TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 31 maja 2008, 16:39

pepe1 pisze:
pepe1 pisze:
Eve pisze:Olga Żytomirska już po raz drugi w karierze zagra w łódzkim klubie

27-letnia koszykarka w poprzednim sezonie występowała w Dudzie Leszno, zajmując z tą drużyną czwarte miejsce w lidze. Do drużyny z al. Unii wróci po dwóch latach. W 2006 roku przyszła do ŁKS z CCC Polkowice.

Żytomirska na pewno nie będzie jedyną zawodniczką, która wzmocni łódzki zespół. Szefowie sekcji prowadzą rozmowy z Ukrainką <b> Ładą Kowalenko </b>, która ostatnio występowała w Energi Toruń. W najbliższych dniach do Łodzi mają także przyjechać dwie koszykarki ze Słowacji oraz Amerykanka. Niepowodzeniem natomiast zakończyły się rozmowy z trzema innymi koszykarkami, m.in. z Agnieszką Makowską, wychowanką MKS Pabianice. W przyszłym sezonie była koszykarka Polfy i ŁKS będzie występować w ROW Rybnik.

http://www.sport.pl/koszykowka/1,65092, ... o_LKS.html
------

hmm a nie Ladą Kovalenko? :lol:

jesli LADA opuści to trudno .. ona jest naprawde wspaniałą dziewczyna a w Toruniu nie pokazała wszystkiego ze względu na urazy....

,,prawdopodobnie '' w Toruniu bedą występowac Paulina Pawlak , Patrycja Gulak i powracająca z USA Ełzbieta Zawadka....

mówi sie tez o rozgrywajacej z EUROPY - chyba o RISTIC - mówiac wprost........

a ja chce COLEMAN !!!

ja też wiem o kontrakcie pawlak w lotosie - ale dziwne że ciągle sie ja bierze.

ale tak samo jest u nas z Perlińska i Kovalenko - niby maja kontrakt w Toruniu ale nie przeszkadza to innym o tym rozmawiac....

mam nadzieje że OMANIC nie będzie w TORUNIU - bo jest niepotrzebny !!!
mamy fachowca - Blajeta - który jest powszechnie ceniony. wiec po co wydawac na Omanicia który NIC nie gwarantue.

smieszne jest to że jak będzie Omanic - to bedzie Ristic - a co to rodzina ???? :lol:

dlatego żadnego omanicia , ristic..... a i GULAK jest słabą zawodniczką....

ann:używaj dużych liter przy pisaniu nazw własnych

to zmartwie Cie kolego pepe bo Omanic juz podpisał kontrakt z Toruniem info pewne bo od trenera ktory rozmawial o zatrudnieniu w Toruniu ale dowiedział sie ze nie ma szans bo Omanic juz podpisał wczesniej kontrakt :wink:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 31 maja 2008, 16:45

Przebudowa CCC trwa w najlepsze

Proces budowy nowego zespołu trwa na dobre. Jest już nie tylko nowy trener - Krzysztof Koziorowicz, ale także spora część zawodniczek, które od września będą bronić pomarańczowych barw.

