ME juz sie zaczęły

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 17 czerwca 2008, 21:30

Francuzi też zdobędą tylko 1 punkt ;) więc nie jesteśmy sami.
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Szymon
Oldboy
Kontaktowanie:

Postautor: Szymon » 17 czerwca 2008, 23:43

tadeo86 pisze:
Rosso-Nero pisze:Włosi prowadzą 1:0!!! Jupi! A Francja w 10 po czerwonej kartce dla Abidala. :D

Won z makaroniarzami.:twisted: Włosi to złodzieje i oszuści, a więc do boju Żabojady 8)

Złodzieje i oszuści??? A jakieś dowody?? Jakieś przykłady??? Czy to tylko takie frywolne rzucanie słów na wiatr??

Ja(poniekąd na obronę Włochów) tylko przypomnę poprzednie Euro i jedną z największych o ile nie największą wajchę w historii futbolu. Ostatnia kolejka grupowa, mecz Szwecja-Dania, potrzebny remis 2-2 (by wyeliminować Włochów) i proszę, i jest!!! Drukowanie w blasku kamer!!!! Na szczęscie "ustawiacze wyników" polegli w następnej rundzie :lol:

tadeo86 pisze: Napisałem to przez pryzmat tego jakimi naprawdę są ludźmi

A ilu to Włochów spotkałeś i poznałeś na swojej drodze życia by móc wygłaszać takie opinie????
Hmm... byłem kilkakrotnie w Italii przez przynajmniej miesiąc czasu i jakoś ludzie których poznałem wywarli na mnie bardzo korzystne wrażenie!!! Co więcej, bardzo miło przyjmowali fakt gdy dowiadywali się że jestem Polakiem!!!!
Ciekaw jestem Twoich doświadczeń z Włochami, choć szczerze mówiąc, wątpię byś wogóle takowe miał - Twoje wpisy to chyba jednak tylko taka Ot, taka dziecinna pyskówka :lol:

A o meczu.
Bardzo się cieszę że Italia awansowała do dalszych gier - zasłużenie awansowała, bo Francja Według mnie nic ciekawego nie pokazała! Ćwierćfinał z Hiszpanią zapowiada się niezwykle ciekawie i ciiężko może być dla Włochów, jednak biorąc pod uwagę że Hiszpania (ciekawe czemu w sumie) nie potrafi grać w turniejach (jak do tej pory) a Włosi to wybitnie turniejowa drużyna, to wierzę że uda się Włochom awansować do czwórki! Warunek jednak widzę taki, że Luca Toni musi się w końcu wstrzelić!!!!
BYŁ, BĘDZIE I JEST ZAWSZE WŁÓKNIARZ MRKS

Obrazek

Awatar użytkownika
Siero
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Siero » 17 czerwca 2008, 23:46

Mój Buffon zostaje jupi :)
MRKS Włókniarz Pabianice http://mrks.wlokniarz.info/

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 18 czerwca 2008, 05:53

Szymon pisze:
tadeo86 pisze:
Rosso-Nero pisze:Włosi prowadzą 1:0!!! Jupi! A Francja w 10 po czerwonej kartce dla Abidala. :D

Won z makaroniarzami.:twisted: Włosi to złodzieje i oszuści, a więc do boju Żabojady 8)

Złodzieje i oszuści??? A jakieś dowody?? Jakieś przykłady??? Czy to tylko takie frywolne rzucanie słów na wiatr??

Ja(poniekąd na obronę Włochów) tylko przypomnę poprzednie Euro i jedną z największych o ile nie największą wajchę w historii futbolu. Ostatnia kolejka grupowa, mecz Szwecja-Dania, potrzebny remis 2-2 (by wyeliminować Włochów) i proszę, i jest!!! Drukowanie w blasku kamer!!!! Na szczęscie "ustawiacze wyników" polegli w następnej rundzie :lol:

tadeo86 pisze: Napisałem to przez pryzmat tego jakimi naprawdę są ludźmi

A ilu to Włochów spotkałeś i poznałeś na swojej drodze życia by móc wygłaszać takie opinie????
Hmm... byłem kilkakrotnie w Italii przez przynajmniej miesiąc czasu i jakoś ludzie których poznałem wywarli na mnie bardzo korzystne wrażenie!!! Co więcej, bardzo miło przyjmowali fakt gdy dowiadywali się że jestem Polakiem!!!!
Ciekaw jestem Twoich doświadczeń z Włochami, choć szczerze mówiąc, wątpię byś wogóle takowe miał - Twoje wpisy to chyba jednak tylko taka Ot, taka dziecinna pyskówka :lol:

