TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 07 czerwca 2008, 11:58

ann pisze:jak wiadomo goście na tym forum mają fantazję 8)

czułam, że kogoś poniosło, ale było juz na tym forum kilka informacji, które większość włożyła między bajki , a później okazały się prawdziwe... stąd moje pytanie do lepiej poinformowanych..

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 07 czerwca 2008, 16:15

ja tylko chciałem dodac korekte do odejsc Odry nie Dariusz Kubiak a Krzysztof :wink:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 07 czerwca 2008, 16:17

FAN PLKK pisze:ja tylko chciałem dodac korekte do odejsc Odry nie Dariusz Kubiak a Krzysztof :wink:

:oops: :oops: :oops:

już poprawione
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Awatar użytkownika
FAN PLKK
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: FAN PLKK » 07 czerwca 2008, 16:18

aha i mysle ze mozna w odejsciach Odry wpisac na zielono Gosie Kudłak skoro juz podpisała kontrakt z Ślęzą no i odejscie Joey Clyburn ktora powiedziała ze Odra jest to ostatni klub w jakim moze grac w Polsce :wink:
Im bardziej boisz się porażek tym więcej ich ponosisz..

obserwator

Postautor: obserwator » 07 czerwca 2008, 17:42

Taka luzna propozycja, moznaby w 1 poscie umieszczac sklad na aktualna chwile? Albo dodac jeszcze jeden punkt ZOSTAJĄ.

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 09 czerwca 2008, 12:06

Okeisha Howard w INEA AZS
www.azs.poznan.pl
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

Awatar użytkownika
Kuba1992
Amator

Postautor: Kuba1992 » 09 czerwca 2008, 13:37

Okeisha Howard w INEI AZS Poznań
Jedna z wiodących postaci poznańskiego MUKS-u w minionym sezonie - Okeisha Howard - zmienia barwy klubowe. Amerykańska rozgrywająca w sezonie 2008/2009 przywdzieje trykot INEI AZS-u Poznań. Umowa będzie obowiązywać przez najbliższy sezon.

Podpisanie kontraktu z Howard to kolejne wzmocnienie poznańskich akademiczek. Zaledwie kilka dni temu na taki sam ruch zdecydowała się Agnieszka Skobel. Wcześniej umowy z poznańskim klubem przedłużyły: Monika Sibora, Agata Rafałowicz, Weronika Idczak, Natalia Mrozińska, Małgorzata Myćka, Anna Pamuła.

W debiutanckim sezonie na parkietach Ford Germaz Ekstraklasy 27-letnia rozgrywająca wystąpiła w 29 spotkaniach, w których średnio notowała 14.3 punktów, 4.4 zbiórki i 2.7 asysty. Na boisku przebywała w każdym spotkaniu przez niespełna 35 minut.

- To już kolejny podpisany kontrakt. Tym razem udało nam się już zabezpieczyć pozycję numer jeden. Mamy dwie bardzo dobre rozrywające: Weronikę Idczak oraz właśnie Okeishę Howard, która bardzo chciała zagrać w barwach AZS-u Poznań. Mamy nadzieję, że do połowy czerwca uda nam się ostatecznie zamknąć skład drużyn. Na pewno nie jest to ostatnie nasze wzmocnienie przed rozpoczęciem przygotowań do sezonu 2008/09 - powiedział tuż po parafowaniu umowy z popularną "Oki" Łukasz Zarzycki, menedżer INEI AZS.

Howard przygodę z koszykówką rozpoczęła na uniwersytecie Old Dominion (NCAA), którego barw broniła w sezonach 2000-2003. Po ukończeniu studiów trafiła do Szwajcarii do ekipy Lancy-Meyrin (2004-2005), a następnie swoją profesjonalną karierę kontynuowała w Szwecji w zespole Norrköping Dolphins (2005-2006). W kolejnych rozgrywkach broniła już barw holenderskiej drużyny Matrixx Magixx Nijmegen (2006-2007). W zakończonych nie tak dawno sezonie Okeisha Howard była jedną z liderek poznańskiego MUKS-u.

Okeisha Howard w statystyce:
Mecze: 29
Minuty: 34:13
Punkty: 14.3
Skuteczność za 2 pkt: 45%
Skuteczność za 3 pkt: 26%
Skuteczność za 1 pkt: 81%
Zbiórki: 4,4
Asysty: 2.7
Przechwyty: 1.9
Bloki: 0.1
Straty: 3.3
Faule: 1.9
Evaluation: 11.8

-------------------
www.plkk.pl

Awatar użytkownika
Łukasz-fan
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Łukasz-fan » 09 czerwca 2008, 18:44

Okeisha Howard to prawdopodobnie ostatnia zawodniczka, która na razie zasili Ineę-AZS Poznań.
To jednocześnie druga koszykarka MUKS Poznań, która wzmocni lokalnego rywala. Wcześniej dwuletnią umowę z AZS podpisała bowiem Agnieszka Skobel. - Mamy dwie bardzo dobre rozgrywające: Weronikę Idczak i teraz Okeishę Howard - przyznaje prezes sekcji koszykówki w AZS Paweł Leszek Klepka i dodaje: - Chciałbym zaznaczyć, że to Okeisha się do nas sama zgłosiła. Nie chciałbym, by MUKS widział to jako podbieranie im zawodniczek - dodaje.

