Co słychać w Wiśle?

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 05 czerwca 2008, 13:33

No co, przynajmniej ma rację w 50% a nie zupełnie mija się z prawdą. Postęp :)
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Waldi
Kadet

Postautor: Waldi » 05 czerwca 2008, 20:00

przemoe pisze:No co, przynajmniej ma rację w 50% a nie zupełnie mija się z prawdą. Postęp :)

Ale mimo wszystko daleko mu do Krawczyka :lol:

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 05 czerwca 2008, 22:14

również jestem mocno poruszona losem pań Canty i Holdsclaw i tego, że wg. prezesa Ludwika M-M cały poprzedni sezon musiały się męczyć nad polskim morzem, a ich serce tak naprawde zawsze należało do Wisły.
teraz tylko czekać, aż obie zainteresowane powiedzą coś w podobnym tonie, co na pewno zmiękczy serca nieprzychylnych im kibiców Białej Gwiazdy.

Urzekła mnie ich historia...
8) :lol: :lol: :lol:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Gość

Postautor: Gość » 05 czerwca 2008, 22:57

ann pisze:również jestem mocno poruszona losem pań Canty i Holdsclaw i tego, że wg. prezesa Ludwika M-M cały poprzedni sezon musiały się męczyć nad polskim morzem, a ich serce tak naprawde zawsze należało do Wisły.
teraz tylko czekać, aż obie zainteresowane powiedzą coś w podobnym tonie, co na pewno zmiękczy serca nieprzychylnych im kibiców Białej Gwiazdy.

Urzekła mnie ich historia...
8) :lol: :lol: :lol:

chyba nie wierzycie że panie PAKIET : Canty i Holdsclow tęskniły za Wislą ?

po prostu gdzie jest PIENIĄDZ - tam są one. a nie tam przywiązanie - bo one jak już to są przywiązane ......jedna do drugiej..

Przywiązane i wierne to moga byc SKERA i ADF ale nie Canty i Holdsclow

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 05 czerwca 2008, 23:08

to raz jeszcze ja

Dziennik Polski: Kibice Wisły wielką wagę przywiązują do wierności barwom klubowym. Klub miał to na uwadze?

po co takie pytanie? widać ile czasu spędzają na czytanu for internetowych, szkoda tylko, że biorą te opinie, które nijak się mają do rzeczywistości :))

zgadza się Kibice Wisły przywiązują wielką wagę do wierności barwom tylko co to ma wspólnego z Canty i Holdsclaw??? to że są b. dobre sportowo, to że wygrywają Mistrzostwo dla klubu nie czyni ich wiernymi barwom, a co ważne kibice aspektów sportowych nie utożsamiają z wiernością barwom. Ja nie oczekiwałem nie wymagałem i nie twierdziłem , że Panie zdradziły niebesko-biało-czerwone barwy, moze ktoś ma inne zdanie.

Jednak niezaprzeczalnym faktem jest to, że odejście do głownego rywala i to w delikatnie ujmując dziwnych okolicznoscich było nie fair. Mówiło się tam ze ktos sie nie lubi bla bla bla. W kontekscie powrotu brzmi to jak jakaś kpina z kibiców. Jeszcze to niby konczenie gry przez Chamique itp.

Czy od Dupree tez nalezy oczekiwac przywiązania i wiernosci bo rała w finalach bardzo dobrze? NIe bądźmy smieśni :D

Rada dla dziennikarzy. jak czytacie fora to wybeirajcie sensowne wypowiedzi a nie te pisane dla samego pisania o braku wierności i zdrady barw.

Ludwik Miętta-Mikołajewicz: - Pamiętajmy o prawach, jakie rządzą dzisiejszą zawodową koszykówką.

Panie prezesie. Prawa prawami ale są tez te niepisane prawa. Szanujmy się trochę.
Zawodniczki są w dużym stopniu ubezwłasnowolnione przez swoich menedżerów. To głównie oni decydują, gdzie w danym sezonie będą grać.

