TRANSFERY, plotki, informacje - sezon 2008/09

Wszystko na temat Tauron Basket Ligi Kobiet

Moderatorzy: ann, rzymi, paulo2907, przemoe, Kuba

koszykarz

Postautor: koszykarz » 19 sierpnia 2008, 17:45

kwassek pisze:
przemoe pisze:LoL.
Nie ma jakiegoś przepisu, który tego zabrania? Przecież rezerwy nie mogą chyba grać w tej samej klasie co pierwsza drużyna?

Problem w tym ze nie graja pod nazwa i bandera Lotosu jako jego rezerwy, tylko jako osobny twor - cos ala swego czasu w pilce Hydrobudowa :)

ale każdy wie że to są rezerwy Lotosu - tak więc oni nie mają prawa grac w lidze !!!

Skoro w tym zespole miałyby grać Sosnowska , tomialowicz i inne nie mieszczące sie zawodniczki - to dlaczego nie pozostawiono SMS-u...

Totalny Bezsens - widać że Krawczyk coraz bardziej ingeruje w niektóre - niekoniecznie czysto sportowe - składy......

Mam nadzieje że do tego nie dojdzie...

Pan Krawczyk skutecznie działa przy ZIELONYM STOLIKU ...

Endrju
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: Endrju » 19 sierpnia 2008, 17:50

"Bozeeeee.... widzisz a nie grzmisz"

Jak niektore zespoly podwyzszyly swoj potencjal... to ktos musi go obnizyc... :!: :!: :!:

W ramach protestu na mecz mojej druzyny z tym zespolem napewno nie przyjde :!: :!: :!:
NIGDY NIE ZGINIE AZS !! NIGDY NIE ZGINIE !!
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."- Stanisław Lem

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 sierpnia 2008, 17:51

Powiem krótko. SKANDAL!!!! jeśli pozostałe kluby FGE zostawią to bez echa to bęDZie PARODIA!!!! BRAWO Panie Mieciu!!!! :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 19 sierpnia 2008, 17:58

Endrju pisze:"Bozeeeee.... widzisz a nie grzmisz"

Jak niektore zespoly podwyzszyly swoj potencjal... to ktos musi go obnizyc... :!: :!: :!:

W ramach protestu na mecz mojej druzyny z tym zespolem napewno nie przyjde :!: :!: :!:

inne zespoły powinny to zbojkotować !!!

przecież zespoły z Krakowa , Gorzowa też maja utalentowane zawodniczki w rezerwach . !!!

Po 2) powinno sie zaproponować miejsce jakiemuś zespołowi z I ligi - a nie wciskać ,,dziewczynki '' Krawczyka....

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 19 sierpnia 2008, 18:07

koszykarz pisze:
Endrju pisze:"Bozeeeee.... widzisz a nie grzmisz"

inne zespoły powinny to zbojkotować !!!

przecież zespoły z Krakowa , Gorzowa też maja utalentowane zawodniczki w rezerwach . !!!

Po 2) powinno sie zaproponować miejsce jakiemuś zespołowi z I ligi - a nie wciskać ,,dziewczynki '' Krawczyka....

Nie wiem czy zauwazyliscie - ale ich zespol wystepowal w I Lidze ... ba nawet w I lidze centralnej - co lepsze nie wystepowaly nigdy pod nazwa Lotosu i nie byly druzyna ich rezerw. Druzyna ta oficjalnie nazywa sie "Gdynskie Towarzystwo Koszykowki - GTK Gdynia" ... Mysle ze Gdyby jakakolwiek z druzyn I Ligi (za wyjatkiem Wisly II Mcarthur z przyczyn wiadomych) wystapila o przyznanie dzikiej karty - staloby sie podobnie...

Po prostu ktos pomyslal jak obejsc przepisy i tyle :)

BARTOLINO
Administrator

Postautor: BARTOLINO » 19 sierpnia 2008, 18:16

Nie do końca jest tak jak mówisz porównując drużynę z Gdyni do innych drużyn. Bardziej można ją porównać do właśnie do zespołu Wisły II Mcarthur. A to dlatego, że z tego co pamiętam w zespole z Gdyni grały zawodniczki będące w szerokiej kadrze Lotosu czyli były to tak jakby rezerwy podobnie jak Wisła II Mcarthur. Jak wiadomo rezerwy Wisły nie mogły uczestniczyć w rozgrywkach o awans do ekstraklasy i dlatego nie rozumiem dlaczego teraz zespół z Gdyni miałby zostać dołączony do PLKK.
I co wtedy??? Zawodniczki nie mieszczące się w kadrze meczowej Lotosu będą grać w tej drugiej drużynie? Nie wiem jakim prawem, bo właściwie stworzy to sytuację w której zwodniczki będą w kadrach dwóch drużyn jednej klasy rozgrywkowej. Paranoja!
Mam nadzieję, że ta informacja okaże się nieprawdziwa. W innym wypadku będzie to kolejny kabaret panów z PLKK i PZKosz.
"Jeśli człowiek nie odkrył czegoś, za co gotów jest umrzeć, nie jest godzien, by żyć."

