Tęcza przed sezonem 2008/2009
Moderator: patrese
kto za Coleman?
Skoro Coleman nie będzie w Lesznie (słyszałem, że INEA Poznań mocno się przymierza do niej, ale tez i Toruń), to kto ją zastąpi? Jeśli się uprą na polski skład, to ja nie widzę zawodniczki, która by jej dorównała. Jesli się chcemy liczyć, a myślę, że po tym 4 miejscu apetyty są większe, to musi to być dobra Amerykanka, niekoniecznie z WNBA, bo na taką nas nie stać. Tylko kto ma ją znaleźć?
trop z Koziorowiczem się potwierdza
No i zobaczcie Koziorowicz rzeczywiście będzie trenerem CCC. Potwierdziło się to co pisali na Panoramie. Więc rzeczywiście tym klubem, który się stara o Didi jest chyba właśnie nasz rywal zza miedzy, a konkretnie nowy treneiro, który sobie upodobał Mieloszyńską już przed rokiem, kiedy jej mydlił oczy grą w Lotosie.
-
don.deks00
- Amator
- Kontaktowanie:
Joanna Czarnecka popularna "Czarna" dziś podpisała kontrakt na grę w zespole PKM Duda PWSZ Leszno. Po Aleksandrze Drzewińskiej / Karpińskiej/ jest to druga koszykarka, która w tym tygodniu z Gorzowa przeprowadza się do Leszna.
Joanna Czarnecka urodziła się 4 maja 1982. Swoją przygodę z koszykówką rozpoczynała we Wrocławiu, później była gra w SMS i kontrakt w Wiśle Kraków a następnie przez trzy lata reprezentowała AZS Gorzów. Mierzy dokładnie 192 cm i gra na pozycji silnej skrzydłowej.
Pytana o powody zmiany barw klubowych przyznała Bardzo dużo pozytywnych rzeczy słyszałam o trenerze, atmosferze panującej w drużynie a to przy sportach zespołowych jest bardzo ważne. Na moją decyzję miał też wpływ bardzo bliski kontakt z Olą, która wczoraj podpisała tu kontrakt dodała.
Leszczyński klub stara się jak najlepiej wykorzystać ten gorący okres transferowy tym bardziej, że tak do końca nie można być pewnym pozostania Darii Mieloszyńskiej i Ryan Coleman.
W poprzednim zespole prowadzonym przez trenera Maciejewskiego popularna Czarna mniej grała miała tym samym słabszy sezon. Wierzę, że u nas podobnie jak Martyna Koc czy Agnieszka Makowska odbuduje się i będzie silnym punktem drużyny stwierdził po podpisaniu umowy leszczyński szkoleniowiec Jarosław Krysiewicz.
elka.pl
Joanna Czarnecka urodziła się 4 maja 1982. Swoją przygodę z koszykówką rozpoczynała we Wrocławiu, później była gra w SMS i kontrakt w Wiśle Kraków a następnie przez trzy lata reprezentowała AZS Gorzów. Mierzy dokładnie 192 cm i gra na pozycji silnej skrzydłowej.
Pytana o powody zmiany barw klubowych przyznała Bardzo dużo pozytywnych rzeczy słyszałam o trenerze, atmosferze panującej w drużynie a to przy sportach zespołowych jest bardzo ważne. Na moją decyzję miał też wpływ bardzo bliski kontakt z Olą, która wczoraj podpisała tu kontrakt dodała.
Leszczyński klub stara się jak najlepiej wykorzystać ten gorący okres transferowy tym bardziej, że tak do końca nie można być pewnym pozostania Darii Mieloszyńskiej i Ryan Coleman.
W poprzednim zespole prowadzonym przez trenera Maciejewskiego popularna Czarna mniej grała miała tym samym słabszy sezon. Wierzę, że u nas podobnie jak Martyna Koc czy Agnieszka Makowska odbuduje się i będzie silnym punktem drużyny stwierdził po podpisaniu umowy leszczyński szkoleniowiec Jarosław Krysiewicz.
elka.pl
sorry za błedy leci spontan
Mam nadzieje ze Daria zostanei z nami ... co jej tu brakuje !!! nei patrz na to dario ze Koziorowicz jest trenerem repry bo z ta forma to czy bedziesz grala w lesznie czy w ccc i tka oznacza ze bedzie kadra pewna.
