Ekstraklasa

Pisz o czym chcesz

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 24 lipca 2008, 14:07

rzymi pisze:
SEP-CE pisze:Engel: ekstraklasa może mieć 18 zespołów

TVN24 | 2008.07.24 11:43
- Rozmawiałem dzisiaj z trenerami ligowymi. Twierdzili oni, że chcą grać, chcą, żeby liga rozpoczęła się w najbliższy piątek i godzą się z koncepcją powiększenia ekstraklasy do 18 zespołów

wg tej możliwości jakie drużyny miałyby dołączyć do Ekstraklasy?

Zagłębie Lubin (po wczorajszej decyzji trybunalu) i Korona Kielce (dzis sklada identyczne odwolanie)

Gość

Postautor: Gość » 24 lipca 2008, 16:55

rzymi pisze:

- Rozmawiałem dzisiaj z trenerami ligowymi. Twierdzili oni, że chcą grać, chcą, żeby liga rozpoczęła się w najbliższy piątek i godzą się z koncepcją powiększenia ekstraklasy do 18 zespołów

a POZIOM ligi sie nie liczy ???

Awatar użytkownika
pietroc
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: pietroc » 24 lipca 2008, 17:06

Anonymous pisze:
rzymi pisze:

a POZIOM ligi sie nie liczy ???

ta liga juz i tak nie ma zadnego poziomu

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 24 lipca 2008, 20:42

Mnie to się już nawet pisać o tym nie chce.
Na blogu dałem mały upust żalowi.

W tym całym burdelu cieszę się głównie z tego, że mi piłka klubowa wisi kompletnie, ale współczuję tu obecnym, chociaż Was to bezpośrednio nie dotyczy. Paranoja w tym kraju sięgnęła zenitu.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 25 lipca 2008, 12:05

A wszystiemu winny PZPN ze swoja stara gwardia tkwiaca od lat i nie umiejaca sobie poradzic z polskimi realiami.
Ekstraklasa ma ruszyc od 2.kolejki ze skladem z przed ogloszenia werdyktow PKOl, czyli m. in. z Arka. Widzew bedzie gral w nowej I lidze. a mecze Zaglebia maja byc zawieszne. Wina pkol jest moim zdaniem tylko i wylacznie taka,ze tyle ociagala sie z rozpatrzeniem wnioskow, zamiast zebrac sie miesiac wczesniej.przynajmniej nie bylo by teraz takiego zametu z pospiechu. Widzew walczyl z nieuczciwym i niezgodnym z prawem wyrokiem pzpn nieadekwatnym do popelnionych czynow. to pzpn zaczal sie w tym wszystkim gubic i wszystkich ukaral nieuczciwie degradacja byleby tylko miec spokoj i tak probowal nad tym wszystkim zapanowac bez wiekszego zaglebiania sie w skale procederu. I to ich powinno sie ukarac usunieciem starych i powolaniem nowych nieskorumpowanych wladz w pzpn.

Moim zdaniem Z.Boniek ma racje, ze trzeba karac ludzi, dzialaczy a nie kluby (o ile nie przynioslo to wymiernych zyskow typu mistrzostwo czy awans, wtedy automatyczny powrot) a przy tym niczemu nie winnych kibicow. Bo dlaczego maja wszyscy cierpiec za haniebny proceder np. jednego dzialacza lub sympatyka z nie zdrowymi ambicjami?

Awatar użytkownika
Hamplik
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Hamplik » 25 lipca 2008, 22:22

Tyle dziwactw ile zaznała ostatnio polska piłka to nigdy nie widzałem. Napewnoe wiadomo jedno, że nic nie wiadomo. Szkoda, że cierpia na tym cierpia kibice, których coraz mniej będzie przychodzić na stadiony (ja zrezygnowałem rok temu).

Co do PZPNu...Najlepsza metodą na rozwiązanie problemu jest taka jaką stosował Putin. Fakt, to nie pasuje do naszych realiów, ale obecnie nie widze innego sposobu pozbycia się tego towarzystwa.
NIE DLA PSA KIEŁBASA
NIE DLA MUKSu EKSTRAKLASA!!!

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 26 lipca 2008, 07:25

W Polsce nikt nie mialby tyle odwagi co Putin. Przydalby sie taki Pilsudski, ktory by zbluzgal to cale towarzystwo i ich przegonil.
Bo to co oni robia to jest jakas chora bajka. Oni zyja sobie beztrosko w tym swoim barwnym swiecie zupelnie nie przejmujac sie niczym.
Najlepszy jest Listkiewicz, ktory podaje sie do dymisji od co najmniej 2 lat! I za kazdym razem podaje jakies smieszne terminy i zarzeka sie, ze juz dluzej nie bedzie, ze nie bedzie kandydowal. Przeciez dwie szychy z zarzadu juz zostaly oskarzone, w tym osoba, ktora byla glownym kandydatem do objecia posady szefa polskich sedziow przy pzpn. Te ich huczne zjazdy, wyjazdy...
Nie bez powodu jest to najbardziej znienawidzona instytucja przez kibicow (moze obok policji). wrzuty na nich sa obecne nawet na meczach reprezentacji.
przeciez oni se robia jaja z nas wszystkich kibicow, smieja sie nam prosto w oczy.
Trzeba cos z tym zrobic!