50/50 :) To Pan też decyduje czy zatrudni koszykarkę czy nie.
Kiedy po zakończeniu ubiegłego sezonu prowadziliśmy wstępne rozmowy z Canty i Holdsclaw, okazało się, że menedżer umiejscowił je w Lotosie.

czyli krótko mówiąc zawodniczki wyrazając zgodę i menadzer zrobili Pana prezesa w balona (delikatnie mówiąc)

Nie można więc mówić o zdradzie.

nikt tka nie twierdzi, sam się dziwię skąd takie opinie.

Postępowanie nie fair nie jest równoznaczne ze zdradą.
Zależało nam na ich powrocie. Dobrze, że tak się stało. Holdsclaw oceniam jako najlepszą zawodniczkę, jaka kiedykolwiek grała na polskich parkietach. Canty bardzo przyczyniła się do naszego mistrzowskiego tytułu w poprzednim sezonie. To daje gwarancje, że ta drużyna będzie mocniejsza.

Sportowo bardzo dobre ruchy, jak mniemam, nie znam sie az tak dobrze

Moralnie jednak chyba wypadamy blado przy takim postępowaniu.

Zarówno My [Wisła] jak i zawodniczki.

Przywiązane i wierne to moga byc SKERA i ADF

Co do "Skery".Profesjonalizm się ceni. ADF - coż są rzeczy które czynią ją gwiazdą (rzut w Gdyni) a takim wolno więcej(takie niepisane prawo :) )
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 05 czerwca 2008, 23:50

No prosze, Pan Prezes uswiadomil wszystkim, ze istnieja nowe formy niewolnictwa.:) W sumie menedzerowie maja cos do powiedzenia (zalezy im na wytargowaniu jak najwyzszej prowizji itp), ale bez przesady! Kontraktu za zawodniczke nie podpisza, jakakolwiek forma nacisku czy szantazu w tej sytuacji moze doczekac sie finalu w sadzie. Zawsze przeciez tez mozna wykopac jednego menago i znalezc inego.
Nurtuje mnie ile dokladnie jest to "duzo wiecej" jakie trzeba byloby placic w nowym sezonie Dupree i Braxton oraz jak sie to ma do zarobkow nowych-starych nabytkow. Nie wierze, aby Chamique i Dominique mialy nizsze pensje niz zyczyly sobie nasze dwie byle juz Amerykanki. Szkoda zwlaszcza Candice. No ale skoro dzialacze Wisly chcieli miec Holdsclaw, to doskonale zdawali sobie sprawe, ze musza tez zaangazowac Canty...
Mietta wspomnial o Kobryn. Nie slyszalem dotad o kulisach jej przejscia do Gdyni. Jesli tak wowczas bylo, to Lotos z Krawczykiem na czele dopuscili sie do bardzo niecnego czynu. Ewelina tez moglaby dostac za to jakas kare i miala szczescie, ze tak sie nie stalo.

Ten Gosc, ktory wpisal sie przed Marco, to jak nic slynny pepe1.:) Czy ktos zwrocil uwage w tej wypowiedzi na kilka Capslockow i niesmiertelne "Holdsclow"?:)
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Gość

Postautor: Gość » 06 czerwca 2008, 13:00

paulo2907 pisze:No prosze, Pan Prezes uswiadomil wszystkim, ze istnieja nowe formy niewolnictwa.:) W sumie menedzerowie maja cos do powiedzenia (zalezy im na wytargowaniu jak najwyzszej prowizji itp), ale bez przesady! Kontraktu za zawodniczke nie podpisza, jakakolwiek forma nacisku czy szantazu w tej sytuacji moze doczekac sie finalu w sadzie. Zawsze przeciez tez mozna wykopac jednego menago i znalezc inego.
Nurtuje mnie ile dokladnie jest to "duzo wiecej" jakie trzeba byloby placic w nowym sezonie Dupree i Braxton oraz jak sie to ma do zarobkow nowych-starych nabytkow. Nie wierze, aby Chamique i Dominique mialy nizsze pensje niz zyczyly sobie nasze dwie byle juz Amerykanki. Szkoda zwlaszcza Candice. No ale skoro dzialacze Wisly chcieli miec Holdsclaw, to doskonale zdawali sobie sprawe, ze musza tez zaangazowac Canty...
Mietta wspomnial o Kobryn. Nie slyszalem dotad o kulisach jej przejscia do Gdyni. Jesli tak wowczas bylo, to Lotos z Krawczykiem na czele dopuscili sie do bardzo niecnego czynu. Ewelina tez moglaby dostac za to jakas kare i miala szczescie, ze tak sie nie stalo.