Sezon 2007/2008 nasze dziewczyny zakończyły na piątym miejscu. Po raz pierwszy od sześciu lat nie awansowały do czołowej czwórki ekstraklasy, co odebrano jako porażkę, bo kadrowo drużyna wyglądała nieźle. Nic dziwnego, że tuż po zakończeniu rozgrywek przystąpiono do budowy nowej drużyny.
W trakcie minionego sezonu ze stanowiska szkoleniowca CCC zrezygnował pracujący w Polkowicach od trzech i pół roku Andrzej Nowakowski, z którego nazwiskiem wiążą się największe jak dotychczas sukcesy klubu z Polkowic. Jego miejsce na ławce trenerskiej zajął Wojciech Spisacki, dotychczasowy dyrektor sportowy klubu, a w roli asystenta zadebiutował odnoszący sukcesy w pracy z młodzieżą Arkadiusz Rusin. Już wówczas było wiadomo, że to rozwiązanie tymczasowe. Poszukiwania nowego szkoleniowca rozpoczęto jeszcze podczas rozgrywek poprzedniego sezonu.
- Rozmawialiśmy z Krzysztofem Koziorowiczem już po rezygnacji trenera Nowakowskiego. Wówczas odmówił – wspomina prezes Korsak.
Ostatecznie udało się porozumieć z dyrektorem sportowym Lotosu Gdynia, który już w piątek pojawi się w Polkowicach, by ustalić wstępny program przygotowań do sezonu 2008/2009.
Pojawienie się nowego trenera to nie jedyna zmiana, jak zaszła w szeregach ekipy z Polkowic. W drużynie doszło bowiem do prawdziwej rewolucji kadrowej. Z zespołem pożegnały się wszystkie zawodniczki zagraniczne oraz Anna Szyćko. Senegalka N`Deye N`Diaye, Białorusinka Olga Masilionene, Amerykanka Jennifer Lacy, Czeszka Veronika Bortelova oraz Szyćko rozstały się z Polkowicami tuż po zakończeniu sezonu, bo klub nie był zainteresowany przedłużeniem kontraktów. Inaczej było ze środkową z Chorwacji Petrą Stampaliją, która jako jedyna z zawodniczek zagranicznych spełniła pokładane w niej nadzieje. Petra otrzymała jednak bardzo intratną ofertę z euroligowego zespołu z hiszpańskiej Salamanki i ostatecznie również pożegnała Polkowice.
Wiadomo już, że od nowego sezonu w pomarańczowej koszulce będzie występować Agata Gajda, znana bardziej z występów w Polkowicach pod panieńskim nazwiskiem Nowacka. Rozgrywająca ostatnie sezony spędziła w zespole mistrza Polski – Wisły Can Pack Kraków. Nie miała tam zbyt wielu okazji do gry i wobec tego zdecydowała się przyjąć ofertę klubu z Polkowic. Ponadto w szeregach polkowiczanek zobaczymy również Justynę Jeziorną, utalentowaną Katarzynę Bednarczyk z SMS-u Łomianki, Natalią Małaszewską z AZS KK Jelenia Góra, a także Darię Mieloszyńską, która w zakończonym sezonie reprezentowała barwy pogromcy polkowiczanek w ćwierćfinałach Ford Germaz Ekstraklasy Dudy Tęczy Leszno. Pojawienie się w szeregach naszego zespołu tej ostatniej zawodniczki powinno być dużym wzmocnieniem zespołu. Mieloszyńska była bowiem motorem napędowym ofensywnych poczynań zespołu z Leszna i to w głównej mierze dzięki niej leszczynianki pokonały CCC w pierwszej rundzie rozgrywek play-off poprzedniego sezonu. Pozostałą część obecnego składu "pomarańczowych" uzupełniają Anna Pietrzak, Elżbieta Paździerska i Marta Gajewska. Śmiało można więc rzecz, że polską część ekipy na przyszły sezon CCC ma już skompletowaną. Trwają jeszcze rozmowy z Iloną Jasnowską. Teraz czas na zakontraktowanie zawodniczek zagranicznych.
- Mamy wiele ofert, ale musimy spokojnie zastanowić się nad wyborem, by uniknąć błędów z poprzedniego sezonu. Pośpiech w tym wypadku nie jest dobrym doradcą – zaznacza prezes Korsak.
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

pepe1

Postautor: pepe1 » 31 maja 2008, 17:37

MARAS pisze:Pepe weź sie nie ośmieszaj bo normalnie prokujesz a żadna z twoich prognoz jak do tej pory sie nie spełniła, więc nie pisz bajek i weź sie wreszcie zaloguj na tym forum bo dawno nie było gościa tyle piszącego :?
Mnie doszły słuchy że Krupa jedną nogą w Toruniu, wiesz coś wiecej w końcu to twoje środowisko kosza

mam nadzieje że jednak Krupskiej nie będzie - chyba postawi sie jednak na zagraniczną ,,1'' , albo COLEMAN , a na zmiany bedzie Zawadka.

