TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 12 maja 2008, 18:54

brawo Paździoch.Chociaz ktos rozladowuje tą napietą atmosferę pomiędzy toruniem a krakowem.

Ja tu widzę, ze chyba wzyscy raczej trzymaja strone Wisly 8) 8) 8) 8) :D :D :D

Jezeli chodzi o transfery Wielebny i Sibki do Torunia, to nie ma co zasmiecać forum, napisze sie cos jak już będzie jakiś oficjalny komunikat w tej sprawie.

Awatar użytkownika
paździoch-osanka
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: paździoch-osanka » 12 maja 2008, 18:59

ja nie trzymam strony Wisly.. apeluje o myslenie realistyczne..
ale temat sie tak rozmyl ze dobrze by bylo juz to skonczyc..
________Obrazek

bedziemy in touch Obrazek

Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 12 maja 2008, 19:07

Anonymous pisze: To coś jakby poszła plota , że Bibrzycka wraca do Polski do Wisły...nawet jakby było te 5 % to i tak rozpisywałbym sie pewnie o tym transferze a wielu z nas oczami wyobraźni widziałoby już Bibe u nas...

Bibrzycka w Wiśle.
Prędzej piekło zamarznie i Raul przejdzie do Barcelony :oops: :oops: :oops:

Chyba nawet kibice Wisły by tego nie chcieli :wink: :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 12 maja 2008, 19:10

hellraiser pisze:
Anonymous pisze: To coś jakby poszła plota , że Bibrzycka wraca do Polski do Wisły...nawet jakby było te 5 % to i tak rozpisywałbym sie pewnie o tym transferze a wielu z nas oczami wyobraźni widziałoby już Bibe u nas...

Bibrzycka w Wiśle.

ja bym tam chciał ;p

ale szanse oceniam jak 1 na milion ;-)

PS. mówimy o TEJ Bibie, a nie o jej podróbce - siostrze, srebrnej medalistce ostatnich MP 8)
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Gość

Postautor: Gość » 12 maja 2008, 19:23

hellraiser pisze:

Bibrzycka w Wiśle.

O i już możemy zobaczyć jak kibice Lotosu zareagowali na to moją wieść ( czytaj zwykły przykład , który był podany ot tak aby pokazać dlaczego Pepe pisze nie zastanawiając się nad tym ... :) ) a pomyślmy co by było gdybym napisał . Bibrzycka w Wiśle na 100% przejdzie bo sie nie mieści w składzie Jeka... :lol: To właśnie zrobił Pepe i stąd ten cały konflikt Toruńsko - Krakowski :)

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 12 maja 2008, 19:31

patrese pisze:No były już na tym forum różne asy z Torunia takie jak sid, ban liden i jeszcze ktoś. Ale widzę, że teraz znowu komuś z Torunia odbiło. Kontynuacja słynnej "Toruńskiej Szkoły Pieniaczy". Myślałem, że ostatnie 2 beznadziejne sezony nauczyły was trochę pokory, ale się myliłem. :roll:

Tobie akurat ten sezon zaszkodził :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 12 maja 2008, 19:33

każdy kolejny post nie na temat, będzie kasowany a uczestnicy takich dyskusji będą karani ostrzeżeniami :)
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 12 maja 2008, 20:07

i dobrze. Ordnung muss sein :D :D :D :D :D

proponuje nie poruszac transferu pewnych dwoch zawodniczek do pewnego klubu, do czasu otrzymania oficjalnego komunikatu :) :)

Awatar użytkownika
akakiusz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: akakiusz » 12 maja 2008, 20:54

To ja, dla odmiany, napiszę na temat:
Dziś w Dzienniku Polskim napisali: "wszystko wskazuje, że w zespole wiślaczek nadal będzie grała kapitan zespołu Dorota Gburczyk".
Zawsze wierni, choć pijani, zawsze z Wisłą, Pakos-Fani!!!

pepe1

Postautor: pepe1 » 12 maja 2008, 22:33

Ałgaja pisze:
pepe1 pisze:
Bo jak napisze sie że SIBORA albo WIELEBNA są blisko gry w ENERDZE - to zaraz trzeba się bulwersować ???? CHYBA NIE...

zawod koszykarki to też praca - wiec naturalne jest że chyba idzie się do pracy gdzie można więcej zarobić....

