Transfery i wygląd drużyny na sezon 2008/09

Moderatorzy: thomas72, kyS, tadziu

Awatar użytkownika
kyS
Kadet

Postautor: kyS » 18 maja 2008, 22:39

Endrju pisze:(...) Punkt widzenia zalezy od kata patrzenia :lol: :lol: :lol:
I nie od dzisiaj lubisz krytykowac Maciejewskiego. (...)
Akurat tuaj przesadziles mocno. Uwazam, ze jego polityka transferowa jest slaba, ale poza tym skrytykowalem go jeszcze za to, co mowil przed playoffami z Wisla. Widac wystarczy to na stwierdzenie "faktu", ze nie od dzisiaj lubie go krytykowac.
Odnosnie wlasciwego watku, to chodzilo mi o to, ze nie kazdy moze sie z kazdym dogadac, a tym bardziej wspolpracowac l i oczywiscie jest to wina obydwu stron, a nie tylko jednej.
Patrzac na twoja pozostala wypowiedz: zapomnialem o Kiki, fakt.
Obrazek

CokolwiekPomiedzyLudzmiKonczySie
ZnaczyNigdySieNieZaczelo
GdybyPrawdziwieSieZaczeloNieSkonczylobySie
SkonczyloSieBoSieNieZaczelo
CokolwiekPrawdziwieSieZaczynaNigdySieNieKonczy

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 19 maja 2008, 06:53

[size=150:słowo][b:słowo]Koszykówka: Na razie nam ubywa, ale wkrótce przybędzie [/b:słowo][/size:słowo]
Małgorzata Babicka i Aleksandra Chomać to kolejne zawodniczki z brązowego składu KSSSE AZS PWSZ, które już nie zagrają w Gorzowie. To jednak nie oznacza, że nasza drużyna pań w następnym sezonie nie będzie miała szans na podium.
- Rozpad, osłabienie, te słowa zupełnie mi tutaj nie pasują - tak o ruchach kadrowych w swoim zespole wypowiada się trener KSSSE AZS PWSZ Dariusz Maciejewski. - Na celowniku mieliśmy przez cały czas przede wszystkim trzon drużyny, który koniecznie chcemy u nas zatrzymać i w tym temacie wszystko jest ciągle otwarte, nie ponieśliśmy jeszcze żadnych strat. Gorzowski zespół musi się zmienić, to nieuniknione. Pewien etap się skończył, a inny zaczyna i może być naprawdę ciekawy, godny następnych ambitnych celów - dodał szkoleniowiec.

Maciejewski nie ukrywa, że nie spodziewał się tak szybkiego odejścia Małgorzaty Babickiej. Koszykarka właśnie poinformowała o swojej ostatecznej decyzji. Grała w Gorzowie tylko rok. Nie była postacią kluczową, ale dostała w KSSSE AZS PWSZ dużą szansę i robiła postępy. - Mam nadzieję, że wybiera ofertę Wisły Kraków, czy Lotosu Gdynia, bo dla nich można odrzucić grę wysoko w lidze i pucharach - stwierdził trener. Od razu przyznał jednak, że złożył Babickiej propozycję, ale gdy ta zaczęła zwlekać z określeniem się, nie traktował zatrzymania jej w Gorzowie jako sprawy priorytetowej. Podobnie było z Aleksandrą Chomać. Była oferta, podwyżka, ale intensywność rozmów z obu stron niewielka. Chomać chce szukać sportowego szczęścia w innym klubie, być może zagranicznym.

Najważniejszymi majowymi decyzjami w KSSSE AZS PWSZ było przedłużenie kontraktów z Justyną Żurowską (kapitan zespołu), Katarzyną Czubak (rozgrywająca, doskonale czująca filozofię koszykówki Maciejewskiego) i Agnieszką Kaczmarczyk (przyszłość naszej drużyny). Kolejne istotne rozstrzygnięcia jeśli chodzi o trzon brązowej ekipy są ciągle przed nami. Wszyscy mają nadzieję, że walka o Agnieszkę Szott i Kiki N'Garsanet wkrótce będzie miała swój szczęśliwy finał. - Jesteśmy z tymi zawodniczkami w stałym kontakcie i głęboko wierzę, że ich pozostanie w naszej drużynie będzie obopólną ogromną korzyścią - powiedział trener akademickiej ekipy. - Nie chcę mówić, czy coś rozstrzygnie się dzisiaj, czy za trzy dni. Na pewno niedługo, ważne, aby finał był pozytywny.

Co dalej? KSSSE AZS PWSZ, nawet z Szott i N'Garsanet w składzie, potrzebuje jeszcze co najmniej trzech, czterech wartościowych osób, aby móc ogłosić, że jest drużyną kompletną. Choćby na pozycji rzucającego obrońcy, gdzie w Gorzowie mieliśmy lukę praktycznie przez cały poprzedni sezon. - Nie śpimy, cały czas negocjujemy z osobami, które wzmocniłyby zespół w najbardziej potrzebujących miejscach - zakończył Maciejewski. - Jaki to jest rynek? W tej chwili bez ograniczeń, wiele zmienia się dosłownie z dnia na dzień. Pojawią się u nas nowe twarze z kraju, mamy też bardzo ciekawe oferty zagraniczne. O nazwiskach powiemy jednak, gdy będziemy mieli kontrakty w ręku, bo chwaląc się zbyt wcześnie tylko możemy sobie zaszkodzić.

