Tęcza przed sezonem 2008/2009

Moderator: patrese

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 18 sierpnia 2008, 16:11

Pewnie o 18 czyli wtedy kiedy dziewczyny maja trening. Dzis bede na treningu to sie dowiem.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

Awatar użytkownika
sebzinho
Młodzik

Postautor: sebzinho » 18 sierpnia 2008, 16:16

ccckosz.polkowice.pl pisze:Już w najbliższy weekend nasze koszykarki rozegrają pierwsze sparingi. Dziewczyny jadą na turniej do Poznania. Poza naszym zespołem wezmą w nim również udział ekipy Kotwicy Kołobrzeg, Inei AZS Poznań oraz Cukierków Odry Brzeg.

Planowany na 19 sierpnia mecz z Duda Tęczą Leszno nie dojdzie do skutku. W efekcie pierwsza okazja do tego, by ujrzeć nasz zespół w akcji pojawi się w najbliższy piątek, 22 sierpnia. Wówczas w Poznaniu "pomarańczowe" rozegrają dwie gry kontrolne. O 12.30 ich rywalem będzie pierwszoligowy zespół Kotwicy Kołobrzeg, a po południu o 18.30 podopieczne trenerów Koziorowicza oraz Rusina zmierzą się Ineą AZS Poznań. Z kolei w sobotę nasze dziewczyny zagrają ekstraklasową ekipą Cukierków Odrą Brzeg.
Orła nazwę zhańbiliście, jakieś gówno wybraliśCCCie!
Nigdy nie zginie, Nasz Orzeł nigdy nie zginie!

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 18 sierpnia 2008, 20:41

sebzinho pisze:
ccckosz.polkowice.pl pisze:Już w najbliższy weekend nasze koszykarki rozegrają pierwsze sparingi. Dziewczyny jadą na turniej do Poznania. Poza naszym zespołem wezmą w nim również udział ekipy Kotwicy Kołobrzeg, Inei AZS Poznań oraz Cukierków Odry Brzeg.

Planowany na 19 sierpnia mecz z Duda Tęczą Leszno nie dojdzie do skutku. W efekcie pierwsza okazja do tego, by ujrzeć nasz zespół w akcji pojawi się w najbliższy piątek, 22 sierpnia. Wówczas w Poznaniu "pomarańczowe" rozegrają dwie gry kontrolne. O 12.30 ich rywalem będzie pierwszoligowy zespół Kotwicy Kołobrzeg, a po południu o 18.30 podopieczne trenerów Koziorowicza oraz Rusina zmierzą się Ineą AZS Poznań. Z kolei w sobotę nasze dziewczyny zagrają ekstraklasową ekipą Cukierków Odrą Brzeg.

no to swietnie :wink::wink:

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 19 sierpnia 2008, 14:51

A czy ktos czasem wie o co biega z tymi miejscami stojacymi na mecz Polski ? Czy to jest ogolnie tka jak zawsze cala gora czy jakies miejsce dziwnym trafem wymyslili :) ??
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Longerinho
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: Longerinho » 19 sierpnia 2008, 19:58

Miejsca na tzw. koronie hali :D , tak jak zawsze oczywiscie :D
Leszno naszym miastem , Tęcza naszym klubem

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 21 sierpnia 2008, 10:05

Dziś pierwszy sparing
21.08.2008.

thumb_kosz_z_ccc_luty.jpgPrzygotowujące się do nowego sezonu koszykarki PKM Duda PWSZ Leszno dziś o 20:30 w leszczyńskim Trapezie rozegrają pierwszy sparing. Podopieczne trenera Jarosława Krysiewicza zagrają ze Zniczem Pruszków.

Dzisiejsze rywalki leszczyńskiego zespołu zajęły w minionym sezonie trzecie miejsce w pierwszej lidze. Do nowych rozgrywek przygotowują się już w znacznie wzmocnionym składzie. Wydaje mi się, że na początek to dobry przeciwnik mówi trener Jarosław Krysiewicz.

Znamy też kolejne zespoły, z którymi nasze panie rozegrają mecze kontrolne. Koszykarski rozkład jazdy wygląda następująco w sobotę po meczu Polska Finlandia przeciwnikiem PKM Duda PWSZ będzie drużyna z Jeleniej Góry, rewanż również w Trapezie w niedzielę o 12:00. W poniedziałek leszczyńska drużyna wybiera się do Brzegu na rewanżowe spotkanie z przebywającym tam na zgrupowaniu Zniczem Pruszków.