PS. Wiadomości są ADEKWATNE do tematu : plotki , transfery. Więc nie ma sensu by FANI swoich klubów ŻALILI sie tutaj .

można zatem wiedzieć na czym opierasz ową plotkę? bo nawet "plotka" powinna mieć jakieś postawy, a przynajmniej plotka, która nas w tym temacie interesuje...czyli "plotka" oparta np. na artykule prasowym. A nie "plotka" pod tytułem, bo miałem wizje, sen, halucynacje i objawienie...w tym tkwi problem.
"Plotek" prasowych jest w sezonie i tak wystarczająco dużo i tylko takimi "plotkami" się zajmujemy. Bo (tak jak już pisałam) równie dobrze można rzucić temat- deForge w Koronie i nawet uznać go za "realny", tylko po co pisać o takich głupotach, mających z realnością niewiele wspólnego?
A temat brzmi "plotki, transfery", a nie moje marzenia i objawienia!!
A jak chcesz tworzyć plotki to proponuje najpierw napisz do Faktu, oni to opublikują, a potem my będziemy o tym dyskutować.

czy ty PRZYTOMNA jesteś ??? Skoro zarząd klubu ROZMAWIA z Siborą i Wielebnowską - i rozmowy są zaawansowane - to ...NIEWAZNE

a patrząc na wpisy innych - mam wrażenie że tu sami ludzie z FAKTU piszą :lol: :lol: :lol:

pepe1

Postautor: pepe1 » 12 maja 2008, 22:34

akakiusz pisze:To ja, dla odmiany, napiszę na temat:
Dziś w Dzienniku Polskim napisali: "wszystko wskazuje, że w zespole wiślaczek nadal będzie grała kapitan zespołu Dorota Gburczyk".

chyba raczej GRZALA ŁAWE niż grała... :lol: :lol:

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 12 maja 2008, 23:29

Jestem tutaj nowy, wiec mam nadzieje, ze przynajmniej na poczatku nikt mnie nie bedzie bezpardonowo atakowac.:) Widze bowiem, ze dyskusja jest dosc ostra i nie zawsze merytoryczna. Wrzucam swoje trzy grosze w temacie transferow.
Widac, ze nie spia w Lesznie. Przyszla Karpinska, a jesli sie potwierdza jeszcze dwa planowane transfery, to niewatpliwie Duda bedzie mocniejsza niz w poprzednim sezonie. W Rybniku i Toruniu tez glosno o ewentualnych wzmocnieniach. Z tym, ze ten pierwszy klub zrobil duzy blad nie zmieniajac trenera (jak "genialny" to fachowiec, pokazala koncowka sezonu) i nie wroze im sukcesow. Co do Energi to powiedziano wczesniej wystarczajaco duzo. Z Wielebnowska to sa jakies chore fantazje. Zal nawet komentowac takie plotki... Bardzo ciekawe byloby zaangazowanie Omanicia. Mysle, ze wowczas ten zespol wszedlby co najmniej do osemki. Podobnie ciekawe byloby sciagniecie do Polkowic Koziorowicza. Tylko czy bedzie mu sie chcialo ruszac znad morza cieplej posadki dyrektora, gdy na glowie ma jeszcze kadre A? Gajda niewatpliwie powinna byc wzmocnieniem CCC. Troche zaluje jej odejscia z Wisly, jej umiejetnosci mogly byc w Krakowie bardziej wykorzystane. Mam nadzieje, ze do Wisly nie trafi zadna z trzech wicemistrzyn Polski - Canty, Holdclaw, Maksimovic. Wisla ma juz Amerykanki na kolejny sezon, o ile z Candice uzgodnia wszystko (w co goraco wierze) i po co to burzyc.