Ten Gosc, ktory wpisal sie przed Marco, to jak nic slynny pepe1.:) Czy ktos zwrocil uwage w tej wypowiedzi na kilka Capslockow i niesmiertelne "Holdsclow"?:)

co z tego że to ja ??? Wazne że napisałem prawde : te panie grają tam gdzie mogą więcej zarobic , ich menadżerowie i agenci tak samo . więc dajcie se spokój z PRZYWIĄZANIEM bo to jest żałosne ....

jesli juz wskazac to bardziej SKERE i ADF niz PAKIECIK . nawet Kobryn zachcialo się romansowac z Lotosem ...

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 06 czerwca 2008, 15:58

Anonymous pisze:co z tego że to ja ??? Wazne że napisałem prawde : te panie grają tam gdzie mogą więcej zarobic , ich menadżerowie i agenci tak samo . więc dajcie se spokój z PRZYWIĄZANIEM bo to jest żałosne ....

żałosne jest to że raczej nie czytasz tego kto cos napisał albo nie rozumiesz tekstu pisanego.

nikt nie pisze o jakimś przywiązaniu, wierności i zdradzie barw przez Canty i Holdsclaw, nawet jak widać prośby by tego nie łączono z tymi koszykarkami trafią w próżnie 9widać to po twoim wpisie) twoje wołanie o spokój jest żałosne w konteksie tego co napisalem.

jesli juz wskazac to bardziej SKERE i ADF niz PAKIECIK

nie chce być źle zrozumiany ale SKERE i ADF to ja moge na chwile obecną cenić za profesjonalizm, a to ze 3 lata tutaj gry nie czyni ich wiernymi Wiśle.

nawet Kobryn zachcialo się romansowac z Lotosem ...

no i....?
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Awatar użytkownika
akakiusz
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: akakiusz » 06 czerwca 2008, 18:58

Właśnie na telegazecie napisali, że w następnym sezonie nonstop na parkiecie będą musiały przebywać dwie Polki w tym jedna z minimum 85 rocznika. Jeśli to prawda, to nie za bardzo wyobrażam sobie naszą drużynę...
Zawsze wierni, choć pijani, zawsze z Wisłą, Pakos-Fani!!!

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 06 czerwca 2008, 19:24

akakiusz pisze:Właśnie na telegazecie napisali, że w następnym sezonie nonstop na parkiecie będą musiały przebywać dwie Polki w tym jedna z minimum 85 rocznika. Jeśli to prawda, to nie za bardzo wyobrażam sobie naszej drużyny...

jeśli młoda "zdolna" musi gra to nasz klub powinien zacząć intensywne poszukiwania młodej Polki do gry, najlepiej podkoszowej ...bo o ile Holdsclaw jest tak genialna, a reszta zespołu tak dobra, że 4 koszykarki i 1 koszulka na boisku wystarczą na większość meczy, to jednak na potencjalny finał w sytuacji gdy Lotos ma Lecie, przydałoby się 5 koszykarek w s5.
Przepis dla nas fatalny...Błaszczak, Gajdosz (pomijam klasę sportową) grają na obwodzie, a tam mamy i tak bardzo ciasno, gęsto, zagraniczne i bez sensu, Kotnis może gra na 4ce, ale co z tego skoro ona się po 15 minutach wyfauluje?

Dobrze, że w trakcie sezonu można klub zmieniać ;)

BTW trochę idiotycznie, że ta decyzja o jednej młodej Polce na parkiecie miałaby zapaść w chwili gdy cześć zespołów skończyła kompletowanie polskich zawodniczek.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 06 czerwca 2008, 19:32

Moje domysły są takie, że ktoś w TG przeinterpretował przepis mówiący o 2 polkach na parkicie+ rocznik 85 w kadrze(na ławie)

aczkolwiek w Polsce wszystko możliwe :lol:
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

Eve
Młodzik

Postautor: Eve » 06 czerwca 2008, 19:32

może I. Piekarską? :wink:
Mieściłaby się rocznikowo.
Wszystko można osiągnąć, gdy człowiek sie uprze i wytrwale dąży do celu... Takie cuda zdarzają się codziennie...