W planach przygotowań PKM Duda PWSZ są też turnieje. Pierwszy być może odbędzie się w ostatni weekend sierpnia w Lesznie. To jednak trochę zły termin, bo właśnie wtedy swoje mistrzostwa mają akademiczki. Na razie swój udział potwierdziły Cukierki Brzeg informuje trener Krysiewicz. Pewny jest na 100 % 6/7 września turniej w Brzegu zaplanowany w silnej obsadzie.

Po tym pierwszym dość wyczerpującym okresie przygotowań jest w zespole kilka niegroźnych na szczęście urazów. Te poważniejsze kłopoty zdrowotne mają Agnieszka Budnik, która jest po zabiegu i treningi wznowi za około dwa tygodnie, Kasia Krężel odczuwa też drobne urazy po zgrupowaniu kadry. Po urlopie macierzyńskim wraca do formy Ola Drzewińska która na początek sezonu ligowego powinna być gotowa do gry

jak z wejscim placimy cos panowie?
Życiowe bitwy nie zawsze wygrywają silni i szybsi, lecz prędzej czy później TYM, który wygrywa, jest TEN, który nieustannie myśli, że może wygrać.

Awatar użytkownika
madristas
Nowy na forum

Postautor: madristas » 21 sierpnia 2008, 14:11

jak na moje za darmo...

''Spotkanie obu zespołów rozegrane zostanie w hali Trapez o godzinie 20.30, choć nie jest wykluczone, że rozpocznie się trochę szybciej, bo koszykarki z Pruszkowa wejdą na halę już o 20.00. Wstęp na ten towarzyski mecz jest bezpłatny. '' by Panorama Leszczyńska

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 21 sierpnia 2008, 22:12

A wiec dzis po pierwszym oficjalnym sparingu z drużyną z Pruszkowa jestesmy a dokladniej trener mądrzejszy w ktorym punkcie jestesmy...a ten punkt jest dramatyczny wg mnie . Nie wiem czy to byla dyspozycja dnia bo musze powiedziec ze nigdy nei bylem na treningach naszych dziewczyn i moze forma ma sie dopiero pojawic w odp momencie , moze schodza z ciezkich obciążeń treningowych ale wydaje mi sie ze to jzu ten czas kiedy zgrywa sie ostatnie zagrywki taktykę i zrozumienie na parkiecie.

Na początku musze tez przycznac ze z trudem zoorientowalem sie ktora dziewczyna jest ktora ;) ofkors znalem niektore nowe ale do teraz nei wiem kto to 4 i 8 ?

Wracajac do meczu 1 i 2 kwarta obiecująco ladne akcje niektore duzo zmian kazda grala swoje , bacznie sie przypatrywałem Kręzel (nastepczyni Didi ) niezachwyca ale moze po kontuzji nie jest w formie , reszta grala ok , widac duzą chec do gry Siwej naprawde 3-ki jej siedziały a poznie j 3i 4 kwarta i wszystk osie ....posypalo :/ w obroniedziecinne bledy to nie jest juz ta obrona ktora krystek wprowadzil w zeszlym sezonie , nie wiem czemu dziewczyny stanely ..akcje w ataku nie przemyslane duzo strat ...

Sumujac jest wg mnie średnio zle ... Koc i Krezel po kontuzjach bez formy , i zasadniczo nie wiem kto bedzie ciągnal gre :( nie chce zle prognozowac bo to przeciez 1 sparing ale widze ze koncepcja grania polskim skladem zaczyna byc zlym wyborem chociaz popieralem to bo myslalem ze cos sie z tego urodzi ...teraz mysle ze nie potrzebujemy jednej amerykanki potrzebujemy 2 !!! i to najlepiej szybka zwinna do ataku i jakąs centerke alternatywe dla Budnik

Awatar użytkownika
czuken
Młodzik

Postautor: czuken » 21 sierpnia 2008, 22:25

4 to Katarzyna Suknarowska, a 8 to Zaneta Durak
Ostatnio zmieniony 21 sierpnia 2008, 23:52 przez czuken, łącznie zmieniany 1 raz.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię na swój poziom a później pokona doświadczeniem

gdziol
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: gdziol » 21 sierpnia 2008, 23:16

a jaki byl wynik?

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 21 sierpnia 2008, 23:31

gdziol pisze:a jaki byl wynik?

64:51

Mozarthio pisze:A wiec dzis po pierwszym oficjalnym sparingu z drużyną z Pruszkowa jestesmy a dokladniej trener mądrzejszy w ktorym punkcie jestesmy...a ten punkt jest dramatyczny wg mnie . Nie wiem czy to byla dyspozycja dnia bo musze powiedziec ze nigdy nei bylem na treningach naszych dziewczyn i moze forma ma sie dopiero pojawic w odp momencie , moze schodza z ciezkich obciążeń treningowych ale wydaje mi sie ze to jzu ten czas kiedy zgrywa sie ostatnie zagrywki taktykę i zrozumienie na parkiecie.