Zreszta w Lesznie Daria ma wszystko co chce czy zamieni to na male Polkowice ?
Zreszta w Lesznie Daria ma wszystko co chce czy zamieni to na male Polkowice ?
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.
Jak przeczytałem ten news o Didi to mnie normalnie w fotel az wbilo. Wydawalo sie ze nie mamy sie o co martwic a tu prosze... Koziorowicz szczuje Darie reprezentacja a prezes Korska kasa..Didi zawsze podkreslala ze kadra jest dla niej bardzo wazne, ale...ze az do tego stopnia zeby przeniesc sie do Polkowic zeby grac pod okiem Koziorowicza? Po co byly te zapisy w o 2 letnim w kontrakcie gdy przechodzila do nas przed rokiem. Daria nie rob jaj....
Co do Ryan, tutaj to juz raczej sie pogodzilem z jej odejsciem, dzialacze nie potrafili zalatwic tego jeszcze podczas jej pobytu w Lesznie to juz bylo do przewidzenia co sie swieci... brak odzewu, wylaczone komorki - czyli standard.
Czarnecka, nie powiem zebym jakos specjalnie skakal pod sufit z radosci, liczylem na cos lepszego, chociaz poki co nie bede marudzil, bo dobrze wiemy jak bylo przed rokiem, a w pamieci caly czas mam inauguracyjny mecz z zeszlego sezonu Teczy w ekstraklasie w Trapezie, gdzie "Czarna" niezle nas skarcila...
Didi w Polkowicach?
Ryan w Poznaniu?
Kur.. co tu sie odbywa?
Caly czas jednak mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie, zwlaszcza..to pierwsze
Co do Ryan, tutaj to juz raczej sie pogodzilem z jej odejsciem, dzialacze nie potrafili zalatwic tego jeszcze podczas jej pobytu w Lesznie to juz bylo do przewidzenia co sie swieci... brak odzewu, wylaczone komorki - czyli standard.
Czarnecka, nie powiem zebym jakos specjalnie skakal pod sufit z radosci, liczylem na cos lepszego, chociaz poki co nie bede marudzil, bo dobrze wiemy jak bylo przed rokiem, a w pamieci caly czas mam inauguracyjny mecz z zeszlego sezonu Teczy w ekstraklasie w Trapezie, gdzie "Czarna" niezle nas skarcila...
Didi w Polkowicach?
Ryan w Poznaniu?
Kur.. co tu sie odbywa?
Caly czas jednak mam nadzieje, ze do tego nie dojdzie, zwlaszcza..to pierwsze
- patrese
- Kadet
- Kontaktowanie:
Czyli w zamian za naszą liderkę R.Coleman mamy w pakiecie zawodniczkę w ciąży + zawodniczkę, która w ostatnim sezonie grała bardzo mizernie. Co do A.Drzewińskiej to może kiedyś będzie grała dobrze, bo na pewno ją na to stać ale kiedy, tego nie wie nikt. Może np. w styczniu, kiedy będzie już pozamiatane...
A tak swoją drogą to z takich "pakietów" zwykle jest więcej szkody niż pożytku...
Jak na razie jesteśmy poważnie osłabieni, choć były zapowiedzi o wzmocnieniach. Żeby ratować twarz i mieć o co walczyć w przyszłym sezonie, to nie widzę innego rozwiązania jak podpisanie kontraktów z Nikitą Bell oraz Natalią Małaszewską, a także za wszelką cenę zatrzymanie Darii Mieloszyńskiej w Lesznie.
A tak swoją drogą to z takich "pakietów" zwykle jest więcej szkody niż pożytku...
