Dwie kwarty dla rocznika 1985

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

koala

Postautor: koala » 09 czerwca 2008, 19:06

No ale mamy takich Orczyków i tym podobnych, których chwali się za dobry wynik, a resztę ma się głęboko w poważaniu ( nie uwzględnia się,że z armią zaciężną, to każdy potrafi awansować do play-off)

Saletra do Ciebie piszę!!! Dlaczego krytykujesz Orczyka?? Nawet go nie znasz, bo gdybyś znał wiedziałbyś, że to trener z młodzieżowej koszykówki. Pracował wiele lat z młodzieżą. Ale skąd w Rybniku po 7 latach przerwy ma się nagle znaleźć młodzież zdolna do gry w ekstraklasie, skoro po upadku Color Capu została pustynia, bo sponsor zostawił wszystko i poszedł w las... Trzeba się cieszyć, że udało się stworzyć klub awansować do ekstraklasy i w niej zrobić dobry wynik w pierwszym sezonie, bo siódme miejsce nie jest złym dla beniaminka. Teraz czas na układanie pracy z młodzieżą, zwróć uwagę, że praca, którą od 3 lat wykonuje tutaj Orczyk daje efekty, ale koszykarki to nie grzyby i po jednym deszczu nie wyrosną. Dowody na dobrą pracę Orczyka i ekipy w Rybniku proszę bardzo: awans do finału MP Juniorek Starszych i 6. miejsce, awans do finału MP Kadetek i 5. miejsce. Spokojnie sprawy idą w dobrym kierunku i mam nadzieję, za rok jest szansa na medal w juniorkach. Więc zanim kogoś skrytykujesz Saletra to pomyśl co piszesz...

Awatar użytkownika
Saletra
Junior

Postautor: Saletra » 10 czerwca 2008, 09:59

Koalo, jakbyś nie zauważył to dokonywałem oceny zespołu seniorskiego nie grup młodziezowych....

Poza tym, co to za trener, który szkoląc grupy młodzieżowe, nie ogrywa chociaż najzdolniejszej, młodej koszykarki w pierwszej drużynie?

Po co w ogóle szkolenie młodych, skoro ma się je potem w d.....?
Chyba tylko po to, zeby spełnić wymagania PLKK, co do ilości młodziezowych zespołów, tak aby być dopuszczonym do ekstraklasy...

Jak dla mnie zero jakiegokolwiek szacunku i powazania dla trenera, ktory gra cały sezon 6-7 zawodniczek, praktycznie w ogóle nie rotuje składem, nei wprowadza w sposób płynny do drużyny świeżej krwii i młodego narybku.

Jak dla mnie to skończone frajerstwo i takie osoby nie powinny pracowąć w polskich klubach i tyle

( acha i argument o sponsorze, ktróy ciśnie, bo chce wynik w danym sezonie, mnie nie przekonuje - wystarczy postawić na jedną młodą koszykarkę i konsekwentnie ogrywać ją przez cały sezon - wcale nie będzie ujmy dla jakości gry zespołu, a co więcej drużyna będzie w lepszej formie fizycznej, bo o ta jedną młodą wydłuzy się ławka zespołu)

nie żartuj

Postautor: nie żartuj » 11 czerwca 2008, 10:06

Endrju pisze:
qBK pisze:
Saletra pisze:czy do prezesów klubów nei dociera, że ogrywając co roku np 2 koszykarki- za3-4 sezony będą mieli pełnowartościowy zespół bez konieczności bulenia mnóstwa kasy na armię zaciężną?

...albo buchną im je po 2-3 latach Polkowice / Gdynia / Gorzów / inny zespół dysponujący trochę większą kasą 8)
2: Bardzo prosta kalkulacja - sponsorzy chcą wyników -> presja wyniku na trenerze który poleci przy braku sukcesów i mamy to co mamy.

Widze ze zajebiste masz pojecie o szkoleniu mlodziezy... i chyba ten temat zamyka tobie sie jak i co niektorym forumowiczom na nazwisku Jablonskich.
To ci uswiadomie ze w Gorzowie sami szkolimy mlodziez ktora rok w rok zdobywa srebro w MP Juniorek Starszych czy juniorek i rok w rok wprowadzamy jakas mloda zawodniczke do seniorskiego teamu.

Ojojoj, chyba Cię trochę poniosło - Żurowska -Świdwin; Kaczmarska - Szczecin... Bez tej dwójki graczy nie mielibyście tych medali... Myślę, że większość liczących się klubów młodzieżowych w Polsce zasila się zawodniczkami z innych klubów - nie tylko Gorzów (choć trzeba przyznać, że macie też parę fajnych wychowanek), ale także MUKS, Pabianice, Wisła, Gdynia itd... Jednak koszykówka żeńska w Polsce mimo Waszych bezsensownych kłótni ma się dobrze - wgłównej mierze dzięki maluczkim, którzy te dziewczynki znajdą i przekonają, a skończywszy na kolosach młodzieżowego basketu, którzy potem szlifują tych graczy i dają możliwość grania na wyższym poziomie - tyle na ten temat...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 czerwca 2008, 11:23

nie żartuj pisze:
Endrju pisze:
qBK pisze:
Saletra pisze:czy do prezesów klubów nei dociera, że ogrywając co roku np 2 koszykarki- za3-4 sezony będą mieli pełnowartościowy zespół bez konieczności bulenia mnóstwa kasy na armię zaciężną?

...albo buchną im je po 2-3 latach Polkowice / Gdynia / Gorzów / inny zespół dysponujący trochę większą kasą 8)
2: Bardzo prosta kalkulacja - sponsorzy chcą wyników -> presja wyniku na trenerze który poleci przy braku sukcesów i mamy to co mamy.

Widze ze zajebiste masz pojecie o szkoleniu mlodziezy... i chyba ten temat zamyka tobie sie jak i co niektorym forumowiczom na nazwisku Jablonskich.
To ci uswiadomie ze w Gorzowie sami szkolimy mlodziez ktora rok w rok zdobywa srebro w MP Juniorek Starszych czy juniorek i rok w rok wprowadzamy jakas mloda zawodniczke do seniorskiego teamu.

Ojojoj, chyba Cię trochę poniosło - Żurowska -Świdwin; Kaczmarska - Szczecin... Bez tej dwójki graczy nie mielibyście tych medali... Myślę, że większość liczących się klubów młodzieżowych w Polsce zasila się zawodniczkami z innych klubów - nie tylko Gorzów (choć trzeba przyznać, że macie też parę fajnych wychowanek), ale także MUKS, Pabianice, Wisła, Gdynia itd... Jednak koszykówka żeńska w Polsce mimo Waszych bezsensownych kłótni ma się dobrze - wgłównej mierze dzięki maluczkim, którzy te dziewczynki znajdą i przekonają, a skończywszy na kolosach młodzieżowego basketu, którzy potem szlifują tych graczy i dają możliwość grania na wyższym poziomie - tyle na ten temat...

Kaczmarska ?? nie znam dziewczyny :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Gość

Postautor: Gość » 11 czerwca 2008, 12:10

Endrju pisze:
nie żartuj pisze:
Endrju pisze:
qBK pisze:

Kaczmarska ?? nie znam dziewczyny :lol:

spróbuj się domyślić-chyba znasz skład swojej drużyny

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 11 czerwca 2008, 16:47

Nadal widze ciemnosc :lol: :lol: :lol:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

Gość

Postautor: Gość » 11 czerwca 2008, 23:02

Endrju pisze:Nadal widze ciemnosc :lol: :lol: :lol:

ok ok - Kaczmarczyk - sorry - to z pośpiechu :oops:

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”