A o meczu.
Bardzo się cieszę że Italia awansowała do dalszych gier - zasłużenie awansowała, bo Francja Według mnie nic ciekawego nie pokazała! Ćwierćfinał z Hiszpanią zapowiada się niezwykle ciekawie i ciiężko może być dla Włochów, jednak biorąc pod uwagę że Hiszpania (ciekawe czemu w sumie) nie potrafi grać w turniejach (jak do tej pory) a Włosi to wybitnie turniejowa drużyna, to wierzę że uda się Włochom awansować do czwórki! Warunek jednak widzę taki, że Luca Toni musi się w końcu wstrzelić!!!!

zgadzam sie nie można wydawać opini o innych narodach. ale chodzi nie tylko o Włochów ale i o Niemców też...
niewazne ze mają głupie media i te ich całe tabliody, połowa gazet w Polsce to gazety niemieckie :)

Awatar użytkownika
tadziu
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: tadziu » 18 czerwca 2008, 10:04

Jako na koniec tych szczeniackich waśni dodam to czego zapomniałem dodać , a co wywołało taką falę krytyki. Uściślę, że mianem złodziei i oszustów określam Włochów "biznesmenów", którzy inwestując w Polsce, tworzą sobie polskie obozy pracy. Wiem to na przykładzie jednej z większych fabryk w Gorzowie, a mianowicie Stilonu. Nie będę się rozpisywał bo i nie ma sensu.
Może nie potrzebnie uogólniłem sytuację, ale takie jest moje zdanie na temat tego narodu. Choć pamiętajmy, że w każdym stadzie znajdzie sie czarna owca i mi właśnie o taką czarną owcę chodziło.

Pozdro :)

Hic amor, haec patria est. !POLSKA!

Gość

Postautor: Gość » 18 czerwca 2008, 17:25

rzymi pisze:Odpadliśmy, Beenhakkera zwolnią.. a Listkiewicz i tak zostanie.
Szkoda, że tacy zawodnicy jak Jeleń, Zieńczuk czy Wichniarek nie dostali powołania..tylko teraz już za późno żeby o tym pisać..

tak ale jakby oni byli - to by gadano czemu nie wzieto innych ....

nie ma sensu - bo i tak jesteśmy słabi.....

a przegrana z Chorwacją II to wstyd....

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 19 czerwca 2008, 13:09

o proszę. Grecja po przegranej 2:1 z Hiszpanią zakończyła przygodę z EURO z zerowym dorobkiem punktów..tylko podejrzewam, że w grupie z Hiszpanią, Rosją i Szwecją to i my byśmy nie zdobyli nawet punktu ;P
Rosja 2:0 ze Szwecją i w ćwierćfinale zagra z Holandią a Hiszpania z Włochami, poza tym Portugalia-Niemcy i Chorwacja-Turcja. Ciekawie!
ObrazekObrazek

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 19 czerwca 2008, 13:52

rzymi pisze:o proszę. Grecja po przegranej 2:1 z Hiszpanią zakończyła przygodę z EURO z zerowym dorobkiem punktów..tylko podejrzewam, że w grupie z Hiszpanią, Rosją i Szwecją to i my byśmy nie zdobyli nawet punktu ;P
Rosja 2:0 ze Szwecją i w ćwierćfinale zagra z Holandią a Hiszpania z Włochami, poza tym Portugalia-Niemcy i Chorwacja-Turcja. Ciekawie!