Na początku musze tez przycznac ze z trudem zoorientowalem sie ktora dziewczyna jest ktora ;) ofkors znalem niektore nowe ale do teraz nei wiem kto to 4 i 8 ?

Wracajac do meczu 1 i 2 kwarta obiecująco ladne akcje niektore duzo zmian kazda grala swoje , bacznie sie przypatrywałem Kręzel (nastepczyni Didi ) niezachwyca ale moze po kontuzji nie jest w formie , reszta grala ok , widac duzą chec do gry Siwej naprawde 3-ki jej siedziały a poznie j 3i 4 kwarta i wszystk osie ....posypalo :/ w obroniedziecinne bledy to nie jest juz ta obrona ktora krystek wprowadzil w zeszlym sezonie , nie wiem czemu dziewczyny stanely ..akcje w ataku nie przemyslane duzo strat ...

Sumujac jest wg mnie średnio zle ... Koc i Krezel po kontuzjach bez formy , i zasadniczo nie wiem kto bedzie ciągnal gre :( nie chce zle prognozowac bo to przeciez 1 sparing ale widze ze koncepcja grania polskim skladem zaczyna byc zlym wyborem chociaz popieralem to bo myslalem ze cos sie z tego urodzi ...teraz mysle ze nie potrzebujemy jednej amerykanki potrzebujemy 2 !!! i to najlepiej szybka zwinna do ataku i jakąs centerke alternatywe dla Budnik

Czy Ty aby troche nie przesadzasz co? Daj na luz, to byla dopiero pierwsza troszke powazniejsza gra od tego co jest na treningach. Wiem, ze w drugiej polowie wygldalo to katastrofalnie, ale to nie jest powod zeby siac panike. Do startu ligi jeszcze troche czasu jednak zostalo. Tecza jako pierwsza zagrala bodajze mecz kontrolny z wszystkich ekstraklasowych druzyn (jesli sie myle to poprawcie). Dziewczyny przystapily do tego meczu bo dosc ciezkim okresie przygotowawczym, taktyka jest dopiero od niedawna, takze spokojnie. Patrzac przez pryzmat pierwszej czesci, wcale az tak zle to nie wygladalo, byly momentami przebylski fajnej gry. Gorzej juz bylo z obrona. Od przerwy rzucilismy prawie 50 punktow. Co do nowych, nikt nie powalil na kolana. Po dzisiejszym meczu napewno nie mozna tego oceniac, ale najlepiej zaprezentowala sie Krezel i powinna byc dosc sporym wzmocnieniem. Najslabiej - Nawrotek, u Drzewinskiej widac prawie roczna przerwe w koszykowce, ale dajmy jej jeszcze troche czasu a napewno dojdzie do siebie. Jednak w jednej kwestii nie sposob sie z Toba nie zgodzic: brakuje czarnej Amerykanki ktora poprowadzilaby gre. Z kazdym sparingiem powinno byc juz coraz lepiej, dziewczyny odzyskaja swiezosc, zespol sie zgra i za miesiac ruszamy do walki!
Obrazek

Awatar użytkownika
patrese
Kadet
Kontaktowanie:

Postautor: patrese » 22 sierpnia 2008, 07:16

Pierwsza sparingowa wygrana
21.08.2008.

Koszykarki Tęczy Dudy Leszno wygrały w pierwszym spotkaniu sparingowym przed nowym sezonem z I-ligowym Zniczem Pruszków 64:51.

Leszczynianki prowadziły w tym spotkaniu niemal od początku. Tylko przez chwilę lepszy był Znicz (2:4). Po dwóch ,,trójkach" Siwczak zrobiło się 17:10 w 8 minucie spotkania. Pierwszą kwartę gospodynie wygrały (25:11).

Przewaga ta rosła też w drugiej ,,ćwiartce". Wzrosła dość szybko do 20 ,,oczek". Do przerwy było już (48:25) i wydawało się, że mecz ten zakończy się wysoką wygraną miejscowych.

Te jednak zagrały bardzo słabo w trzeciej odsłonie spotkania. Przewaga topniała, wskutek agresywnej gry Znicza w obronie. To zmuszało leszczynianki do błędów w ataku. Przed ostatnimi 10 minutami było już tylko (52:42).

Na początku ostatniej kwarty przewaga zmalała nawet do 8 punktów. W końcówce jednak górą było doświadczenie zespołu z Leszna, który wygrał ostatecznie cały sparing 64:51.

