TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Marek1990
Kadet

Postautor: Marek1990 » 01 czerwca 2008, 12:14

A kto Wam powiedział, że Ryan nie będzie grała w Tęczy???

pepe1

Postautor: pepe1 » 01 czerwca 2008, 12:44

Mozarthio pisze:pepe w tym twoim Toruniu to tak jakos od 2 sezonow sa niezle warunki finansowe ... i totalna klapa sportowa... ;) wiec chyba liczycie do 3 razy sztuka?

p.s. a ja slyszalem ze Coleman nie bardzo sie widzi gra w Toruniu ma tam jakies animozje do was...zreszta zobaczymy gdzie podpisze

Co do Leszna widze ze sklad powoli sie zamyka mysle ze teraz dzialacze skupiaja sie na Ryan a jesli nie wyjdzie pewnie maja jakis plan B, moze nas jeszcze zaskocza jakims niespodziewanym jednym transferem ..bylo by milo :)

pewne animozje były ale to na lini zarzad - zawodniczka bo kibice ją kochają.

ale przeciez RYAN w LESZNIE - delikatnie mowiac tez nie PRZEPADAŁA za Krysiewicz i jakoś o tym nie mówicie.

Sprawa Coleman jest otwarta zarówno dla Leszna , Torunia jaki i INEI - kazdy ma równe szanse co do RYAN .

Leszno - bo ostatnio grala u was i wie czego sie spodziewać
Toruń - bo przebija finansowo oferte Leszna
INEA - TEż MA KASE - choć jak wezmą SKOBEL to raczej RYAN juz raczej nie....

Gość

Postautor: Gość » 01 czerwca 2008, 14:39

Nataliya Trafimava w Rybniku

Klub Koszykarski Row Rybnik potwierdził, że dzisiaj została zawarta umowa z Nataliyą Trafimavą. Białoruska skrzydłowa przez najbliższy sezon będzie reprezentowała barwy Utex ROW Rybnik. - Liczymy, iż Nataliya jeszcze przed rozpoczęciem rozgrywek uzyska polski paszport i będzie występowała w naszym zespole już jako Polka. Z moich informacji wynika, że wszystkie dokumenty oczekują tylko na decyzję Pana Prezydenta - mówi prezes klubu.

Nataliya Trafimava (ur. 1979-06-16) występuje na pozycji niskiej skrzydłowej lub silnej skrzydłowej. Atutami zawodniczki są dobra gra w obronie oraz rzut z dystansu. Oprócz tych walorów zawodniczka dysponuje już sporym doświadczeniem. Jest kapitanem swojej reprezentacji, z którą na ubiegłorocznych Mistrzostwach Europy we Włoszech wywalczyła brązowe medale. Również na polskich parkietach Trafimava może poszczycić się sporą liczbą osiągnięć. W ostatnich trzech sezonach zawodniczka zdobywała złote medale Mistrzostw Polski razem z drużyną Wisły Can Pack Kraków, a wcześniej ma w swoim dorobku srebro z zespołem Stary Browar AZS Poznań.

W poprzednim sezonie na parkietach Polskiej Ligi Koszykówki Kobiet nowa zawodniczka rybnickiego klubu zdobywała średnio 3,8 punktu oraz 2,4 zbiórki na mecz.

- Przyglądałem się Natalii już od bardzo długiego czasu. Kiedy prowadziłem zespół z Gdyni w I lidze, to Nataliya debiutowała w polskich rozgrywkach w barwach Łączności Olsztyn, z którą wywalczyła awans do ekstraklasy. Później nasze drogi dość często się krzyżowały, ale dopiero teraz Nataliya zagra w zespole, który będę prowadził. To bardzo wartościowa zawodniczka, może grać zarówno na trójce jak i na czwórce. Kiedy uzyska polskie obywatelstwo to nasze pole manewru wobec nowych regulacji o dwóch Polkach na boisku zdecydowanie się zwiększy - mówi o nowej zawodniczce szkoleniowiec Utexu ROW, Mirosław Orczyk.