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 12 maja 2008, 23:42

Dla tych, ktorzy spekuluja, ze moze ADF juz zupelnie sie wypalila w Wisle i powinna zostac wytansferowana np. do Rybnika mam rade, aby czasem dokladniej czytali statystyki. Owszem, widac jej nizsza srednia pkt i eval niz w poprzednich sezonach (poza tym forma fizyczna pozostawiala nieraz niemalo do zyczenia), ale czy ktos zauwazyl, ze skutecznosc z gry Ani jest na bardzo podobnym poziomie niz w sezonie 2005/06, a po prostu spadla o ok. 40% ilosc oddawanych rzutow? Swiadczy to, ze wtedy duzo bardziej gra zespolu zalezala od niej (podobna tendencja dotyczy Skery), w ostatnim sezonie te proporcje w ataku rozkladaly sie inaczej - po prostu bylo wiecej zawodniczek mogacych wziac na siebie ciezar gry. Role ADF i Skery nie byly wiec juz tak pierwszoplanowe, na co miala jakis wplyw ich slabsza forma, ale tez nie po to klub wydaje spore pieniadze na nowe zawodniczki, zeby te patrzyly sie tylko jak dwie rozgrywajace co chwile rzucaja. Dzieki temu zbilansowanemu atakowi Wisla zostala mistrzem, bo Lotos mial praktycznie tylko dwie strzelby (nie liczac przeblyskow Beard), ktore uzaleznily od siebie reszte druzyny, a u wislaczek ta gra byla znacznie bardziej zespolowa. Poza tym czasem warto zagrac gorszy sezon, aby w kluczowych momentach (24 pkt w niezwykle waznym meczu nr 5, nie wspominajac o ostatnich 3 sek. IV kwarty meczu nr 7...) uspic czujnosc rywalek.:) Nie ulega tez watpliwosci, ze ADF jest (razem ze Skera) takim mentalnym liderem, ktorego prozno szukac w innych zespolach.

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 13 maja 2008, 05:44

Wiesz, ja Tobie tez mogę zaproponować dokładne czytanie statystyk, albo raczej przyglądanie sie ich strukturze.

Owszem skuteczność ADF w całych rozgrywkach jest na porównywalnym poziomie co w 2 wcześniejszych latach, ale:

1. To ze rzucała mniej, to nie efekt mniejszego czasu gry, bo ten spadł w niewielkim stopniu, a problemów z wyrobieniem sobie czystych pozycji rzutowych

2. Statystyki ligowe są tak naprawdę mało istotne . Można je sobie poprawić na meczach z SMS-em, JG, MUKS-em itd. Z naszej perspektywy liczą się jej osiągniecie w meczach z Lotosem, oraz tych rozgrywanych w eurolidze. A tu jest tak:

Przeciwko Lotosowi: 9 spotkań, 18/59 za 2 (30%) i 8/35 za 3 (22%) 11.33 pkt na mecz
Gdyby odjąć ten jeden naprawdę udany mecz - finałowy nr 5 - to skuteczność za 2 byłaby jeszcze lepsza 10/43 (23%) i 9.75 pkt na mecz.

W eurolidze: 12 spotkań, 46/111 za 2 (41%), 13/61 za 3 (21%), 13 pkt na mecz

W tamtym sezonie

Przeciwko Lotosowi w lidze: 9 spotkań, 36/89 za 2 (40%), 15/40 za 3 (37%), 17.7 pkt na mecz

W eurolidze: 9 spotkań, 39/99 za 2 (44%), 24/55 za 3 (43.6%), 18.9 pkt na mecz.

Rożnica kolosalna.

3. ADF juz w tym sezonie była przemęczona, mimo ze w WNBA grywała stosunkowo mało. W tym sezonie w Lynx pewnie dostanie więcej minut, wiec raczej świeższa w przyszłym sezonie nie będzie.

4. Trzymanie ADF to blokada miejsca dla zawodniczki spoza europy w eurolidze. Na taki luksus w mojej opinii nas nie stać, bo bo to sie ściąga czołowe zawodniczki z WNBA by ciągnęły grę zespołu.

5. Do tego dochodzą tez sytuacje pozasportowe..

To tyle moich dywagacji, czysto teoretycznych, gdyż ADF pewnie i tak zostanie, zwłaszcza ze ma obowiązujący kontrakt.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 13 maja 2008, 07:52

Ma zostać Doris, mają przyjść według słów Dunina- Kotnis i Błaszczak ...dla mnie oznacza to tyle, że mamy już 3 miejsca dla Polek zajęte, czyli jednak skład zbudujemy w proporcjach 5 zagranicznych, 7 Polek. Biorąc to pod uwagę wypada mieć jeszcze większą nadzieję, że skrzydłowa z europy to będzie Marty (a nie ktoś słabszy), center będzie silny i wtedy Candice zostanie.

ps. dyskusje o ADF itd. proponuję przenieść do naszego ulubionego tematu "Co słychać w Wiśle" bo tu się i tak już wszystko szalenie rozmywa.

ps2. apropos liderek...problem jest taki, że ten zespół w tym sezonie do 39.57 sek meczu finałowego nr 7 nie miał liderek, ani mentalnych, ani ciągnących grę w decydujących momentach.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”