Do KyS: moze troszeczke faktycznie przesadzilem :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 19 maja 2008, 07:35

Ej generalnie z naszym klubem to wygląda tak :
sprowadzamy na 3 zawodniczki 1 dobrą co daje całkiem niezły procent
2na 3 maja serce do gry co tez jest niezłym wynikiem bo to jest cehca naszego zespołu bynajmniej była
ale błagam niech nikt mi nie pisze że ristić była udanym transferem bo mnie krew zalewa !
Fakt nie była słabą zawodniczką dobrze wyszkolona technicznie ale mało zdyscyplinowana a w tym sezonie z bardzo nierowna formą od rozgrywającej wymaga się wiecej i gdyby nie jej odpały "za 3" to nie wiem czy była by z nami jeden cały sezon
co do trenera to nie ma co na nim psów wieszać fakt jest taki że polki żadaja teraz dużych pieniedzy za które mozna by czasami sprowadzić i 2 klasowe zawodniczki a zaplecze też takie słabe nie mamy
Jedyne czego nam może brakować to atutu z dystansu ale myślę żę i o to możemy być spokojni

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 19 maja 2008, 09:37

tylko ciekawe kiedy dowiemy sie czegoś konkretnego :P :?:
Jedno Serce Jedno Bicie AZS Na Całe Życie:D

friel
Kadet

Postautor: friel » 19 maja 2008, 10:18

hmm raczej czy wogole dowiemy się czegoś konkretnego:P
ps. trener wspomniał coś o pracy nad zwiekrzeniem budrzetu wie ktoś coś wiecej o tym?

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 19 maja 2008, 11:46

Ja tam nic nie wiem :( , ale wydaje mi się, że to chodzi o KSSSE ile kasy w tym roku wyłoży bo miał co roku zwiększać budżet :D

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 19 maja 2008, 15:44

Mamy pierwszą Amerykankę!

Joanna Zalesiak wraca do Gorzowa po rocznej przygodzie w Stanach Zjednoczonych. 19-letnia wychowanka gorzowskiego klubu poprzedni sezon spędziła na Uniwersytecie w El Paso. - Jesteśmy zadowoleni, że udało nam się namówić ją do powrotu do domu. Wiążemy z jej grą duże nadzieje - powiedział trener KSSSE AZS PWSZ Dariusz Maciejewski.

Więcej szczegółów wkrótce.

www.gorzow24.pl

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 19 maja 2008, 18:19

Wkoncu zaczeły sie u was transfery, teraz pociag transaferowy sie pewnie rozkreci i skłąd szybko skompletujecie. Pozdrawiam
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 19 maja 2008, 18:27

Mam nadzieje ze to jest bardziej uzupelnienie zespolu... a 2 polki z wyzszej półki sie u nas dodatkowo pojawia.
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

friel
Kadet

Postautor: friel » 19 maja 2008, 18:39

Endrju pisze:Mam nadzieje ze to jest bardziej uzupelnienie zespolu... a 2 polki z wyzszej półki sie u nas dodatkowo pojawia.

uzupełnienie ? raczej zapchaj dziura ona tam ławe grzała czy mnie pamięć myli?

gofer13
Nowy na forum
Kontaktowanie:

Postautor: gofer13 » 19 maja 2008, 20:16

te czopku czy jak ci tam nademną
sam jestes zapchaj dziura albo gorzej nądzny amator...

mod: mimo, ze podzielam twoje zdanie;) uprzejmie prosze o nie obrazanie pozostalych uzytkownikow forum.
"Za kobiety i kibiców płacic nie musze"

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 19 maja 2008, 21:35

Jak mamy już Małą to tą drugą może Madzia Kozdroń bedzie:P

Awatar użytkownika
pawelsuch
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: pawelsuch » 20 maja 2008, 07:50

buhehehe nie przesadziles?? :D

cholinex
Amator

Postautor: cholinex » 20 maja 2008, 08:31

może troszkę, ale ja nie miałbym nic przeciwko :D :)

friel
Kadet

Postautor: friel » 20 maja 2008, 13:44

gofer13 pisze:te czopku czy jak ci tam nademną
sam jestes zapchaj dziura albo gorzej nądzny amator...

mod: mimo, ze podzielam twoje zdanie;) uprzejmie prosze o nie obrazanie pozostalych uzytkownikow forum.

Najpierw dowiedz się co to czopek i ile zalesiak tam grała chyba zapytałem o to co nie ? ona jest mierna żeby nie powiedzieć słaba odświeże ci dysk tardy mecz gorzów wisła pamiętasz ile miała strat? nie oszukujmy się ona wzmocnieniem nie będzie i przestań mnie obrażać

elen: jakaby nie była jeszcze jeden obraźliwy tekst i dopilnuje twojego odpoczynku od forum!

Wróć do „AZS-PWSZ Gorzów Wlkp.”