- Według mojej wiedzy kompletne dokumenty oczekują na decyzję Pana Prezydenta Rzeczypospolitej Lecha Kaczyńskiego. Mam nadzieję, że decyzja będzie pozytywna i Nataliya będzie występowała w naszym zespole jako Polka - mowi prezes rybnickiego klubu Adam Greczyło.
:D

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 01 czerwca 2008, 16:02

pepe1 pisze:
Mozarthio pisze:pepe w tym twoim Toruniu to tak jakos od 2 sezonow sa niezle warunki finansowe ... i totalna klapa sportowa... ;) wiec chyba liczycie do 3 razy sztuka?

p.s. a ja slyszalem ze Coleman nie bardzo sie widzi gra w Toruniu ma tam jakies animozje do was...zreszta zobaczymy gdzie podpisze

Co do Leszna widze ze sklad powoli sie zamyka mysle ze teraz dzialacze skupiaja sie na Ryan a jesli nie wyjdzie pewnie maja jakis plan B, moze nas jeszcze zaskocza jakims niespodziewanym jednym transferem ..bylo by milo :)

ale przeciez RYAN w LESZNIE - delikatnie mowiac tez nie PRZEPADAŁA za Krysiewicz i jakoś o tym nie mówicie.

Sprawa Coleman jest otwarta zarówno dla Leszna , Torunia jaki i INEI - kazdy ma równe szanse co do RYAN .

no a chyba relacja zawodniczki z zarzadem najbardziej sie liczy bo jezeli z nimi sie nie dogaduje to do klubu nie przyjdzie tylko ze wzgledu na srednia publike bo w Lesznie ma nawet lepsza i wiekszy komfort bo grała w zeszłym sezonie wiec wie jak jest
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

pepe1

Postautor: pepe1 » 01 czerwca 2008, 18:19

FAN PLKK pisze:
pepe1 pisze:

no a chyba relacja zawodniczki z zarzadem najbardziej sie liczy bo jezeli z nimi sie nie dogaduje to do klubu nie przyjdzie tylko ze wzgledu na srednia publike bo w Lesznie ma nawet lepsza i wiekszy komfort bo grała w zeszłym sezonie wiec wie jak jest

tylko jesli zawodniczki sie nie lubia dzielic piłką - to raczej dobrze to nie wpływa na wynik , czy atmosfere w drużynie..

na pewno EDZIA Krysiewicz to niezly charakterek i z pewnościa jesli trener krysiewicz mialby decydowac kogo zostawic to pewnie wybierze ,,żonkę '' niż Coleman...

COLEMAN pójdzie tam gdzie bedzie chciala - ona nie jest z tych co idą za kasą - wiec może zostanie w Dudzie . w końcu Toruń też postąpił nie fair - rezygnujac z niej...

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 01 czerwca 2008, 18:22

Sorry za offtopic, ale tak mnie wkurzają te głupie komentarze pepe1, że naprawdę już nie mogę wytrzymać. Weź się zarejestruj, wtedy wypisuj sobie głupoty jakie chcesz. Nie rozumiem jak można tyle postów pisać, a nie chcieć się rejestrować.

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 01 czerwca 2008, 18:30

pepe1 pisze: z pewnościa jesli trener krysiewicz mialby decydowac kogo zostawic to pewnie wybierze ,,żonkę '' niż Coleman...

dlaczego tak piszesz :?: :roll: zobacz sobie dla przykladu mecz w JG(zaprzaczy twojemu zdaniu) a pozniej dopiero napisz post
i proponuje sie zarejestrowac :x

Awatar użytkownika
P.OLD
Młodzik

Postautor: P.OLD » 01 czerwca 2008, 18:59

fearless pisze:Sorry za offtopic, ale tak mnie wkurzają te głupie komentarze pepe1, że naprawdę już nie mogę wytrzymać. Weź się zarejestruj, wtedy wypisuj sobie głupoty jakie chcesz. Nie rozumiem jak można tyle postów pisać, a nie chcieć się rejestrować.

może niektórym sprawia to trudność ??

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 01 czerwca 2008, 21:32

...czyli jak się zarejestruje, to będzie mógł te 'głupoty' pisać? bez sensu trochę... chyba że komuś zależy na tym, żeby mu od razu 5 ostrzeżeń dać jak tylko się zarejestruje... ?

Awatar użytkownika
fearless
Kadet

Postautor: fearless » 01 czerwca 2008, 21:59

gulchynsky pisze:...czyli jak się zarejestruje, to będzie mógł te 'głupoty' pisać? bez sensu trochę... chyba że komuś zależy na tym, żeby mu od razu 5 ostrzeżeń dać jak tylko się zarejestruje... ?

Nie chodzi o ostrzeżenia. Będzie mógł pleść głupoty, bo uszanuję jego/jej bytność jako członka naszej wspaniałej rodziny. Dla mnie jest to logiczne.