Awatar użytkownika
Ałgaja
Administrator

Postautor: Ałgaja » 06 czerwca 2008, 19:39

Marco pisze:Moje domysły są takie, że ktoś w TG przeinterpretował przepis mówiący o 2 polkach na parkicie+ rocznik 85 w kadrze(na ławie)

aczkolwiek w Polsce wszystko możliwe :lol:

oby...
cho w sumie sezon zapowiada się dość "wesoło" i to byłby kolejny "humorystyczny" element.
"Powiem Ci, to zapomnisz. Pokażę- zapamiętasz. Zainteresuję cię- wtedy zrozumiesz."

Awatar użytkownika
Greebo
Weteran kkforum

Postautor: Greebo » 06 czerwca 2008, 19:39

Bez znaczenia.

Do finału i tak jakoś dojdziemy, z Lotosem i tak jakoś wygramy w ostatniej sekundzie ostatniego meczu, a na eurolige to nie ma wpływu.
... tysiące przejechanych kilometrów ... setki przegadanych godzin .. dziesiątki odwiedzonych miast, stadionów i hal ... jedna trójkolorowa pasja ...

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 06 czerwca 2008, 19:42

Gdyby ta informacja okazała się prawdą jest to dla mnie koniec profesjonalnej ligi koszykarek, jeśli takowa kiedykolwiek była a przynajmniej do tego dążono. W takiej sytuacji chyba już lepsze jest stałe miejsce w ekstraklasie dla SMS... :wink: Po działaczach z PZKosz można się wszystkiego spodziewać. :evil:

Tu chyba potwierdzenie tej informacji:

PZKosz.: polscy koszykarze na parkietach - stopniowo

Zarząd Polskiego Związku Koszykówki podczas posiedzenia w Przemyślu zadecydował, że od najbliższego sezonu w każdym zespole ekstraklasy koszykarzy będzie musiał przebywać na parkiecie - przez cały mecz - jeden Polak, a dodatkowo w jednej kwarcie drugi Polak urodzony w 1985 roku lub młodszy.
W ekstraklasie koszykarek w sezonie 2008/2009 na parkiecie będą musiały występować przez 40 minut dwie Polki - w tym jedna z rocznika 1985 lub młodsza. W składzie każdej drużyny powinna być połowa polskich zawodniczek. Polska będzie organizatorem mistrzostw Europy koszykarzy w 2009 roku i mistrzostw Europy koszykarek w 2011 roku.

W kolejnych sezonach w Polskiej Lidze Koszykówki ma wzrastać rola młodych polskich koszykarzy - w sezonie 2009/2010 oprócz jednego polskiego gracza ma przez dwie kwarty występować Polak urodzony w 1985 roku lub młodszy, zaś w sezonie 2010/2011 na parkiecie w całym meczu ma występować dwóch Polaków, w tym jeden urodzony w 1986 roku lub młodszy.

Wcześniejszy projekt związku - o dwóch Polakach na parkiecie w całym meczu począwszy od najbliższego sezonu spotkał się z chłodnym przyjęciem przez kluby PLK.

"Zależy nam - jako związkowi - przede wszystkim na wyszkoleniu młodych graczy, więc takie stopniowe zmiany są korzystniejsze. Celem jest zbudowanie perspektywicznej drużyny, wyszkolenie młodych graczy, którzy będą walczyć o awans do igrzysk w Londynie 2012" - powiedział prezes PZKosz. Roman Ludwiczuk.

PZKosz. zadecydował także, że w pierwszej i drugiej lidze koszykarzy (w obydwu nie mogą grać obcokrajowcy) od najbliższego sezonu będzie musiał grać przez 40 minut przynajmniej jeden koszykarz urodzony w 1986 roku lub młodszy.

http://sport.onet.pl/74421,1248722,1764 ... omosc.html
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”