ryan Coleman Nie mamy od niej żadnej odpowiedzi a telefon jej polskiego agenta jest wyłączony informuje wiceprezes Król

elka.pl
sorry za błedy leci spontan

Awatar użytkownika
pink panter
Amator

Postautor: pink panter » 12 maja 2008, 13:32

Weronika Idczak - akademiczką przez 3 lata!
Sekcja Koszykówki INEA AZS Poznań uprzejmie informuje, że w dniu dzisiejszym 3 letni kontrakt z klubem podpisała jedna z najzdolniejszych młodych rozgrywających w Polsce - Weronika Idczak.

"Cieszę się bardzo, że przedłużyłam kontrakt i kolejne trzy lata będą mogła zostać w Poznaniu. Czuje się w AZSie bardzo dobrze i dalej chcę się w tym klubie rozwijać" - informuje młoda zawodniczka.

"Cieszymy się bardzo, że udało nam się namówić Weronikę do pozostania w Poznaniu. Z całą pewnością liczymy na jej dobrą grę. Cieszy na pewno również fakt, że pozostanie z nami przez przynajmniej 3 najbliższe sezony. Cały czas rozmawiamy z kolejnymi zawodniczkami i już w najbliższym czasie będzie informować o kolejnych podpisanych kontraktach" - kończy Łukasz Zarzycki - menedżer INEA AZS.

info- www.azs.poznan.pl
My court my rules !!!

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 12 maja 2008, 14:22

Proszę Aleksandrę Drzewińską na zielono wpisać...:)

Dziękuje...:)

pepe1

Postautor: pepe1 » 12 maja 2008, 15:25

don.deks00 pisze:Choć do sezonu koszykarskiego jeszcze sporo czasu to leszczyński zespół już teraz kompletuje skład. Pierwszą nową twarzą w drużynie będzie grająca do tej pory w Gorzowie Aleksandra Drzewińska.

Ta koszykarka bardziej znana jest pod panieńskim nazwiskiem Karpińska. To reprezentantka Polski ma wzmocnić naszą drużynę przede wszystkim rzutowo mówi wiceprezes leszczyńskiego klubu Zbigniew Król.

Koszykarka w tym sezonie nie grała zbyt wiele. W czerwcu spodziewa się dziecka i pod koniec lipca powinna wznowić treningi. Ola jest wychowanką AZS Poznań a od 2005 roku była związana z AZS Gorzów. Urodziła się 22.11.1983 roku w Poznaniu mierzy 178 cm i gra na pozycji rzucającej/ niskiej skrzydłowej. W najlepszym dla siebie sezonie 06/07 spędziła na parkiecie 969 minut, średnio na mecz rzucała 10,2 pkt a jej skuteczność w tamtym sezonie w rzutach za 2 to 52%, za 3 38 % i 86 % skuteczności przy wykonywaniu rzutów osobistych.

To nie koniec wzmocnień w ekipie naszych pań. W tym tygodniu szykują nam się kolejne kontrakty. Pewien problem jest z naszą Amerykanką Ryan Coleman Nie mamy od niej żadnej odpowiedzi a telefon jej polskiego agenta jest wyłączony informuje wiceprezes Król

elka.pl

nie dziwie sie braków sygnalu RYAN w LESZNIE - gdyż zawodniczka LADA DZIEŃ podpisze kontrakt z ENERGĄ ....
a dzis OFICJALNIE PIOTR BŁAJET zostanie trenerem na przyszly sezon !!!

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 12 maja 2008, 15:26

skąd wiesz, że Ryan podpisze kontrakt w toruniu?? Ja slyszałem, ze jednak nie ma jej być u nas.

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 12 maja 2008, 15:28

Zastanawia mnie czemu Energa sobie lepszej zawodniczki nie załatwi, Ryan, przy tak mocarnych zapędach Torunia będzie sie tam na ławie marnowała, ja bym ją chetnie za DeForge widział!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 maja 2008, 15:49

jimmy pisze:Zastanawia mnie czemu Energa sobie lepszej zawodniczki nie załatwi, Ryan, przy tak mocarnych zapędach Torunia będzie sie tam na ławie marnowała, ja bym ją chetnie za DeForge widział!!

Trochę dziwny ten Twój post :) :) :) Słaba zawodniczka dla Energi,a dobra by zastąpić ADF. Nie wiem czy się śmiać czy płakać!!!! :roll: :roll: :roll:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 12 maja 2008, 15:51

Drzewińska już z kontraktem
12.05.2008.
Aleksandra Drzewińska, znana bardziej kibicom koszykówki pod panieńskim nazwiskiem Karpińska podpisała kontrakt z PKM Duda PWSZ Leszno.

O tej koszykarce i jej przejściu do Leszna mówiło się od kilkunastu dni. Teraz możemy już oficjalnie podać, że została zawodniczką zespołu z Leszna.