Jak na razie jesteśmy poważnie osłabieni, choć były zapowiedzi o wzmocnieniach. Żeby ratować twarz i mieć o co walczyć w przyszłym sezonie, to nie widzę innego rozwiązania jak podpisanie kontraktów z Nikitą Bell oraz Natalią Małaszewską, a także za wszelką cenę zatrzymanie Darii Mieloszyńskiej w Lesznie.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ

- paździoch-osanka
- Kadet
- Kontaktowanie:
czemu skandal?? bo w tym sezonie powstal konflikt leszczynsko-polkowicki??
a gdyby Gorzow wasz zaprzyjazniony sie o nia staral takze by to byl skandal??
nienawidzisz calych (malutkich) Polkowic czy tylko kibicow a moze masz cos do zawodniczek?? Daria do was nie nalezy i skoro rozwaza propozycje to chyba jej decyzja ale nie mow o skandalu bo moze w Twoim mniemaniu jest to cos strrrrrrrrrrasznego a ona moze uwazac troszeczke inaczej..
od niej zalezy decyzja i Ty powienienes ja uszanowac jakakolwiek ona bedzie..
PS. pamietam co niektorzy krzeczeli do nas podczas meczu w Polkowicach.. swietna postawa i tylko pogratulowac tym ktorzy byli tak blyskotliwi..
pozdrawiam
nienawidzisz calych (malutkich) Polkowic czy tylko kibicow a moze masz cos do zawodniczek?? Daria do was nie nalezy i skoro rozwaza propozycje to chyba jej decyzja ale nie mow o skandalu bo moze w Twoim mniemaniu jest to cos strrrrrrrrrrasznego a ona moze uwazac troszeczke inaczej..
PS. pamietam co niektorzy krzeczeli do nas podczas meczu w Polkowicach.. swietna postawa i tylko pogratulowac tym ktorzy byli tak blyskotliwi..
pozdrawiam
________
bedziemy in touch
Gra miłosna jest z gier ruchowych stosunkowo najłatwiejsza.
bedziemy in touch
-
rodgers-kibic z torunia
- Kadet
jeżeli mogę cos powiedzieć... ja bym chcial, zeby Daria mimo wszystko zostala w Lesznie.To wasz klub ja sciagnał z powrotem do Polski, tu pokazala swoja klasę...dlaczego teraz mialaby odchodzic???Ja na jej miejscu zostałbym w Tęczy.
Co do Coleman.. z tymi wylączonymi komorkami, brakiem odzewu ze stony jej i jej agenta to u nas w toruniu też to przerabialismy po zakonczeniu sezonu 2006/2007.Temu jej agentowi to chyba zalezy tylko na kasie
Gdy umowa byla już praktycznie gotowa do podpisu nagle podniosl żądania finansowe.Ale Ryan to bardzo dobra zawodniczka i każdemu klubowi w Polsce , może oprocz Wisły i Lotosu , bardzo by sie przydala.
Co do Coleman.. z tymi wylączonymi komorkami, brakiem odzewu ze stony jej i jej agenta to u nas w toruniu też to przerabialismy po zakonczeniu sezonu 2006/2007.Temu jej agentowi to chyba zalezy tylko na kasie
w mojej opinii to teraz priorytetem powinno byc zatrzymanie Darii u nas ale jezeli juz odejdzie (oby nie
) to zeby to tylko nie byly Polkowice.... a co do Oli i Czarnej to mysle ze nie ma co wyrokowac czy to byl dobry ruch czy nie bo wszyscy wiedza jak wygladaly prognozy przed sezonem 07/08 
Ostatnio zmieniony 13 maja 2008, 18:38 przez xavery2, łącznie zmieniany 1 raz.
- paździoch-osanka
- Kadet
- Kontaktowanie:
bartas pisze:paździoch-osanka pisze:PS. pamietam co niektorzy krzeczeli do nas podczas meczu w Polkowicach.. swietna postawa i tylko pogratulowac tym ktorzy byli tak blyskotliwi..
pozdrawiam
rozwiniesz swoja mysl?
nie bede tu wymieniac wyrazow powszechnie uznanych za wulgarne.. chcialabym tylko aby nie doszlo do ublizania laskom na boisku bo to nie jest zaden akt dobrego dopingu czy kultury.. mozna nie darzyc kogos sympatia ale nie trzeba tego oswiadczac calemu swiatu..
________
bedziemy in touch

bedziemy in touch

- wlodi9
- Kadet
- Kontaktowanie:
paździoch-osanka pisze:czemu skandal?? bo w tym sezonie powstal konflikt leszczynsko-polkowicki??
pozdrawiam
no dla mnie to bedzie straszne (skandal)
do zawodniczek nic nie mam, tylko kibicow.
T Ę C Z A
L E S Z N O
L E S Z N O