https://bartolino78.wordpress.com

kwassek
Młodzik
Kontaktowanie:

Postautor: kwassek » 19 sierpnia 2008, 18:19

A mi sie po prostu wydaje ze zawodniczki beda zgloszone po prostu tylko do jednej z tych druzyn .. a po sezonie lub w jego trakcie beda czynione roszady na zasadzie zwyklych transferow - przeciez nikt nie moze zabronic transferu :)

Przynajmniej ja to tak widze :).

matrix
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: matrix » 19 sierpnia 2008, 18:30

CZEkam na oficjalne potwierdzenie tej kabaretowej sytuacji!!!! Brawo panie Mieczysławie I Wielki !!!! :lol: :lol: :lol:
Na zawsze w sercu-Katarzynki!!!(1992-do końca mego życia)

http://marlow.blox.pl/html

koszykarz

Postautor: koszykarz » 19 sierpnia 2008, 18:37

kwassek pisze:A mi sie po prostu wydaje ze zawodniczki beda zgloszone po prostu tylko do jednej z tych druzyn .. a po sezonie lub w jego trakcie beda czynione roszady na zasadzie zwyklych transferow - przeciez nikt nie moze zabronic transferu :)

Przynajmniej ja to tak widze :).

bedą sobie przerzucać zawodniczki - raz tu raz tam . Moze nawet będą w finale :lol: :lol: :lol:

Teatr jednego aktora sie zaczał - pana Miecia

rodgers-kibic z torunia
Kadet

Postautor: rodgers-kibic z torunia » 19 sierpnia 2008, 18:50

niech inni zakończą ten kabaret....kiedys myslalem, ze w zyciu nic gorszego od "Mody na sukces" mnie nie spotka.No coz mylilem sie.

Nie wiem czemu PLKK zaakceptowala to wszystko....widocznie sami sie w tym wszystkim juz pogubili...

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 19 sierpnia 2008, 19:13

Dawniej faktycznie bywało tak, że niektóre dziewczyny z pierwszego składu grywały w rezerwach.

Nie znam się na przepisach. Jeśli pod względem formalnym to są dwa odrębne twory to droga wolna. Nie będzie wtedy żadnego wypożyczania i przesuwania bo na to przepisy nie pozwolą. Ale jeśli to część Basketball Investments to w ogóle nie powinno być możliwości dopuścić ich do rozgrywek ekstraklasy, bo to normalne rezerwy są.

Bardzo dziiiiwne.

A kolegom z Torunia polecam wyhamować troszkę. Zasady dzikiej karty są takie, że jak kogoś stać to może ją kupić.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

koszykarz

Postautor: koszykarz » 19 sierpnia 2008, 19:30

przemoe pisze:Dawniej faktycznie bywało tak, że niektóre dziewczyny z pierwszego składu grywały w rezerwach.

Nie znam się na przepisach. Jeśli pod względem formalnym to są dwa odrębne twory to droga wolna. Nie będzie wtedy żadnego wypożyczania i przesuwania bo na to przepisy nie pozwolą. Ale jeśli to część Basketball Investments to w ogóle nie powinno być możliwości dopuścić ich do rozgrywek ekstraklasy, bo to normalne rezerwy są.

Bardzo dziiiiwne.

A kolegom z Torunia polecam wyhamować troszkę. Zasady dzikiej karty są takie, że jak kogoś stać to może ją kupić.

ja nie mam nic przeciwko 14 drużynom w lidze . przynajmniej będzie pełny zestaw par... Ale niech nikt tutaj bajeczek nie pisze że to jest ODRĘBNY KLUB ...... to są rezerwy. tak było od lat i tak jest do dziś - przecież niemieszczące sie dziewczyny ze składu Lotosu - zawsze graly w GTK GDYNI - a teraz to nagle nie są rezerwy ??

To jest nieczyste zagranie...

Mam nadzieje że to nie zostanie zaakceptowane przez kluby.