Tak jak pisałem Rosja wychodzi, bo na to zasłużyła, Szwecja gra zbyt asekuracyjnie w ataku i generalnie za duzo defensywnie :)

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 19 czerwca 2008, 19:04

Q88 pisze:
{Mikro pisze:Napiszę tylko tyle:
Cieszę się bardzo z takiego wyniku, może teraz paru mądrych ludzi zobaczy, że nie warto takiej kasy dawać na piłkę. Może zacznie się sponsorowanie innych dyscyplin kulejących w Polsce ( patrz co się co osiągnął Robert Kubica bez Polskich sponsorów) badź zwiększenie dotacji dla innych sportów m. in. na koszykówkę:) mówię zdecydowanie NIE dla budowy iluś tam boisk do piłki nożnej ,może by tak wybudować więcej torów badź sal dostosowanych do uprawiania koszykówki, piłki ręcznej czy też siatkówki bo wiele nowych obiektów nie nadaje się do uprawiania tych dyscyplin. Takie mam zdanie na temat całego szumu jaki zrobiono przed tymi mistrzostwami

zgadzam sie :)

Czytam tego rodzaju wypowiedzi i śmiech mnie ogarnia... Otóż oświadczam wam, że na całe szczęście po EURO 2008 na pewno nastąpi wzrost wydatków na piłkę nożną w Polsce, bo to najbardziej liczący się sport na świecie i tego nikt nie zmieni. Zwłaszcza w perspektywie rozegrania EURO 2012 w Polsce. Wszystko musi być temu podporządkowane. Nawet kosztem innych dyscyplin sportowych, choć oczywiście tego nikomu nie życzę. Ale zdecydowanie najpierw piłka, a potem cała reszta.
Polacy zagrali na największej tego typu imprezie w Europie i byłem dumny, że mogłem wraz z innymi polskimi kibicami 3 razy zaśpiewać hymn narodowy na stadionach Klagenfurtu i Wiednia, czego nie mogli zrobić np. kibice angielscy. Dzięki występom Polaków przeżyłem niesamowitą atmosferę mistrzostw, miałem okazję rozmawiać z kibicami innych drużyn i przekonałem się na własnej skórze jak wielka przepaść dzieli futbol od innych sportów. Sam start w ME polskiej reprezentacji należy uznać za wielkie osiągnięcie, Polacy jechali tam przecież w roli outsiderów, więc o co te krzyki? Wstydu na pewno nie przynieśli, bo rozegrali 3 wyrównane spotkania. Mogło być lepiej, ale wyszło tak a nie inaczej. Ale dlaczego zaraz mamy się odwracać od piłkarskiej reprezentacji? Pierwszy wielki krok został zrobiony- po raz pierwszy od pół wieku Polacy zagrali w ME. Teraz właśnie potrzebne jest odpowiednie wykorzystanie tego doświadczenia i pozostawienie lepszego wrażenia za 4 lata- w końcu wystąpimy w roli gospodarzy, a to do czegoś zobowiązuje.
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 19 czerwca 2008, 20:58

patrese pisze:
Q88 pisze:
{Mikro pisze:Napiszę tylko tyle:
Cieszę się bardzo z takiego wyniku, może teraz paru mądrych ludzi zobaczy, że nie warto takiej kasy dawać na piłkę. Może zacznie się sponsorowanie innych dyscyplin kulejących w Polsce ( patrz co się co osiągnął Robert Kubica bez Polskich sponsorów) badź zwiększenie dotacji dla innych sportów m. in. na koszykówkę:) mówię zdecydowanie NIE dla budowy iluś tam boisk do piłki nożnej ,może by tak wybudować więcej torów badź sal dostosowanych do uprawiania koszykówki, piłki ręcznej czy też siatkówki bo wiele nowych obiektów nie nadaje się do uprawiania tych dyscyplin. Takie mam zdanie na temat całego szumu jaki zrobiono przed tymi mistrzostwami

zgadzam sie :)

