TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 06 czerwca 2008, 14:19

Rodzic pisze:A więc MUKS został potraktowany podobnie, jak MUKS stara się robić na szczeblach młodzieżowych. Tylko teraz role się odwróciły. W kadetkach podbieranie klubom okolicznym zawodniczek, po to by niektóre z nich usadzić na ławie jest ok, natomiast w seniorkach, to już tak nie można, bo to praca trenerska jest nieuszanowana! tak?
No niestety podwójną miarą tego nie powinno się oceniać. Jeśli mozna młode podkupywać z innych klubów i osłabiać tym te zespoły, a czasem prowadzić do ich rozpadu, to wybaczcie, ale w seniorkach wolna amerykanka jest też dla wszystkich.
Powodzenia w podbieraniu młodych i nie sprzedawaniu starych. ;)

Hmmm więc zawodniczki mają postepować tak samo i brać zły przykład?
No więc jak masz takie metody wychowawcze Drogi Rodzicu, to powodzenia w wychowywaniu dzieci :x :roll:

Barti
Żak

Postautor: Barti » 06 czerwca 2008, 14:24

pepe1 pisze: i będzie WIĘCEJ grac niz w Gorzowie - nie da sie ukryc że Maciejewski stawiał przeważnie na swoje niż na Gośke...

Pepik, nie przes(mr)adzaj. Koszykówka to gra zespołowa, a prawie 20 minut na mecz, będąc zmienniczką w zespole, to moim zdaniem nie aż tak mało by zasługiwało na pisanie tego dużymi literami.
Po 1.
gdyby od poczatku sezonu grała tak jak grała końcówkę, to Darek by na Nią częściej stawiał na początku sezonu i było by na pewno ponad 20 minut;
Po 2.
w minionym sezonie Darek grał to samo co w poprzednich sezonach, czyli zmiany hokejowe i maraton na parkiecie, więc może warto poszperać w statach i zobaczyć, że czołówka gorzowskiego zespołu biegała po parkiecie średnio od 20 do 26 minut, a np. Szottówka (jakby nie patrzeć o klasę lepsza od Gosi) biegała o niecałe 6 minut więcej; w Gorzowie układ zawodniczek był taki, że nie było potrzeby, aby musiały niektóre z Nich latać jak Natalia w Jeleniej, czy Kaśka w Łodzi; lepiej spojrzyj ile miut grały zawodniczki, którym każda minuta jest na wagę złota t.j. Gajda, Krawiec, Jujka, Pałka a dopiero później pisz swoje dyrdymały;
Po 3.
Gosia była tak samo "swoja", jak Carrie, Kiki i Ristic.....śmiechu warte :D

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: Do " FAN PLKK"

Postautor: FAN PLKK » 06 czerwca 2008, 15:05

Zawodniczka KK pisze:Człowieku co ty wypisujesz o naszej nowej koleżance Gosi Babickiej? Skąd masz takie głupie informacje o konflikcie między Gosią a Natalią? A może sam to wymyśliłeś intrygancie! Sama słyszałam jak Gosia mówiła do trenera,że z Natalią grało jej sie dobrze, że ją lubi i szkoda że odeszła. Swoje denne opinie z brzeskiego zaścianka zachowaj dla siebie.
A czy sezon był udany w jej wykonaniu to nie twoja opinia się liczy - posłuchaj trenera Maciejewskiego na "gorzow24" gdzie ocenia wszstkie zawodniczki. O jej odejściu z Gorzowa zdecydowały względy osobiste, chce po prostu być wreszcie z rodziną.
A jeszcze taka uwaga: pisanie z małej litery nazwiska zawodniczki świadczy o braku kultury i złośliwości. Skąd tyle jadu w tobie? Pamiętaj,że wszystkie złe słowa wrócą do ciebie.