Awatar użytkownika
Marco
Junior
Kontaktowanie:

Postautor: Marco » 19 sierpnia 2008, 19:31

jak będzie odrębny podmiot to latwo to sprawdzić po NIPach REGONach i KRSach :))
koszykarz pisze:
ja nie mam nic przeciwko 14 drużynom w lidze . przynajmniej będzie pełny zestaw par... Ale niech nikt tutaj bajeczek nie pisze że to jest ODRĘBNY KLUB ...... to są rezerwy. tak było od lat i tak jest do dziś - przecież niemieszczące sie dziewczyny ze składu Lotosu - zawsze graly w GTK GDYNI - a teraz to nagle nie są rezerwy ??

edycja: no i proszę :))
Basketball Investments SA
KRS 0000070461,
NIP 586-20-14-221
REGON 191852864
data wpisu: 2001-12-07

GTK Gdynia
KRS 0000087518
REGON 190454535
data wpisu: 2002-02-01

To jest nieczyste zagranie...

nie fair ale czyste z pkt widzenia prawa (tak ja to odbieram po zapisach w KRS) niestety

Mam nadzieje że to nie zostanie zaakceptowane przez kluby.

wyjścia nie mają zbytniego gdyż są dwa różne kluby. zawodniczki przychodziły i grały? może transfery bezgotówke. zdarzyło się tak keidyś aby zawodniczka grała w np rotacyjnie np dzis gra w Lotosie a za 3 dni w GTK? bo jeśli tak to albo były szybkie co drugi dzien transfery (kto na to ze zwolił), a jeśli nie to bye bye z naszymi oburzeniami

czyli możemy Panu Krawczykowi skoczyć :))

GTK Gdynia i inne odmiany VBW itp były odrębnym podmiotem, a to, że nieformalnie były traktowane jako rezerwy to już nie wina Krawczyka :)) to że macza w obu podmitoach swoje paluchy to nic nam do tego :)

BI SA i GTK to dwa odrębne podmioty mające swoje własne drużyny.

oczywiście pomijam kwestie terminów zgłoszeń i wykupów kart bo ich nie znam. Jeśli nie zostały przekroczone to OK jeśli zostały to inne kluby powinny reagować.
Obrazek
Obrazek
WislaLive.pl

paulo2907
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: paulo2907 » 19 sierpnia 2008, 20:15

przemoe pisze:Dawniej faktycznie bywało tak, że niektóre dziewczyny z pierwszego składu grywały w rezerwach.

Jeśli tak faktycznie bywało, to czemu teraz nie może być inaczej?? Oczywiście mogą (i powinny!) być wprowadzone jasne zasady - te panie grają w Lotosie, a te w GTK (czy jak się ten twór będzie nazywać) i jedyne zmiany, które mogą nastąpić, będą wyłącznie na zasadzie transferów, zatem raz w ciągu sezonu. Nie zapominajmy jednak, że może tutaj być podniesiony przez Pana Krawczyka (lub kogoś innego z Gdyni) jakże szlachetny argument o ogrywaniu młodzieży itp. Zatem PLKK może wówczas dla dobra polskiej koszykówki zezwolić kilku zawodniczkom (Tomiałowicz, Sosnowska, Jujka, Ambrosiewicz) grę w zależności od kadrowych potrzeb - raz w Lotosie, raz w GTK. I farsa będzie trwała w najlepsze... Oczywiście to czysta hipoteza, zobaczymy jak będzie. Jednak jeśli ten scenariusz chociaż częściowo będzie zrealizowany, to proponuję w następnym sezonie zgłosić do PLKK Wisłę-McArthur. Sytuacja będzie wręcz taka sama, ale ciekawe co wtedy powiedzą działacze w centrali...
A swoją drogą to chyba już dawno upłynął termin na składanie wniosków o dzikie karty i tym podobne wynalazki.
Ostatnio zmieniony 20 sierpnia 2008, 23:50 przez paulo2907, łącznie zmieniany 1 raz.
Kilka słów o wyniku męskiej kadry na Eurobaskecie:
https://nowe-refleksje.blogspot.com/202 ... y.html?m=0

Awatar użytkownika
przemoe
Senior
Kontaktowanie:

Postautor: przemoe » 19 sierpnia 2008, 20:25

paulo2907 pisze:

Jeśli tak faktycznie bywało, to czemu teraz nie może być inaczej?? Oczywiście mogą (i powinny!) być wprowadzone jasne zasady - te panie grają w Lotosie, a te w GTK (czy jak się ten twór będzie nazywać) i jedyne zmiany, które mogą nastąpić, będą wyłącznie na zasadzie transferów, zatem raz w ciągu sezonu.

To ja od razu zdementuję. GTK powstało w 2002 roku. Ja mówię o czasach wcześniejszych.
Pozdrawiam,
Pszemek.
----------------
Obrazek

http://toiowonasportowo.blox.pl

Wróć do „Aktualności Ekstraklasa”