Czytam tego rodzaju wypowiedzi i śmiech mnie ogarnia... Otóż oświadczam wam, że na całe szczęście po EURO 2008 na pewno nastąpi wzrost wydatków na piłkę nożną w Polsce, bo to najbardziej liczący się sport na świecie i tego nikt nie zmieni. Zwłaszcza w perspektywie rozegrania EURO 2012 w Polsce. Wszystko musi być temu podporządkowane. Nawet kosztem innych dyscyplin sportowych, choć oczywiście tego nikomu nie życzę. Ale zdecydowanie najpierw piłka, a potem cała reszta.
Polacy zagrali na największej tego typu imprezie w Europie i byłem dumny, że mogłem wraz z innymi polskimi kibicami 3 razy zaśpiewać hymn narodowy na stadionach Klagenfurtu i Wiednia, czego nie mogli zrobić np. kibice angielscy. Dzięki występom Polaków przeżyłem niesamowitą atmosferę mistrzostw, miałem okazję rozmawiać z kibicami innych drużyn i przekonałem się na własnej skórze jak wielka przepaść dzieli futbol od innych sportów. Sam start w ME polskiej reprezentacji należy uznać za wielkie osiągnięcie, Polacy jechali tam przecież w roli outsiderów, więc o co te krzyki? Wstydu na pewno nie przynieśli, bo rozegrali 3 wyrównane spotkania. Mogło być lepiej, ale wyszło tak a nie inaczej. Ale dlaczego zaraz mamy się odwracać od piłkarskiej reprezentacji? Pierwszy wielki krok został zrobiony- po raz pierwszy od pół wieku Polacy zagrali w ME. Teraz właśnie potrzebne jest odpowiednie wykorzystanie tego doświadczenia i pozostawienie lepszego wrażenia za 4 lata- w końcu wystąpimy w roli gospodarzy, a to do czegoś zobowiązuje.

jesli uznajesz sukcesem awans na mistrzostawa świata czy europy to życzyć powodzenia, na mistrzostawach europy grala już Grecja(3 razy a drugim,poprzednim razem wygrała tą impreze) grała Słowenia itd.
cała Europa jest zdziwiona, wygrywamy eliminacje w grupie, pokonujemy Portugalie i Serbie by potem zremisować z Austrią (ranking FIFA miejsce sto...) i przegrana z Chorwacją drugim składem to coś jest nie tak :(

no ale nie wiem, dla niektórych ambicja i możliwości kończą się w miejscu gdzie niektórzy nogi wycierają, wiecej Ambicji, To My Polacy, a Nie Trynidad Tobago i mamy chyba większy potencjał, skoro w Siatkówkę mozemy grać w finale MŚ czy w piłce ręcznej, nie mówie już o Kubicy :))!!

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 19 czerwca 2008, 21:04

"Teraz właśnie potrzebne jest odpowiednie wykorzystanie tego doświadczenia i pozostawienie lepszego wrażenia za 4 lata- w końcu wystąpimy w roli gospodarzy, a to do czegoś zobowiązuje."

jakie doświadczenie możemy mieć za 4 lata gdzie nasi piłkarze w tym momencie mają po 31-33

trzeba odmłodzic skład, Niemcy np mają w swoim składzie zawodników co w 2002 roku grali w MŚ jako 20 latkowie - Schweini czy Poldi

nam w tym momencie Boruc zostaje z pierwszego składu, ma 28 lat i jest bramkarzem i tylko tutaj to będzie atutem :)

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 19 czerwca 2008, 21:08

62 minuta -

Niemcy Portugalia 3-1 :)

BALLACK :)
KLOSE :)
SCHWEINI :)

Awatar użytkownika
tankista
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: tankista » 19 czerwca 2008, 21:41

Nie spodziewałem się ,że to powiem :) BRAWO NIEMCY!!

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 19 czerwca 2008, 21:45

A Ballack ukradł bramkę :/
Byłoby ciekawiej przez 30 minut a nie przez 5, ale i tak mecz przedni.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Q88
Żak

Postautor: Q88 » 19 czerwca 2008, 22:07

przemoe pisze:A Ballack ukradł bramkę :/
Byłoby ciekawiej przez 30 minut a nie przez 5, ale i tak mecz przedni.

no i co jeszcze Niemcy źle robili że wygrali??

mysle że wygrali zasłuzenie, Portugalia do domu...

Scolari do pracy, do Londynu :)

Wróć do „Hyde Park”