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 01 czerwca 2008, 22:08

...no tak, ale przecież po nicku wiadomo od razu, o kogo chodzi, chociaż nie jest zarejestrowany, a wątpię, żeby codziennie inna osoba podawała się na forum jako pepe1... poza tym forum jest po to, żeby na nim dyskutować na temat, dla którego został stworzony i raczej nie ma nigdzie takiego wymogu w regulaminie, że aby móc pisać na temat koszykówki kobiet, trzeba być zarejestrowanym członkiem forum, bo inaczej jego kwestie się nie liczą, prawda?? ...ale to taki mały offtop ;)

pepe1

Postautor: pepe1 » 01 czerwca 2008, 22:13

gulchynsky pisze:...no tak, ale przecież po nicku wiadomo od razu, o kogo chodzi, chociaż nie jest zarejestrowany, a wątpię, żeby codziennie inna osoba podawała się na forum jako pepe1... poza tym forum jest po to, żeby na nim dyskutować na temat, dla którego został stworzony i raczej nie ma nigdzie takiego wymogu w regulaminie, że aby móc pisać na temat koszykówki kobiet, trzeba być zarejestrowanym członkiem forum, bo inaczej jego kwestie się nie liczą, prawda?? ...ale to taki mały offtop ;)

kolega to chyba ZAKOMPLEKSIONY jest :lol: :lol: :lol:

wielka DZIECINADA tu panuje - sądząc po poziomie wypowiedz. Więc spóźnione życzenia z okazji waszego dnia/święta -

pepe1

Postautor: pepe1 » 01 czerwca 2008, 22:15

pepe1 pisze:
gulchynsky pisze:...no tak, ale przecież po nicku wiadomo od razu, o kogo chodzi, chociaż nie jest zarejestrowany, a wątpię, żeby codziennie inna osoba podawała się na forum jako pepe1... poza tym forum jest po to, żeby na nim dyskutować na temat, dla którego został stworzony i raczej nie ma nigdzie takiego wymogu w regulaminie, że aby móc pisać na temat koszykówki kobiet, trzeba być zarejestrowanym członkiem forum, bo inaczej jego kwestie się nie liczą, prawda?? ...ale to taki mały offtop ;)

wielka DZIECINADA tu panuje - sądząc po poziomie wypowiedz. Więc spóźnione życzenia z okazji waszego dnia/święta -

wystarczy dodac że warunkiem rejestracji jest ukończenie ...13 lat . SMIECHU WARTE - powinno byc od 16 albo 18 lat. bo dzieci za dużo pojęcia nie maja o baskecie - a chca byc mądrzejsze od Starszych :lol:

gulchynsky
Młodzik

Postautor: gulchynsky » 01 czerwca 2008, 22:54

pepe1 pisze:

:) ...że ja zakompleksiony?? no tak... fajnie... a można to jakoś udowodnić? przez całą wypowiedź staram się przekazać, że to nie jest wymóg, że trzeba się zarejestrować, żeby pisać na forum, więc jakby nie patrzeć, to piszę raczej na Twoją korzyść, skoro wszystkim to tak przeszkadza, że piszesz tutaj bez rejestracji... więc mimo tego, że PONIEKĄD trzymam Twoją stronę, to jeszcze mi piszesz, że jestem zakompleksiony, taa?? no... to dziękuję :)
Ostatnio zmieniony 01 czerwca 2008, 22:56 przez gulchynsky, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gregor
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: Gregor » 01 czerwca 2008, 22:56

pepe1 pisze:
pepe1 pisze:

wystarczy dodac że warunkiem rejestracji jest ukończenie ...13 lat . SMIECHU WARTE - powinno byc od 16 albo 18 lat. bo dzieci za dużo pojęcia nie maja o baskecie - a chca byc mądrzejsze od Starszych :lol:

Dziecinadę to Ty reprezentujesz tym Caps Lock'iem zrozum człowieku że użytkownikom tego forum nic nie jest ze wzrokiem i nie sprawia problemu czytanie. I w ogóle to co by to dało gdyby warunkiem zarejestrowania na forum było ukończenie 16 albo 18 lat, myślisz że to by coś dało, na allegro.pl jest taki wymóg i co to daje? Mało "dzieci" ma konta na allegro. Człowieku ogarnij się chyba nikt nie będzie na forum wysyłał ksero swojego dowodu osobistego... :roll:

No to tyle i sory że nie na temat.

PS Ty na serio załóż konto już byś miał pewnie 2 % wysłanych wiadomości z całego forum... :lol:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”