Pozyskanie Howard powoduje, że AZS nie wzmocni Natalia Waligórska - zapewne trafi do AZS Jelenia Góra. - Zdecydowała wysokość kontraktu - przyznaje Klepka i dodaje: - Nie mamy już pieniędzy na kolejne wzmocnienia, będziemy grać tymi zawodniczkami, które mamy.

Z zawodniczek z ubiegłego sezonu nowych kontraktów nie podpisały jeszcze Reda Aleliunaite-Jankowska oraz Paulina Dąbkowska, ale jak zapewnia prezes Klepka, nastąpi to lada dzień.

Na turnieju w Izraelu były kontuzjowane ostatnio Weronika Idczak i Natalia Mrozińska - obie uczestniczyły już w rozgrzewkach drużyny, ale nie grały. Mają jednak rozpocząć w połowie lipca normalne przygotowania do sezonu. - Jestem pod wrażeniem pracy, jaką wykonuje Natalia Mrozińska. Widać, że wraca do zdrowia po ciężkiej kontuzji - przyznaje Klepka. W AZS nie będą grały Beata Krupska-Tyszkiewicz i Monika Ciecierska, zaś z Joanną Lorek klub nie rozmawiał jeszcze o jej przyszłości. - Chcemy mieć 15 zawodniczek - mówi menedżer klubu Łukasz Zarzycki. - Być może kogoś jeszcze pozyskamy, ale to zależy od budżetu - dodaje. Tu wiele zależeć będzie od podziału pieniędzy na sport przez miasto.

W pierwszej piątce AZS pewne miejsce będzie miała Joanna Walich. To jednak nie jest nowa gwiazda poznańskiej drużyny - tak po zmianie stanu cywilnego nazywa się Joanna Jakowska. W piątek wzięła bowiem ślub z Wojciechem Walichem, który w AZS odpowiada za przygotowanie fizyczne drużyny.

Źródło: Gazeta Wyborcza Poznań
INEA AZS POZNAŃ => www.azs.poznan.pl

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 09 czerwca 2008, 23:11

Nie wiedziałem gdzie, więc wrzucam tutaj. Świetlana przyszłość ulubionego Wiślackiego trenera.

Herkt w Zielonej Górze?

Po kolejnej straconej szansie na awans do Dominet Bank Ekstraligi działacze Zastalu Zielona Góra postanowili rozwiązać kontrakt z Tadeuszem Aleksandrowiczem i szukać nowego szkoleniowca. W poniedziałek Rada Nadzorcza i Zarząd klubu zdecydowali, że nowym trenerem ma być Tomasz Herkt. Ostateczna decyzja zapadnie 12 czerwca.
Tomasz Herkt był w latach 1996-2004 selekcjonerem polskiej reprezentacji koszykarek, z którą m.in. zdobył w Katowicach mistrzostwo Europy w 1999 roku. Prowadził także ekstraligowe drużyny kobiet – Olimpię Poznań, Polfę Pabianice, a ostatnio Wisłę Kraków, z którą rozstał się w w połowie minionego sezonu. Ma za sobą także pracę z koszykarzami – w sezonie 2004/2005 prowadził Astorię Bydgoszcz, a od marca bieżącego roku był asystentem Mirosława Lisztwana w Enerdze Czarnych Słupsk.

www.sportowefakty.pl

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

desix
Amator
Kontaktowanie:

Postautor: desix » 09 czerwca 2008, 23:24

Falubazy nie wiedzą co czynią :lol: , ale jakoś mnie to nie smuci :D :D :D
Nawet jeśli wszyscy już w ciebie zwątpili, pokaż że się mylili

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 10 czerwca 2008, 07:23

Czyli awans falubazom znowu nie grozi :D
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Awatar użytkownika
ann
Administrator

Postautor: ann » 10 czerwca 2008, 07:41

wujkowi wąsaczowi nie wyszło z Jelenią Górą, to może uda sie w Zielonej :wink:
Jeśli ktoś w Krakowie zapyta się za 20 lat: kim była DeForge? Odpowiedź będzie tylko jedna: wielką zawodniczką!

https://www.youtube.com/watch?v=N7ABk7vDous

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 10 czerwca 2008, 07:56

zakaz wstepu dla Zielonej gdziekolwiek nie dla psa kiełbasa ... nizsza liga to ich poziom niech wezma Herkta to bedzie taki maly kon trojanski :)
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

tomaszek

Postautor: tomaszek » 10 czerwca 2008, 11:48

Nie wiem ile w tym prawdy ale Aga Szott zagra w przyszłym sezonie w lidze rosyjskiej :wink:

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 10 czerwca 2008, 12:07

tomaszek pisze:Nie wiem ile w tym prawdy ale Aga Szott zagra w przyszłym sezonie w lidze rosyjskiej :wink:

Brawo refleks :lol: 8)
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”