PS. co to znaczy : ,,prokujesz'' ? . chyba chodzi o ,,prowokujesz''.

co z tego ze nie sprawdziło ??? z Siborą Torun rozmawial wiec co złego mowiłem ??? o Chomac sie sprawdzilo i poszla do Rybnika....

mam nadzieje że teraz jasne bedzie z COLEMAN - w koncu Leszno nie jest w stanie przebic Torunia....

a to że nie jestem zalogowany - jak zobacze że warto - to wtedy sie zaloguję :lol:

Gość

Postautor: Gość » 31 maja 2008, 22:00

głupota gadać plotki Makowska do klub Rybnik ale tak Makowska zostaje w Lesznie.

MARAS
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: MARAS » 31 maja 2008, 22:42

Nie czepiaj sie słówek chodziło mi o "prorokowanie" a swoją drogą o Sibie gadaleś że prawie na bank w Toruniu a tu jedna lipa, więc słaby z ciebie prorok, ale próbuj tak dalej byle twoje prognozy były korzystne dla AZSu Poznań??? Kogo nam polecasz??? :P Kto już jedną nogą w AZSie???
Chwiałka A Chwiałka Z Chwiałka AZS!

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 31 maja 2008, 22:56

MARAS pisze:Nie czepiaj sie słówek chodziło mi o "prorokowanie" a swoją drogą o Sibie gadaleś że prawie na bank w Toruniu a tu jedna lipa, więc słaby z ciebie prorok, ale próbuj tak dalej byle twoje prognozy były korzystne dla AZSu Poznań??? Kogo nam polecasz??? :P Kto już jedną nogą w AZSie???

A A. Wielebnowska była na 99,9% w Toruniu :wink:
:lol:
Jak na chwile obecną wszystkie "prorokowania" pepe1 się zgadzają :D
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

pepe1

Postautor: pepe1 » 31 maja 2008, 22:57

MARAS pisze:Nie czepiaj sie słówek chodziło mi o "prorokowanie" a swoją drogą o Sibie gadaleś że prawie na bank w Toruniu a tu jedna lipa, więc słaby z ciebie prorok, ale próbuj tak dalej byle twoje prognozy były korzystne dla AZSu Poznań??? Kogo nam polecasz??? :P Kto już jedną nogą w AZSie???

SKOBEL .. - pewnie wasza INEA wykradnie ją MUKSOWI

a co do SIBKI - sama zawodniczka mówiła że sie wahala , wiec chyba ona wie co mówi....

pepe1

Postautor: pepe1 » 31 maja 2008, 22:59

Eve pisze:

A A. Wielebnowska była na 99,9% w Toruniu :wink:
:lol:
Jak na chwile obecną wszystkie "prorokowania" pepe1 się zgadzają :D

chyba zadnych NOWYCH forumowiczów nie dopuszczacie do Własnego stada co ???? chyba że to jest test na wytrzymalośc :)

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 01 czerwca 2008, 08:33

Mozarthio pisze:Kuba prosze cie nie prowokuj .. o jakim "sypaniu" leszna ty mowisz? odeszla tylko Daria jesli chodzi o znaczące zawodniczki .. a sprawa Coleman caly czas jest otwarta i daje 50/50 ze podpisze ;), odejscie Zytomirskiej czy Talarczyk w Lesznie nie jest raczej oplakiwaniem, Olga miala suma sumarum slaby sezon i mysle ze takich zawodniczek jak ona w polsce jest z kilka :)

p.s. Kuba nie wiem czy widziales ale tez kilka zawodniczek sie w Lesznie pojawilo.... ale to chyba szczegol dla ciebie

Owszem - pojawiły sie, ale dla mnie to nie są żadne wzmocnienia, tylko po prostu rozpaczliwe poszukiwanie kogoś z polskim paszportem. bo mnie nazwiska Czarnecka i Drzewińska w ogóle nie przekonują...

Wasz sukces był zasługą nie tylko Coleman i Krysiewicza. Była "chemia" w zespole. Moze być o nią trudno, gdy odchodzą takie zawodniczki jak DD, Coleman, Żyto, Talar i Szopen. Dlatego piszę o 'sypaniu' się...

No chyba, że sądzisz, iż wobec ewentualnego braku tych pięciu zawodniczek (ewentualnego, bo wiemy że Szopen zostaje), wzmocnienie Drzewinska, Czarnecka i Durak jest pełną rekompensatą?