to zle słyszałas bo byly w konflikcie i niby po co mialbym to wymyslac?? a ty zachowaj swoje opinie z jeleniogorskiego zascianka dla siebie.. słuchałem jego wypowiedzi ale ona byla w siodmym niebie jak odchodzila z Brzegu do Gorzowa i mowila ze bedzie jej cudownie bo bedzie miala boskiego trenera i co bylo tak chyba nie.. a komentarze na temat mojej kultury zachowaj dla siebie bo nie mam ochoty z toba na ten temat gadac widac ze jestes z jeleniej gory bo tam sa tego typu ludzie co ty...
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

zawodniczka KK

Do FANA PLKK

Postautor: zawodniczka KK » 06 czerwca 2008, 16:40

Widzę FANIE, że jesteś fanatycznie konsekwentny i niewychowany, bo teraz nawet nazwę mojego miasta piszesz z małej litery, a ja nie mam nic do Twojego i piszę "Brzeg". A od zawodniczek z Jelonki się od.... i od trenera Maciejewskiego też (chcielibyście takiego, ale nie dla psa kiełbasa).
Czytaj ze zrozumieniem: zawodniczka Małgorzata B. nie odeszła przez trenera, bo go ceni i szanuje i na pewno się rozwinęła przez ten rok w Gorzowie bardziej niż przez 3 lata w Brzegu. Z Jeleniej też nie odeszła przez jakiś wymyślony przez Ciebie konflikt, po prostu chciała grać w ekstraklasie której tu nie było wtedy. Nie rozumiem dlaczego chcesz tu kogoś skłócić, wątpię żeby to się udało. Nie pozdrawiam i bez odbioru!

pepe1

Re: Do " FAN PLKK"

Postautor: pepe1 » 06 czerwca 2008, 16:43

FAN PLKK pisze:
Zawodniczka KK pisze:Człowieku co ty wypisujesz o naszej nowej koleżance Gosi Babickiej? Skąd masz takie głupie informacje o konflikcie między Gosią a Natalią? A może sam to wymyśliłeś intrygancie! Sama słyszałam jak Gosia mówiła do trenera,że z Natalią grało jej sie dobrze, że ją lubi i szkoda że odeszła. Swoje denne opinie z brzeskiego zaścianka zachowaj dla siebie.
A czy sezon był udany w jej wykonaniu to nie twoja opinia się liczy - posłuchaj trenera Maciejewskiego na "gorzow24" gdzie ocenia wszstkie zawodniczki. O jej odejściu z Gorzowa zdecydowały względy osobiste, chce po prostu być wreszcie z rodziną.
A jeszcze taka uwaga: pisanie z małej litery nazwiska zawodniczki świadczy o braku kultury i złośliwości. Skąd tyle jadu w tobie? Pamiętaj,że wszystkie złe słowa wrócą do ciebie.

to zle słyszałas bo byly w konflikcie i niby po co mialbym to wymyslac?? a ty zachowaj swoje opinie z jeleniogorskiego zascianka dla siebie.. słuchałem jego wypowiedzi ale ona byla w siodmym niebie jak odchodzila z Brzegu do Gorzowa i mowila ze bedzie jej cudownie bo bedzie miala boskiego trenera i co bylo tak chyba nie.. a komentarze na temat mojej kultury zachowaj dla siebie bo nie mam ochoty z toba na ten temat gadac widac ze jestes z jeleniej gory bo tam sa tego typu ludzie co ty...

bez kitu - ale caly Brzeg ma chyba żal za to że zawodniczki które graly rok temu , 2 lata temu - poodchodzily z Brzegu... Mam nadzieje że poprzestaniecie tylko na Babickiej i nie bedziecie sie czepiac innych ..

to chyba naturalne że niektóre koszykarki lubią sie bardziej a inne mniej - w koncu nie da sie wszystkich lubic

trudno mówic np: ktora jest lepsza : Malaszewska czy Babicka - skoro one graja na dwoch innych pozycjach ...

pepe1

Re: Do FANA PLKK

Postautor: pepe1 » 06 czerwca 2008, 16:47

zawodniczka KK pisze:Widzę FANIE, że jesteś fanatycznie konsekwentny i niewychowany, bo teraz nawet nazwę mojego miasta piszesz z małej litery, a ja nie mam nic do Twojego i piszę "Brzeg". A od zawodniczek z Jelonki się od.... i od trenera Maciejewskiego też (chcielibyście takiego, ale nie dla psa kiełbasa).
Czytaj ze zrozumieniem: zawodniczka Małgorzata B. nie odeszła przez trenera, bo go ceni i szanuje i na pewno się rozwinęła przez ten rok w Gorzowie bardziej niż przez 3 lata w Brzegu. Z Jeleniej też nie odeszła przez jakiś wymyślony przez Ciebie konflikt, po prostu chciała grać w ekstraklasie której tu nie było wtedy. Nie rozumiem dlaczego chcesz tu kogoś skłócić, wątpię żeby to się udało. Nie pozdrawiam i bez odbioru!

ja pamiętam Babicka , Kaszuware i Małaszewska sprzed 5,6 lat gdy był zespol DOLFAMEKSU KK Jelenia Gora . prędzej czy poxniej wiadomo bylo że te koszykarki powinny dążyc do ekstraklasy - bo maja po prostu spore umiejętnosci .