- Podpisaliśmy roczny kontrakt, który obowiązywał będzie do końca kwietnia przyszłego roku - powiedział Zbigniew Król, wiceprezes PKM Duda PWSZ Leszno.

Na biurku prezesa klubu leżą kolejne kontrakty do podpisania. Sprawa dotyczy dwóch kolejnych nowych Polek w zespole. Mają to być wysokie koszykarki.

- Na razie nie mogę zdradzić ich nazwisk, bo konkurencja nie śpi. Po co ma ktoś podbić cenę. Do końca tego tygodnia obie powinny być już w Lesznie - dodaje Król.

Dodajmy, że nie chodzi tutaj o zawodniczki urodzone w 1985 roku i młodsze. Te czekają następne w kolejce. W sumie więc zanosi się na powiew świeżości w klubie.

Do tej pory nie odezwała się Coleman. Klub sam skontaktował się telefonicznie z jej agentem działającym w Polsce, ale telefon póki co nie odpowiada.

Dodajmy, że w Lesznie na pewno pozostaną: Koc, Makowska, Krysiewicz oraz Siwczak. Prawdopodobnie także Agnieszka Budnik oraz Daria Mieloszyńska, która dzisiaj miała się pojawić na treningu drużyny. Zespół rośnie więc w siłę. Nie wiadomo co z Olgą Żytomirską.

- Olga ma wciąż jakieś problemy zdrowotne. Tutaj cały czas się zastanawiamy co z tym zrobić. Potrzebna jest kolejna konsultacja z lekarzem. Jeśli ten stwierdzi, że można to w dość szybkim czasie wyleczyć, to wtedy być może i ta koszykarka zostanie z nami. Potrzebujemy zdrowych zawodniczek, tym bardziej, że zanosi się na to, że w nowym sezonie grać będziemy w ciągu tygodnia nawet po trzy spotkania, ze względu na mecze pucharowe - kończy Król.

Wiele wskazuje więc na to, że w zespole z Leszna będzie duża rywalizacja. Kadra może się bowiem znacznie wydłużyć, chyba, że niektórym koszykarkom nie będzie odpowiadać rola rezerwowej, czy oczekującej na swoją szansę.

panorama.media.pl
Ostatnio zmieniony 12 maja 2008, 15:52 przez bartas, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 12 maja 2008, 15:51

matrix pisze:
jimmy pisze:Zastanawia mnie czemu Energa sobie lepszej zawodniczki nie załatwi, Ryan, przy tak mocarnych zapędach Torunia będzie sie tam na ławie marnowała, ja bym ją chetnie za DeForge widział!!

Trochę dziwny ten Twój post :) :) :) Słaba zawodniczka dla Energi,a dobra by zastąpić ADF. Nie wiem czy się śmiać czy płakać!!!! :roll: :roll: :roll:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 maja 2008, 15:55

Ja mam tylko uwage formalną do goscia "pepe1".

Ani ilość wyrazów pianych dużymi literami, ani ilość wykrzykników nie powoduje ze Twoje posty sa choć odrobinę mądrzejsze i bardziej słuszne niż bez nich, wiec pisz normalnie, tak jak pani w szkole uczy.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 maja 2008, 15:57

Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 12 maja 2008, 16:01

widzę, że konflikt krakowsko-toruński trwa w najlepsze :evil:

Awatar użytkownika
jimmy
Senior

Postautor: jimmy » 12 maja 2008, 16:08

matrix pisze:

jesli wierzyć plotkom to Anna dostała propozycję pracy w tv zamiast łabędzie i nie będzie miała czasu na treningi. ponoć też Urbański się juz zgodził, żeby zastapiła natasze urbańską w TVP1 i dode w TVP2. Z oficjalnego wpisu na jej blogu dowiedziałem się też, że nie wystapi w nastepnej edycji "tańca z pizdami" bo nie lubi TVN-u i nie chce sie pokazywac w jednej telewizji z trolą szlagowską!!
Cellar Door
No chyba że tutaj są emeryci, renciści, bądź inne osoby, które mają nadmiar czasu wolnego i szperają od A do Z
Obrazek

pepe1

Postautor: pepe1 » 12 maja 2008, 16:26

Greebo pisze:Ja mam tylko uwage formalną do goscia "pepe1".

Ani ilość wyrazów pianych dużymi literami, ani ilość wykrzykników nie powoduje ze Twoje posty sa choć odrobinę mądrzejsze i bardziej słuszne niż bez nich, wiec pisz normalnie, tak jak pani w szkole uczy.

do szkoły to lepiej TY idź : ,,pianych '' czy ,,pisanych '' ? Naucz się mowic a potem KRYTYKUJ innych dzieciaku w PAMPERSIE ...

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”