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 26 lipca 2008, 17:22

onet.pl pisze:- Przede wszystkim chcielibyśmy przeprosić kibiców za całe zamieszanie. Niestety, nie mieliśmy innego wyjścia, jak tylko przełożyć start rozgrywek - powiedział w wywiadzie dla "Przeglądu Sportowego" prezes spółki Ekstraklasa SA, Andrzej Rusko.
Gdyby Trybunał Arbitrażowy przy PKOl. uprawnił do gry w Ekstraklasie Zagłębie Lubin i Koronę Kielce, ich również zmuszeni bylibyśmy przyjąć do ligi. Siłą rzeczy nastąpiłoby to już w trakcie sezonu. To oczywiste naruszenie obowiązujących regulaminów. Wtedy musielibyśmy przerwać rozgrywki i rozpocząć je od nowa. Ale to nie koniec gigantycznych kłopotów. Mamy przecież zaciągnięte zobowiązania wynikające z umów z naszymi partnerami medialnymi Canal Plus i TVP, które musimy respektować. W tej sytuacji jedynym rozsądnym wyjściem było przesunięcie startu rozgrywek. Pochopne działanie tylko spotęgowałoby chaos - ocenił Rusko.

- W najbliższy wtorek spotyka się rada nadzorcza Ekstraklasy SA i wspólnie będziemy się zastanawiać nad najlepszym rozwiązaniem. Najważniejsze, by liga ruszyła jak najszybciej, ale w sposób uporządkowany czyli zgodnie z obowiązującymi przepisami i poszanowaniem umów. Wierzę, że najdalej za dwa tygodnie uda nam się rozwiązać wszystkie problemy i najpóźniej 8 sierpnia piłkarze wybiegną na boisko - zakończył Rusko.
Więcej w "Przeglądzie Sportowym"

Mam nadzieje, że już 1 sierpnia wystartuje ekstraklasa. :roll:
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 27 lipca 2008, 08:39

Ale juz nie pomaranczowa. Wracajac do wczesniejszego watku o nie przedluzeniu umowy z operatorem sieci Orange, to smieszy mnie wypowiedz, ze zaproponowano smiesznie niska oferte, nie adekwatna do aktualnej "wartosci" ligi :)
Aktualne dzis...

Awatar użytkownika
hellraiser
Junior

Postautor: hellraiser » 29 lipca 2008, 18:31

Widzew chce do Ekstraklasy kosztem Polonii.

KS Widzew Łódź złożył wniosek do Ministra Sportu o ponowne rozpatrzenie sprawy dotyczącej licencji TS Polonii Bytom. Decyzja o umorzeniu postępowania administracyjnego została podjęta w oparciu o nieprawdziwe informacje przekazane Ministrowi przez PZPN.
- Minister Sportu umorzył w piątek postępowanie w sprawie licencji TS Polonia Bytom, gdyż PZPN poinformował Ministra, że nie istnieje żadna uchwała Zarządu PZPN zobowiązująca Komisję Odwoławczą ds. Licencji Klubowych do ponownego rozpoznania wniosku licencyjnego TS Polonia Bytom. Wbrew informacjom przekazanym przez PZPN uchwała ta istnieje i została oficjalnie opublikowana w ostatnich dniach przez PZPN pod nr IX/141. Jest to kolejny przykład rażącego lekceważenia prawa przez PZPN i hołdowaniu przez władze związku nieprzejrzystym i pokrętnym praktykom. Nie zgadzamy się na takie działania PZPN – mówi Marcin Animucki, wiceprezes KS Widzew Łódź S.A.
Obrazek

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 29 lipca 2008, 22:13

To fajnie sobie zabawili Radek Majdan z Piotrkiem Swierczewskim :)
Zeby tak policjanta odprawic...
Ciekawe jak z tego wyjda. Piotr S. (od dzis sie tak nazywa) zostal w areszecie z zarzutem uszkodzenia policjanta, Radoslaw M. wyszedl na wolnosc. Podobno impreza byla mocno zakrapiana a policja chciala ich uciszyc ;6

rzymi
Oldboy

Postautor: rzymi » 30 lipca 2008, 19:53

Brawo Wisła ;D taki wynik do końca ;P 1:0 ;D
------------------------------------------------------
niestety.. 2:1 dla Beitaru.. ale brawo za walkę! w rewanżu będzie lepiej.

na wp.pl czytałem słowa Majdana, że policjanci maltretowali zakrwawionego Piotra Świerczewskiego...
ObrazekObrazek

pietrek
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: pietrek » 31 lipca 2008, 14:43

ciekawe wlasnie jak sobie poradza z Zydami w rewanzu.
A nawet jak juz awansuja, to dostana jakis zespol z elity i nie bedzie juz tak wesolo.
Dziwna jest postawa uefy, ze rzuca klody pod nogi zespolom ze slabszych lig, nie dajac im szansy zaistnienia (w poprzednich latach przechodzlily pojedyncze zespoly). Bo niektore druzyny namecza sie w poprzednich rundach, zeby w ostatniej trafic na mur nie do przejscia.

A ta nasza polska policja, to sa same cwaniaczki doczepiajace sie o byle co i dzialajace tylko w przewadze liczebnej. Ostatnio chcieli mnie spisywac, za to ze zerwalem vlepke z latarni :lol: Przemoc u nich to normalka

Kuba
Oldboy

Postautor: Kuba » 31 lipca 2008, 16:05

pietrek pisze:A ta nasza polska policja, to sa same cwaniaczki doczepiajace sie o byle co i dzialajace tylko w przewadze liczebnej. Ostatnio chcieli mnie spisywac, za to ze zerwalem vlepke z latarni :lol: Przemoc u nich to normalka

słabooooo 8)

w Polkowicach spisują Cię pod Twoją klatką za: "stanie i obserwowanie niestrzeżonego parkingu" :lol:

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 01 sierpnia 2008, 15:17

w toruniu spisuja za chec do zycia i milosc do ojczyzny :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wróć do „Hyde Park”