Małaszewska i Babicka to już solidne zawodniczki .

qiero nzl

?

Postautor: qiero nzl » 06 czerwca 2008, 18:00

pepe1 pisze:
bez kitu - ale caly Brzeg ma chyba żal za to że zawodniczki które graly rok temu , 2 lata temu - poodchodzily z Brzegu... Mam nadzieje że poprzestaniecie tylko na Babickiej i nie bedziecie sie czepiac innych ..

to chyba naturalne że niektóre koszykarki lubią sie bardziej a inne mniej - w koncu nie da sie wszystkich lubic

trudno mówic np: ktora jest lepsza : Malaszewska czy Babicka - skoro one graja na dwoch innych pozycjach ...

dlaczego cały Brzeg? ja nie mam do nikogo o to żalu... normalna rzecz, tym bardziej jeżeli mogą gdzieś mieć lepsze warunki

pepe1

Re: ?

Postautor: pepe1 » 06 czerwca 2008, 18:17

qiero nzl pisze:
pepe1 pisze:

dlaczego cały Brzeg? ja nie mam do nikogo o to żalu... normalna rzecz, tym bardziej jeżeli mogą gdzieś mieć lepsze warunki

ciesze sie że tak uważasz .

z pracownika nie ma niewolnika - przeciez koszykarka to tez PRACA ???

czlowiek jesli chce zarobic to idzie tam gdzie placą dobrze ... oczywiscie ze nieraz , jesli place są porównywalne to mozna kogos przekonac do pozostania . nie mowiac o podnoszeniu umiejenosci oczywiscie..

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 06 czerwca 2008, 19:12

zawodniczka KK pisze:Widzę FANIE, że jesteś fanatycznie konsekwentny i niewychowany, bo teraz nawet nazwę mojego miasta piszesz z małej litery, a ja nie mam nic do Twojego i piszę "Brzeg". A od zawodniczek z Jelonki się od.... i od trenera Maciejewskiego też (chcielibyście takiego, ale nie dla psa kiełbasa).

to nie ja zaczelem konflikt tych miast tylko wasi ''super'' kibice ktorzy zawsze nas wyzywali na meczach ale oczywiscie ty powiesz ze to my zaczelismy konflikt albo co lepsze ze ja go zaczelem.. a o tym czy sie od.. od waszych zawodniczek i maciejewskiego to moja sprawa a nie twoja.. a wiesz to co piszesz ze w Gorzowie niby babicka bardziej sie rozwinela przez rok niz w Brzegu przez 3lata to zabawne bo to u nas sie wypromowala i zrobila postepy i dlategpo trafila do Gorzowa wiec chyba jednak sie mylisz i nie chce nikogo sklocic i mam twoje zdanie gdzies..

TyLkO AzS KKJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: TyLkO AzS KKJG » 06 czerwca 2008, 20:40

FAN PLKK pisze:

to nie ja zaczelem konflikt tych miast tylko wasi ''super'' kibice ktorzy zawsze nas wyzywali na meczach ale oczywiscie ty powiesz ze to my zaczelismy konflikt albo co lepsze ze ja go zaczelem.. a o tym czy sie od.. od waszych zawodniczek i maciejewskiego to moja sprawa a nie twoja.. a wiesz to co piszesz ze w Gorzowie niby babicka bardziej sie rozwinela przez rok niz w Brzegu przez 3lata to zabawne bo to u nas sie wypromowala i zrobila postepy i dlategpo trafila do Gorzowa wiec chyba jednak sie mylisz i nie chce nikogo sklocic i mam twoje zdanie gdzies..