Zespół z Pruszkowa pokazał, że potrafi grać w koszykówkę. Trudno się jednak dziwić, bo roi się tam od zawodniczek, które są już znane w naszym kraju (Pułtorak, Ćwiklińska, Kopczyk, Gajewska, Pietrzak, Bibrzycka). Celem tego zespołu jest awans do ekstraklasy.

W drużynie gospodyń zabrakło przygotowującej się do sobotniego meczu eliminacji ME: Edyty Krysiewicz oraz powracającej do zdrowia po zabiegu: Agnieszki Budnik.

- Obawiałem się, że może być nawet gorzej, szczególnie jak przypomnę sobie pierwszy sparing przed poprzednim sezonem. Dzisiaj były nawet przebłyski dobrej gry w I połowie. Po to są takie spotkania jak to, by zgrywać dziewczyny, ćwiczyć pewne elementy gry. Powoli do wszystkiego dojdziemy. Nie ma co wyciągac z takich pojedynków daleko idących wniosków - powiedział Jarosław Krysiewicz, trener Tęczy Dudy Leszno.

Dodajmy, że w zespole z Leszna testowana była Katarzyna Suknarowska, była zawodniczka SMS PZKosz Warszawa i reprezentacji do lat 20. Zawodniczka ta występuje na pozycji rozgrywającej.

Tęcza Duda Leszno - Znicz Pruszków 64:51 (25:11, 23:14, 4:17, 12:9)

Punkty dla Tęczy zdobywały: Siwczak 11, Koc 11, Krężel 10, Czarnecka 10, Drzewińska 6, Nawrotek 5, Makowska 5, Suknarowska 3, Durak 2, Król 1.

Kolejny sparing leszczynianki rozegrają w najbliższą sobotę, także w hali Trapez. Tuż po meczu eliminacji do ME: Polska - Finlandia dojdzie do spotkania Tęczy z zespołem z Jeleniej Góry.

www.panorama.media.pl
SIAMO SEMPRE CON VOI - LECH POZNAŃ
Obrazek

Mozarthio
Kadet

Postautor: Mozarthio » 22 sierpnia 2008, 07:36

bartas a czy ty umiesz czytac ze zrozumieniem? nie panikuje jestem daleki od tego i podkreslilem ze sa to moje odczucia po 1 sparingu nie mowie ze bedzie zle ale z tego co kiedys czytalem to krysiewicz schodzil z ciezarem treningowym i ostatnie tyg. mialy byc juz lekkie aby znalezc swiezosc a teraz sie juz pisze inaczej ale mniejsza o to.

Ale to co widze to widze nie ma dziewczyny ktora pojdzie w wielu sytuacjach sam na sam na kosz i weźmie wszystko na siebie poprostu to widac nie tyle po formie zawodniczek ale mysle ze raczej po zachowaniu na parkiecie ..taki fighter Siwczak czy w formie czy nie zawsze pod ten kosz sie pcha(chociaz za małó razy) i nie powiecie mi ze macie kogos tak samo bojowo nastawionego do gry z takim charakterem...bo akcje centerek czy tez rzuty z półdystansu to nei jest jakis frontalne wejscie w kosz bez pardonu.... a tu potrzeba zawodniczki ktora sie nie pęka,a tak większość amerykanek preferuje grać, bez stresu itp

Awatar użytkownika
xavery2
Żak
Kontaktowanie:

Postautor: xavery2 » 22 sierpnia 2008, 09:27

jeżeli ktoś by szukał statystyk Kasi Suknarowskiej to polecam strone: http://www.slammers.de/webCollege/Results%20Girls%202006.htm
co do sparingu to pierwsza polowa napewno na "+" a druga... no cóż to był pierwszy sparing i widać ciężkie treningi i trudno cokolwiek powiedzieć :D póki co....

Awatar użytkownika
bartas
Żak

Postautor: bartas » 22 sierpnia 2008, 11:44

Mozarthio pisze: nie panikuje jestem daleki od tego

Wlasnie widac, skoro po wczorajszym graniu wyciagasz tak daleko idace wnioski. Zareczaem Cie ze bedzie mial kto brac ciezar gry na siebie, bylo juz to wczoraj momentami widac, ze Kasia Krezel nie boi sie rzucac, ma ciag na kosz i wydaje mi sie ze powinna byc liderka zespolu, a przypomne Ci ze jeszcze gra z niezaleczona do konca kontuzja. To samo Durak, tez mimo mlodego wieku nie boi sie pchac pod kosz, co bylo widac chociazby w zeszlym sezonie w Muksie, ona rowniez dopiero co skonczyla leczyc kontuzje kostki, jedzmy dalej Koc tez jeszcze nie jest w pelni dysponowana. Cierpliwosci.
Obrazek

Wróć do „Tęcza Leszno”