Szkoda, mowie poważnie, że zespół, który walczył w strefie medalowej, nie potrafi utrzymać swojego składu i nie jest w stanie wywalczyc wiekszej kasy od sponsorów. ale powodzenia :)

pepe1

Postautor: pepe1 » 01 czerwca 2008, 08:52

Kuba pisze:
Mozarthio pisze:Kuba prosze cie nie prowokuj .. o jakim "sypaniu" leszna ty mowisz? odeszla tylko Daria jesli chodzi o znaczące zawodniczki .. a sprawa Coleman caly czas jest otwarta i daje 50/50 ze podpisze ;), odejscie Zytomirskiej czy Talarczyk w Lesznie nie jest raczej oplakiwaniem, Olga miala suma sumarum slaby sezon i mysle ze takich zawodniczek jak ona w polsce jest z kilka :)

p.s. Kuba nie wiem czy widziales ale tez kilka zawodniczek sie w Lesznie pojawilo.... ale to chyba szczegol dla ciebie

Owszem - pojawiły sie, ale dla mnie to nie są żadne wzmocnienia, tylko po prostu rozpaczliwe poszukiwanie kogoś z polskim paszportem. bo mnie nazwiska Czarnecka i Drzewińska w ogóle nie przekonują...

Wasz sukces był zasługą nie tylko Coleman i Krysiewicza. Była "chemia" w zespole. Moze być o nią trudno, gdy odchodzą takie zawodniczki jak DD, Coleman, Żyto, Talar i Szopen. Dlatego piszę o 'sypaniu' się...

No chyba, że sądzisz, iż wobec ewentualnego braku tych pięciu zawodniczek (ewentualnego, bo wiemy że Szopen zostaje), wzmocnienie Drzewinska, Czarnecka i Durak jest pełną rekompensatą?

Szkoda, mowie poważnie, że zespół, który walczył w strefie medalowej, nie potrafi utrzymać swojego składu i nie jest w stanie wywalczyc wiekszej kasy od sponsorów. ale powodzenia :)

zgadzam się z Kuba - juz samo odejscie DD i Coleman może wskazywac ze Dudzie będzie cięzko powtorzyc ten wynik.

choc ja mam nadzieje że Karpina pokaze dobrą gre - bo stac ją na to.

ale sam trener Krysiewicz mówił wielokrotnie że nie będą w stanie odpowiedziec na wyzsze oferty dla Mieloszynskiej i innych....

niewątpliwie DD i RYAN trzymały ten zespół!!! ale jesli trener krysiewicz znowu zaszczepi chemie u nowych zawodniczek to play off powinno byc spokojne - może pierwsza ,,6''. Medal na pewno nie....

Awatar użytkownika
Mytek
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Mytek » 01 czerwca 2008, 09:25

pepe1 pisze:

SKOBEL .. - pewnie wasza INEA wykradnie ją MUKSOWI

a co do SIBKI - sama zawodniczka mówiła że sie wahala , wiec chyba ona wie co mówi....

żadna INEA, tylko AZS. to po pierwsze.
po drugie to o jakim wykradaniu Ty mowisz? Plany naszych działaczy sa takie jakie są - i maja oni święte prawo do składania propozycji gry w AZSie takim zawodniczkom, które wg nich beda przydatne zespołowi. I kompletnie nie ma tutaj znaczenia, czy jest to zawodniczka z innego poznańskiego klubu, czy z jakiegokolwiek innego :!:
Waż słowa Pepe, bo chyba nie masz bladego pojęcia jakie znaczenie kryje sie pod słowem "wykradać" i jak silne jest to slowo.
Najpierw pomyśl co chcesz napisać, jak już napiszesz to raz jeszcze przeczytaj i dopiero potem klikaj "wyślij" :!: :?
reloaded :]

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 01 czerwca 2008, 09:26

pepe1 pisze: mam nadzieje że teraz jasne bedzie z COLEMAN - w koncu Leszno nie jest w stanie przebic Torunia....

po czym tak sadzsisz :?: :roll: pomysl zamim cos napiszesz
a wogole to moze nie mamy tyle kasy ale dzialacze i trener Krysiewicz wiedza jak zagospodarowac pieniadze

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 01 czerwca 2008, 09:51

Kolejną młodą koszykarką, która podpisała kontrakt z zespołem PKM Duda PWSZ Leszno jest pochodząca z Poznania Żaneta Durak.