Dobra mozesz sie juz to nie zalic,bo to jest monotonne i zalosne...
Nie chce mi sie z wami klocic dlatego nie powracajmy do tego tematu...
Pozdrawiam 8)
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?
Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 06 czerwca 2008, 21:08

TyLkO AzS KKJG pisze:
FAN PLKK pisze:

Pozdrawiam 8)

ja sie nie zale tylko stwierdzam fakt ze jestescie zwykłymi prostakami bo my przyjezdzamy w pare osob a wy na nas najezdzacie takie z was sa kozaki w 50 albo 100 na 10 to spoko i to ty jestes załosny i wasza publika

TyLkO AzS KKJG
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: TyLkO AzS KKJG » 07 czerwca 2008, 00:53

FAN PLKK pisze:
TyLkO AzS KKJG pisze:
FAN PLKK pisze:

Pozdrawiam 8)

ja sie nie zale tylko stwierdzam fakt ze jestescie zwykłymi prostakami bo my przyjezdzamy w pare osob a wy na nas najezdzacie takie z was sa kozaki w 50 albo 100 na 10 to spoko i to ty jestes załosny i wasza publika

IGNOR
[b]"No co ty stary nowy zespól nowe plany, twoj świat niepoczytany?masz swoj klub kochany?

Ja pozdrawiam Poznan to jest ten dar ktory mamy"[b]

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 czerwca 2008, 11:43

w końcu :wink: zrobiłam korekty w pierwszym poście, gdyby było coś jeszcze nie tak proszę pisać.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Re: ANNA DE FORGE

Postautor: gdziol » 07 czerwca 2008, 11:49

BUSTER pisze:ANNA Deforge nie bedzie grała w następnym sezonie w Wisle Kraków..jest to info na 100 %

???

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 czerwca 2008, 11:54

jak wiadomo goście na tym forum mają fantazję 8)
ja myślę, że na 257 % 8)

dość stary art, ale jeszcze tu się nie pojawił na temat innej krakowskiej drużyny

Korona nie chce krótkiego romansu

Na 99 proc. Korona Kraków zagra w Polskiej Lidze Koszykówki Kobiet. Działacze beniaminka są bliscy podpisania umowy ze sponsorem tytularnym
- Kontrakt wymaga tylko ostatnich podpisów. Nie możemy zdradzać, co to za firma, bo tak zażyczył sobie nasz potencjalny sponsor. Nie chcę zapeszać, więc ograniczę się do komentarza, że wkrótce odbędzie się prezentacja zespołu - deklaruje Jan Mostowik, prezes klubu.

Sponsorem koszykarek Korony zostanie firma zainteresowana promocją w Małopolsce. Będzie musiała wyłożyć minimum 750 tys. zł, bo tyle wynoszą gwarancje finansowe narzucone przez władze PLKK.

Działacze nie chcą zdradzić nazwy sponsora, ale planują postawić kropkę nad "i" przed Walnym Zgromadzeniem PLKK, które zaplanowano na 16 czerwca. Do tego czasu budżet klubu ma być zamknięty.

- Nie interesuje nas krótki romans z PLKK. Chcemy pograć z najlepszymi przez kilka lat, a do tego potrzebne są pieniądze i transfery. Rozglądamy się na rynku zawodniczek, ale na te z czołówki po prostu nas nie stać. Mimo to nie wykluczamy, że zasili nas jakaś zagraniczna koszykarka - twierdzi prezes.

Na razie Koronę tworzą amatorki, głównie studentki i uczennice. Najstarszą zawodniczką w ekipie, która wywalczyła awans, jest 25-letnia Karolina Hajduk. W pierwszej lidze wszystkie koszykarki grały bez kontraktów, teraz mogą liczyć na profesjonalne umowy.

- Trochę zajęło nam planowanie budżetu i szukanie sponsora. Teraz może być ciężko skłonić którąś z zawodniczek z pierwszoligowym stażem do założenia naszej koszulki - przyznaje Andrzej Włodarz, trener koszykarek.

Rozmowy z menedżerami są trudne, zwłaszcza że większość zawodniczek boi się podpisywać kontrakt z beniaminkiem. W Krakowie liczą na angaż rozgrywającej i centra. - Najlepsze z dziewczyn, które wywalczyły awans, będą w stanie urywać punkty zespołom pokroju Torunia czy Jeleniej Góry - twierdzi szkoleniowiec.

W wakacje rozpoczną się też prace modernizacyjne w hali Korony. Trzeba zabezpieczyć trybunę dla kibiców, zamontować nowe tablice oraz kosze. - Spełnimy wymogi - zapewniają działacze.

Sezon 2008/2009, w związku z mistrzostwami Europy w 2009 roku, wystartuje już 27 września.

Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Ostatnio zmieniony 07 czerwca 2008, 11:59 przez ann, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”