Żaneta urodziła się 27.08.1989 i podobnie jak Dominika Nawrotek spełnia nowe warunki regulaminu obligujące każdą drużynę walczącą w PLKK do posiadania w składzie minimum dwóch zawodniczek urodzonych przed 1985 rokiem.

Nowa zawodniczka leszczyńskiego klubu do 2004 roku reprezentowała barwy Olimpii Poznań później przez cztery lata grała w MUKS Poznań. W minionym sezonie średnio na mecz zdobywała 9,4 pkt a w rzutach za dwa i trzy może się pochwalić prawie 50 % skutecznością. Jeszcze lepiej jest w rzutach wolnych te trafia w 75 %.

Jak sama przyznaje na swojej stronie internetowej lubi grać na pozycji 2-3, a koszykarskim wzorem są dla niej Ilona Mądra i Agnieszka Skobel to wśród pań a z koszykarzy to Michael Jordan.

Cieszymy się, że młode zawodniczki garną się do Leszna i tu chcą się rozwijać mówi trener Jarosław Krysiewicz. Żaneta podobnie jak Dominika związała się z leszczyńskim klubem na dwa lata

elka.pl
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Gość

Postautor: Gość » 01 czerwca 2008, 10:28

Durak na dwa lata w Lesznie
Zaneta Durak została kolejną nową koszykarką PKM Duda PWSZ Leszno. To druga po Dominice Nawrotek zawodniczka młodego pokolenia, która zdecydowała się na grę w czwartej drużynie minionego sezonu.

Durak ma 19 lat i najlepiej czuje sie na pozycjach: 2,3. Ostatnie sezony ta zawodniczka spędziła w MUKS-ie Poznań, choć karierę rozpoczynała w Olimpii.

W minionym sezonie utalentowana zawodniczka, reprezentantka kraju w swojej kategorii wiekowej rzucała średnio na mecz 9,4 pkt.

- Z reguły jest to zawodniczka, która grała na pozycji rzucającego obrońcy, ale my przystosujemy ją do gry na pozycji rozgrywającej. To koszykarka przyszłościowa. Cieszymy się, że będzie grała u nas. To na pewno solidne wzmocnienie drużyny - powiedział Jarosław Krysiewicz, trener PKM Duda PWSZ Leszno.

Szkoleniowiec leszczyńskiej drużyny rozwiał też sensacje dotyczącą Agnieszki Makowskiej, jakoby miała zagrać w tym sezonie w drużynie z Rybnika.

- W gazecie z Łodzi ukazały się jakieś brednie. Makowska ma z nami umowę podpisaną także na dwa najbliższe sezony. Jedynie nie jest rozwiązana sprawa Olgi Żytomirskiej. Ona waha się między nami, a Łodzią. Jeśli klub z Łodzi sfinansuje jej czwarty rok studiów, to Olga będzie grała w ŁKS, jeśli tak się nie stanie jest duża szansa, że zostanie w Lesznie. W każdym razie Olga jeszcze nie ma żadnej umowy w ręku - dodaje Krysiewicz.

Gdyby Żytomirska zdecydowała się na zmianę przynależności klubowej, to wówczas PKM Duda PWSZ Leszno prawdopodobnie rozglądał się będzie za jedną wysoką zawodniczką. Otwarta jest wciąż także sprawa Ryan Coleman. Szanse na jej grę w Lesznie trener ocenił na dość duże.

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 01 czerwca 2008, 12:05

pepe w tym twoim Toruniu to tak jakos od 2 sezonow sa niezle warunki finansowe ... i totalna klapa sportowa... ;) wiec chyba liczycie do 3 razy sztuka?

p.s. a ja slyszalem ze Coleman nie bardzo sie widzi gra w Toruniu ma tam jakies animozje do was...zreszta zobaczymy gdzie podpisze

Co do Leszna widze ze sklad powoli sie zamyka mysle ze teraz dzialacze skupiaja sie na Ryan a jesli nie wyjdzie pewnie maja jakis plan B, moze nas jeszcze zaskocza jakims niespodziewanym jednym transferem ..bylo by milo :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”